2008 Kasım Anneleri

Günaydın kızlar, inşaat ustanız geldi :) Valla dün sürüne sürüne servise kadar Pamuk Prensesin ayakkabısını giymiş üvey abla gibi gittim. Sonra servisten inince falan hep bastım arkasına ayakkabının. Eve gittiğimde çöpe atıyodum nerdeyse :)) Bugün 39'ları giydim. Ya çıplak dolaşmak istiyorum ben ama hiçbir şey giymek istemiyorum.

Dün gece eşim diyor ki abartma çok sıcak değil. Sen ne anlarsın zaten dedim. Şort giyiyorum olmuyo, ince pijama giyiyorum olmuyo. En son annemin bende kalmış bi elbisesi vardı. İncecik ve kocaman bişey. İç çamaşırlarını bile çıkarıp sadece onu giydim de huzura erdim :)) Ben de yandım durdum yani sizin gibi tüm gece.

Azo'cum ne uğraşıyosun konserveydi, bilmem neydi diye. Yazık sana canım ya. Hamarat kızlar durmuyosunuz ki bi yerinizde.

Beklemek dikkat et canım kendine. Keşke işe gelmeseydin bugün. Doktorunu da bir ara. Ama o da şimldi hastaneye çağırır seni. İnşallah geçer.

Kalimero, umarım bugün durmadan tuvalete gitmiyorsundur :)) Müsil kattın mı kocişinin yemeğine.

Çitos ve Polipe, sizi konya'nın güzide mutfağından konuşmaktan meeeen ediyorum. Kız dur bari sabah sabah insanın canını bişey çektirmeyin. Sizin dediğiniz o kurutma dolmayı benim antepli bir komşum çok güzel yapardı. Böyle etli acılı falan o geldi aklıma.

ay allah iyiliğini versin polipe..o nasıl anlatış öyle yaaa.yemem farz oldu artık bu hafta sonu..off yaaa gıcık polipe:tomato:

julianne bizi men ediyorsun kendin dolam diyorsun anacım yaa ona da hiç dayanamam..laf aramızda ben dolmam da güzel olur hanii...

ben dolaba bişey koymuyorum pek kızartılıp konulunca sebzeler kansorejen maddeler üretiyormuş eskiden karnıyarıklık koyardım bu yıl koymadım.sadece taze meyveler koydum komposto falan yaparım diye.En sağlıklısı kurutma diye ne bulduysam kurutuyorum.Konserveyi beceremem diye hiç girişmedim yoksa azo gibi domates konservesi yapmak isterdim kısın makarnada falan mis gibi olurducokacimcoook

günaydın kızlar nihaha şunu okuyunca aklıma geldi anlatayım :roflol:biz tatildeyken oğlumla kumda oynuyoruz kale male yapıyoruz.neyse kumun bir bölümü yapışmıyo birbirine kalın kalın eşime dedim ayyyyyy irmik helvasına benziyo anynı oda dedi nerden bulcaz şimdi eve gidince yaparsın ama nası cnm çekti annatamam.ertesi akşam tatlı büfesinde irmik helvası olmazmı borcamın yarısını götürdüm 2 tabak almıştım hepsini de kendimyedim isityosanız gidin kendinize alın dedim onlarada:dilcikar:bak şimdi gene canm çekti yaws:çok üzgünüm:

Kalimero kız günyadın sanada herife küseceğin belliydi anam dün öyle kılıçları biledin yazık adama senin kötülüğünü istermiydi kaprisli hamiş seninaniknanik

canım valla kotulugumu elbette ıstemıyor ama benı bazen anlamadıgını bıle dusunur oldum
paronoyak olmadan dogursaydık bebıslerı hayırlısyla adama kafayı yıyecek yakındır -tatlicadiarzu-

kaydirigubbakcemile3Aslan juli bas tabi ya elinede bi tesbih alcaktın havada uçan karada kaçan varmı lennn bana yan bakan diye bide bağıracaktın şölekaydirigubbakcemile3 bende kocamın tişörtleriyle geziyom geniş geniş yazık bişeyde diyemiyor:asigim:

Çitos git diye yapıyom walla senin yüzünden bende gidicem umarım vardır kayın validemde düğün davetiyesi.Konyalılar davetsiz bi pilava gitmişler bir gün kapıdakilerde sormuş siz akrabamısınız çıkaramadık diye bizimkilerde he biz kız tarafıyız demişler kapıdakiler bozuntuya vermemiş buyrun demişlerde düğün sünnet düğünüymüşkaydirigubbakcemile3

geçen gün benim de işyerinde canım çekmişti çok fena..eşime söylemiştim o da kayınvalideme yaptırıp getirmişti sağolsun..bugün niye böyle yemeklerden gidiyor konu..üstelik dr bana diyet yap demişken...cokacimcoook

bende 5 kavanoz taza fasulye 4 kavanoz türlü konservesi 2 kavanozda patlıcan közleme yapıp koydum balkona acil durumlarda camı kırıcaz:)))) e bebiş var 2 adam var hemde ufaklığın bu sene ilk senesi ben yemek yapmaya vakit bulacakmıyım bilemiicem o zmaanlar kurtarıcım olacak onnar.ucuz kırmızı biber bulabilirsem biber salçası yapcam bide domates yapıcamda kavanozda hiç yapmadım becerebilirmiyim bilmiyom .buzluğumdada balıklarım böreklerim vişnelerim eriklerim var kışa hazırım bennnn savulunnnnnnn

julıcım musıl katmadım ama hakkından geldım kötükedihüso
kustum bır de ustune ugrassın bakalım aksama kadar nasıl barıstıracak benı :1closedeyes:
bugun tuvalete de gıtmıyorum ama mıdem ne ıyı ne kotu ıste ıdare eder

