2008 Kasım Anneleri

ben geçen gün eşime doğum gününde pasta yaptım çok lezzetli çok pratik oldu herşey hazır olduğundasn
istersen veriim
yuvarlak pasta tabanı
kakaolu dç. dr. oetker krem şanti:))) buda eylül kafadan kaldı
karamelli pasta kreması
muz
süt
pastanın en altını sütle ıslatıp kakolu kremşantiyi buraya döşedim üzerine muz dilimledim
diğer pasta katınıda sütle ıslayıp koydum
heryerini pasta spatulasıyla pasta kremasını yaydım
üzerine yine muz dilimeldim
kalan krem şatiyle pasta kremasını şırıngaya doldurdum hani şu kremşanti sıkılan şırıngaya adını bilmiyom
muzların üzerini falan süsledim bununla maksadım muzlar kararmasın diyeydi:)))
en son çikolata sosunu sıktım üzerine buda pınarın hazır ama çikolata sosunu sıkma derimyerken sıkarsın çünkü altına tepsi koymasaydım buzdolabım batıcaktı aktı hep kenarlarından sonrabidaha servis yaparken sos döktüm üzwereine
kakao karamel ve muz harika bir üçlğü kızlar deneyin derimherkes bayıldı

Yağmurcum benimki popoyu da oynatıyor.Alkışlayınca, bazen ben şarkı söyleyince , madensuyu reklamı, limonata reklamlarında iki dizinin üstünde hopluyo.Ama el hareketi yok.Özellikle öğretmeye çalışıyorum oralı değil.

Zeynacım yapılacak şeyleri özelden yaz bana.2dakikada hallediverem.Başka işlerim de var.Sonra onlara bakarım:hulya:

EYLÜL AYI ÖĞRENCİ SEANSLARINI PC YE YAZMAM LAZIM FAKAT BUNUN YANI SIRA EKİM AYININ ÖĞRENCİLERİNİ GÜN VE SAATLERİNİTABLOYA OTURTMAM LAZIM VARMI BU KONUDA BENİMLE KAFA PATLATACAK HATTA MÜMKÜNSE SADECE KENDİSİ KAFA PATLATACAK BİRİ ÇÜNKİ BENDE KAFA YOK BUGÜN DURDUU :bbo:

Suriye'nin kadın Devlet Bakanı Bouthaina'dan:
Son zamanlarda duyduğum en doğru söz bu...
"Kadınları türban değil, gözündeki ifade korur. "
Alt tarafı bir çift organla bu kadar çok iş başarıldığı görülmemiştir.
Yeryüzündeki bütün canlıların gözleri sadece, bakıp görmeye yaradığı halde
kadın kısmı, neredeyse bir tek ortalığı süpüremez gözleriyle...
Sever, sevişir, beğenir...
Döver, küser, barışır...
Nefret eder, hesap sorar, azarlar...
Kovar, bağırır, çağırır, alay eder...
Erkek de bir insanoğlu, o da yapar demeyin!
Erkekler her durumda öyle bön bön bakarlar.
Asla, ne demek istediklerini anlamazsınız.
Gözlerini konuşturan sadece kadınlardır.
Çocukluğunuzu düşünün...
Annenizin bin türlü bakışı gelecektir aklınıza.
Misafirler gitsin, ben sana gösteririm bakışı...
Hadi artık odana git, yat bakışı...
Ağzını şapırdatma! bakışı...
Kıçım tutulsaydı da seni doğurmasaydım bakışı...
Aynı babası bakışı...
Babanızdan bir bakış var mı, aklınızda?
Hiç zannetmiyorum olduğunu.
Babayla göz göze bile gelinmez öyle zırt pırt.
Şimdi de
büyüklüğünüzü düşünün...
Kaç kadın bir bakışın peşinden gitmiştir?
Hiç..
Peki kaç erkek bir bakış uğruna odu ocağı terk etmiştir?
Çookk..

yokmu tatlı tarıfı kızceler
maytapım bak senınde canın ıstemıs datlu hadı beraber yapıverelım bısıler...

canımcım bi çikolatalı puding hazırla.. sıcak iken içine bisküvileri kır...içine evde ceviz varsa cevizde koy..ıslatılmış kalıplı bir kaseye dök..buzlukta 1 saat beklet sonra ters çevir çıkar..üzerini hindistan ceviziyle süsle...al sana en kolayından pasta
:enbuyukkk:

çok doğru canımmm..:lepi:

ne kadar anlamlı sözler öyle değil mi arsızlık ve nefis uğruna yıkılan bir sürü yuva...
paylaşımın için çok sağol azocuma.s.

