2008 Kasım Anneleri

kızlar birkaç yararlı bilgi , gerçi hepimiz biliyoruz ama ilginç geldi yüzdeler bana , paylaşmak istedim

Türkiye’ deki bebeklerin %24’ ü daha 4 aylıkken, %75’i 8. aya geldiğinde evde yetişkinler için pişirilen salçalı, baharatlı, tuzlu, yağlı yemeklerle besleniyor. Oysa bir yaşını doldurmamış bebeklerin günde 1 gramdan (yarım çay kaşığı), 1-6 yaş arasındaki çocukların da günde 2 gramdan (1 çay kaşığı) daha fazla tuz tüketmemesi gerekiyor. Bebeklerde fazla tuz tüketimi gelişmemiş böbreklerinin fazla sodyumu vücuttan atamaması nedeniyle ileride yüksek tansiyon hastalığına yakalanma olasılığını artırabiliyor. Bu nedenle bu konuda çok hassas davranılması gerekiyor.
1-3 yaş arasındaki çocukların beslenmesinde tatlı gıdalara fazla yer verildiğini gözleniyor. Türkiye’de 7 aylık bebeklerin % 40’ı bisküvi, çikolata, gofret gibi tatlılar tüketiyor. Yine 1 yaş üzerindeki çocuklar da, şeker tüketiminin gerekenden çok daha fazla olduğu gözleniyor. Bu durum bebeğin aşırı derecede enerji depolamasına yol açıyor. Gıdaların içerisindeki şeker oranlarını bilmek ve bebeğe kontrollü biçimde vermek konusunda annelerin daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor.
Türkiye’ deki 1 yaş altındaki her dört çocuktan biri, hergün meyve yemiyor. Tükettiği meyve ise alması gerekenin yarısı kadar. Ayrıca çocuklar yetişkinlere oranla dört kat fazla C vitaminine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden vitaminin doğal kaynağı olan meyveleri ölçerek ve yeterli vitamin miktarına sahip olduklarını kontrol ederek bebeklere vermek gerekiyor. Günde 2-3 kez tüketilen meyve, kabızlığı önlediği gibi, bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Özellikle C vitamini demir emilimini kolaylaştırdığından bebeğin zihinsel gelişimine de katkıda bulunuyor.
Bebeklerin bağışıklık sisteminin tam anlamıyla gelişmesi için en az üç yıl gerekiyor. Bu yüzden bebeklerin üç yaşını doldurana dek, anne sütünde bulunanlara benzer bağışıklık destekleyici prebiyotikleri mutlaka beslenme programlarında bulundurulması gerekiyor.

günaydın kızlar..
başım çok ağrıyooooooooo...
eşim ve kaan nezle olmuş(grip denmiyorum çünkü bitek şükür burunları akıyo)
banada mı bulaştırdılar ne?
sabahtan beri çatlayacak başım.
bi minoset aldım.geçer inş.
genelde ilaç almamaya çalışıyorum hala emzirdiğim için.
ama mecbur kaldım.
sizden nbr?
c.tesi akşamındna beri gelemedim buraya.
fotolara ve yorumlarada bu sabah biraz bakayım dedim.
fotolar açılmıyo
yoğun bi gün..
akşama evden bakıcam.
öpüldünüz hepiniiiiiiiizzzz...
öğlene fırsat bulursam gelirim yine..

Azom ct gecesi face de msn den yazmışsın ama bilgisayar başında değildim tatlım , sonra gördüm yazim dedim ama bilg. Kilitlendi kapamak zorunda kaldım kusura bakma canım

günaydın kızlar,

o yorgunluğun üzerine dünde 8 saat dersim vardı, çıkıştada cumartesi sizden sonra gidip göremediğimiz bebeği görmeye karşıya geçtik, çokkk güzeldi minicik:) sanki deniz hiç o kadar küçük olmadı,

hala yorgunum inşallah bugün dinlerinirim, denizde çok asabi bugün, emziğinide ters takmış ağzınaÇok üzgünüm çoook bir bakışı varki tırsıyorum valla

ay yerim ben o sarı kafayı yaaa...
bizimkide asabi olduğu zamanlarda emziği ısırarak dolaşıyo:)
birden gözümün önüne o geldi...

Batu da dün çok tuhaftı , önce halsizlik vardı panik olduk babasıyla , pedifen içirdim , anneme çorba yaptırdım , baya bi paniktik , sonra akşam bir azdı bir azdı aman allahım , kocam da ben de haşat olduk resmen , üstüme tırmanıyo , dolapların kapaklarını açıp kapıyo , ordan oraya koşturuyor , ya mahvetti bizi , kardeşim vardı , sizi gördükçe çocuk yapmama kararımdan emin oluyorum diyo çocuk , feci haldeydik resmen , gece 10 buçukta babası uyuttu , sonra 2 saat uyudu , sabaha kadar da saat başı uyandı..

