2008 Kasım Anneleri

çok sıcak bir gece geçirdim desem fesatlanında bunda ne var ki allah aşkına kaydirigubbakcemile3

bizim dişlerimiz tam 10 tane ,şimdi arka azıları çıkarıyor altlı üstlü ..

biz de hala iki diş var ikide kaldık nazar boncuğu onlar da bakalım devamı ne zaman gelecek

eylülüm valla okuyunca benim de aklıma h.minenin gibi geldi çok mu fesatız nee kaydirigubbakcemile3

bende en az diş bizde var sanıyordum..

dr a soracaktın anım d. vitaminin şurubu mu ne var demiştin..yada biri demişti..

diş konusunda memoda geç çıkarıdı 10 aylık şuan 7 dişivar 8.yolda
ama fatihbey 12 aylık çıkardı ben çok sorun etmiştim dr bizi zor ikna etmişti nerdeyse ağız röntgeni çektircektik:)))
amma öyle peşpeşe çıkarıdki 1.5 yaşındaykene 20 dişi tamdı
şimdide yaşıtları 8-10 diş değiştirdi benimki daha 2. dişini değiştirdi 3 tanede sallanıyo 1 seneye kadar düşer onlarda
çünkü 1 senedr sallanuıyolar hafiften
geç çıkarması iyidir arkafaşlar :))

iyi bari sevindim..acaba kulaktan dolma bişey mi diyordum geç çıkaranın dişi sağlam olur olayı ama tecrubeyle sabitlemiş:)

iştahsızlık yapıyo o çok fena

bende en az diş bizde var sanıyordum..

dr a soracaktın anım d. vitaminin şurubu mu ne var demiştin..yada biri demişti..

canımcım sordm doktora d vitamini verdi zaten kullanıyoruz ama dişleri gayet normal hiç endişe etmeyin 2 yaşına kadar sürebilir diş çıkması dedi
ben de zaten 12 aylık çıkarmışım ilk dişimi ve diş olayı tamamen genetik biliyorsunuz

dün öğle arasına giderken kırtasiyeye girdim oğluma kitap almak için tesadüf bu yaa 2 kitap alana 3. sü hediye imiş bende 3 tane kitap aldım oğluma şu kalın karton sayfaları olan bol resimli hikayelerden aldım ikisini biri de renkleri öğreniyrum kitabı hikayeler havhav köpekle, yaramaz fil biliyorsunuz benimki köpek hayranı geçen gün migrosta köpekli bir kitap bulmuştu elinden düşürmedi çıkana kadar havladı durdu resimlere bakıp bakıp kaydirigubbakcemile3 ama pahalıydı orada o yüzden almadık şimdi alıverdim bunları da çok sevdi özellikle havhav köpeğe baKIP havlıyor hala kaydirigubbakcemile3 ben hikayesini okuyorum resimlerle göstere göstere biraz dinliyor sonra sıkılıp gidiyor bu kadarı bile iyi benim için çünkü o kadar dahi oturacak dinleyecek bir çocuk değildi yine iyi yani bu şekilde zaten bir yaşında çocuğun dikkatini uzun süre aynı noktada olmasını bekleyemeyiz sanırım akşamda renkleri öğreniyorum kitabını açtım her sayfada bir renk var ve orenklerden nesnelerin resimleri var onları gösteriyorum söylüyorum falan bir de renkli küplerini alıp eşleştiriyorum kitapla bakıyor dikkatle anlam vermeye çalışıyor sanırım
akşam yatarken de yatağına koydum hikayelerden birini aldım okumaya başladım tabi tuhaf geldi önce çünkü onu öper yatağına koyar iyi geceler diler çıkardım odadan öyle yapmayınca şaşırdı çocuk oturdu oda yatağında dinledi beni ben havhav köpek dedikçe oda hav hav dedi kaydirigubbakcemile3 neyse bitirince yatırıp çıktım uyudu artık becerebilirsem her akşam böyle masal hikaye falan okumak istiyorum buna alıştırmak istiyorum tabi belki erken henüz ama şuan okuduğum hikayede 2-3 dk.lık bişey uzuuun zamanlar almıyor yani basamak basamak
bugünde annemle beraber ananemde gelmiş Eymen çok seviyor ananemi ona sarılmış önce falan sonra anlamsız kelimelerle bişeyler anlatmaya çalışmış odasına gidip ktaplarını alıp gelmiş ona göstrmiş ananemde onunla beraber okumuş renkleri göstermiş falan çok mutlu olmuş bizimki kaydirigubbakcemile2

ve az önce baktım şekilli küplerini kutusuna sokmaya çalışıyor tabi doğru şekli denk getiremiyor daha ama olsun önceden dağıtmak için kullanırdı bunu yapması bile süper bir gelişme bizim için sonra kutunun kapaklarından birini çıkardı hepsini oradan doldurdu içine kaydirigubbakcemile3 sonra boşalttı bir daha doldurdu

