2008 Kasım Anneleri

julicim üzme kendini yaa abartmış bence biraz hepimiz zaman zaman vicdanen rahatsız oluyoruz bu durumdan ama napalım hepimiz işimi bırakalım bak denizanası çocukgelişimci çocuğa bu boyutta zararı olsaydı önce o bırakırdı işi

Julicim o traş oluyo ben wc ihtiyacı için ..

Bu arada genelde herkes irkilir dalgınsa.Burda dalıp iş yaparken biri naber diye girse kapıdan hepimiz irkiliriz.Bence asıl sorun o sesi duyunca korkup ağlaması ve aşırı tepkisi olmalı.Çalışıp çalışmamak ise kısır döngü.Çalışmazsak onları bişilerden mahrum bırakma ihtimali yüksek.Çalışırsak bizden mahrum kalıyolar.Eksileriyle ve artılarıyla tartmak lazım.Eşinin kazancı iyiyse ve işi daimi ise neden olmasın canım?Kendine de kızma.Deli misin?Sen iyi bir annesin, nasıl çabalıyoruz bebişler için.Evladını düşünürken kendine de haksızlık etme haaalmaz:

julim batu da da vardı bu irkilme olayı sonra kendiliğinden geçti , arkadaşın babası abartmış biraz , üzme kendini lütfen.. yıpratma kendini , sen de çocuğun için ona iyi bir gelecek vermek için çalışıyosun tatlım

Tabii ki canım çalışacağız ama 2 bakıcı değiştirmiş ve sen 3 buçuk aylıkken çok küçük bırakmışsın. Muhtemelen terk edilmişlik sendromu yaşıyor dedi. Düşünsene yazarken bile gözlerim doluyor. Ne yapıyorum diyorum böyle kendi kendime. Ne için yaşıyorum, ne için çalışıyorum. Kızım kendini terk edilmiş hissedeceksen ben niye varım. Eşimden biraz yüz bulsam, bugüne kadar ne yaptım ne ettim, kariyer para hepsini itip kızımın yanında otururum. Ama o birkaç yıl sonra her şeyin düzene gireceğini söylüyor. Sürekli zaten babasıyla olacak diyor, bunları unutacaksın, izin veremem işini bırakmana diyor. Ama bu sözler beni teselli etmiyor ne yazık ki.

zeynaya oglen sordugumda yıgıt efenın durumunun ıyı oldugunu soylemıstı

ama mmften haberım yok sanırım evı sterılıze calısmalarındadır

zaten herkesler cok bos bırakır oldu burayı
asortık hanım ce dıyor arka arkaya yazıp gıdıyor
eylul gacı gelıyor guldurup dusundurup kacıyor
cılek esının erken geldıgınden bahsetmıstı ne durumda bılemıyorum
azoyla julı zaten cok az katılıyor
eee ne oldu kıs geldı artık hadı toplasın ama

julicim piraye de korkuyor öyle birden daha bebek sayılırla korkarlar tabi biz bile korkuyoruz...
peki cnm çalışmazsan maddi açıdan çokmu zorlı-uk çekersiniz en azından 3 sene filan çalışmasan sonra da kreşe gide banusu

Canım ben batuyu 2,5 aylıkken bıraktım,4 bakıcı değiştirdim batunun şu anda psikolojisinin baya bozuk olması lazım , yoksam benim oğlum bir psikopat mı..
Tatlım şaka yapıyorum üzme kendini ne olur , onlar için çalışıyoruz , iş harici tüm vaktimizi onlarla geçiriyoruz ve sevgimizi göstermekte cimri değiliz hiçbirimiz , o tedirginliği de atacaktır üstünden , bizden geçti bitti bile

julı bence arkadasının babası durumu abartmıs bır de cocuktan sonra calısman sana yuk olarak gorunmeye basladı
onun ıcın sureklı vıcdan yapıyorsun
su an ıcın calısman gerekıyorsa severek calısmaya calıs bence
bu sekılde daha az etkılenır kızına karsı daha verımlı olursun dıye dusunuyorum

