2008 Kasım Anneleri

slm kızlar günaydın hepinize harika bir 12 Mart geçirdim, sabaha kadar uyumadım ama tahmin ettiğiniz gibi ateşli dakikalarım yüzünden değil

dün iş çıkışı üzerimizi değiştik gttik köye, annemlerde yemeğimizi yedik çıktık, bir ananeme uğradık dedem biraz üşütmüştü nasıl oldu diye baktık, oradan bir de arkadaşıma geçtik kendisi İzmir'de yaşıyor ailesinin yanına gelmiş tatile ne zamandır görmemiştim özledim biraz da orada oturduk kalktık.

eve dönerken Eymen koltuğundaydı kucağıma gelmek istedi,uykusu gelmişti zaten huysuzlandıaldım bende,ananemde çıkarken elimize iki-üç elma muz falan sıkıştırıvermişti eve gidince yersiniz diye onları gördü orada elma istedi verdim eline öyle oynuyordu onunla.

arabanın içi de karanlıkla görmüyorum tabi,hangi ara parçasını kopardı,hangi ara yuttu bilmiyorum çocuk bir tıkandı sırtına vurdum,önden kaburgalarından sıkıştırıyorum yok napsam çıkmadı,eşim arabaya kenara çekti hemen o aldı çocuğu parmağını soktu boğazına çıkardı parça yok hala kendine gelmiyor nefes alamıyor ben başladım bağırmaya Eymen diye eşim öyle ölüyor diyor çocuk mosmor oldu ağız açık gözler pörtledi çırpınıyor ama ne ses var ne soluk mafoldumben varya eşim bir sürü parça çıkardı fare gibi ısırmış ısırmış biriktirmiş ağzında sonunda bir çığlık koptu Eymen'den yavruuum nasıl ağlıyor nasıl korktu anlatamam size nasıl sarılıyor sıkı sıkı mafoldumben ama ben bittim eşim bitti ben ağlamaya devam ediyorum eşim oracıkta kaldı neyse arabadan indik biraz yürüdük hava aldık falan biraz sakinleşir gibi oldu düşünün emziğini bile istemiyor boğulucam diye korkuyor hala ağlıyor ama sakinleşti birazcık hadi binelim gidelik dedik.

bindik daha 100 metre gitmeden yine tıkandı bu sefer yaa balgam tıkadı çok ağladığı için, yada hala elma parçası kaldı bilmiyorum hemen dışarı çıktık yine üfle şöyle yap böyle yap derken kendine getirdik ama susturmak ne mümkün,nasıl titreye titreye ağlıyor nasıl içini çekiyor yavrum benim yaa mafoldumben

bindik tekrar arabaya ama susmuyor tabi ne yaptıysak kandıramıyoruz dikkatini çekecek şeyler veriyoruz olmuyor,silecekleri çalıştırıyoruz onları çok seviyor çünkü biraz susuyor yutkunuyor yine başlıyor, sanırım yutkunurken boğazı yanıyor tahriş oldu heralde bir de tıkanıcam diye korkuyorum su veriyorum onu bile içmek istemiyor korkusundan şehre girdik meydanda durduk eşim dedi biraz gezelim sakinleşelim hepimiz öyle gidelim. Tam karşıda park vardı prka gittik ay valla orası çok iyi geldi hoppaaaa falan kaydıraklaradan kaydı kendine geldi çocuk gülmeye,hoopppaa demeye başladı biraz su içirdim orada 10-15 dk kaldık döndük sonra eve unuttu keyfi yerinde yatırdım.

