2008 Kasım Anneleri

ay bakın şimdi bende kıskandım hafta sonu pazardan bi şeyler alıp yapmak lazım gerci bende yapmıştım biraz ama yine yapasım geldi daha yeni salça tarhana falan yaptık sıra onlar da

EYLÜLCÜM CANIM BENİMDE GÖBEĞİM ÇOK FAZLA TÜYLENDİ AMA O BADEM YAĞINDAN FALAN DEĞİL HORMONLARDAN O DEDİĞİN KAHVE ÇİZGİDE ÇOK BELİRGİNLEŞMEYE BAŞLADI AMA ODA DOĞUMDAN SONRA GEÇİYORMUŞ GÖRÜMCEM VE ELTİMDEN BİLİYORUM BENCE HİÇ SIKINTI ETME MİLİK MELEKLERİMİZ İÇİN HERŞEYE DEĞER:1hug:

Geldim geldim işte karşınızdayım p
Azocum bende eşime köy domatesi bulursan al dedim.Senin yaptığın çok pratikmiş,tencerede kaynatmak felan olmayınca.Bende az miktarda deneyeceğim.Güzel yapabilirsem gelecek yıl böyle yaparım artık.
Patlıcan da koymayı düşünüyorum.Belki bir de karışık konserve yaparım.Ama önce pazar alışverişi yapmak lazım.Eve yeni geldik dolap bomboş.

Yazıcıdan çıkarttım bu tarifleri.
Az da olsa denemek istiyorum mutlaka :))

Ya kızlar bide bana pratik poaça biliyosanız yazsanıza :)Ama çok lezzetli olanlarında istiyorum.
Bi de bunu buzlukta nasıl saklarız? Yapanlar varmış,çok süper diyolar.

yok bugün hepsi maşallah hepsi tosun gibi yimek içmek başka dertleri yok olmasında koca göbüşlü konserve canavarları sizikaydirigubbakcemile3

Julian sen fasulyeyi biraz fazla pişiriyorsun anladığım kadarıyla.Donduracaksan pişirmeyeceksin çok hafif kavuracaksın canım.Aynı yemeğini yapar gibi yapılıyor sadece fasulyeler rengi dönene kadar ocakta kalıyor.Sonra soğutup yemeklik olarak dondurabilirsin.
Annem böyle yapıyor ama bizim hoşumuza gitti bu.
bende fasulyeyi tek dondurmuştum ve hiç pratik gelmedi.Bu sene öyle yapmadım.

Polipe bu ay iyice ağırlaşacağız ama.hem bi de bebek olunca vaktimiz çok kısa sürelerle sınırlı olacak.Ne kadar pratik olursak o kardır.

Bi de bebeği görmeye geleceklere ikramlık bişeyler de olsa hazırda iyi olmaz mı :) Ben hamurişi bilmem.Aniden gelenlere de hazırda bişey olsa fena olmaz.

Kızlar ben sigara böreği koydum,siz de yaptınız mı? Çok iyi oluyor.Başka hamurişi ne koyabiliriz?

Dark bende çok seviyorum el altında pratik şeyler olmasını.Sana benim poğaçamın tarifini veriridim ama ezber değilim ölçüleri yarın yazıyım klasik süt maya un şeker tuz yağdan oluşuyo hamuru ama dehşet olur benim poğaçam.laf aramızda davul fırınım var benim poğaçaların lezzetini birazda ona borçluyum.Sigara böreği bu yıl sarmadım ama sarıcam iftarda falan süper oluyor.iki dakkada buzuyla falan at tavaya kızgın yağa çıtır çıtır ye.Ama başka hamurişi nolur hiç fikrim yok:uhm:

kızlar eltim doğumdan önce mayalı poğaça , kek ve sigara böreği yapıp buzluğa koydu..doğumdan sonra gelenlere yanına bir salata (patates veya makarna salatası ) tamamdır..hiç uğraşmadı sonra ..bende son ay yapıcam 4 tane kek yapcam 4 tepsi poğaça birde 3-4 poşet sigara böreği ..fazla gelen olmaz bu kadar yeter ..yetmesse yaparız yine ..

Dark'cım, ben denediğim ve beğendiğim tarifleri bloğuma yazıyorum. Bu da daha önce yaptığım ve severek yediğimiz bi poğaça tarifi. Yalnız benim tariflerim biraz light'tır. Sen yağını dilediğin gibi ayarlayabilirsin...
http://hayattantatlar.blogspot.com/2007/12/minno-poaa.html

eylülcüm bu benimde aklimda.Hem pratik olur hemde bebe`lerle yapmamiz güclenebilir..

beni mbirde buzlukta cikolatali pastam vardir herkez cok begenir iki posette ondan yapicam..

pogaca,acma,sigara böregi yapayim diyorum bende..ama tatli kurabiye yapsam'

o konulurmu buzluga.`?ben daha evel hic koymadim size bi soriim dedim.

sıkayetlerın olmaması ve herkesın hummalı bır ramazan ve lohussalık hazırlıklarını yapması ne kadar hos bır durum
ama aynı zamanda hamıle olan kadınların bunların her bırını canı cekıp yemeye kalkmasıda ne kadar tehlıkelı bır durum kılo bakımından

nedır bu yaaa kısı getırdını valla heee
annem derkı namazda gozu olmayanın ezanda kulagı olmaz mı ne ole bısı ıste
ben bu ıslere hıc gırısmedıgımden ıhtıyacta hıssetmedıgımden hıc ılgı alanıma gırmemıstı
ama ben kendı domates ve bıberımı kendım yetıstırmek ısterdım
2 saksı bıber ektı kocıs koparıp koparıp yıyorum ama kımseye vermıyorum hepsı benım cokacimcoook

Peki hiç poaça donduran var mı kızlar? Nasıl yapmak lazım.Tek tek streç filme mi sarmalı,hepsi tek poşete olur mu?

Minnoş poaçayı yapmak istiyorummm :) Böle minik minik ikramlık süper olur :)

Eylül çok güzel olur yaparsan,bende öyle yapmak istiyorum.Gelen gidenler için.Mozaik yapayım,sigara böreği biraz daha koyayım,poaça ve kek de koyarım.

Cidden kurabiye nasıl olur acaba? Ya kızlar bugünlerde kurabiye yapacak yok mu? Yaparsanız bi kaç tane denesenize.bakalım nasıl oluyor çözülünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…