2008 Kasım Anneleri

menüler süper
bende mercimek çorbası
enginar
şehriyeli pilav
yaptım
bide kısırla lahana salatası biraz karışık olmuş benim menü

piroşta babasıyla parka gitti yemek hazır olana kadar oynasın biraz

iyi akşamlar kızlar

bugün çok yoruldum ayaklarım belim koptu bu hamşilik beni çok yordu ya mert te bu kadar yorulmuyordum sanki daha hareketliydim çalışıyordum falan ama yinede bu kadar yorulmuyordum yinede bunda kendşimi yorgun bitkin hissediyorum
neyse ütüler bitti ama hala çamaşırlar makinasında yıkananlar var offfff ((( komşumuzun bilgisayarı bozulmuş kocam şimdi onunla uğraşıyor mert ide aldı komşu amcası seviyolar oğlumu benimde aklım kaldı ama gelsinler biran önce
mert bu akşam erken uyusada bizde yatsak gözlerim kapanıyor resmen

meleğim güzel bir günde sen geçirmissin allah içine sindirsin izmirde çok sıcak artık yazlıklar raftan çıkmalı ütü yaparken bütün pencereleri açtım mert te uyuyordu odasında yandım resmen bu sene yaz çok ani bastırdı bütün yaz nasıl geçicek bilemiyorum temmuzda izmirde hamile olmak korkutuyor beni keşke yine kasım annesi olabilseydim

nazlımeleğim selam canım ,ben gördüm seni de inan sabah yazdığım gibi çıktım ,bugün kendimden beklenmeyen bir performansla temizlik yaptım ama öyle böyle değil ,resmen kazıdım evi :))

halı silkeledim alt dükkandaki herif çıktı dik dik baktı bana ,bende dedim napabilirm ,başka yer yok ,kapınızı kapatıverin ..sanki lokanta aşağısı yahu ,alt tarafı nalbur ,zaten toz toprak içinde :))

bu arada temizlikten sonra melisi dışarı çıkardım ,parkta otururken 19 aylık bir kız bebek anneannesiyle beraber oynuyor ,kadın hemen muahbbet kurdu ,kızı çalışıyomuş o bakıyomuş toruna ,bir süre sonra annesi geldi bebeğin ,anaa bi baktım kadın 45 yaşlarında yaşlı biri ,neyse konuştuk biraz sordu filan kaç aylık diye 16 dedim ,kadın hemen melisle yanyana koydu kızını boyunu ölçüyo ,kilosunu soruyo ,onunki baya zayıftı melisten çok çok küçük duruyodu halbuki 3 ay büyük ,dedim hepsinin gelişimi bir olmaz ,normal dedim ,sağlıklı olsunlar ,kadın acayip takıntılı yalnız ,habire ne yiyo ne içiyo kaç dişi var,neler konuşuyo ,kıl oldum ,hep kıyasladı nazar değdiricekti çocuğuma ..neyse kaçtım o ortamdan tabi,dayanamadım..

sağol eylülüm lafım sana değildi ama ne diyelim arada olur böyle vakalar alıştım ben:1closedeyes:..
ohhh maşallah evi bir güzel temizlemişin anacım sen yeni kökten temizlik yapmadınmıydı sanki öyle hatırlıyorum ama olsun zaten her birimizin evi ne kadar temzilersen temizle yumurcaklardan dolayı batıyor dağılıyor.. benim iki kat bu arada..güle güle kirlet evini canımmm..
bende hiç hoşlanmam böyle kıyaslama yapanlardan..
aman çok çok oku bugün kadının nazarı değmesin fıstığıma..
bazen benim totoş kaanda buradaki akaranlarından daha büyük duruyor ne yaptın ne yedirdin öbürünü ihmal etmişin diyorlar bende yedirmekle alakalı olsa kerem kaandan daha çok yiyor bazen bünye meselesi işde her çocuk bir olmazki diyorum..

valla nazlıcım ben her hafta başı büyük temizlik yaparım muhakkak ,yani yeni duymuş olman muhtemel :))
her çocuğun bünyesi bir değil tabi ama bunu anlamayan birsürü insan var ..hep ayına ,yaşına göre mukayese ediyorlar ,bilmem kimin çocuğu 1 yaşında ama işte melisten büyük duruyo ,yok işte şunun bunun çocuğu 2 yaşında ama minicik ,nefret ediyorum bu laflardan ..

