2008 Kasım Anneleri

yahu sızınkı kaynana bıle sayılmaz benımkılerın yanında hemde bı de 5 gorumce var bende
7.aya gırıyoruz daha benı hıc arayıp sordukları bıle yok kı alınacakları sorsunlar
ara sıra ogullarını arar onunla ozel konusurlar o kadar

aman evlatlarımızın canı sagolsun da baska bırsey ıstemem ben daha
onlar kendılerı kaybedıyorlar aslında

bu arada ben ıkıncı doz tetanoz asımı olmaya gıttım saglık ocagına ama su an ası yok bır ıkı gune gelır dedıler
sanırım sorun olmaz dıye dusunuyorum ılle de tam gununde olmasak
sızce sorun olur mu

BENİMKİDE AYNISI
DÜN TUHAFİYEYE GİTTİK ip falan aldı elti alıcaz ya annemde yanımızda annemle biz diyoruz abebek takımları da varmış falan diye coraplara bakıyoruz ediyoruz annem alalım mı falan diyo o hiç oralı bile değil henüz bi corap bile almadı hiçde almaya niyeti yok eltimlere gittik dün 2 araba değiştiricez malumay sonu annemleride aldık yanlız gitmeyelim diye nişan günü kararlaştırılacak eli cebine gitmiyo bebeğin doktor parasınından harcadık bu gün kontrole gidecektik sabah konuşuyoruz ne kladar eksik şu kadarmı diye hiç bişey demiyor

canım ben tetnoz aşısını yaptırmayı düşünmüyodum.son anda kararımı değiştirdim ve geçen p.tesi yaptırmaya gittiğimde hemşireye geç kaldımmı diye sordum.yok dedi.hamilelik sonuna kadar 2 dozu yetiştirmeye çalışıyoruz.zamanı yok dedi..1 ay sonra diğerini yaptırıcam.sorun olacağını sanmam senin 2 hafta gecikmenin..

offf offff koyver gıtsınn dıycem ama olmuyor ıste tanıdıklarımın kaynanalarını gorunce ımrenıyorum ya esıme dedım hanı annenlerden ses cıkmıyor dedımm belkı yapıyuorlardır nerden bılıyon dedı yapsa cıtlatır soylemı yapalım bolemı dıye soyler dedım aman yapmazsa yapmasın ne yaptıkı buzamana kadar zaten offfffff

günaydın arkadaşlar..
azocum bizim şu nisa hastanesi devam ediyo yani ssk anlaşmasına öylemi eğer öyleyse sevindim..birde şu masko gerçekten pahalı bende arayıp fiyat sordum ..gaziosmanpaşadaki yere bakınca bilgi verde belki bizde oraya bakarız canım..

bu arada şu çanta hazırlama işini bende 30.haftada düşünüyorum aslında..üşününce eksik kalmadı desemde ufak tefek baya eksik çıkıyo ...benimde küçük çekçek valizim var onu hazırlarım..bebek içinde doğumdan sonrasına çanta alınacak daha ..ohooo eksikler bitmiyoki..

Azo senin hastanede 50 hasta mı bakıyor dedin bir doktor??? Bu sayı çok fazla değil mi canım? Yani bir günde 50 hastaya bakarsa nasıl ilgilenebilir ne kadar verimli olabilir bir doktor? Devlet hastanelerinde bile ancak o kadar sayıyı bulur...

Bu arada Ankara'daki bebek ölümlerini duydunuz değil mi kızlar. Asıl bebek ölümü sayısının 45 olduğunu ve bunun saklandığını söylüyorlar. Ne kadar tedirgin edici bir durum. Allah bebeğini kaybeden annelerin yardımcısı olsun. Hiçbir şey onların acısını dindiremez şimdi. Ben düşünemiyorum. 9 ay içimizde taşıyoruz o canı, konuşuyoruz, bize tepki veriyor. Ve sonra kimlere emanet ediyoruz... Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı..