eşime de dedim bu gece uyanır çünkü gündüz böyle başına kötü bişey geldimi falan kötü uyuyor rüya görüyor korkup kalkıyor biliyorum, bir saat falan yattı ağlamaya başladı aynı şekilde ama ne ağlamak napsak susturamıyoruz hem çok uykusu var gözlerini açamıyor ama yutkununca ağlamaya başlıyor süt içmiyor,su içmiyor kucağımda sıkı sıkı sarılıyor bana ağlıyor evde her yolu denedik susmadı, indik aşağı evimizin yanındaki parka gittik yok bu sefer parkta istemiyor eşim acile götürelim dedi bindik arabaya giderken uyur gibi odu vazgeçtik gezdik turladık şehri uyudu kucağımda bu arada saat 01.00 suları döndük eve yatırdım tekrar

saat 02.00oldu yine aynı sahne ağlamaya başladı hiç bişey yapmıyor korkuyor yutkunamıyor, yanıma aldım beraber yatıyoruz ona rağmen susmuyor,biraz susuyor hık hık içini çekiyor yaa yine başlıyor ağlamaya eşime dedim zeytinyağı getir verelim ağzına bir tatlı kaşığı kattık bir çığlık attı tıkanıcam sandı yine ama iyi geldi sanırım biraz sakinledi su istedi içti biraz süt içti yanımda uyudu, ama o kadar deli yatıyorki tam içim geçiyor bir bakıyorum ayak ucuma gelmiş ay dedim bunu götüreyim ne beni uyutaak ne kendi uyuyacak doğru dürüst bu seferde aşağı düşecek yataktan hiç susturamayacağız götürdüm yatırdım saat 02.30 gibi bizde attık kendimizi yatağa

saat 5 gibi kalktı ağladı bir ama öyle öncekiler gibi değil emziğini verdim falan uyudu tekrar,7 de kalktı aynı şekilde yine 08.30 gibi de biz kalktık işe geldik geldik ama ne gelmek zombi gibiyiz eşim de bende :bbo:

yani anlayacağınız muhteşem bir 12 Mart oldu bizim için, Allah'a dua ettim yavrumun sıhhati huzuru yerinde olsun ben hiç bir yıldönümünü kutlamayayım razıyım dedim yeterki ona bişey olmasın
ay kızlaar canımdan can gitti can varya o arabada resmen gitti dedim yaa öldü ama bende bittim meğer hayatım onun ellerindeymiş mafoldumben onunla beraber bende ölücem gibi hissettim o anda mafoldumben

günaydın meleğim çok zor ve kötü bir gece geçirmişsiniz Allah korusun öle kötü şeyler düşünme desemde o anki paniğini tahmin edebiliyorum demek neymiş hala biz görmeden onların eline bir şey vermiyecekmişiz
ay ben bile o halini düşününce canım gitti seni tahmin edebiliyorum

öyle zeynam öyle hala düşündükçe içim titriyor anlatamam o halini allah bir daha yaşatmasın

bir anlık gaflet dalgınlık nelere sebep oluyor

o ölseydi napardım ben, yaşar mıydım artık, kendimi nasıl afferderdim mafoldumben

eğitim psikologları falan diyor kendi başına yemesi lazım, bişeyler yapması lazım öğrenmesi için ama yok tövbe dedim resmen,kendi de çok hevesli biliyorum muz,kraker,bisküvi falan veririm alsın eline yesin ama elma falan yok lokma lokma ben vericem hatta rendeleyip vericem, hatta hiç yemesn çok bişey kaybetmez

off varya üzerimden kamyon geçmiş gibi her yerim ağrıyor,evi aradım hala uyuyormuş doğal olarak, annemde rahatsız bugün aksi gibi baş dönmesi varuyanınca gidicem ben izin alıp bezin falan değiştirip gelicem, hem bi zeytinyağı daha vereyim iyi gelsin boğazına

evet tatlım git yanına yanında olduğunu bilsin çok hasas dönemdeler korkması çok normal biz bile boğazımıza bişi takılınca nasıl korkuyoruz yavrum o ne yapsın
Allah bir daha kimseye bişi yaşatmasın Allah kimseyi evladıyla sınamasın