bende o nlaflardan nefret edenlerdenim benim başıma çok geliyor çünkü annemin komşuları hep yapıyor bunu kendi torunlarınla çocuklarınla mukayese ediyorlar zihniyet meselesi

nazlıcım
demek diğerini ihmal etmisisn haa çok güldüm ya nasıl bir düşünce bu nasıl yapar ki anne bunu yapısal demek birisi sana diğeri babaya çekmiştir muhtemel bizim ikizlerde öle birbirinden çok farklılar her görünüm olarak hemde hal tavır olarak

bu pazartesi olayının en iyi tarafı temizlik olayı ev mis gibi oluyor en kötü tarfıda haftaya çok yorgun başlamak bide malesef hemen ev batıyor şuan babasıyla kuduruyor yaramazım ev inanılmaz halde sanki bugün yorulan canım çıkan bven değildim

evet canım biri babaya biri bana benziyor zaten.. Allah hak geçirmemiş ondanda bendende vermiş çok şükür bugünümüze..
ikiside farklı farklı Allah sağlık sıhhat uzun ömür versin..
bende temiz temiz oturuyorum ama yarın yine aynı çingene evine dönüşür benim ev..

merhaba kızlar
uzun zamandan sonra yine uğrayabildim oğluşu şimdi uyuttum ama her an uyanacak gibi dönüp duruyor yatağında çok yorgun veuykusuzum
oğluum çok hastaydı bronşit olmuştu atlattık şükür ama ilacımızı 3 gün daha kullanacağız bakıcımız hiç iyibakamıyor defalarca söylememe rağmen yeleğiyleayakkabısıyla çocuğu yatırıyor aynı şekildede kaldırıyor kat katta giydiriyor çocuk ter içinde kalıyor sonrada üzerinde kuruyor aslında çokseverek bakıyor ama canım çok sıkılıyor eylülden itibaren kreşe vermeye kesin karar verdim bu 2 ayda baksında...
kreşleri şimdiden araştırmaya başladım kızımda 2 yaşından sonra hep kreşlerdeydi aslında 3 yaşından önce vermeyi düşünmüyordum ama zorunlu gibibir şey oldu artık tekrar bakıcı ara anlaş yapamayacağım artık...sizler bu konudane dşünüyorsunuz kreşe vermeyi düşünen var mı aranızda
sizler nasılsınız bakalım oğluşumtam bireşkiya oldu artık evde zaptedemiyoruz öyle dışarı çıkmak istiyor nerde çocuklar var hemen yanlarına gidip oyun oynuyor
1 hafta önce kontrole getirdiğimde 87cm boyunda ve 10,5kg ağırlığındaydı doktorumuz en ideal kiloda diyor ama bana göre çokzayıf çok zor yediriyorum bakıcımız ise neredeyse hiç yediremyor nutrugene vitamine başladım çok iyi imiş ama daha hiç bir etkisini göremedim inşallah iştahı biraz açılır gerçi sağlıklı olsunlarda...
bi ordan bi burdan başınızı ağrıttım kızlar ama çok üzüldüğüm için paylaşayım dedim hepinizi öpüyorum,
bu arada SEYRACIM GÖZÜN AYDIN ALLAH TAMAMINA ERDıRSıN

ecemim hoşgeldin tatlım sağlıklı olması önemli ama yemeğen bebekte çok zorluyor insanı şuan çığlıklar içinde babası gece maması yediriyor kuzuma yemek saatleri hem ona hem bize eziyet yanii inşallah açılır iştahları kuzuların
kreşlerde nasıl iyi bakıyolarmı orada hiç uğraşmazlar be tatlım yemeğiyle beziyle falan bezini bıraktırmaya çalıssan 2 ayda keşke alıssa çünkü orada altına yaparda hemen açarlarmı annesi gibi inşallah sizin gönlünüze göre olur herşey bebeciğie iyi bakılsında önemli olan o bakıcınızda niye öle yapıyo belki üşür hasta olur die korkuyordur ama bölesi daha kötü oluyormuş

Son düzenleme:
oy oy oy :bbo:
gittiler sonunda ve ortalığı toparladım sızmak üzereyim resmen ayy akşamüstü kestirdim biraz ya iyi oldu yoksa bu saate kadar zor dayanırdım

dediğim gibi mercimek çorbası, domatesli sopanlı bulgur pilaVI ve tavuklu mantar sote yaptım, yanına da fasulye pilaki
nazlımeleğim yoğurdu bende düşündüm ama yoğurdum yoktu kocişi bi daha göndermek istemedim markete
zaten samimi arkadaşlarımız sorun olmazdı yani nitekim olmadı da çok sevdiler

bu arada nazlımeleğim senin Kaan'a bayılmışlar tekrar söylediler, babası diyorki istiyorum o oğlanı kızımıza diyor bende verdik gitti o zaman diyorum kaydirigubbakcemile3

