2008 Kasım Anneleri

çitos canım dolapta saklamana gerek yok..serin bi yerde durabilir.hatta ben geçen sene mutfak dolaplarına koymuştum.ama bu sene diyorumki balkona koyayım.üzerlerinide bi naylonla örterim.

darkcım ben türlünün içine yeşil biber,patlıcan,taze fasulye ve domates koyuyorum.kışın kuşbaşı eti haşlayıp,kavuruyorum.soğanını biraz salçasını atıyorum. şişeyi içine boşaltıyorum..istersen 1-2 tenede pataes doğra..hıııımmmmm..nefis oluyo..cokacimcoook

Günaydin kizlar biz anca uyanabildikte!!!!

beklemek gecmis olsun canim,hemen doktorunla görüs istersen zordur cünkü yasadigin..

polipe ve citos eger bidaha bamya derseniz sallandiririm sizi haberiniz ola..sabah sabah

yaptirtmayin bana,susn beaaaaa..

Beklemek geçmiş olsun canım,inşallah bugün daha iyi olursun.

Azo peki bunları kavururken su olcakmı,susuz mu kavurucaz?

Apple de yemeklik patlıcan koyuyormuş buzluğa,o nasıl konuluyor acaba?

Günaydınn Çilekk tembel seni p Bak biz kışlık hazırlığımızı bile bitirdik nerdeyse :))
Sen bahçende nane var ve kurutmuyosun öyle miiiii aa çok ayıp.
Annem varya evdeboş bi saksım vardı semizotu tohumu atmış içine.3 gündür saksıyı sulayınca çıktılar hemencecik.
Semizotunuz benden :roflol::roflol::roflol::roflol:

Ya ne hamaratsınız siz maşallaaaaaah. Ben ancak annem ve kayınvalidemden gelenlerle buzluğu dolduruyorum. Annem bezelye yapmış, kayınvalidemse biberli domates. Annem geçen yıl taze fasulye de yapmıştı ama onu eşim sevmedi. Dondurulmuş yiyemiyorum dedi. Oysa benim için ne kadar pratik oluyordu. Kışın yiyince yaz sebzelerini ona bayatmış hissi veriyor heralde. Ben de elmalıturta gibi ne yazık ki dışarıdan alıyorum yani anlayacağınız. Siz şimdi reçel falan da yapıyorsunuzdur :))

kızlar size pratik bir buzluk tarifi de ben vereyim ..karnıyarıklık patlıcan..
patlıcanları karnıyarık yapar gibi soyun arasını yarın ve yağda kızartın ..bir tepsiye ağızlarını açtırarak dizin ve buzluğa öylece atın donunca buzdolabı poşetlerine koyun..yapacağınız zaman içini hazırlamanız yeterli çıkarıp buzlu halde doldurun ve pişirin..ben her yıl yaparım çok pratik olur..

OOo kamyoncu güzelimiz de gelmiş gamyoncuiremsugamyoncuiremsu
Yoksa inşaat ustası mı desem

Yerlere yattım sabah okuyunca.O kadar alıntı yaptım hepsine yazacaktım ama Pc birden kapandı güme gitti.Şimdi hazır yeri gelmişken güleyim dedim birass :roflol:

Hoşgeldin Juliancım.
benimde genelde annem ilgilenir o işlerle.ben kırk yılda bi domates sosu yapmışlığım,yine öyle bi turşu kurmuşluğum vardır.Pek gerek duymuyorum annem yapınca hepsini.
Geçen eşimle bezelye,taze fasulye felan göndermişti.ben bu gelişimde getiremeim.Buzlukta yer yok diye.Annem bir ay sonra gelirken getircek hepsini.Nasıl yapıyoruz biliyomusunuz.Annem hazırlıyo,donduruyo.geleceği zaman büyük su termoslarına dolduruyo.Hiç açılmadan ben buzluğuma koyuyorum.Adana aksaray 3,5 saat.O kadar süredede açılma olmuyor.

Eylül annem karnıyarık koydu benim dolaba bi kaç kez.hazırladım bi güzel.Ama yiyemedik,bi de iştahlanmıştık ki hevesimiz kursağımızda kaldı.
Sanırım yağdan dolayı tadı bi acaip olmuştu.Ama bi kaç kere de yedik bişey yoktu.Neden oldu anlamadık.Bi daha da yapmadık.
Şimdilerde patlıcanı kızartmayıp,hafif haşlayarak atıyorlarmış buzluğa.Onu hiç duydunmu? Annem dedi.Daha hafif oluyormuş.Ve daha sağlıklı oluyormuş.Patlıcan çok yağ çekiyor sonuçta.

Bi kere böreğim de böyle yağlı diye bozulmuştu.

Ayy deme öyle kamyoncu güzeli falan kötü oldum :))))), birden bir film sahnesi canlandı gözümde. Hani Müjde Ar giriyordu ya kamyoncu kahvesine. İstanbul'a nasıl gidiliyor diye soruyordu.

Sen dua et ayakkabılar sivri burunlu değildi. Hani minibüsçülerin olur ya. Beyaz çorap da gözükür arkadan. Ya zaten dün ben de krem rengi çorap giymiştim. Tam oldum canımmm.

Dark, sen annenle başka ildesiniz de 3 buçuk saat diyorsun. Biz aynı şehirde yaşıyoruz ve aramızda 1 saat yol var. Birimiz Beylikdüzünde öbürümüz Haliçte.