melegım yazının en basında sandımkı cok ıyı gectı gunun ama az ılerleyınce yazdıkların gozumun onune geldı varya gozlerım dolu dolu okudum cnm cokkk gecmıs olsun ya.offffffffff valla cok buyuk gecmısler olsun ıcım darlandı gercekten canım acıdı benımde.Allah esrıgemıs cnm.Allah bır daha yasatmasın bızlere de tabı.cok acı bır tecrube yasadın.ama esın en dogrusunu yapmıs bazen mertte bız meyve yerken ıstıyo elma genelde vermıyorum cunku dıslerıyle koparıyo bırkeresınde ısırmıs agzına almıs onun almasıyla zaten ben parmagımı agzına sokup cıkardım bır daha da elma vermedım cok korktum bogazına kacar dıye.ben kraker tarzı seyler bıle vermıyorum hıc de acelem yok acıkcası enınde sounda buyuyecek ve aklı erdıgınde kendı yesın ne yemek ıstıyosa .sımdı cogu seyı az blendırlıyorum valla ne zaman azıları cıkar cıgner hale gelır zatı o zaman aklı da erer rahatlıkla herseyden ezmeden dert etmeden verırım.omurden omur gıder tabı senı cok ıyı anlıyorum okurken bır acayıp oldum zaten.

Son düzenleme:

uyanmış az önce gittim geldim bezini değiştirdim pijamalarını çıkardım falan şimdi dedesiyle yürüyüşe çıktılar hava mükemmel günlük güneşlik
keyfi yerinde fena değil biraz huysuz ama normal o kadar da olması ama sesi gitmiş kuzumun kısılmış iyice, dün çok tahriş oldu tabi iyice kalınlaşmış kısılmış kuzum yaa mafoldumben

sorma yağmurum sorma bundan sonra bende daha dikkatli olucam yaa zaten ananem falan da hep söyler elma vermeyin elma çok tehlikelidir diğer meyvalara benzemez falan diye tıkar çocuğu diye hep anlatır bende vermem o yüzden kontrolsüz bu sefer nasıl olduysa kendisi verdolacak işte bir anlık gaflete kapılıyor insan

beyazmeleğim çok çok geçmiş olsun okurken resmen ben tıkandım allah korusun yarebbim hepsini mert çok tıkanan morarran bir çocuk anlayabiliyorum seni biz o korkuları günde kaç defa yaşıyoruz ama seninki uzun sürmüş allah bir daha yaşatmasın daha küçükler be tatlım zaten ilerde hepsini yiyicekler tamam bu doktorlar alıssın verin eline diyolarda allahım daha minicik onlar ben bile elma yerken eşkisi boğazıma kaçar ben daha hiç vermedim çubuk kreker filanda vermedim hiç zaten yemeğide bilmez benim yüzümden ama evhamlıyım ben yemiversin büyüyünce yer

bakın hava değişsin ne yazcam bu sabah eşimle bir film izledik YES MEN jim carey nin umarım doğru yazmışımdır yazmadıysamda siz anlamıssınızdır çok süper bir film şiddetle tavsiye ederim helede moreliniz bozuksa kesinlikle düzelicektir
gülmekten boğazlarım şişti ne iyi geldi anlatamam bizde birazdan dedelre gidicez eşimizn dün doğum günüydü kuzenininde yarın doğum günü bugün bi pasta kesilcek işte
ıYı HAFTA SONLARI ARKADAŞLAR

canım bende çubuk kraker falan vermem pek,balık krakeri var evde onu yer arada sırada
tabi normal zamanlarda da boğazına takılanlar oluyorda böylesi değildi hiç iki öksürür, ya da yine babasının yardımıyla çıkardı bu fazla uzun sürdü beni benden etti yani