yasmıncım babaannemı hıc sevmesemde laf arasında ozlu sozlerı kalmıs ıste aklımda
ama cok dogru sozler

bız wc ye bırlıkte gıtmeyız aksıne cok bozulurum bu duruma
ılk evlendıgımızde ben wc ye gırdıgımde esım gelır tras olucam, dıs fırcalıcam bahanelerıyle gırerdı
uyardım baktım olmuyor kapıyı kılıtlemeye basladım evde kımse yokken bıle
sonra sırf kapıyı kılıtlemeyeyım dıye bıraktı bu huyunu
kendımı kasıyorum ne yapayım canım :kedi:

Hem çalışan anneler çocuklarıyla çok kaliteli vakit geçirir unutmbunu , yanlış anlamayın çalışmayan anneler geçirmez demiyorum ama bizler zamanımız kısıtlı olduğu için evde olan annelerin tüm güne yaydıklarını kısıtlı zamana sıkıştırıyoruz , daha yoğun oluyor çocuklarımızla iletişimimiz mecburiyetten..

Julicim şimdilik öyle.Anıl yatana kadar yapışık geziyoruz.Çocuk biran bırakmak istemiyo ağlıyo.Ama herşey onun için.Bi süre sonra neden onu bırakıp işe gittiğimizi anlayacak. Gece bile artık sayıklıyo.Gey diyo.Ya hangimiz 1 yaşındaki halimizi hatırlıyoruz.İlerde çocuk anne şundan istiyorum dediğinde alamazsan bu içini acıtmaz mı?Eğitimi için para biriktiremezsen için rahat eder mi?Ama kocanın parası iyi ise evde otur derim.Şahsen benim eşimin kazancı benimkinin yarısı bile değil.O yüzden mümkün değil..

Ya yasminim o iş biraz öyle olmuyo , ben çalışan annenin çocuğu olarak o zamanlarki annesizliğimi hala annemin yüzüne vururum , ama tabi o zamanlar durum farklıydı , annem yoğun çalıştığı için ben annenannemlerde kaldım 6 yaşıma kadar , sadece hafta sonları alırlardı beni annemler kendi evlerine ve bu bende hala tamir edilemeyen yaralar açtı , bizim çocuklarımızda büyüyene kadar bizi anlamayacaklar , sana iyi bir gelecek için çalışıyoruz lafını ancak 20’li yaşlarda idrak edebilecekler , maalesef durum bu , ama yine de ben çocuğum kendini yanlız hissetmesin diye herşeyi yapıyorum , çok koryorum büyüyüncenim anneme söylediklerimi bana söyleyecek diye

evet aynen bende öyle o yüzden diyorum ona çık birazdan gel diye yav olmuyor rahat rahat işini göremiyorsun o tuvaletteyken yanlışlıkla ben gitsem bile çıkarım ben hoşlanmıyorum mesela onu öyle görmekten oda beni görmekten hoşlanmasa iyi olacak

ben cok odlek bır cocuktum hatırlıyorum
golgemden bıle korkardım evın ıcınde
balkonda sokak lambasının onunde agac dalları oynasa korkardım kı orta okul donemlerımdı
dedemı kaybettıkten sonra olmustu bu durum

hıc kımse uzerıme gelmedı
korkunu kendın yeneceksın derdı annem ve hıc zorlamazdı benı
zamanla ustesınden gelebıldım

yoksa benım bu durumda paranoyak olmam lazımdı
takma kafana canım
benım oglum mutfakta yemegını hazırlarken bacaklarıma sarılıp anne dıyor
ıcım gıdıyor gun ıcınde aklıma gelıyor ama dayanıyorum
cunku tum yatırımımı ogluma yapıyorum
varım yokum neyım varsa onun hesabına yatırıyorum bır de ustune kocamı tırtıklıyorum kı aklı basına geldıgınde onun ıcın faydalı herseyı yapabıleyım dıye
sıkma canını duzelecek