Kızlar benim de kanıma girdiniz. Kış domateslerini hatırlayınca ben de domates yapmaya karar verdim. Patlıcan falan da mı yapsam acaba? Eylül seninki de güzelmiş ama ben kızartma asla yapmıyorum evde. Bu karnıyarık bile olsa. Onu közleyerek yapıyorum. Bu şekilde koysam buzluğa olmaz mı acaba.

darkcım haşlamayı bende duydum ama denemedim hiç..
ben her sene yaparım karnıyarıklık hiç öyle olmadı acaba neden oldu sizinki ..belkide patlıcanlar iyi değildi..ben misafire yapıyorum özellikle tazesinden farkı olmuyor..

Julian közleyip koyarsan olur,neden olmasın.Fırındamı közleyeceksin?
Aslında bu da iyi fikir.Karnıyarıklık hazırlayıp hafif fırınlarsak güzel olur.
Yada haşlayıp sonra da koyabiliriz.

Eylül bilmiyorum ki acaba tatilde felan uzun süreli elektirik kesilmesi mi oldu biz yokken dedim.Ama diğer koyduklarım hiç bozulmadı.
Sadece börekde ve karnıyarıkda başıma geldi.Yıllardır buzlukta yiyeceğim olur.Hiç karşılaşmamıştım.
Ama diyorum ya bozulmadan yediğimiz de oldu ve çok hoşumuza gitti.
Yine de riske giremem.O kadar içini doldur pişir bozuk çıksın istemem.
Ya fırınlar yada haşlar yaparım.
Yarın pazar var bişeler yapacaksam bugünden karar vereyim :))

yarın benimde pazarım var.bu yıl anneminde kayınvalideminde bahçesi ancak kendilerine yetti bize sadece bir iki yemelik kaldu onlarda bitti ..dolaba koymaya bişeyler alıcam bakalım..

Ben gidim evimi süpüreyim bari sizede birer masallah diyim..

ne hamarat hatunlarmisiniz siz bee!keske yakin olaydik banada acir accik verirdiniz

yaptiklarinizda:)

azo bır sey sorcam canım sana bu yaptıgın domates konserverlerı ne kadar bekletebılıyorsun mesela kac ay sonra tukettmen lazım

darkcım sımdı patlıcanları yemeklık dogra acı suyu cıkana kadar tuzlu da bekletıyorsun sonra azcık temız yagda kızartıyorsun petecetenın ustune fazla yagının almasını beklıyorsun tabı bu arada soguyorlar buzdolabı posetlerıne koyup ustune domates ve bıber dogruyorum ben yassılastırıp havasını alıyorsun agzını baglayıp buzluga atıyorum

karnıyarıklıgıda aynı ıslem canım ona domates ve bıber koymuyorum bı tuhaf oluyor gecen yıl koymustum sogumasını beklemen lazım yanlız a.s.

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için
dr.umla konuştum midem için ve baharatlı, yağlı, çiğ yiyeceklerden sakınmamı
belirli aralıklarla ılık süt içmemi ve kesinlikle aç kalmamamı söyledi eğer birkaç
gün daha geçmezse mutlaka bir dahiliyeciye görünmen gerekir dedi bakalım deneyeceğim
bugün de aslında ara ara ben burdayım diye bana sinyaller veriyor ama henüz
akşamki şekile dönüşmedi allahım korusun inşallah hepimizi

azocum türlü olarak koyduğunuda mı kavanoza koyuyorsun mesela kabak, patlıcan, fasulye birlikte domatesle kavrulup konulabilirmi kabak dururmu yoksa bozarmı

bende bir kavanoz biber turşusu, bir kavanoz salatalık ve fasulye karışık turşu yaptım umarım
güzel olurlar sabırsızlıkla bekliyorum olmalarını.

domatesleri ben doğrayıp dondurucuya atmıştım bu şekilde durmazmı fikri olan varmı

annemde bu sene apple gibi patlıcanları yapıp dolaba atmış.ama ben denemedim.sadece taze fasulyenin dolaba konmuşunu yaptım.çok kötü oluyo..lastik gibi:1shok:benim eşimde beğenmemişti.ama konserveyi ikimizde seviyoruz.çünkü tazesinden hiçbir farkı olmuyo.bide dışarda satılanlar gibi katkı maddesi yok.tamamen doğal.
darkcım domatesin suyu yetiyo canım.sebzelerde pişerken sulanıyo..suyu fazla fazla oluyo yani.su koymana gerek yok.
ha bide yaptıktan sonra ben yaza kadar tüketebiliyorum.yani şimdi bu yaptıklarımı hemen açmam..daha tazeleri var.1-2 ay sonra açıp yemeye başlarız..

beklemek canım ben kabak koymuyorum türlünün içine.dayanmaz diye düşünüyorum.sadece fasulye,patlıcan ,biber ve domatesle yapıyorum.domateside dolaba koyuyodum eskiden.ama tadı gidiyo ve sanki yemeğin içinde erimiyo.yani beğenmedim.ama konserve nefis oluyo..yapmasıda kolay.bikaç şişe yap at kenara dene bak..
turşu bizde geçen hafta salatalık,biber ve lahana alıp yaptık.ama çok değil..kayınvalidemle beraber..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…