2008 Kasım Anneleri

Aşk ve ceza izliyorum bir yandan ama tam olarak başından başlayamadım ve tam olarak anlayamadım konuyu.izleyen anlayan varsa bi özet geçiversin çok ilgimi çekti dizi.bu arada canım ailemi bitirdiler sanırım

saphişim bnde onu izliyorum:))
konu van da geçmektedir:)) töreden dolayı kavgalı iki aile bu anlaşmazlığı bitirmek için bi ailenin kzııyla öteki ailenin oğlunu evlendirdiler canım kız zorla evlendirildi öğretmenlik okuyordu kızın ailesi zamanında oğlanın ailesinin damadını vurmuş bu yüzden düşmanlardı bu evlilik düşmanlığı bitirmek için yapıldııı...
yasemin yani nurgül yeşilçay da nişanlısıyla 1 hafta sonra evlenecekti fakat nişanlısı onu en yakın iş arkadsşıyla aldattı evinde yakaladııı,nurgül yeşilçay da sözde bakire,babasına söz vermiş evlenmeden olmaz diyeee nişanlısını o şkelide yakalayonca bir bara içmeye gitti önüne gelen ilk adamla yattı bu adam da ve evin küçük oğlu adamın teknesine gitti ve iş bitti:)
sonra kız kaçtı flan filan bide evlenen adam vardı düğünü olan o ile babası öldü işte böyle karakterlerin ismini öğrenemedim çok karışık oldu ama idare et bacımmmm

iyi akşamlaar arkadaşlar..öncelikle geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok tşk ederim..ben kız uyanınca acil çıktım..şimdi uyuttum yine biraz ateşi var..gece uyku yok takipteyimm.

sapişim bende çok severim boyozu..hım oılsada yeseydikkkk..ama bende deniz annem gibi izmirin kumrusunu çok severimm
maytabım buradada çamaşır suyuna klorak derler..adanada ipot diyolarrrkaydirigubbakcemile3

abilerim ablalarım benim sevgi kelebeklerim

ilk önce derincim-gülizcim çok geçmiş olsun Allah dermansız dertler vermesin umarım şimdi daha iyidir iki yavruda

hayatımda bayoz yemdim ilk kavak yellerinde duydum amma özellikle yumurta ile yenirmiş ama yengen severim kumruyu kuş olarak basriyide erkek ismi olarak bilirim kaydirigubbakcemile3

mayatap looo çabık git yaptır kendine seans bıraktığını göreyim sürükletecem kendimi sana ohaoldumsmile

gün ve geride bıraktığımız sayfalar için bişi demicem sonuçta herkez fikirleerinde özgür kırmadığı kırılmadığı sürece herkez az çok eteğindeki taşları dökmüş ama beni kisme çekiştirmemiş özelden mi çekiştiniz yoksam lülülülülülü

safiş gı ben o diziye bakmadım güz sancısını seyrediyos gülüm ama canım ailem nası bittiki geçen hafta son bölüm demedilerki CADIARZU

kızlar katı meyve sıkacağı kullanıyormusunuz..memnunmusunuz..bende almayı düşünüyom ama kararsız kaldım..ne dersinnnizzzz ne alammm

ben hiç bişi anlamadım ama akannehir
ipot muuuu az ilerleyince adanadan doğuya benim bildiğim isot var delikafadulden

lavişim ben anladım cnm olayı sağol,zaten biraz biraz seyrettim.en son berdel olacak dediler ve nurgül yeşilçayda hamile galiba dimi
gülizcim katı meyve sıkacağı eski robotumda vardı memnundum ama bu son zamanlarda çıkanlar benim dehoşuma gidiyor.bütün olarak meyve konulabilenler.ilk çıkan da moulinex ti yüzden ben alırsam ondan alırım sanırım

zeyna çok acımazsın yavvvvv((tamam anlatmaq özürlü olabilirim ama napim elimden bu geldi:)
güliz inş fazla yükselmez canım ateşi benim en korktuğum şey ateş iyileşsin eylülümüz kısa zmanda...
maytabım bırak tabi canım ya içilecek şey değil,bu arada 2 çocukla her yere yetişiyorsun takdir ediyorum seniiii
bonoz flan dediniz canım çekti yaavvv izmirde yengem var diyeyim de buraya gelince yapsın canım çekti be zaten akşam bişey yemedim,rejimdeyimmmkaydirigubbakcemile2

güliz bende eriniyorum zeyna gibi canım ondan sadece narenciye dıkacağı olanlardan var bende,tefalin iyi olduğunu duymuştum canımm
evet saphiş hemen hamile kaldı berdel olacak ama oğlan kabul etmeyecekk