bir de Eymen'de ne var biliyor musunuz kızlar yediklerini asğzında biriktiyor ağzı dolup taşıyor ondan sonra yutmak isterse yutuyor,istemezse çıkarıp atıyor
karnı açken falan yada böyle sıvı yiyeceklere değilde işte böyle katı yiyeceklerin pek çoğundan yapıyor çok sevdiklerin hemen yer yoksa öyle tutar ağzında
daha 1.5-2 aylık flandı birgün emzirdim öyle oynuyordu pusetinde baktım yanaklar davul gibi şiş hani ağzına su doldurursunda fışkırtacak gibi yaparsın ya onun gibi aynen, ağzının kenarından da sütler akıyor kaydirigubbakcemile3 hatta öyle bir fotosu var bulursam koyayım bir gün, beni emeli 5 dk yı geçmiştir öyle tutmuş ağzında,yutacağı kadarını yutar doyunca da kötü gün içinmi biriktiriyor napıyorsa kalanları da ağzına doldurur öyle beklerdi lık-lık-lık zaman içinde canı istediği kadar yutardı, annem bir daha meme vermez diye kendini garantiyemi alıyordu bilmiyorum ama işte 16 aylık oldu gıdanın cinsi değişti ama oğlum değişmedi, hala yiyeceklerini yer kalanlarınıda ağzında biriktirir tutar bir tavuk etinin ağzında 15 dk çiğnediğini biliyorum ne atıyor ne yiyor ver oğlum diyorum yok vermiyor da alem yaa, işte bu boğazı yüzünden de ne geliyorsa geliyor başına

Krikomun Mert'i yemek istemediği için tıkanıyor benimki pis boğaz olduğu için tıkanıyor ne bulsa yediği için bunun ortası yok mu yaa

yanlış hatırlamıyorsam o filmi ben izlemiştim canım
jim carrey'i çok severim izlemediğim filmi yoktur neredeyse hepsine de gülerim
size de iyi eğlenceler canım

günaydın kızlar
beyazmelekcimgeçmiş olsun canım sizede eymenede
bak ne anlatıcam canını sıkmak yok ama bu size ders olmuş zaten
kadınlar kulübünde okudum elma canımızı yaktı mı ne öyle bir başlık
kız yazmış 2.5 yaşında yeğenim elma yerken boğuldu ve kaybettik diye ay nası üzülmüştüm anlatamam elmadaki bir madde mi yapısındanmı tam hatırlayamıyorum nefes borusuna kaçması çok kolaymış
kız diyodu gözümüzün önünde 1 parça elmayı kemirirken oldu diye sonrasında bir süsü arkadaş yazmış benzer örnekler
5 yaşına kadar tehlikeliymiş elma gözetim altında bile çok dikkatli olmak gerekiyomuş öyle yazıyodu
akşamları meyve falan yerken eşim hemen verirr memoıya 1 elma parçasoı söylenirim ama dinlemiyo yanındayım diyo
tabii memo elmayı yerken ben nefesimi tutuyorum Allah korusun yavrularımızı hepimizin kulağına küpe olsun sizin başınıza gelenler
çok üzüldüm gerçekten

beyazmeleğim çok çok geçmiş olsun okurken ağladımm sen nasıl dayandın allahım yardımcın olmuss yawrum benım nasıl korkmusturr. neyse bunla gecmıs olsunn kusumm
genellıkle kaburganın altından tutup sırtına hafıfce vurun dıyorlar ama bı tanıdıgımızın kızınada karpuz tıkanmıs bogazına eltım hemen kosmus kulaklarından tutup hafıfce kaldırınce bogazındakı gıkk dıye asagı ınmıısss
tabı onda soguk kanlı olamıyor ınsan senı cok ıyı anlıyorumm allah baska bısey vermesınn