merhaba kızlar
şükür annemin ameliyatı çok başarılı geçti dün sabah oldu şimdi ağrıları var ama olacak o kadar şimdi hacettepeden geliyorum tesadüfe bakınmi benim doğumda yattığım odada yatıyor çok duygulandım
bizlerde ne var ne yok umarım herkes iyidir

geçmiş olsun ecemim, iyi geçmesine sevindim umarım ağrılarıda çabucak geçer,

bizde hastaneden geldik yeni, saat 1 de çıkmıştık bu saate kadar sapıttık resmen, muayenemizi ve aşımızı olduk sonra kan ve idrar tahlili istedi, kanı verdik, sonucunu bile aldık ama çişini yapmadı, neyse eve geldik açtım altını yapmış, şimdi babası götürdü hastaneye:))

neyse sonuçlarımız çok güzel 12.300 gr, 80 cm 16 diş:) fiziksek gelişim yaşının önünde dedi

selamlar kızlar bende boşladım buraları artık eskisi gibi takılamıyorum oğlanların peşinde koşmaktan yada bakıyorum yazamıyorum...
hasta bebişlere ve annelerine geçmiş olsun..
diş çıkaranlarada kolylık versin içinde bizede..
benim kaanda üst 3 alt 4 toplam 7
keremde üst 2 alt 2 toplam 4 dişimiz var..
geçen hasta olduğunda kaan tartıldılar kaan bey 12.460 kerem bey 10.680 geldi aradaki kilo farkı 2ye çıktı ama ikiside gayet sağlıklı ve normal ölçülerde gidiyorlar sadece dışardan bakanlar kaana çok yemiş bu deyip beni deli ediyorlar..
oğluşlarım artık her kelimeden anlıyorlar.. yalnız bizimde şekilli küpümüz sadece içine başka şeyler doldurmak içim kullanılıyor.. benim oğlanlarda hayvanlara karşı müthiş bir sevgi var özellikle kedilere ve oyuncak kuzularına.. kedili bir video açtım yine dönüp dönüp tekrardan seyrettiler birde iiii mmmmmmmm gibi sesler çıkarıp elleriylede dokunmaya çalışıp kediyi sevmek istediler reklamlardaki bebklerede çok komik olmasada bakıp gülüyorlar.. kaan her müzikte oynamay kalkıyor sevdiği olursa bitince ağlıyor keremde ona eşlik ediyor ama çabuk sıkılıyor o sadece bize şebeklik yapacağı zaman oynuyor diz kapaklarının üzerinde zıplayıp duruyor tuhaf yani...
bu arada anane ve dedimiz gelecek sık sık dede gel annane gel diyorum ben şimdi sürekli nınnne delll dede dellll ağızlarında.. beni giyinmiş görsünler hemen yanıma geliyorlar gideceğimiz anlaşılıyor kerem birde kucağına al diye hemen dudağıma öpücüğü konduruyor valla.. arada babamızın gelme vakti telefona sarılıp agu bugu bişeyler sayılıyor indiriliyor.. özellikle o saati nasıl anlıyorlar hayret yani..
gece uykularımız hala düzene girmedi hala aynı terane devam ediyor.. kızlar benim kaan özellikle gece çok biberon istiyor.. mızıldayınca sallıyorum vermiyorum hemen ama devam ediyor ne zaman biberonu vereyim susuyor.. nasıl geçireceğim bu huydan bilmem keremde 2 kere felan içiyor..
totoşluğu birazda ondan heralde..birde en sevmediğim yönleri çöp öğütücü gibi yerde en ufak kırıntıyı bile ağızlarına götürüyorlar kağıt kemirip çiğniyorlar.. işde öyle daha yazsam çok şey varda anca bukadar bugünlük..
beyazmeleğim ne güzel seninki artık amacına uygun kullanıyormuş küpü daha benimkilerin kırk fırın ekmek yemesi lazım üşengeçler o konuda..
yürümede de bir gelişme yok ikiside reklam söz konusu olunca ayakta durabiliyorlar tutunmadan bitince biz bakıyoruz diye oturuyorlar hemen dengeleri yürümeleri güzel ama yok illa emeklenecek...

