2008 Kasım Anneleri

ben yazana kadar zeyna yazmış bile ulan yollarda bile teknolojiden uzak kalamıyosun ne hatunsun bee ..yolun açık olsun tatlım ,o pek meraklı kocanada selam ederim..kediyi merak öldürürmüş öle de ona ,yada başka bi atasözü var özlü vecibe onu söyleyiver :)))

ohh ne güzel
ee tabi eylülüm taş gibi hatun eşin kıskanmakta haklı her ne kadar aynı cins olsanız da :roflol:

hmm anlaşıldı zarar ziyan işleri yani fırlama bunlar yaa

lan eylül banlısı herkesi arıyorn bir beni aramadın şimdiye kadar çok fena küseceğim bir gün sana :dilcikar:

Ben hiç kimseyi elit ya da avam kategorisine sokmadım. Foruma bunda sonra girmem de demedim. Bir süre uzak kaldım, çünkü içimden gerginliklerin tartışmaların olduğu bir foruma girmek gelmedi. Ortamın düzeldiğini düşünerek dün bir merhaba diyim biraz da keyifli vakit geçireyim istedim. Fakat hala gerginlikten yanasınız sanırım.

Kusura bakmayın kızlar, sizlere de böyle bir giriş yapmak istemezdim ama bazı şeyleri uzatmakta ısrarcı olanlar var aramızda.

elmalı turta arkadaşım sen dier elit forumda yazmışsın ki bende artık burdayım
zeynam ona istinaden öle söledi bazı şeyleri uzatmıyor yani sadece şaşırdığını dile getirmiş

Unutmadan,
Dün beni sıcak bir hoşgeldinle karşılayan arkadaşlara da teşekkür ederim...
Geçmişi fazla okuyamadım, Zeyna'nın entrisine kadar.

Şimdi de kapıda beni bekliyorlar eşimle Bengiş, karda yürüyüş yapmaya belki gidebilirsek yürüyerek metroya ve AVM'ye gitmeyi planlıyoruz. Umarım bebek arabasıyla karda çakılıp kalmayız...

Herkese mutlu cumartesiler...

elmalı turta hoşgeldin ,güzel bir kar keyfi yapın bizim yerimizede ,biz çıkamıyoruz burası çok soğuk ve fırtına var malesef ..
asorticim naber ,naptın dün akşam ..

Urfa 'da Oxford vardı da bizmi okumadık ? , beyazın teli vardı da biz mi aramdık ? alsanaalsanasmile

ulen verdim ben sana telimi seninkini de aldım zaten ama o olaydan sonra benim tel suya düştü gitti numara seninki de zaten bozuktu yani işin özü kader ayırdı bizi kaydirigubbakcemile3 şimdi özelden atıyorum numaramı hayatım ama şarjım yok şuanda kapanmış telefonum kaydirigubbakcemile3

canım gerginlikler geçti artık istediğin zaman gelebilirsin sen diğer tarafa bir daha buraya dönmeyecek gibi konuşmuşsun ona istinaden yazmıştır
kar keyfi yapacakmışsınız vallahi kıskanmaya başladım artık burada da kar olsun yaa :çok üzgünüm:

ben de bi çiğ börek yapayım bari ne zamnadır aklımdaydııı,hadi kızlar buyrunn çay da demlicem ohhh

hıh ayy yaa diğer tarafta da denizanası yapmış çiğ börek ona sordum ne diye herkes bir çiğ brek tutturmuş gidiyor baktım meğer bwen biliyor muşum bunu ama adı farklıymış bizde ona buzağı dili diyorlar ananemler naniknanik

ya safiş bu ne şimdi allasen ,tamam yapıyorum de resim niye koyuyosun ,niye azımı sulandırıyosun anlamıyorum ki ..olmadı bu sana yakışmadı alsanaalsanasmile

Yaa acıktım ben de istiyorum nolcek şimdi kız safiş hamile falan olsaydık çekeceğin vardı elimizden

ay hamile dedim de krikitosum nerelerde allah aşkına

çok hain gördüm kendimi guclubacismilepardon canlarım
soğuyunca güzel olmaz,öyle olmasa inanın kargolardım yavrum ya
kalimerom tarif bu yavrim

hamuru için malzemeler;
  • 4 su bardağı un
  • bir tatlı kaşığı (silme) tuz
  • su
harcı için malzemeler;

• 250 kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • ½ çay bardak su
Yapılışı:
  1. bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
  2. diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
  3. meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
  4. hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
  5. hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
  6. hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

çiğböreğin bazı püf noktaları;

• varsa şöyin kazanda ve kuvvetli bir ateşte pişirin
  • harcı biraz sulu olsa daha lezzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiböreklerin çoğu daha sulu olacaktır.
  • hamurlar açılırken bir birine yapışmaması için unlamak gerekir. çiböreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini ve lezzetli olmasını sağlar.
  • içine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılıp kızartılmalıdır.
  • ayranla yenilmesi tavsiye olunur.
afiyet olsun...

http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/02/brek.html alıntıdır

krikitos annesinde kalıyo canım.çünkü hem kendisinin hem mertonun bakıma ihtiyacı var malum.Selen kızmızın hatrına herşey,o da inşallah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde gelir aramıza

saphıra goruntu erıtıyor canım zaten adamı
annecımde benzer sekılde yarımay seklınde ama yagsız tavada pısırdı patateslı kıymalı ve ıspanaklı pıdelerımızı
bızde afıyetle yıyor ve yemeye devam edıyoruz acıka ve cay eslıgınde

Bu ne hamaratlık! Bana da bulaştırın azıcık.. Çok da severim çiğ böreği...

Biz de kar sefası yapalım diye çıktık ama 5 adım atıp geri döndük. Kar, tipi, fırtına gözüm yemedi devamına. Bizden başka da kimse yaoktu zaten sokakta. Deli miyiz deyip geri döndük...

elmalıcım yarım kaldı yani neyse bengiş hasta olmasın da allah korusun devamı sonra gelir

safiş öyle olsun bakalım ama izmire gelirsem isterim sıcak sıcak

ay kızlar öğrencilerimden biri baıldı hastanedeydim bu saatte kadar puff ne gergin bu iş yaa hiç dayanamıyorum çocuklarıma yaşı kaç olursa olsun çocuk işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…