Ben kayınvalidemin sözlerinden alınganlık yapıyorum ama Allah için kadın 15-20 tane takım, hırka ördürtmüş. Zıbınlar almış. O kadar hakkını yiyemem... Maddi durumu çok fazla değil o ancak bu kadarını yapmış ki biz evlenirken bile ailelerimizin eşya bile almasını istememiş, her şeyi kendimiz yavaş yavaş yapmıştık. Birden her şeyimiz olmamıştı ama şimdi Allah'a şükür var. Bebek için de aynısı geçerli olacak galiba :)

ay kızlar nedir bu kaynanalardan çektigimiz ya
şu ana kadar kendi annem dünyanın şeyini yaptı bebiş için ki o kadar da konusu geciyo yanında kadın hiç banamısın demiyo valla umrunda degil cok merak ediyorum dogunca ne yapacak diye ne zaman bebişle ilgili konu açılsa dedigi tek şey normal dogum yap hastanede yatmazsın cabuk iyileşirsin onun asıl derdi bana bakmak sanırım sezerya olursa bile hastaneden eve geldigimizde bakmaya niyeti yok o yüzden cabuk iyileş diyo sanki ben cok meraklıyım yatmaya
yok anacım yok ben kendi annemi istiyom yaaaaa:dance:

tsk ederım azocum ya arıyorum saglık ocagını acmıyorlar telefonu
bılmıyorum zaten ılk dozunda canım cok acımıstı 1 haftaya yakın korkuyla gıttım olamadım dıye sımdı daha cok stres yaptım kendıme

kayınvalıdeler ılk torunda cok serın davranıyorlar benım anladıgım kadarıyla
hanı ılk torun kız tarafına aıt meselesı var ya ondan sanırım
acıkcası ben corabını mendılını bırak sadece arayıp sorsalardı nasıl oldunuz dıye pek bır memnun olurdum ama nerdeeee
kaldı kı bız cocuk dusunemedık benım saglık sorunlarım sebebıyle ve bunu kımseye soylemedık borcumuz var onun ıcın yapmıyoruz dedık ve benım adımı kısıra cıkardılar neredeyse
sımdı bebek haberını verdık ama kımsenın tınında degıl valla

gorumcelerım akıl verıyorlardı sakın korunma olsun bır tane annen bakar dıye zaten cok akıllılar yaa layhayhoy

vallahi biz her hafta sonu kayınvalidemlerdeyiz..biz gitmesek arar çağırır şunu yaptım bunu pişirdim gel diye..her gittiğimizde hamileyim diye çift yastılar koyulur sırtıma,bir ihtimam bir özen sormayın gitsin..halbuki ne eşim tek erkek ne torun ilk ama ne bileyim böyle yapıyor..bebişe de bişeyler örmüş göstermiyo..odasını, arabasını , pusetini herşeyini o alacakmış siz sakın almayın diyo..aldıklarıma kızıyo neden almışım o alacakmış falan filan..bakalım doğuncada bu kadar özenli olacakmı..orası meçhul..

aynen
annem ördüklerini gösteriyo aldıklarını gösteriyo meraklı kadın tüm gelenblere gösteriyo zaten bu hiç tınlamıyo bile sanki annemin torunu sadecede oda seyrediyo aramaz sormaz nasılsın diye laf sokuyom ama anlamıyo yada umursamıyo annanemiz meraklı diyom bilemem ne diyom heç umursamıyo benim teyzem kuzenim bile dünyanın şeyini almış utanmıyorda ben babanneyim bende bişey yok demiyo diyorum ya bi tane corap bile yok