selamlar kızlar bende boşladım buraları artık eskisi gibi takılamıyorum oğlanların peşinde koşmaktan yada bakıyorum yazamıyorum...
hasta bebişlere ve annelerine geçmiş olsun..
diş çıkaranlarada kolylık versin içinde bizede..
benim kaanda üst 3 alt 4 toplam 7
keremde üst 2 alt 2 toplam 4 dişimiz var..
geçen hasta olduğunda kaan tartıldılar kaan bey 12.460 kerem bey 10.680 geldi aradaki kilo farkı 2ye çıktı ama ikiside gayet sağlıklı ve normal ölçülerde gidiyorlar sadece dışardan bakanlar kaana çok yemiş bu deyip beni deli ediyorlar..
oğluşlarım artık her kelimeden anlıyorlar.. yalnız bizimde şekilli küpümüz sadece içine başka şeyler doldurmak içim kullanılıyor.. benim oğlanlarda hayvanlara karşı müthiş bir sevgi var özellikle kedilere ve oyuncak kuzularına.. kedili bir video açtım yine dönüp dönüp tekrardan seyrettiler birde iiii mmmmmmmm gibi sesler çıkarıp elleriylede dokunmaya çalışıp kediyi sevmek istediler reklamlardaki bebklerede çok komik olmasada bakıp gülüyorlar.. kaan her müzikte oynamay kalkıyor sevdiği olursa bitince ağlıyor keremde ona eşlik ediyor ama çabuk sıkılıyor o sadece bize şebeklik yapacağı zaman oynuyor diz kapaklarının üzerinde zıplayıp duruyor tuhaf yani...
bu arada anane ve dedimiz gelecek sık sık dede gel annane gel diyorum ben şimdi sürekli nınnne delll dede dellll ağızlarında.. beni giyinmiş görsünler hemen yanıma geliyorlar gideceğimiz anlaşılıyor kerem birde kucağına al diye hemen dudağıma öpücüğü konduruyor valla.. arada babamızın gelme vakti telefona sarılıp agu bugu bişeyler sayılıyor indiriliyor.. özellikle o saati nasıl anlıyorlar hayret yani..
gece uykularımız hala düzene girmedi hala aynı terane devam ediyor.. kızlar benim kaan özellikle gece çok biberon istiyor.. mızıldayınca sallıyorum vermiyorum hemen ama devam ediyor ne zaman biberonu vereyim susuyor.. nasıl geçireceğim bu huydan bilmem keremde 2 kere felan içiyor..
totoşluğu birazda ondan heralde..birde en sevmediğim yönleri çöp öğütücü gibi yerde en ufak kırıntıyı bile ağızlarına götürüyorlar kağıt kemirip çiğniyorlar.. işde öyle daha yazsam çok şey varda anca bukadar bugünlük..
beyazmeleğim ne güzel seninki artık amacına uygun kullanıyormuş küpü daha benimkilerin kırk fırın ekmek yemesi lazım üşengeçler o konuda..
yürümede de bir gelişme yok ikiside reklam söz konusu olunca ayakta durabiliyorlar tutunmadan bitince biz bakıyoruz diye oturuyorlar hemen dengeleri yürümeleri güzel ama yok illa emeklenecek...

nazlıcım maşallah bıdıklara, ne kadar güzel gözlemleyip anlatmışsın, benimkinin dili geç açılacak heralde, ağzı laf dolu ama dediği bişii yok, küpü bizde uzun zamandır amacına uygun kullanıyoruz, hemen hemen hepsini geçiriyor,

bizimde babannemiz diyorki akşam ezanı okunduktan sonra gözü kapıda oluyor huysuzlanıyor, biz genelde 5,30 - 6 gibi alıyoruzya hissediyor demekki alacağımız saati

Iyi geceler herkeze,hastalar var sanirim yine cok gecmis olsun herkeze gecmise bakmadim..

Bu aksam bosnali bi arkadasa gittik esi tunuslu bi kiz cok sevecen,Deniz`i götürmedim biraktim

babanesine kuzum cok güzel vakit gecirmis.

nazlicim masallah oglanlarina,benim tosuncuk habire konusuyor ama nediyor anlamiyorum.

sandalyelerin altina yatip anneeeeeee diye bagiriyor gel beni cikar demekmis o:) halbuki kendisi

cikiyor ama sebeklik yapiyor iste.baybay filan yapiyor ama öyle gel ffilan demeler yok.

benimde Deniz`n en sevdigim huyu agzina hicbisiy almamasi,ne olursa olsun asla almiyor..

bazen masaya birakiyorum bisküvisini ama yinede benim elime veriyor ve agzini aciyor..

dolayisiyla hic döküntümüz olmuyor:) buda benim cok hosuma gidiyor..yerdeki herhangi kücük

birseyle dakikalarca oynuyor ama agzina götürmüyor.ayakta istedigi zaman durabiliyor fakat yürümüyor.

hadi annecim dedigimde oturup kafasini hayir diye salliyor..alem bunlarya..

günaydın herkese tabi kimsecikler yok yine bugün pazar tatil yapıyorsunuz ben yine işimin başındayım
neyse yarın tatilim salı çalışacağım çarşamba yine tatilim arefe günü tatil başlıyordu eşim çarşamba için de izin istemiş müdüdrden uzak yola gideceğiz diye müdürde tmm demiş sabahtan iki saat dersimiz var o arada gelin sonra gidersiniz demiş öyle yapacağız artık

ben geldim günaydın demeye
ama bir günaydın diyip kaçıcam kociş kahve yapıo karşılıklı bir türk kahvesi keyfi yapcess

bu arada dün çok güsel bir geçirdimm
detayları sonra anlatırım :))

iyi bari en azından günaydın diyen biri çıktı
ohh valla kız benim de canım çekti şöyle kocişle bir kahve keyfi biz de yarın öyle yapalım kıskandım zemuszemus

günaydıınn..

bugün yine babamız yok(

ilk defa bi hafta sonu bu kadar yalnız kaldık oğlumla..bizde anneme geldik..

abimde burun ameliyatı oldu pek keyifli bi hafta sonu sayılmaz yani..

çok şükür tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…