2008 Kasım Anneleri

yuh yeni taşındığı evde komşusunda banyo mu yapmış???
komşuda bi hoşmuş yani

beraber yapmışlardır belki
:roflol::roflol::roflol:

:roflol: :roflol: :roflol: bılemıyorum artık kımınle yapmıs
adam rahatsızmı ne
az once tahlıye taahutnamesını getırdı ısyerıne
bızım caycı aldı elınden sepetledı adamı kapıdan

SIZDE BILIN.....................

Eczacıbaşı doktorları pazartesi günü hepimizi toplayıp bilgilendirme yaptılar.
Domuz gribi 6 faz denen en yüksek bulaşıcılık sevisiyesine Haziran sonu itibariyle ulaşmış. Bilinen gripten en büyük farkı genç nüfusta etkili , 0-45 yaş . Pandemik virisü'nün anlamı, tüm dünyada çok bulaşı demek. Zaten şu anda varsayılan; tüm grip vakalarının bu şüpheyle ele alınıp, herhangi bir gözden kaçmaya fırsat vermemek için tüm grip tedavilerinin bu yönde başlatılması. Bizim bildiğimiz gibi yüksek ateş şart değil, başta öyle biliniyordu ama; birçoğunda hiç ateş olmadan bulantı ile başlayıp kusma ve ishal olarak devam edip sonra alt solunum yolları sarıyormuş. Bu seyir çok hızlı ilerleyen bir seyir, saatlerle ölçülüyor yani sabah bulantı ile başlayıp akşama grip max düzeye ulaşabiliyor.

Ama iyi bir tarafı varsa o da hiç dirençli bir virüs olmaması, suya dayanıklı değil, elini yıkadığında ölüyor mesela.

Ama, birbuçuk metreden daha yakın durduğun anda bile bulaşabiliyor insandan insana ve havada 2 ile 24 saat arası asılı kalabiliyor.

Sadece destek tedavi (üst solunum yollarını açık tutmak, balgam sörkücü vs) ve dinlenmekle 7 gün içinde vücudu terk ediyor. Çok basit önlemlerlede korunulabiliyor ;

- sık sık elleri ve hatta yüzü yıkamak
- insanlarla öpüşmemek, tokalaşmamak (sadece gülümseyip kafa sallamak neyimize yetmiyor)
- mümkün olduğunca 1,5 m'den yakın durmamak
- yanında pürel vs. alkol içerikli susuz temizleyiciler taşımak (çocukların çantasına mutlaka koy, kullansınlar) - KOLONYANIN HıÇBıR FAYDASI YOK. BU VıRÜSÜ ETKıLEMıYOR BıLE.
- çalıştığın ortamı mümkün olduğunca temiz tutmak , mümkün olduğunca kollektif kullanılan yüzeylere dokunmamak (kapı kolları, asansör düğmesi, koltuk kolları vs.) daha doğrusu bu yüzeylere elle temas etmemek
- kağıt mendil/havlu kullanmak (tek kullanımlık olması çok önemli, evde dahi aynı peçeteyi ikinci kez kullanmayın)
- öksürüp hapşırırken ellerinizle değil kolunuzla kapatın, elle temas edilen her yere bulaştırma riski ortadan kalkar böylelikle
- gribal bir durumunuz olursa -özellikle evde- tek kullanımlık maske takın ve bir kez bile çıkartsanız hemen atın, aynı maskeyi tekrar takmayın
- ne olursa olsan çok çok zorda kalmadıkça ANTıBıYOTıK - .....FLU (soğukalgınlığı ilaçları) kullanmayın. Bu ilaçlar bu virüsün direncini artırıyor, Danimarka'da Tamiflu içerek domuz gribinden korunmaya çalışan bir Japon turist yüzünden dirençli virüs ortaya çıkmış. Bu hiçbir şekilde tedavi edilemiyor, karantinaya alınıyor, kendi seyrine bırakılıyor, virüse beslemeyerek zayıflaması bekleniyor. ????
- Önemli olan direncin yüksek olması. Bu da öyle ımmuneks kullanarak falan olmuyor. Bol sıvı (özellikle su), sebze ve meyve tüketimi yanısıra düzenli egzersiz.

Yani virüsü alsan ve hatta hastalansan bile kolaylıkla üstesinden gelebiliyorsun. Sadece hamileler için çok tehlikeli, öldürücü, virüsü alan hamilelerin % 15'i kurtulamamış. Bir de halihazırda kanser tedavisi gören ve benzeri durumlarda.

