2008 Kasım Anneleri

canım annenden sıkılıyorsan gel bende kal yavrum yaa,hem sana bakarım hem mertime bakarım evvelallah olumunekankayizsmile

zeynoş bu renkler ne anacım facede herkes bi renk yazıyo profiline
lelal hoşgeldin
valla bu sefer biz bişey yapmadıknaniknanik
giden gitti kalan sağlar bizimdir

arkadaşlar madem topiğimizi temize çektik artık iğnelemelerde yapmayalım.herkes tercihleri doğrultusunda yaşar.bu olaylara ennn çok üzülenlerden biriyim,hatta eşime bile anlattım o da çok üzüldü,sizleri ne kadar çok sevdiğimi bildiği için.bundan sonra hiç olmamış gibi davranalım,daha fazla üzülmeyelim.hepinizi çok seviyorum opuyorumnanaktan

lelalcim aman diyim bi de sizin düzeniniz bozulmasın,halimi burda anlatıp durdum biliyorsun çok zor oluyor

zeynoş bu renkler ne anacım facede herkes bi renk yazıyo profiline
lelal hoşgeldin
valla bu sefer biz bişey yapmadıknaniknanik
giden gitti kalan sağlar bizimdir

hoşbulduk tatlım
o renkler giydikleri sütyenlerin renkleri
meme kanserine dikkat çekmek için yapılmış bir oyun
erkeklerin dikkatini çekene kadar sürdürecekler :))

demek bu sefer siz bişey yapmadınız :))) hadi bakalım ne diyeyim

walla topici temize çektik diil aslında
topic arkadaşlıklarda yara aldı bence ve bölünmeler oldu
iyi olmadı ama ne diyim hayırlısı olsun

ben valla sizin gibi uyku düzenimiz olduğunu düşünmek bile istemiyorum
allah muhafaza
zaten iş yerinde bu aralar terör estiriliyor
bir de uykusuz yorgun ve geç kalmış durumdayken hiç ama hiç çekilmez

lelalcim topiği temize çekme olayını asıl yapan biz değiliz de,bölünmeyi tercih eden arkadaşlar öyle bişey yapmış.biz kimsenin gitmesini de istemedik ki zaten.dediğin gibi hayırlısı olsun

:lepi:a.s.Yasmincim geçmiş olsun canımcım..a.s.

Krikitoscum geçici bugünler sabır..:lepi:

Elifdem hoş geldin.Daha sık bekleriz buralara..

Saphiraya katılıyorum bu konu sonsuza dek kapansın bence de..bayanssulusmilebayanssulusmile

Hoşgeldin lelalcim..İşyerinde terör ?hayırdır?

iyi geceler ,yahu tavuk göğsü yaptım 3 porsiyon yedim ,ben kendime engel olamıyorum ,üstüne de soda içtimki hazmedeyim diye eyvahedigeldismile

iyigecelr kızlar..aman yeni uyuttum. ya..çok geç yatıyor ..

gerginim bugün..inşallah yarına geçer.

eylülüm ben de etimek tatlısı yaptım sabah..öğlen arkadaşa gidecektim götürdüm..yedik..ohh..eşime de ayırmıştım eve..hala yemedi ve yattı..acaba yesemmi diye dönüp duruyorum ama engel olacam kendime..sabah aç karnına yiyeceğim..

elifedem gelmiş hatta gitmiş..cnm hoş geldin ..özledik seni

ıki Yaş Sendromu
ıki yaş dönemi çocuk gelişiminin en önemli ve en zor devresi. Sık sık yaşanan öfke nöbetleri anne ve babalara zor anlar yaşatıyor. Ancak problemlere karşı hazırlıklı olarak 2 yaş sendromunun üstesinden gelmek mümkün.

Anne ve babalar bebeklik döneminin yorucu temposundan kurtulduktan sonra her şeyin daha kolay olacağını düşünüyorlar. Ancak, her yaşın ayrı bir zorluğu olduğunu hatırlatmakta yarar var. Özellikle çocuklarda özerklik dönemini diye adlandırılan 12-36 aylarda önemli değişiklikler gözleniyor. 2 yaşla birlikte çocuklar sadece yürümekle, konuşmakla yetinmiyor, kendi bildiklerini okuyorlar. Sinirleniyor, ağlıyor ve öfke nöbetlerine kapılıyorlar. Bu noktada aileler ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Öncelikle sorunlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. ıki yaş ve sonrasında anne - babaların kendilerini nelerin beklediğini bilmeleri son derece faydalı. Sebepleri bilindikten ve gerekli önlemler alındıktan sonra iki yaş dönemini atlatmak aslında hiç zor değil.

Doğal bir tepki

Bu negatif dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babasıyla sürekli çatışma halinde olan çocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir süre öncesine kadar neşeli, söz dinleyen ve kolay yönetilebilen çocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “2 yaş çocuğunda yargılama düzeyi oldukça yetersizken güçlü irade kombinasyonu onun anne babayla sıkça çatışmasına yol açar. ışte bu çatışmaların en üst noktası öfke nöbetleridir. Bu nöbetler çocuğun mutlaka kötü huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsüzlüğün ifadesi diyebiliriz. Çocukların öfke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geçeni fırlatma gibi oldukça çeşitlidir.”

Öfkenin nedenleri

ıki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:

Oyuncağının elinden alınması
Yıkanma
Engellenme
Baskılı tuvalet eğitimi
Yemek yeme
Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.

Anne ve babaya düşen görevler

Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."

Bazen çocuğun öfke krizleri karşısında anne - baba çözüm üretemiyor, hatta çocukla ilişkileri bozulma noktasına geliyor. ışte bu noktada sadece öfke gösteren çocuğun değil ebeveynlerin de profesyonel yardım almalarında fayda var.

Kızlar sormayın bende biraz önce kıtır kadayıflı muhallebi yaptım soğusun diye dondurucuya koydum ya çok seviyorum tatlıyı bir gün yapmasam ertesi gün muhakkak yapıyorum çok kilo aldım çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…