2008 Kasım Anneleri

ben saatlerdir ayağımda sallıyom yanıma alıyom tv yi kaptıyom yaa uyumadı bu bebecik süt içen bebeklere hastayım kızlar sükredin benimki biboronu yalıyo emmiyo o yüzden de içinde ki sütler bitmiyoo bir türlü berdaktan veriy,m diyom elimi iktiriyo suyu içiyo ama hem biberondan hemde bardaktan ne yapsamda benimkide içse süt akşmlar muhallebisini pınar 1 yaşla yapıyom ordan alıyo birtek süt ihtiyacını ama yetermi ki

bide bişey sorcam aptamil junior varya hani hazır böle pilastik şişelerde onlardan alıyom ben ama çok pis kokuyo onlar yaa acaba bozuk mu diye korkumdan veremiyom açtığım anda içerse içer içmesse çöpe yazık paraya ısıltılmıyor ya onlar buzdolabında saklayın dio ee buz gibi mi vercem ben bunları dışarıya koyuyom ılınsın die bu seferde bozulmuşmudur acaba diyomm ama marketlerde dışarda duruyo

ağzı kapalıyken nerde durduğu önemli değildir ama açıkken dolapta durcak muhakkak.vereceğin zamanda sıcak suyun içinde ısıt bence.ben hiç kullanmadım ama mantiken öyle gibime geliyoo:))

Gelince alayimda deneyeyim bende,belki sever benim tosuncuk.Normal sütü icmiyor siseden.

Bebe bisküviside yok burda yani ülker yada cici bebeninki yok,hipp var ama oda incecik uyduruk

.

kız ben burda hipp in ürünlerini bulayım die çatlıyom haa onun meyva suyunu onun sütünü meyvalarını falan bulunca içine düşüyom sen oedakiler beğenmiyon ben burdakileri cici bebe falan iyi değil vermeyin diyolar özellikle sıcakla karıştırmayın diyolar geçen gün bi doktor çıktı test etmişler bu çocuk mamalarını anlatıyordu verceksenizde hipp bütün çeşitlerini alın yada milupa aptamil onun dışında hazır bişey vermeyin dedi üstine bastıra bastıra

krikiocum devam mamasi,yogurdu meyva suyu meyva püresi hep hipp verdim.

smdi sadede devam sütünü iciyor digerlerini evde bizimkilerden yiyor.organik oldugu icin
burdada cok favori hemde tavsiye ediyorlar ama bisküvisi cok inceya firinlanmamis oldugu icin
tavsiye etti dr.ama doyurmuyor artik yetmiyor yani dancigima:)

cici bebe burada yasakli gümrükten almiyorlar ülkeye zararli diye.

ama veripte bi kilomu vericem sanki aticaktim 3-5 tane ya.

neden öyleymiş krikitos yaaa( her kafadan bi ses çıkıyo .bunlar bebek için yapılmış adı üstünde bebe bisküvisi eğer bunlarda kullanılmayacaksa ölelim biz o zmaan.bunları bi denetleyen birileri yokmudur ne biliyim o kadr mı tazmanya bu memleket yaa

ağzı kapalıyken nerde durduğu önemli değildir ama açıkken dolapta durcak muhakkak.vereceğin zamanda sıcak suyun içinde ısıt bence.ben hiç kullanmadım ama mantiken öyle gibime geliyoo:))

yok tatlım ısıtılmıyo hiç ısıttım öle suyun içine yerleştirdim biberonu kesik kesik oldu pis koktu sanki vermedim ilk açtığımda veriyom hemen bende o bile soğuk gibi tabee mert çok kusuyor yaa annem hemen başlıyor miğdesi üşümüştür diee ama halbuki o hep kusuyor doğduğu günden beri o zamanda memen üşümüştür soğuk süt gelmiştir diyodu saçmaa

Devam sülerinide bir saat icinde¨tüketin yaziyor zaten kriki,hemen kokuoyr biraz kaldimi.

iki üc saat icinde verenler var ama ben cesaret edemem vermedim hic.

aaa hakkaten bulusma fotolarımızı goremıyorlar mı

aa göremiyorlar mı hakkaten ne güzelll

yok yok göremiyolar merak etmeyin ,buluşma topiğimiz misafire kapalı ..

bu arada büyük markaların bebe ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz kızlar ,gerçekten büyük denetimlerden geçiyor ,ülkerin fabrikasına denetime gittiğimde bizzat bebe bölümünü gezmişliğim vardır ,ayrıca ülker eti ,numil (milupa ) gibi firmaların HACCP belgelerinde onayım vardır ..