Aşılanma konusuna gelince, aşısı bulundu ve üretiliyor. Türkiye'ye Ekim ayı içerisinde gelecek, öncelik sırasıyla şöyle kullanılacak; sağlık personeli, hamileler, kamu personeli, kalan miktar çocuklara (çok az miktarda aşı kalıyor, hepsine yetmeyecek seçim neye göre yapılacak bilemiyorum)

Eğer bu şekilde herkes özen gösterirse bu zayıflıkta bir virüsün dünya üzerinde birkaç aydan fazla yaşaması mümkün değil, kendi kendini imha edip yok olacak.

Sağlıklı günler dilerim,

caım benim kıyamam ben batuya geçenlerde bizim oğland öyle oldu neye uğradığımızı şaşırdık ama şimdi sen yazınca anladım ne tesadüfki o gün oğluma yemekte balık meyve olarakta elma yedirmiştim üstüne nar suyu içip sonrada kusmuştu demekki bununla alakalı kulağımıza küpe olsun artık

ay sinir oldum valla bir de böyleleri var biz kiracıyız ev sashiplerinden çekiyoruz senin gibi ev sahipleri de kiracıdan iyiler birbirini bulmazmı hiç

azocum paylaşım için saol tatlım , şimdiye kadar okuduğum en iç rahatlatıcı domuz gribi yazısıydı , izin verirsen çevremdekilerle de paylaşmak isterim ..

lelelaim artık yarın öpüşmeyiveririz , beraber banyo yapabiliriz gerçi ama öpüşmek elleşmek yok :roflol:

Selam kızlar. Bugün ancak damlayabildim ama geçmişe de baktım. Hepinize ayrı ayrı edemeyeceğim ama çok sağolun destekleriniz için.
Bu arada son durum hakkında kısa bilgi vereyim:
Kaynana küsmüş kesinlikle konuşmuyor ne benle ne de oğluyla. (Bana söylemedi ama sanırım eşim çekip konuşmuş) İnanabileceğiniz gibi değil yüzümüze bile bakmıyor. Artık ben de dalgaya vurdum sabah mutfak kapısının önünde çarpışıyorduk yüzüme bakmıyo ya hep yere bakarak yürürüdüğünden önünü görmüyo manyak. yalnız aklım acaip evde kaldı erken çıkıcam mecburen. kadın bizle konuşmuyor ya Bengisu'nun durumu hakkında da bilgi alamıyorum kafayı yiyicem resmen. Sabah çıkarken Bengisu'nun yemeklerini koydum oraya yedirmiştir inşallah. Bu arada bu konuşmama olayı da ne kızlar? Tamam hem suçlu hem güçlü olursun ama olgun da olursun gerektiği yerde konuşursun. Kadın bir duvar oldu evde aklım sürekli bebeğimde. Unutmadan eşim telefonda konuşurken duymuş cumtes çekip gidecekmiş güya... (inşallah!)
Bu arada kaynanamla ilgili mütiş bir dedikodu daha: Yatağımızı verdik demiştim ya. Yatakta 26 yaşındaki oğluyla beraber yatıyo kızlar. Salonda koskoca kanepeler varken ana oğul koyun koyuna yatıyorlar. Ne derece sağlıklı siz karar verin.

Canım benim ben de artık gözümü kararttım eşimle de konuştum gitmesi kalmasından daha iyi olacak kesinlikle. Bebek bakımı için de haftanın 3 günü annem bize geliceki 2 günü de Bengişi anneme götürücez. O şekilde çözücez inşallah

Bizim işimizde telefon görüşmesi çok oluyor canım ve çok çığlıkçı oldular biliyorsun canım... Bir de benimki daha yürüyemiyor işyerinde de herp ayakkabıyla giriyoruz pek sağlıklı olmayacağı için ofise getiremiyorumç Değilse biz de düşündük hep o alternatifi...

Canım güzel düşünmüşsün ama faizler hala bizim aldığımız oranın altında değil malesef. Bir de ayda 500 lira düşürmek için baya bi faiz indirimi gerek. Gerçi bankacısın sen daha iyi bilirsin...

Çok geçmiş olsun canım ya... Bebişin çok sık hastalanıyorsa aklıma gece lambaları ile ilgili okuduğum bir yazı geldi. Bilmiyorum gece lambası kullanıyor musunuz ama karanlıkta salgılanan bir hormon varmış melatonin diye ve ne kadar salgılanırsa bağışıklık sistemi o kadar güçlü olurmuş. Hatta bununla ilgili olarak körlerin hiç kanser olmadığı falan gibi ispatlar da var. Acaba dedim gece lambası çok mu aydınlık yapıyo odasını. Ya da biraz karanlıkta uyusa bakalım bileyler değişecek mi?...