Eymen'im de kızlarla oynadı oynadı bekledi gitsinlerr diye ama baktı gidecekleri yok dayanamadı uyudu kuzum

Ecemim hoşgeldin canım geçmiş olsun kuzuna ve maşallah boyu da kilosu da yerinde

iyi geceler hatunlar yarın dershane var yine malesef görüşürüz
duş almak istiyordum ama onu bile alacak halim kalmadı düşünün yani, bir de grip olacak gibiyim burnum akıyor hapşuruyorum biraz ilaç çtim inşallah önler

günaydın yasminim..bak ben geldim gitme :)))
bende tüm işlerimi bitirdim geldim..nette izin verirse buralardayım artık :)))
bende kaç gündür misafirlerim vardı..çok yorulmuşumm..akşam eve gittim yemek yokk..yapacak takatimde yokk...
annem aradı mangalda balık yapıyoz.gelin...offfff kaçmaz..hemen fırladık gittikk..totiş nerdesi kocaman balığı tk başına yedi..o yedikçe bende doydum valllaa...:))
9 gibi geldik bi yattık yatış o yatışş...
ha bu arada kociş hasta...kovaladık yatak odasından adamı..iyileşinceye kadar yasak..
kızımla sarıldık yattıkk...
bi geçmişi bakam gelem ne var ne yokk..:))

gunaydın hatunlar

yasmınım gıtme ben de geldım
canım ıslerım yogundu ve oglus ateslenınce erkenden gıttım

evet dun ateslendı dıye hemen gıttım
yedıklerını de cıkarmıs kuzum
emzırdım kendıne geldı azıcık ama hıc keyfı yoktu
bıraz kapıya cıkardım temız hava alsın kedılerı gorsun dıye ama onlara bıle pas vermedı
ılac etkısını gostermeye baslayınca evde elektrık supurgesını ıstedı verdım ama yıne oynamadı elınde tuttu hortumunu ancak
ve uyudu yemeden ıcmeden erkenden uyudu
gece 4 gıbı esım uyandırdı benı cocuk ateslı ne yapalım dıye
o kadar yorulmusum kı hıc uyanmamısım allahtan sık sık kalkıp bakmıs babası
ılacını verdık tabıı cocuga verırken kocıs nevresım takımlarını da batırdı
uzerını cıkar oynat emzır derken hıc uyumadan geldım
aklım yavrumda
neden kendını toparlayamıyor anlamıyorum
mınıcık dıslerı bıle cıkarırken 1 hafta kendıne gelemeyen yavrum sımdı azılarla ugrasıyor

bır de babam ıcın canım cok sıkıldı
babamı cok uzmusler dun aılevı meseleler sebebıyle cıldırdım resmen
kımseye ıyılık yaramıyor onu anladım

Günaydın kızlar.Dün beni buralarda yalnız bıraktınız.Sizi protesto ediyorum ve bi süre ortalarda yokum(

yasminim bebeğim dün ben yoktum yaa arkadaşlar bilememişler bebişim ilgisiz bırakmışlar seni, kusurlarına bakma sen onların, ben gerekeni yaparım bir kulaklarını çekerim :mymeka:

kocacığına geçmiş olsun canımcım, balık mangal sefanız da süper olmuştur eminim buralarda havalar müsait artık, dün akşam bizde masayı balkona hazırlayalım dedik hava müthişti ama rüzgar vardı bizim 7. kat olunca rüzgarımız hiç eksik olmuyor, 3 tane küçük çocuk var sadece biz olsak yine rüzgar almayan bir tarafına geçerdik balkonun, çocuklar sebebiyle içeride kaldık

ah canım benim yaa her dişi problem oldu valla oğluşumun kıyamam, geçmiş olsun miniğim sanırım burada dişten en çok çeken siz oldunuz off ne zormuş böyle

Herkese günaydınnnnnn..Çok yorgun ve uykusuzumm.Benim oğlum ne zaman iyileşecek yaa((İshali geçti gibi bişi.Dün gündüz hiç kusmamış ama gece yine kustu.Bitsin artık lütfennnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…