Sürekli kulağını tutuyor , inşallah orta kulak iltihabı olmamıştır yine , çok korktum ama kulağını tutması haricinde birşeyi de y: ok , bide köpek dişleri çıkmış , çooook kom, sivri sivri minnacık dişler : )))

kocaman bi günaydınnnnn
puufffff benimde başım ağrıyooooo kafamçokkarıştı bugün p.tesi ve adet olmak üzereyim :bbo:
canım hiç bişi yapmak istemiyo nası bi yol bulup eve kaçabilirim acaba

Günaydın kızlar.Çok berbat bi haftasonundan sonra burda olmak çok güzel.ınanmazsınız ama işyerini özledim.Dün böyle artık sabrım kapıya dayandı.Anıl sabah 8de uyandı gece12,30 a kadar kesikli 2,5 saat uyudu.Geri kalanında ise ömrümden ömür aldı.Ya kızlar sizde de oluyo mu yoksa bu çocuk mu huysuz.Uyumak istemiyo, elimden tutuyo defalarca evi turluyoruz.Kucağımda dolaştırıyorum.Gece yattık saat başı uyandı.Artık gücüm kalmadı ve bıraktım biraz ağlayıp uyudu.Ben de yattım ağladım valla.Allah sabır versin bize.

Kusura bakmayın hasta yavrulara geçmiş olsun diyemedim.Andina nın tontiş hasta herhalde.Anıl da tamamen düzelmedi.

evet kızlar yaa bazen öle oluyolar..
bi enerjik ,bi huysuz..
hep yanı şeyleri yaşıyoruz.
andişim inş. kulağındada sorun yoktur batunun..
böle böle büyüyecekler napalım..

Yasminim aramıza hoşgeldin , hemen yukarıda bende aynı dertten muzdarip olduğumu anlatmıştım hayatım , 2 saniye oturmuyo kıçının üstüne , koridorda volta atıyor , salonda sürekli yürüyor , arada tv önünden geçerken kapatıp da geçiyo , dolap kapakları , çekmeceler , evde kilit kalmadı valla , artık yolun üstündeki her yere taktım , prizlerdeki koruyucularııkarmak istiyor , mutfak dolaplarını açıp cam kavanıozları alıyor , masa üstünde bulduğu bardakları tutup içmeye çalışıyo içindeki ne olursa olsun , makinaların düğmelrine basıyor , yatak odasına gidip yatağçıp sonra iniyor , çıkıp iniyor , gardırobumu açmayı öğrenmiş , açıp içine giriyor yaa anlatmakla bitmez , öldürdü beni öldürdüüüü

Azom inşallah yoktur , en çok kulaktan korkuy , istemiyorum iltihap olmasını , ya diş de kulak ağrısı yapar diyorlar ama bakalım eğer huysuzlaşırsa yada ateş falan olursa götürürüm doktora zaten

ne güzel köpek dişlerinizde çıkmış...maşallah..bizde daha 2 tanecik ne gelen var ne gidenn..

kocaman bi günaydınnnnn
puufffff benimde başım ağrıyooooo kafamçokkarıştı bugün p.tesi ve adet olmak üzereyim :bbo:
canım hiç bişi yapmak istemiyo nası bi yol bulup eve kaçabilirim acaba
günaydın zeynam..benimde regl olmam lazım ama oda yokk..

yasminim yorucu bi hafta sonu olmuş senin için..genelde bütün bebişlerde var canım..huysuzluk..ama ben biraz daha şanslıyım herhalde benim eylülden yana pek bi şikayetim yok..ama dişlerinden kaynaklanan geceleri çok sık uyanması var..onuda yatağıma alarak çözdük..hemen emdiriyorum tekrar uyuyo kuzucuğum..

Ya Andicim yürümüyoda.Kucak kucak istiyo.Sağ bacağım o kadar ağrıyo ki doktora gidecem.Kucakta bebe taşımaktan sol omzumda göçük.Uyumadı da dün.Ya çıldıracam valla.Babası da 11 de geliyo.Bıktım çok cephede aynı anda savaşmaktan.

canım kucak istediğinde başka bir şey versende ilgisini dağıtsan ben hep öyle yaptım kucak isteyince mesala bende oturyom yanına 5 dk oynuyom o arada unutuyo..oyuna başka bişiye odaklanıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…