Çok geçmiş olsun Andina'cım ya üzüldüm Batucuğa. Acaba üşütmüş olabilir mi pencere boyası yapıldıysa camlar çok mu açık kaldı da üşüdü Batucuk? Umarım şimdi her şey yolundadır...

kızlar ya şimdi, daha uyuması gerekn bıdıklardan kerem ağlayarak uyandı kaka yapmış kaan uyanmasın diye aldım içeri getirdim ama ben altını açayım diye yatırıyorum daha çok ağlıyor aşıdaki gibi sonra aklıma geldi sabah aşı olurken hemşire bacaklarını tutarmısınız dedi tuttum beni ağlattın diye sanırım arabada yüzüme bakmadı gülmedi bana bende takıldım bana küstü diye gerçekten unutmamış yine canını acıtacağımmı sandı ne oldu bilmem zor altını değiştirdim bezini bağlayp pantolonu çekince yüzü güldü bişey yapmadı diye sanırım..
tabi bu arada kaanda uyandıu daha yarım saat olmadı yatıralı..
şimdi oynuyorlar ama uyutayımmı diye düşünüyorum uykularını almadılar çünki..

mayatbım kız senin cafede nasıl herkese masasında geliyor herşey uşaklar çalışmadan gidiyor tabaklar masalara level atlayınca bizimde olurmukiii yazık benimkiler dört dönüyor akşama kadar....:))
bu arada denizannem nasılsın bu aralar pek denk gelemedik sanki görünce yazım dedim...

elmalıcım hoşgeldin tatlım , çok sevindim kaynananın cumartesi gidecek olmasına , lütfen gitsin yaa offf sinir etmesin bizi , bişey diil sonra bizim başımız derde girecek yasminin dediği gibi evini basıp kolundan tutup atıcaz..

oğluyla aynı yatakta yatmasına yorum bile yapmak istemiyorum ama oğlunun kalkıp da abisinin ve yengesinin yatağında yatması da apayrı bir abes , ne bu terbiyeslik yaaaa , böyle ananın böyle oğlu diyecem eşine de laf söylemiş gibi olucam ama herkes bir diil tabiki , eminim eşinin alakası bile yoktur anasıyla canım..

elmalı senın kayınvalıde ve kaynına soyleyecek hıc bır lafımyok canım
onların kalıtesı ortada canım
hıc uzulme bu kadının cocugunu yetıstımesınden bır an evvel kurtuluyorum dıye sukurler et

ayy elmalıcım kendi başıma gelmiş gibi üzülmüştüm imdi de kendi başıma gelmiş gibi rahatladım vallahi ne güzel haber bu böyle zemuszemus en güzeli olmuş bu şekilde
zaten oğluyla yatması olayına koptum oradan anlayalım yani manyaklık derecelerini

ah canıım kıyamam ben ona annesi ondan yapmıştır korkmuştur kuzucum benimki de yapıyor çünkü ne zamandır aşı vurulmadık unuttuk 1. yaşımızda ne olacak billmem :çok üzgünüm:

nazlımelekcim servisçileri servis masasının arkasına hapsettim uzaktan atıyolar tabakları:)))))))))))daha hızlandı servis bu arada garsonlarda kalabalık yapmıyo
dekorasyon bölümünde banko varya onla yaptım dikkat edersen
bu arada reytingim 105 oldu tıkandı herhalde en yüksek seviye bu ne para veriyolar bu arada ne pul bi işe yaramıyo reyting

Elmalicim senin kaynana benim dengemi alt üst etti okurken..

oglundan evel bir anne olarak gelininin ve oglunun yataginda yatmasi

baya bi düsündürücü..ayy o genc oglana ne demeli dana gibi odami yatiyor

anasiyla..off ben gerildim fena oldum..

ya çileğim valla elmalıyı okudukça şok oluyorum bende , Bizde erkek anasıyız , ileride yatar mıyız oğlullarımızla koyun koyuna dersin

canim bizimkiler kazma giibi olduklarinda sanmiyorum beraber yatalim..

ayyy olmazyaa ben yatamam vallahi...

ben garsonu azo yapmisim ama isteyere olmadi galiba:) degistirme hakkim yokmu?

kocami yapayimda az calissin siskocuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…