ooo maasallah her gun ayrı bır maharet dokuyorsunuz ortalıga
ben de hıc bır kıs hazırlıgı yok ne konserve, ne kurutma hıc bır ısten anlamam ben
annem sagolsun bıraz vısne, barbunya vs bırseyler hazırlayıp buzluguma yerlestırdı bıle
dondurma mevsımı gecınce bıraz daha rahatlayacak dolap ama bakalım

ayrıca da yemekten konusmak bana hıc ıyı gelmıyor hemen acıkıyorum yaa cokacimcoook

konserve yapan kızlar ellerinize sağlık.yapmayı bilmeyenlerede hemencecik tarifini vereyim:
domatesleri soyup doğrayın.
tencereye 2 yamak kaşığı kadar yağ koyup domatesleri ilave edin.birazda tuz ekleyin.kaynatın.3-5 dk.kaynadıktan sonra ateşten alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurun ağızlarını sıkıca kapatıp bi bezin üzerine ters kapatın.2 gün yerinden kımıldatmadan bekletin.sonra düzüne çevirin oldu bittiiii..
valla 3 senelik evliyim her sene yapıyorum.arkadaşımdan öğrenmiştim.dolapta domatesler lastik gibi oluyo.ee ben kışın domates almam mevsimi değil vede tadı yok diye..bu hazırladığım konserveler kurtarıcım.her şeye koyun..

eğer bamya,patlıcan ve taze fasulye yapmak isterseniz.bir miktar yine domates koyun.yine yağını tuzunu ve sebzeyi(bamya,fasulye veya patlıcan) sararıncaya kadar kaynatıp(5-6 dk.yetiyo) aynı şekilde kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin..
hatta türlü bile yapabilirsiniz.süper oluyo..
ben dolaba sadece bezelye,kırmızı biber ve patlıcan közleyip,bide taze barbunya koyuyorum.
onlar daha iyi oluyo dolapta..
AFİYET OLSUN..:1rolleyes:

Domatesleri yapıcam azo teşekkürler bide ne sorucam bu kavonozu açtık mesela yarısını kullandım yarısını 3-5 gün sonra kullanabiliyomuyuz

Günaydın kızlarrrrrr,

Aa Azocum ne kolaymış domates konserve yapmak.Bazı sorularım olcak
1.Şişelere domatesi koymadan şişeyi sıcak suya batıracak mıyız? Sıcak olsun diye.
2.Şişeye domatesi koyduktan sonra şişeyi kaynar suya ters koymuyormuyuz?

Ya ben sanki konserve yapanlardan buna benzer şeyler duydum gibi.

3.Diyelim ki bi kavanoz yaptım.bunu kullanmak için açtım,ama hepsini kullanamadım.Geri kalanı sonra kullansan oluyor mu?Kaç güne kadar duruyor?

kızlar dün doktor kontrolümüz vardı ve hani şu hep tartıştığımız 28 haftalık olunca kaç aylık oluyoruz sorusunu sordum. Doktora göre 31. haftaya kadar 6,5 aylık oluyormuşuz. Doğuma 9 hafta kala 7 aylık olacakmışız. bunu duyunca içime bi rahatlık geldi ki sormayın. sanki 31. haftadan önce erken doğum olmazmış gibi :)

günaydın
azo aynı senin gibi yapıyorum domateslerimi ..kayınvalidemin bahçeden bu yıl çok çıktı domates aldım 10 kilo filan yaptım bende.ayrıca yarın barbunya koyucam buzluğa.taze fasulyeleri haşlayıp koymuştum 2 hafta önce..ohhh maşşallah bize kışa hazırız ..

yok canim sicak suya falan batirmana gerek yok.
Direk kapağini sikica kapatip ters çevir. 2 gün beklesin yeter.ben domates kavanozunu kişin açinca yemeklik kadar alip ağzini kapatip dolaba koyuyorum.1 hafta falan dayaniyo..ama diğer sebzeleri zaten tencereye deviriyosun 1 kerede..
Bence yap bu sene bikaç şişe..hoşuna giderse seneye daha çok yaparsin..

ben daha çok tat'ın katkısız domates rendelerinden ve tukaş'ın doğranmış domates konservelerinden alıyorum. hazır markette varken kendim yapmaya üşeniyorum açıkçası. ama yapanlara da gıpta ediyorum...

hmmm!!bu domates işi benim aklıma yattı ya..menemen için ,yemeklere koymak için süper..peki dolapta mı saklıyoruz kavanozları dıaşrda mı azocum?

Azocum ben domatesi acı sos şeklinde yaptım,menemenlik de deniliyor.Yemeklerde de koyuyorum ondan.Ayrıca annem buzluğa koyacağım şekilde tek yemeklik de doğrayıp getircek bana.

Ama ben bunu da çok merak ediyorum.Bu ay burda köy domatesleri olur.Eşim alırsa birde bunu denemek istiyorum.Yemeklere bu daha güzel olur.Teşekkürler canım.
Türlü yemek de neler konuluyor?Hangi sebzeler oluyor yani?

Benim yaptığımda acı biber,sarımsak ve biraz sirke oluyor.Benim yaptığım dediğime bakmayın annem yaptı.Yalnız daha ayarı tutturmayı öğrenemedi :)) Bu sefer de sirkeyi biraz abartmış.Geçen sefer hiç koymamıştı :))
Bende sabah kalktım şişeleri tencereye alıp biraz daha kaynatayım da sirkesi gitsin diye düşündüm.Baktım evde tuz yok,tuzuda biraz az olmuş gibi sonra yaparım dedim.

Ya bugün hepimiz aynı şeyleri düşünmüşüz farkında olmadan :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…