Selam
Beyazmeleğim ay kıyamam canım benim yaaa offfffff
ağlayarak okudum yaaa,Allahım yavrularımızı korusun bizden hiç ayırmasın,en korktuğum şey bu tıkanma olayları.Bir de elmanın çok kötü tıkadığını ve çıkmadığını duymuştum.Yani elma kaçarsa işimiz çok zormuş.Neticede maalesef yaşamışsınızz bunu.Elma yedirirken çok dikkatli yediriyorum.Eline versem bile gözüm hep üstünde oluyor,elmaya karşı ayrı bir tedirginliğim vardır,çıkmadığını duyduğumdan beri.Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın,çok çok geçmiş olsun canım.Bu arada babası parmağını soktuğunda da boğazı tahriş olmuş veya tırnak filan değmiş olabilir.O da acıtır canını.
doktorum programında parmak sokulmaması gerektiğini söylemişti doktor ama tabi o anda kurtarmak için herşeyi yapar insan

elmayı ılk defa duydum eylulde pek yemıyor elma portakla cok sever bırde muz sebeklık yaparak yerr bende yuvarlak sekerden korkmusumdur eve hıc almam gıttıgımız yerlerdede ozellıkle bayramda hıc vermedım elınee

selamlar,
ay meleğim çok korktum ben ya gözlerim dolu dolu okudum büyük geçmiş olsun..
benimkilerde bir kaç kere elma yerken tıkandı ama ben hiç soymadan vermem küçük bir dilim onda sorun olmuyordu ama babamız bazen koca elmayı kemirsin diye veriyor tıkanıyor kaan özellikle artık vermiyorum bende ama muzu portakalı kiviyi güzel yiyorlar..
hele maytabında yazdığını okuyunca artık elma vermem kolay kolay.. çok yumuşak olursa kabuksuz kendi gözümün önünde anca ....
senin yzını okurken keremin babamızın cebinden düşürüp benimde göremediğim küçük bozuk parayı yuttuğunda nefes alamayışı çırpınışı gözümün önüne geldi bende elim ayağım titresede hemen atılıp karnını bacağıma koyup sırtına vura vura düşürmüştüm parayı..
gerçekten Allah koruyor kuzuları ama hepimizin her an çok dikkatli olması gerktiğide ortada hele bu dönemlerinde..
neyse hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum..
bugün isatnbulda anadolu ykasındada güzel bir hava var babamız evdeyken bizde fırsattan yararlanım diyorum..hadi kendinize iyi bakın görüşürüz..

selam güzeller sonunda girebildim yaa sizi çook ösledim valla buralar o kadar güzel ki anlatamam
yaz günü gibi kısa kollularla gezioz bazen eylülde çok sevdi hiç eve girdiği yok kii zaten hep
dışardayız gezmelerdeyiz bir sürü foto çektim eve gidince yüklerim
birde hediye alamadım buradan karar veremedim daha doğrusu en son ne zamana kadrdı gönderme işii
bilgi verseniz

sağolun kızlar, ay mmfcim içm parçalandı vallahi yazdığıı okuyunca, eğer allah yardım etmeseydi belki o yazıya bizi de ekleyecektiniz mafoldumben ay aklıma geldikçe çıldırıyorum neyse düşünmek istemiyorum artık
elmanın en tehlikeli maddelerden biri olduğunu bilen benim ama işte bir anlık boşluk oluyor insanların hayatında demekki
safişim o doktorum programında denileni annemde söyledi zaten ilk etapta sırtına vurdum kaburgasıın altına bastırdım olmadı son çare oldu artık çıkmadı yani bir de o an panikle aklına ilk ne gelirse onu yapıyorsun düşünemiyorsun hepsini biliyorum aslında söylenenlerin ama uygulamaya geldimi olmuyor işte
öğle arasında gittim biraz oynadım geldim oğluşumla sabaha göre biraz daha iyi ama sesi kısık işte biraz, ses tellerine bişey olmuşmudur acaba kalıcı hasar olur mu :çok üzgünüm:

beyazmelek senin yazınla açılışı yaptım ve inan gözleimden yaşlar boşandı korkunu paniğini çok iyi anlıyorum allah hiç kimseyi çocuğuyla sınamasın büyük geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…