2008 Kasım Anneleri

canım genelde aşağı vuruyor ama midemin oralara da arada bir sallıyor ben endişelenmiyorum
artık ne yapalım hayırlısı olsun sağlıklı olsunda

canım uyuyordur ya da sen bi sırt üstü yat benim ki sırt üstü yatınca
yerinde durmuyor ya da oynamazsa eşime kalp atışlarını dinletiyorum
atıyor derse rahatlıyorum ama zaten uyuyor oluyordur zaten

Hmmm biraz kaydı gibi derken simdi yazarken vurdu :))
Ay anladı üsüldügümü kuzum benim :)
Kalp atıslarını duyabiliomu alla alla ilk senden duydum simdi bak :)

evet canım kulağını karnıma dayadığı zaman duyuyor yatarken ben de elimi
karnıma koyunca hissediyorum attığını sende bir denet bakalım kocişine:)

kızlar yağmurun endişesi üzerine nette ufak bir araştırma yaptım.
ekliyorum...
tabiki her konuda bilgi sahibi olursak daha az endişe duyarız..:1rolleyes:

Bebekler 24. ve 28. haftalar arasında en hareketli dönemlerini yaşarlar, anca bu dönemdeki hareketler düzensiz ve genellikle kısadır ve ultrasonda görülebilirse de meşgul olan annenin hissedemeyeceği niteliktedir. 28. ve 32. haftalar arasında bebek hareketleri, dinlenme ve hareketlilik olarak tanımlanan dönemlerle daha düzenli ve sürekli hale gelir.

Başka gebe kadınların bebekleriyle kendi bebeğinizin hareketlerini karşılaştırmayın. Her yeni doğan gibi ana karnındaki her bebek de hareketlilik ve gelişme yönünden kendine özgüdür. Bazılar her zaman hareketlidir, bazılarıysa çoğunlukla sakin. Bazılarının tekmeleri düzenlidir; bazılarının hareket düzenleri anlaşılamaz. Hareketliliğin kesin yavaşlaması ya da kesilmesi olmadığı sürece pek çok durum normaldir.

Son araştırmalar 28. haftadan itibaren bebeğin hareketlerini annenin günde iki kez, bir kez annenin daha hareket olduğu sabah saatlerinde ve bir kez de daha hareketli akşam saatlerinde kontrol etmesinin yerinde olacağını gösteriyor. Hekiminiz başka bir test önermediyse, aşağıdaki testi uygulayabilirsiniz:

Saymaya başladığınızda saate bakın. Her türden hareketi (tekme, çalkalanma, dönme) sayın. 10'a ulaştığınızda saymayı kesin ve saate bakın. Genellikle on dakika içinde on kadar hareket saymış olursunuz. Bazen biraz daha fazla olabilir.

Bir saat sonunda hala on hareket sayamadıysanız, süt için veya hafif bir şeyler atıştırın; sonra sırtüstü uzanın, gevşeyin ve saymayı sürdürün. On hareket saymadan iki saat geçmişse gecikmeden doktorunuzu arayın. Hareketin olmayışı mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmese de, zaman zaman bebekte sıkıntı işareti olabilir. Böyle durumlarda hızla eyleme geçmek gerekebilir.

Doğum yaklaştıkça bebek hareketlerini düzenli olarak kontrol etmek de giderek daha fazla önem kazanır.

Bebeğiniz rahimde büyüdükçe daha güçlenir ve bir zamanlar kelebek dokunuşu gibi olan hareketler artık iyice güçlü bir hale gelir. Kaburgalarınıza, rahim ağzına veya karnınıza canınızı yakacak kadar güçlü bir tekme yerseniz şaşırmayın. Özellikle güçlü bir saldırıya maruz kalırsanız, duruş şeklinizi değiştirmeyi deneyin. Bu, küçük saldırganın dengesini değiştirerek saldırıyı geçici olarak durdurabilir.

bu arada maden suyu iç dedi doktorum
Hamilelikte maden suyu içilir mi?

Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.

bende annemin ısrarlarıyla hamileliğimin ilk günlerinden beri giydiğim babaanne külotlarına veda ettim eski minik donlarıma dönüş yaptım..oh bee dünya varmış..neymiş bebek rahatsız olurmuş ..hikaye..

ay hiç sorma annem de büyük giy diyo ama küçükler daha iyi
zaten göbekten yukarı çıkmıyor ki ben giymem o beli lastiklilerden yaa

slm kasımın güzel hamişleri nasılsınız geçmişi okuyamadım ama umarım herkesin keyfi yerindedir
benim bugün biraz canım sıkıldı ama herşeyi zamanına bırakmak gerekmiş önümüzdeki 2 haftayı nasıl geçireceğim bilemiyorum

bugün 4d ultrasyonumuz vardı çok şğkür meleğim çok iyi herşey yolunda ama kasıklardan bebeğe giden damarlarda fazla basınç varmış 25. haftaya kadar bu basınç normalmiş ama 25. haftadan sonra basınç hala devam ederse bende hipertansiyon bebekde ise gelişim geriliği yaşanabilirmiş çok moralim bozuldu dr um kafaya takılacak bişi değil ama bir sonraki kontrolde düzeleceğini ümit ediyorum demesi kafamıda karıştırmadı değil sizdede aynı sorun oldu mu??benim 15. haftaya kadar plesanta da uterusa çok yakındı ve 18. haftada yukarıya doğru çımıştı şimdi normal seviyedeymiş bir sorunumuz yok yani inş bu basınç olayıda haftası gelince kaybolur

bu arada meleğim 622 gr olmuş teyzeleri 8 tane resim verdi birde cd miz var herşeyi okadar belirgin ki babamızla şimidden kavga ediyoruz yok sana benziyo yok bana bensiyor diye sürekli ağzı açık bişeyler bekliyordu elini ağzından aldığı anda da ters döndü haydaaa bu sefer uğraştık yüzünü döndermek için çok zevkliydi ultrasyonumuz ama birde şu bendekiproblem çıkmasaydı................

25. haftada glukoz testi yapılacak inş bunda bişi çıkmaz

Deryacım gecmiş olsun moralini bozma bak doktorunda
kafaya takılcak bişi diil demiş insallah saglıcakla hepimiz alıcaz kucagımıza
bebişlerimizi canım :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…