Eylüsüm haklisinda bu delü ülke neden almiyor o zaman bebe bisküvilerini?cici bebe ve ülker vardi ama simdi yok .yasaklandi gümrükten almadilar geri gönderdik dediler.neden dedim,saliga zararli oldugu ortaya cikti saglik bakanligi iade ettiriyor dediler.Hipp disinda bebe bisküvisine izin yokmus yani.hani ticari yapiliyor desem imkansiz cünkü cok seffaf bi sistemi var.

sastim yani bu ise ..neyse tr ye gelince yiyoruz vallahi,ben kahveyla götürüyorum denizde meyveyle:)

canım katlanıyor bizmkiler ama salıncak kısmı öyle kalıyor yer kaplıyor yani.. idil babyde almıştık birini 120liraya baktık tekle olmayacak yine alalımdedik ama eşim bu yakınlardaki bir bebek mağazasından 100 liraya bulmuş onu almış ikisi farklı ama idil babyden aldığımız daha kullanışlı ön koruması çıkıyor uyutunca rahat alıyorsun diğerine benim totoş kaan sığmıyor yani 4-5 yaşına kadar odalarında oyun amaçlı salıncak olarak kullanılır idil babyninki diğeri daha çok bebekler için gibi geldi ama idare ediyoruz..

yatarken çok vereyim az içsinler dedim yok yinede uyanıp süt istedi kaan bey..muhallebiyide versem dediğim gib en az 2 ye düşüyor sür içmeleri..
nazlımelek günde 500cc normal zaten canım ama diğer gıdalarının yerine geçiyosa yanlış.yemeklerini yicek+500 cc en fazla süt içecek.
ya bende biliyorum günde 500 cc yeterli ondan endişelendim kansızlık yapar diye..
yemek olarak ikindide ir kaseye yakın çorba içiyorlar yanında ne varsa ondanda az yiyorlar.. şimdi az önce bir kase çorbanın yarısını içtiler birlikte yanında akşamdan kalma patatesli tavuk vardı braz patates birazda tavuğundan yediler akşamda erişte yapıcam peynirli ve cevizli peyniride böyle yedirebiliyorum ancak..
aslında gece ağladığında bir kaç sefer su verdim yok illa süt istiyor kaan.. aslında gece yatarken 200 versem gecede 150 versem tek sefer istediğnde su vresem bir kaç gece mızırdanır sonra alışır mı ne bilem.. şimdi keremde var ya onu uyandırmasın diye sesi çok çıkınca dayanamayıp sütü veriyorum..önce sallıyorum vermeden uyursa öyle bırakıyorum ama 30 dk sonra yine başılyor..

zaten yarımlık sütler alıyorum her gece biri bitmiyo öyle takip ediyorum bende.pınar 1yaş sütünü sade bile severek içiyo

bende pınarın 1 yaş üstü çocuk sütünden veriyorum ama sütaşın normal sütüde çok hoşuma gitti.. ben sütü sade içemem kahveyle olursa ne ala ben bile sade sevdim...
cılek canım burada bıldıgımız sutlerın cocuk versıyonları var
mesela pınar cocuk sutu gıbı
ya sa aptamıl junıor dıye formul devam mamalarının sut versıyonu gıbı
bir kaç kerede biz aptamil junior aldık ama daynamıyor bie normal çocuk sütüne döndük.. şimdi sütaş sütde verebilirim..

o zaman şimdi ben gece muhakkak sütlaç yada muhallebi vereyim
biraz çok yapayım ikinciiye kalkmaları ne kadar zaman alacak ona bakayım,
arada su vereyim..bakayım bunlar azaltacakmı sütü..

gündüz süt vermiyorum zaten meyve suyu içiyorlar yemekten sonra.. babamız küçük pipetli olanların her çeşidinden alıyor hangisinindi bilmem multivitaminliside var karışık onları güzel içiyorlar.. şimdi pipetle içmeyide öğrendiler bir yere gittiğimde biberonda sorun olmayacak yani..

Son düzenleme:
çilekcim başka bir politika olabilir ,belki norveç kendi pazarının bölünmesini istemiyor olabilir ,ithal ürün yerine yerli satmak isteyebilir bu sebeple almamışlardır ,çünkü bebek ürünleri ekstra denetimden geçer ,kimse de bile bile bebeklere zararı olsun diye içine fare zehiri koyacak değil ya ,neticede bu da bir gıda ..

hayatim anliyorumda norvecin hic kendi ürünü yokki,bezi bile disardan alan ilginc bi ülke.

firinlandigi icin reddedildi denildi ne kadar dogru bilmiyorum artik

nazlımelek maasallah senın kuzulara
demek pıpetle ıcıyorlar delıkanlı oldular artık
ben gunluk sut almadıgımda pınar cocuk kullanıyorum
uzun omurlu oldugundan sureklı stokta bekletıyorum ama gunluk sut hosumuza gıttı ben de ıcıyorum bır bardak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…