eylülcüm evet ssk halen devam ediyomuş.muayene ücreti 10 ytl olmuş..
gaziosmanpaşa ya gidince yazıcam sizede..artık haftasonu anca..
julicim haklısın doktorumda öle söledi..artık 50 hastaya bakmak için herkesle çok detaylı ilgilenemicez.devlet hastanelerine benzetmeye çalışıyolar burasınıda dedi..güleryüz yok, çabuk çabuk..
onların işide zor valla.ama ben doktorumdan memnunum ve doğuma kadar ve doğumda oraya gitmeyi düşünüyorum.napalım..hayırlısı olsun hakkımızda..
kızlar benim kayınvalidem sağolsun torununa bişeyler örüyo elinden geldiği kadar..
her ördüğünüde gösteriyo bana beğendinmi diye..
ama annemde tık yok.napıcak bilmem..
gerçi o son zamanlarda sağlık sorunlarıyla ilgilenmekten başka bişey düşünememiştir ama..ben pekte bişey yapacağını sanmam..evlendik gittikya..artık erkek tarafı düşünsün diyo herhalde..
herkes gibi bebek görmeye gelip hediyesini verir diye tahmin ediyorum..benim 3 kızkardeşim daha var.onların bebeklerinede aynısı oldu..
hayırlısı..
belkide kendilerine yapılacak bişey bırakmadığımız vede bırakmayacağımız için böle davranıyolar.çünkü bizde julianne gibi eşimle evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık..
ben eşimle ve doğacak bebeğimle mutlu olduktan sonra ne kaynanalarr,ne görümceler,vs.kimse moralimi bozamaz..bu hayat benim ve ben istediğim gibi yaşıyorum..
yardım edende sağolsuuuuun etmeyende..
haksızmıyım kızlar?:1rolleyes:

gunaydin kizlar.
biz de dun akdenizin sicak denizinde mavi turdaydik.mersin tasucundan tekne turuna katildik arkadaslarla sabah 10 dan aksam 7 ye kadar denizin icindeydik.bi de sormayin geminin en ucunda yer bulabildik.ordada hoporler olmasinmi?dusunun artik.sabahtan aksama kadar oglanin kafasi sismis olacakki ordan oraya atip durdu kendini sırnaşık şey.
ama cok eglenceliydi.aksam eve dondugumuzde saat 11 di.ayaklarim nasil sisti anlatamam.Allahtan terliklerim genistide ayaklarim iyice yayildi sırnaşık şey. bu arada simdi hadi terlik giyoyoz yaz diye havalar soguyunca ne yapcaz acaba cok merak ediyorum gamyoncuiremsu.
bu arada eylulcum tebrik ederim hafiyelikte supersin canim.:içelim:
kizlar kaynana muhabbeti acilmisken.valla bizimkinden de hic ses yok.annemler bana para verecekler odasi icin.zaten ben zor begeniyorum diye annem sen ne istiyosan onu al dedi. ama kayinvalidemlerde bi tik yok dogrusu.sormuyolar bile ne eksik var diye.bende simdilik sesimi cikarmiyom bakalim ne olcak.dogumda misafir gibi gelip bi ceyrek takarsa sasirmicam amakafamçokkarıştı.
aman sagsalim doguralimda saglikla.babisiyla biz yeteriz oglusuma.gerisi bos.hic bisi umrumda degil valla sagsalim kurtulalimda:CüvCüv:
bu arada ben normal dogurmak istiyorum ama su hemoroidim gecmezse ne yaparim bilmiyorum.hala gecmedi.zaten dr ilerleyen aylarda daha cok olur dedisenağlama
offff ya bi gecseydi su dert.

Son düzenleme:
ama bi sn pardon gecen sene kayinvalideme bi kac parca bisi ordurmustum.ipini ben aldim o da ordu sagolsun.hatta buraya da koymustum resimleri.Allah sahit valla bi tek de bunu yapti.neyse hatirladimda soyliyeyim dedim.neme lazim vebal almak istemem Allah korusun...

Eylül ne güzel yapmadığı iyilik kalmamış kadının. Arkana yastık koymayı bile düşünmüş. Her şeyini o alacakmış. Sen neden bu kadar tepkilisin ona karşı?

ben tepkili değilimki .aksine kalbi kırılmasın diye bana göre olmayacak şeylere bile evet diyorum , gönlü olsun..ama tuhaf gelen şey iki yıldır böyle ilgi görmemiştim ona şaşırıyorum sadece ..beni sevmesi için bebekmi gerekirdi..gelinim diye sarılıp öpemezmiydi ? hadi onu da geçtim öpmesin de güzel bişey söylesin, kızım desin , hiçbiri yokken birden böyle bir ilgi şaşırtıyor doğrusu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…