Gurme Mağazalar
ıZMıR’DE SABAH DEMEK BOYOZ DEMEK, BOYOZ DEMEK DOSTLAR DEMEK..
ıZMıR SABAHLARININ VAZGEÇıLMEZ LEZZETı OLAN BOYOZUN VAZGEÇıLMEZ ADRESı OLMAYI BAŞARAN DOSTLAR FIRINI, BU DEFA DA BOYOZU DONDURARAK YURT DIŞINA SATMAYI BAŞARDI.
ızmir sabahlarının vazgeçilmez lezzetidir boyoz.

Yahudi böreği olarak da bilinen ve ızmirlilerin aşık olduğu bu lezzet ızmir dışında hiçbir şehirde bulunmaz, bulunsa da ızmir’deki gibi olamaz.

Rivayete göre ızmir’de boyozun en iyisini Avram adlı bir usta yaparmış.

Avram Usta’nın yanında çalışıp, boyoz yapmanın inceliklerini öğrenenler de bu geleneksel lezzeti günümüze kadar taşımışlar.

Tıpkı Alsancak Dostlar Fırını’nı kuran Mustafa Akar gibi...

Dostlar Fırını, 1983 yılında Avram Usta’nın yanında yetişen Mustafa Akar tarafından kurulmuş.

Mustafa Bey’in oğulları ırfan ve Hakan Akar ise babalarından devraldıkları bu ünlü fırını bugünlere taşımayı başarmışlar.

Kurulduğu tarihten bu güne Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin sonunda hizmet
veren ızmir’in bu ünlü fırını, ızmir kültürünün en önemli parçası olan boyozu her sabah müdavimleri ile buluşturuyor.

ızmir’de boyoz birçok yerde üretiliyor ancak “Boyoz” denildiği anda herkesin aklına
Bir tek fırının adı geliyor..

Bu fırının adı, Alsancak Dostlar Fırını.

Çünkü bu fırında üretilen boyozun lezzetini başka bir yerde bulabilmek kesinlikle mümkün değil.

Tüm ızmir uykudayken, sabah saat 04.00’te hummalı bir çalışma başlıyor Dostlar Fırını’nda.

Önce kara fırın yakılıyor, hemen ardından da usta eller tarafından hazırlanan boyozlar tepsilere diziliyor.

Diziliyor ama hemen fırına sürülmüyor. Çünkü boyozun çıtır çıtır olanı makbul.

Bunun için de biraz sabırlı olmak ve fırını dinlendirmek gerekiyor.

06.00’da tepsiler sıra ile karafırına sürülüyor.

Saatler 06.30’u gösterdiğinde ise dumanı üstünde olan boyozlar müdavimleri ile buluşmaya başlıyor..

ısteyene sade, isteyene ıspanaklı olarak..

O saatten itibaren Alsancak Dostlar Fırını’nda “üçe bir”, “beşe iki” sesleri de yükselmeye başlıyor..

Bu seslerdeki rakamlar, sadece ızmirlilerin bildiği gizli bir şifre adeta.

Bilmeyenler için hemen belirtelim, bu ifadeler kaç boyozun kaç yumurta ile birlikte istenildiğini anlatıyor.

ıyi kızarmış boyozun olmazsa olmazı yumurta da sizin bildiğiniz yumurtalardan değil.

Çünkü boyoza eşlik eden yumurtanın pişirilme yöntemi de, rengi de, tadı da çok farklı.

Neden mi ? Onu da söyleyelim.

Boyozun yanında yenilen yumurtalar suyun içerisinde, kara fırında pişiriliyor.

Hem de tam 15 saat.

Evet, yanlış okumadınız, tam 15 saat.!

Yumurtaya o eşsiz lezzeti veren de zaten bu pişirme yöntemi.

Hiç kaynamadan, yavaş yavaş pişen yumurta bu yüzden kahverengi oluyor.

Akar kardeşler boyozun son derece meşakkatli bir ürün olduğunu söylüyor ve Alsancak Dostlar Fırını’nın tiryakilik yaratan boyozunun sırrını çok kaliteli malzemeler kullanılması ve usta ellerde hazırlanması olarak açıklıyorlar.