julicim haklısın canım banusu doğduktan sonra bakıcı vs çok uğratınız ve yoğun çalıştığın için vicdan yapıyorsun ama bence rahatla, sen işine karşı daha olumlu olursan negatif yönleri aşman kolay olur, daha az etkilenirsiniz, sen bilirsin ama ben işi bırakma derim,
her çocuk farklıdır, banusu senin yokluğunu daha derinden hissediyor olabilir ama sen iş dışında tüm vaktini ona harcıyorsun zaten ve bence bu da yeterli, bakıcının sesinin yüksek olduğundan bahsetmiştin, ses kayıtlarına devam ediyormusun bir terslik olabilirmi acaba?

ben hiç çalışmamayı düşünmedim, düşündüğüm kısacık anlardada kendim için istedim, bebek yoruyor üzerine çalışmakta tuz biber ekiyor, yoksa oğluma yeteri kadar vakit ayırıyorum, gün içinde özlüyoruz birbirimizi ama akşam hasret gideriyoruzya:)))

Ya en büyük teselliyi kimsenin lafları değil, benim gibi onlarca yüzlerce anne olduğunu bilmek, sizinle konuşmak veriyor aslında. Minikcim evet benim de bazı şeyleri gözümün önünden gitmiyor. Gece 4 buçukta uyanıp yanımda anne diye gelip omzuma yatması, elini yanağıma koyup uyuması, beni görünce gülüşü yanımdan ayrılmak istememesi hepsi gün boyu aklımda.

canım aynı şekilde büyümüşüz annem beni 40 günlükken bırakmış ananeme okula başlayana kadar sadece hafta sonları evime gitmişim hatta bazen gitmek istemiyorum d
ye ağlardım hafta sonları da uzun bir zaman ki kendim hatırlıyorum o yaşlarımı ananeme anne dedim anneme Nilgün anne sanki üvey gibi hafta sonları gideceğim zaman ananemin ayaklarına sarılırmışım annecim nolur beni bırakma beni bunlarla gönderme diye düşün artık şimdi aynı şeyi oğlumun yaşamasını hiç istemem bir durumda beni değilde ananesini seçerse mahvolurum valla ne yalan söyleyeyim ama ben hiçbir akşam oğlumu bırakmadım ananesine iş çıkışı oğlum uyuyana kadar genellikle onunla ilgileniyorum kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum uzunca bir müddette ananesinde yatıya bırakma er yada geç alırım yanıma şu taşınma sırasında gece 02lere kadar sürdü işimiz oğlum ananesindeydi gece 2de bile olsa gttim yanına yattım öptüm kokladım uyandı hatta beni gördü sevindi biraz emdi tekrar yattı
sürekli o anane şeklinde anlatıyorum anne benim bunu öğretmeye çalışıyorum ama bunu öğrenmesi benden daha kolay düşünsene ailemi sadece hafta iki gün görüyorum tabi hafta içi yanıma geliyorlar ama misafir gibi

Alemsin miniğim , benim kocam da eskiden çok utanırdı , duşa bile giremezdi ben ortalardayken , alıştı artık o da rahat şimdi bende

benım esım fazlasıyla rahat bır adamdır
ama ben hıcbır zaman cok rahat davranamam
yapı meselesı olabılır ama degıl 3,5 yıllık 35 yıllık esımde olsa rahat davranamam gıbı gelıyor

Ya bide konuyu bölmiyim ama hep aklıma geliyo unutuyorum , lahana bebek miydi tam hatırlamıyorum bi arkadaş her sabah girip günaydın deyip gidiyo , kimdir , tanıyan var mı? neden her sabah bize günaydın diyip gidiyo?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…