- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #6.841
Bak bu son hafta ramazanda düğün falan olmaz.bu hafta yedin yedin pilavı.Nerden getirdin aklıma benimde canım çekti yoğurt çorbası naneli naneli ,bamya çorbası ekşi ekşi,pilav üstü kavurma yağlı yağlı,irmik helvası tell tell buz gibi zerde ay şişcek oğlumun cül cülü bu hafta bende bulayım bi düğün:sm_cool:
Çitos ve Polipe, sizi konya'nın güzide mutfağından konuşmaktan meeeen ediyorum. Kız dur bari sabah sabah insanın canını bişey çektirmeyin. Sizin dediğiniz o kurutma dolmayı benim antepli bir komşum çok güzel yapardı. Böyle etli acılı falan o geldi aklıma.
gunaydın hatunlar
beklemekcım gecmıs olsun senın kı reflu degıl bence mıden ıyıce agrı yapıyor gastırıt felan mı ldun canım ıhmal etme doktoruna gıt
azocum tek soyunup dokunen sen degılsın kaydirigubbakcemile3
bende kıslık bıber kuruttum buzluguma karnıyarık ve yemeklık patlıcan koydum bırde kıslık menemenlık yapabılsem ama nerde bılmıyorumkı kaynatılıyormus beceremem herhalde aynı yontemle buzluga koymayı dusunuyorumm gamyoncuiremsu
Bak bu son hafta ramazanda düğün falan olmaz.bu hafta yedin yedin pilavı.Nerden getirdin aklıma benimde canım çekti yoğurt çorbası naneli naneli ,bamya çorbası ekşi ekşi,pilav üstü kavurma yağlı yağlı,irmik helvası tell tell buz gibi zerde ay şişcek oğlumun cül cülü bu hafta bende bulayım bi düğün:sm_cool:
Kalimero kız günyadın sanada herife küseceğin belliydi anam dün öyle kılıçları biledin yazık adama senin kötülüğünü istermiydi kaprisli hamiş seninaniknanik
günaydın kızlar nihaha şunu okuyunca aklıma geldi anlatayım :roflol:biz tatildeyken oğlumla kumda oynuyoruz kale male yapıyoruz.neyse kumun bir bölümü yapışmıyo birbirine kalın kalın eşime dedim ayyyyyy irmik helvasına benziyo anynı oda dedi nerden bulcaz şimdi eve gidince yaparsın ama nası cnm çekti annatamam.ertesi akşam tatlı büfesinde irmik helvası olmazmı borcamın yarısını götürdüm 2 tabak almıştım hepsini de kendimyedim isityosanız gidin kendinize alın dedim onlarada:dilcikar:bak şimdi gene canm çekti yaws:çok üzgünüm:
günaydın kızlarrrrrr,
aa azocum ne kolaymış domates konserve yapmak.bazı sorularım olcak
1.şişelere domatesi koymadan şişeyi sıcak suya batıracak mıyız? Sıcak olsun diye.
2.şişeye domatesi koyduktan sonra şişeyi kaynar suya ters koymuyormuyuz?
Ya ben sanki konserve yapanlardan buna benzer şeyler duydum gibi.
3.diyelim ki bi kavanoz yaptım.bunu kullanmak için açtım,ama hepsini kullanamadım.geri kalanı sonra kullansan oluyor mu?kaç güne kadar duruyor?
yok canim sicak suya falan batirmana gerek yok.
Direk kapağini sikica kapatip ters çevir. 2 gün beklesin yeter.ben domates kavanozunu kişin açinca yemeklik kadar alip ağzini kapatip dolaba koyuyorum.1 hafta falan dayaniyo..ama diğer sebzeleri zaten tencereye deviriyosun 1 kerede..
Bence yap bu sene bikaç şişe..hoşuna giderse seneye daha çok yaparsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?