2008 Kasım Anneleri

canım önceki sayfalardan birine yazmıştım..
tekrar kopyalıyorum..
domatesleri soyup doğrayın.
tencereye 2 yemek kaşığı kadar yağ koyup domatesleri ilave edin.birazda tuz ekleyin.kaynatın.3-5 dk.kaynadıktan sonra ateşten alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurun ağızlarını sıkıca kapatıp bi bezin üzerine ters kapatın.2 gün yerinden kımıldatmadan bekletin.sonra düzüne çevirin oldu bittiiii..
valla 3 senelik evliyim her sene yapıyorum.arkadaşımdan öğrenmiştim.dolapta domatesler lastik gibi oluyo.ee ben kışın domates almam mevsimi değil vede tadı yok diye..bu hazırladığım konserveler kurtarıcım.her şeye koyun..

eğer bamya,patlıcan ve taze fasulye yapmak isterseniz.bir miktar yine domates koyun.yine yağını tuzunu ve sebzeyi(bamya,fasulye veya patlıcan) sararıncaya kadar kaynatıp(5-6 dk.yetiyo) aynı şekilde kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin..
hatta türlü bile yapabilirsiniz.süper oluyo..

AFİYET OLSUN..

türlünün içinede domates,patlıcan,yeşil biber,fasulye koyuyorum.diğer işlemler aynı canım..

Azo bu senin yaptığın konserve benim dediğim taze fasulyeden farklı mı. Sen anladın sanırım hangisini dediğimi. Senin eşin de sevmemiş ya. Ben taze fasulyeyi normalde susuz düdüklü tencerede pişiriyorum. Senin dediğin gibi olan ne kadar sürede pişiyor. Çok ayrıntı oldu ama napıyım :)))

Azo'cum sen kayınvalide yamacında oturmanın tüm avantajlarını kullanıyorsun :) Biz tembel anneciler de hala annemizin eline bakıyoruz :) İnsan kayınvalidesinin yanında daha kolay öğreniyor böyle şeyleri.

kızlar herkese merhaba nasılsınız bakem bu ne ya gözümü açtım
yemekten başlamışsınız hadi bakalım ben hiç bişe yapmadım annemle kayınvalide yaptılar sağolsun
çok sıcaaak

dolaptaki mi? yoksa konservemi?anlamadım.
ya benim düdüklüm çok kocaman ve herzaman kullanmıyorum.normal tefal tencerelerimde pişiriyorum.süresini bilmiyorum ama..:1shok:bakıyorum pişmişse altını kapatıyorum:1rolleyes:

Azo'cum sen kayınvalide yamacında oturmanın tüm avantajlarını kullanıyorsun :) Biz tembel anneciler de hala annemizin eline bakıyoruz :) İnsan kayınvalidesinin yanında daha kolay öğreniyor böyle şeyleri.

ha bide bu şekilde konserve yapmayı kayınvalideme ben öğrettim.beraber yapıyoz.
o eskiden şişeleri kazana koyup kaynatıyomuş.ben arkadaşımdan öğrenmiştim.
ama tabi birbirimize yardımcı olarak herşeyin üstesinden geliyoruz.benim annem bana 15 dk. uzakta oturuyo.ama ben herşeyi hallettiğimden pek bana yardım etmiyo..kayınvalidem 1 yıldır üst katımda oturuyo.daha öncesinde kendim yapıyodum.evlendiğimizin ilk yılı eşimle beraber turşu bile kurmuştuk..herkeste çok beğenmişti..yerimseniben

polipecim hep şikayetlerden rahatsızlıklardanmı bahsedicez..burası kasım annelerinin sayfası..herşeyimizi paylaşıyoruz işte..yaşamak,sağlıklı beslenmek vede en önemlisi bebişlerimize faydalı olabilmek için yemeğede ihtiyacımız var.bak ne güzel birbirimize yardımcı oluyoz..:)

ya kıslar bişey sorcam ;
karnınızın ortasından dikine geçen çizgi oluştumu ya ..bende aşağıdan başlamıştı ,şimdi şimdi yukarı doğru da belirmeye başladı ..böyle rengi de pempemsi bişey kahveye yakın..hergeçen gün koyulaşıyo ..sizde de oldumu ..

off kızlar bu konserve konusunda benim de aklımı çeldiniz!
Azocum biraz cahilce olacak ama, cam kavanozlara koyduğun konserveleri nerede saklıyosun? buzdolabında saklamak yeterli mi, yoksa dipfrize mi atıyosun?

Azo sağol canım anladım. Biz de eşimle evlendiğimizin ilk yılında turşuluk salatalık alıp bir hevesle kuralım deyip, sonra onu dolapta çürütüüüüp ziyan etmiştik :)) Sonra da bir daha yeltenmedim :)

Eylül korkma canım, o neden olduğu hala bilim adamları tarafından bulunamayan hamilelik çizgisi. Linea nigra deniliyor. Önce aşağıdan başlayıp sonra yukarıdakiyle birleşiyormuş. Ben de çok hafif bir şekilde var. Ancak çok dikkatli bakınca belli oluyor. Bazı hamilelerde tüylü oluyormuş bu çizgi. Ama ben zaten tüysüz olduğum için öyle bir şey yaşamadım.

elmalı turtacım önceki sayfalara yazmıştım.serin bi yerde saklaman yeterli.dolaba gerek yok.ben bu senekileri balkona koyup üzerlerini naylon bi örtüyle örtmeyi düşünüyorum.kışın zaten hava soğuk oluyo..

eylülcüm bendede oluştu o çizgi.hatta ben tüysüz olmama rağmen göbeğimde tüyler çıktı..
tam ortada..ama çok değil..doğumdan sonra çizgide tüylerde kendiğinden yok oluyomuş..

anam benim de badem yağından sonra tüylenme oldu göbeğimde ..malum badem yağı besliyomuş ..ee bende aldım onları ağdayla ..yani şimdi doğumdan sonra kaybolcaktı öylemi tüh bee..neyse zaten doğumdan sonra lazer yaptırcam birkaç fazla olsun napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…