2008 Kasım Anneleri

diloksum erken başlamış senin gerginlik gerçekten canımm..gerçi bende çok tedirginim bu ayy..söylemesi ayıptır..yaramazlık yaparken kaçırdık gibime geldiibilmiyorumkismile..inş..lah değildirr :)))

evt ya geç olsun önemli değil.bi ark.çocuğu 5 yaşında hala konuşmamış.pedago pedagog geziyo çok üzülüyo.doktor sizin yüzünüzden olmuş demiş.çocuğun her ıhhladığı zaman neyi kasttediğini anlayıp ona vermişsiniz istediğini yapmışsınız demiş.konuşmasına gerek olmadığı bilnç altına yerleşmiş.ve konuşmanın çok zor olduğunu ve asla yapamayacağını ve gerek te olmadığı fikrini yerleştirmiş beynine.şimdi 5 yaşında daha yeni anne dedi.1 senedir tedavi görüyorlar ailecek(

benimki de konuşma kısmına pek uymuyor gibi ama yükselen ve ay burçları da etkiliyor tabiki.Ya kızlar orada konu açtım burada niye yazışıyoruz ki bunu.Nasıl canlancak topiğimiz bilmiyorum valla çok alışmışız herşeyi buraya yazmaya bilmiyorumkismile

aman derincimm. kötüymüş ya...geçmiş olsun arkadaşının bebişine..5 yaşşş baya geç kalmışş..demekkki her anlatmak istediklerini anlamamk lazımmm..ben dersimi aldım :)))

doktor konuşacak ama sabır gerek dedmiş.ikinciyi düşüniyomuş şimdi kaldı tabii haliyle.halbuki bebek ilk olduğu zaman dedesi ananesiyle falan oturmuşlar hepberaber.yani kalabalık falan da önemli değil.ama çok ilgi sevgiden kucaktan inmemiş.herkes dediğini leb demeden yapıyınca böyle olmuş ne entresan dimi.buğra da bi ara sürekli ıhh ıhhh diye gösterek istiyodu herşeyi .valla anlamamazlıktan geldim hepp başka yere baktım veya anlamadım oğlum ne o adını söyle dedim.zamanla bıraktı demeyi.şimdi biraz biraz konuşmaya çalışıyo işte.

su,ekmek, ayakkabı ,araba,anne,baba,dede,gol,süt bunları diyo şimdilik:)) süt isteyince mutfağa koşuyo ve düütt annee dütt diyoo:))maymuun

benim kızda sürekli yapmak istediklerini buğra gibi yapıyoo..ıhhh ıhhh diye istiyoo..
çok iyi oldu bunu öğrendiğim..bende hemen yapıyodum..onu anlamaya çalışıyodukk..hiç farkında olmadan bebişime zarar veriyomuşum oysamm..

birde benimki yavan ekmek delisi ekmek görmesin ehme ehme diye geliyo vermeden göriyim kendini yere yüzüstü atıp küsüyo ağlıuo hüngür hüngür:) çok alıngan bi kuşşşş bu kuşş

napiyonuzz tontislerrrr :))))))))))) bugün girisi böyle yapiim istedim.
sapancalar filan oh ohhh romantik anlarmi yasanmis sayfada nedir:)
bugün cok halsizim niyeyse canim bisi yapmak istemiyor ama böcügüm
kolumdan tutup hadi hadi diye cama götürüyor disariya bakcakmis.
cocuk karla kafayi bozmak üzere türkiyede bile kar kar diye agladi:)
delimi nedir anlamadim,bakip bakip kar`a gülüyor.

Kızlar akşam Anıla mama yapacaktım.Milupa üzerinde kutup ayısı resmi var kullananlar bilir.Önceden avva diyodu.Dün akşam eliyle gösterip ayi dedi.Şaşırdım ama çoook sevindim:))

Bugrise masallahyaa düüütt demek:) benimkisi icmiyor normal sütü diit diye itiyor elimi
süt verirsem ama devam sütünü götürüyor bayila bayila.bu ekmek olayi bizdede var derin
ne zaman görse elini uzatiyor vermezsemde yere bakiyor:)sanirim aliniyor..

kizlar bu böcükler varya tam sebekler ya,aksama kadar o kadar cok malzeme cikartiyorki
gülmek icin bazen abartiyorum galiba bile diyorum.

gülizccim ben onunla büyük adam gibi konuşuyorum.herşeyi anlıyo ciddi ciddi çünkü.akşam babasına ayakkabılığı açıyo okysun içine diye.bizi izleyerek öğrenmiş.mesela çekmeceden pijamamı verirmisin oğlum diyo babası gidiyo veriyo ben de istiyorum dedim bigün ama o alışmış ya direk onun çekmecesine gitti hayır üstteki benim annem o değil dedim benim tarif etmeme göre açtı üsttekini aldı bişey geldi

şu hayvanlar kitabını alın diyorum sizee bak kaçtır.kızlar varya beyinleri valla bilgisayara gibi.en fazla 2 kere söyleyince kaydoluyo resmen şaşar kalırsınız.alın ve deneyin o kadar diyoom.

şu hayvanlar kitabını alın diyorum sizee bak kaçtır.kızlar varya beyinleri valla bilgisayara gibi.en fazla 2 kere söyleyince kaydoluyo resmen şaşar kalırsınız.alın ve deneyin o kadar diyoom.

Biz aldık bayağı oldu.Gerçekten 2 kere söyle unutmuyolar.Başka kitaplarda aldım.Araba, elma, tren falan kendi çapında söylüyo.En çok tencere seviyo.Dolabı açıp te te diyo.Kpağına da pah pah:)))

remzi kitapevine ait bi kitap resmini de koycam alın şunu yaaa aaaaaaaaaaaa çok eğlenceliibişey valla.benimki ayıı havhav miyav miyav söylüyo diğerlerinide hangisini gösterirsen göster çoğunu öğrendi zaten buluyo gösteriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…