Akar kardeşler, gerçek boyoz olarak tanımladıkları ürünlerinin ayiçiçek yağı ve tahin kullanılarak üretildiği için yağlı gözüktüğünü belirtiyor ve ekliyorlar,

“Piyasada yağsız boyoz diye satılan ve aslında margarin ile imal edilen boyozlar ile kıyaslandığında bizim boyozlarımız çok daha sağlıklıdır.”.

Alsancak Dostlar Fırını’nın ızmir’de ve ızmir dışında yaşayan boyoz tutkunlarını çok mutlu edecek bir de sürprizi var..

Onların bu sürprizi, boyoz tutkunlarının istedikleri anda evlerinde, işyerlerinde, vb. yerlerde sıcak sıcak boyoz yiyebilmelerini sağlıyor..

Sürprizin adı, tahmin edebileceğiniz gibi dondurulmuş boyoz.

Akar kardeşler boyozu dondurmayı denemişler ve bu konuda çok başarılı olmuşlar..

Onların boyozu dondurarak satma fikirlerinin gerçekleşmesi ise en çok yurt dışındaki müşterilerini sevindirmiş.

Nasıl sevindirmesin ki..

Yurt dışında yaşayan boyoz müdavimleri, Akar kardeşlerin geliştirdiği bu metod sayesinde ülkelerine dönerken sevdiklerine boyoz resimleri yerine artık sahici boyoz götürebiliyorlar..

Ve siz..

ızmir’e gelip bu müthiş lezzeti henüz denemeyenler..

Size bu lezzeti mutlaka deneyin dememize gerek var mı ?

Biz, bu okuduklarınızdan sonra “Alsancak Dostlar Fırını” adını bir yere not edeceğinizden eminiz.
buyrun arkadaşlar,boyozun bizim için önemi ve burda bahsedilen fırınla ilgili yazılanların tamamı doğru.muhteşemler...
http://www.izmirextra.com/default.asp?tabID=394 alıntıdır

zeynam , lavinya bende direk meyveyi tüketmeyi seviyomda..benim totiş için almak istiyom asıl ben..havuç suyu , elme suyu, nar suyu falan içsin istiyom..özellikle kahvaltılarda alışkanlık kazndırmak istiyom meyve suyunu..

lavinyam bende çok korkuyom ateşten hele gece yükselirde farketmemde havale falan geçiri diye çok korkuyom..kaç gündür hiç uyumuyom desem olur..nöbettteyimm...

sapişim hasta eylülüm cuma gecesinden beri ateşlerin içinde yanıyo kuzum..canım netten 2 gündür araştırıyom moulinex den çok philips i çok tutuyorlar..bütün parçaları bul. mak . yıkanabiliyomuş, köpük ayırıcısı falan varmış. elmayı bütün atabiliyomuşun falan filan ama ben direk kullanan birini arıyom..ama daha bulamadımm..

Herkese iyi akşamlar

gülizcim benim philips var güzel sıkıyor ama ben pek kullanmıyorum.meyvenin kendisini yediği için oğlum extradan meyve suyuna ihityaç duymuyorum.bi de yıkaması filan hakiakten zahmetli..

benim kız meyve özürlü çitosum ya..belkim suyunu içer diye almak istiyom..
meyve yemiyo ama , ıhlamur çayı, papatya çayı falan sulu şeyleri seviyo..bekim meyve su olunca içer..bakalım..gerçi bende çok severim meyve sularını..biraz da kendime mi alıyom ne...:)))))

sayfayı açtım ve direkt gördüğüm boyoz
safiş ya çok acımasızsın
akşam akşam bu yapılır mı?
nerden bulucas biz şimdi?
adresimi özeline yazıyorum artık yarın alır yollarsın
gerçi ısıtınca da olmas ama ne yapalım hiç yoktan iidir.:)))

nasılsınız kızlar ne var ne yok
ben çok şükür ki artık iyiyim
iş yerinden kk ya giremememin dışında bir sorun yok
başımıza bir genel koordinatör verdiler
allah düşmanıma vermesin diyorum
kadın patron kadın koordinatör zor valla bir de insanın aşılması güç egoları olunca çok daha zormuş bir kez daha gördüm

bu sayfadan gördüğüm bir de güliz eylül mü hasta?
geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…