ecemim bende yazmak istedim ben ilkini 18 yasinda dogurdum hic bisey anlamadim ikincidogurdum 21 yasinda bu sefer daha tecrübeli olurum dedim ve anneligi daha iyi yaparim dedim ama herkes bana o zamanda cok ustüne düsüyorsun derdi hic dayanamazdim agladiklarinda bende aglardim bu seefr derlerdi kendi cocuk ya ondan agliyor ne sacma ya ben dayanamazdim onlarin aci cekmesineneyse bu sebek oglanida 26 yasinda dogurdum inan hamileligi olsun dogumu olsun bakmasi olsun daha baska sanki ne biliyim tarif bile edilmiyor zaten sizde aynisi yasiyorsunuz ama tabi bu son besik büyük konusma gibi olmasin rabbimin gücüne gitmesin rabbim olmayanlara versin

niye canim benim evde üc cocuk var hepside oynor gelenler bile oynuyor hemen ona sariliyor herkes birde iki tane almisdim birini bir kiza birini bir kiza yaslarina göre tabi hala sapasaglam kac kere düsdü marka da önemli vtech markasi

kızlar ya biz en iyisi bir başlık açalım kasım annelerinin tatlı tarifleri diyee:)))

valla süper olur kaydirigubbakcemile3

ellerıne saglık azo.cok guzel bır paylasım...

cnmm tarıfın ıcın cook sagol en basıtınden bunu yaparım valla ıyı oldu bu .

Bebeğinizin ılk Adımları ıçin Yapmanız Ve Yapmamanız Gerekenler

Anne babalar için mutlulukların en büyüklerinden biri bebeklerinin yürümeye başlamasıdır. Ancak bebeğin ayak sağlığı açısından bazı noktaların da gözden kaçırılmaması gerekmektedir.

Çocuklarının ilk adımı atarak yürümeye başlamasına şahit olan anne baba, şüphesiz bundan büyük mutluluk duyar. Ancak, bu mutluluğun gölgelenmemesi için ebeveynlerin, çocuklarının ayak sağlığına gereken özeni göstermeleri önem taşıyor. Uzmanlar, yeni yürümeye başlayan çocukların ayak sağlığı açısından, ayakkabı giydirilmemesi veya mümkünse tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayak tabanı çukurunun tam gelişmemesi ve ayakların tombul görünmesi sebebiyle, ilk 1 yaş içinde düztabanlık normal kabul edilir. Taban çukurunu oluşturacak kaslar, bebek ayağa kalkıp yürümeye başladıktan sonra gelişir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, başlangıçta ayaklarını dışarı doğru basarlar. Zamanla bu durum düzelir. Buna karşılık, başlangıçta ayaklarını birbirine paralel basan bebeklerin bir kısmında, ileride içe dönüklük gelişme ihtimali, diğer bebeklere göre daha fazladır.

Çocuğun ayak ölçülerine uygun olduğu sürece, yarı yumuşak deri veya bez ayakkabılar kullanılabilir. 2 yaşından küçük çocuklarda, kısa kenarlı ayakkabıların, botlara göre ayaktan daha kolay çıkabileceği ve botların bilekleri daha iyi kavrayabileceği düşünülerek, ayakkabı konusunda tercih, botlardan yana kullanılmalıdır.

Ev içinde çocuğa ayakkabı giydirilmesine gerekyoktur. Yeni yürümeye başlayan çocukların ayakkabı giymemesi, ayak sağlığı için faydalıdır. Ayakta durma ve yürüme, özellikle bacak ve ayak adalelerini çalıştırarak kuvvetlendirir. Buna karşılık sert tabanı bulunan ayakkabıların erken giyilmesi, ayak kaslarının gelişmesini engelleyerek, düztabanlığın oluşturmasını kolaylaştırır. Özellikle 2-3 yaşına kadar evde ve plajlarda çocuğun çıplak ayakla oynaması sağlanmalıdır.

Çocuğun evin dışında yürümeye başlaması durumunda, tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçmek iyi olacaktır. Ayakkabı, ayakları korumak için gereklidir. Çocuğun ayakları aylar içinde büyüdüğü için, 2-3 ay önce alınan ayakkabı dar gelecektir. Bu bakımdan, çocuk ayakta durduğunda, ayak başparmağının ucuyla ayakkabının burnu arasında en az 0,5 santimetre, en çok 1 santimetre boşluk olmalıdır. Ayakkabının ölçülerine bakarken deneme, oturma pozisyonunda yapılmamalı ve ayakkabının yeteri kadar geniş olmasına dikkat edilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…