2008 Kasım Anneleri

Maytabım erkekler kadınlara göre daha zeki ama akıllarını daha az kullanırlarmış.Mantıkları bizimki kadar iyi çalışmıyo.Senin düşündüğün gibi düşünmesi zor canım.Kimbilir neler tasarlamıştı kafasında.Hata bence en başta miktarın konuşulmaması.Hepimiz para için çalışıyoruz, ana amacı sormadan girmek isabetli olmamış.Anlayış göstermekten başka yapacak bişi yok.Üstüne gidersen derdine dert eklersin.O yüzden sessiz kal bence canım..

Ben de size bişi anlatıyım.Geçen ay anneme ve kendime kurban kestim.1700 civarında tuttu.2500 elimde nakitim var.Ivır zıvıra harcadık işte, cuma günü elimde 30-40 tl kaldı.Eşime dedimki bende para kalmadı, destek çıkarsın dedim.Onda var, onunkini hiç harcamayıp bankaya atarız.geçen ay çekti yetmez diye.Yani onda 300-400 var.Bana dedi ki, " Yaaa, ne demişler parana sahip çık o..çoc..na müdahane etme.." Ne yaparsınız siz? Dedimki , haklısın şu an o dediğin duruma düştüm.Yazık , karnım burnumda sen işsizken aylarca çalıştım.Bir kuruş para harcatmadım,İşe girdin yine harcatmadım.Verdim verdim , azıcık isteyince adam oldun dedim.Ama çok sinirlendim.Senin bir kuruşunu almıcam ve artık vermicemde dedim.Yarın maaş alıyoruz.Bir kuruş koklatmam..Eşekten düşmüşe döndü ama kalbim çok kırıldı..

lorecim tamda dediğin gibi olduğuna eminim canım .çok güzel özetlemişsin
sedacım zaten sabrediyorum ona biriki bilşey diyosamda artık bardak taşmış oluyoda söylüyorum
bi arkadaşım var eşi işten ayrıldı 1200 alıyodu zaten 650 kiraya gidiyodu .şidi hepten işsiz 3 aylık bebeleri 5 yaşında da kızları var bebeye 2 günde bir bi kutu mama alınıyo .onları örnek veriyorum diyorum bak bizden daha kötü durumdalar biz ne yaşadık ki Allaha bin şükür.yok anlamıyo dinliyo sadece
zaten senelerdir aldığı maaşı elime sayar fatura parasını alır sadece evi ben çekip çeviririm hiçte şikayet etmem az gelirse az çok gelirse çok harcarım .kışın biraz zorlanırım yazın kenara atarım daha geniş olurum v.s
ben bu düzene alıştım eski maaşından çokta farklı değil yeni ücret yani çok şükür halimize .kaldıki hala çalışmıyooo bide o tarafından bakalım gidip geliyo şirketin elemanı sadece şuan bi pozisyonu yok .ama olacak inşallah .şuan sadece gidip gelen bi elemana bu kadar ücret çok bile:))

çok ağır bi laf etmiş ...arada böyle incileri oluyo seninkininde ...
sakin ol diicem ama olma yasminim azıcık anlar belki ne kadar kırıldığını ...

Maytabım ben onun incilerine alıştım zaten.Diyeceğimi dedim, o gün o günde kaldı.Yapacağımı söyledim, yaparımda ..Bundan sonra ağzından çıkan her bir kelimeye çok dikkat edecek

Valla bu onların orda bir lafmış.Atasözü gibi..Her zaman söyler ama aramızda geçmedi hiç.Tasarruftan bahsetmeye çalışıyo.Kendine ağır laf etti.Bana bişi olmadı Hilalim.Ben de haklısın dedim.Olan şey aynen bu dedim..

yasmınım sen hakkaten cok olgun bır ınsansın canım yaa
annemın deyımıyle gecım erbabı
esının bu tavrına ragmen yakıp yıkmıyor alttan alıyorsun maasallah
sanırım benım cok fevrı tavırlarım var sana kıyasla

bız de hıc senın paran benım param olmadı
evlendıgımızde cok sıkıntı cektık
o zamanlar ben kıra falan da almıyordum
aldıgımız maaslarla hem gecınıp hem de esımın yapmıs oldugu borcları oduyorduk
sonra durumu duzelttık
bana maasımın harıcınde ek gelırler gelmeye basladı falan
ama hep once esımın gelırını kullandık
yetmedıgı ya da ıhtıyac oldugu durumlarda ben hıc esım soylemeden mudahale ettım
hatta sırf kendı ısını kurmak ıstedı dıye benım bırıkımı kabul etmemıstı
araba ekstra masraf dıye arabamı satmıstık o ıs kursun dıye
ha kıymet bılındımı bılmem allah bılır
sen cok verıcısın canım
esının ıyı bır derse ıhtıyacı var

Yasminim aklı sıra annenlere kestin ya onun derdinde bence erkekler eşleri ailelerine birşey yaptıklarında tahammül edemiyorlar çok acayipler bizlerde erkeklere oranla daha verici ve daha fedakarız malesef fazlaca fedakarlık yaptığımız içinde yine üzülen biz oluyoruz ne derler acıma yetime koyar pötüne yalan mı

Lorem benim eşimin hiç bir zaman kız arkadaşı falan olmamış.Babasını da bilmez.Aile hayatı bilmez.Annesi ve dedesi ömürlerini para biriktirmeye adamışlar.Bunlar dışardan su bile almazlar.Böyle bir ailede büyümüş ve aynısını yapmaya çalışıyo.Tamam tasarruf lazım ama bu parayı ben kazanıyorum.Benim yaşam tarzım, felsefem bu değil.O da güç yetiremeyince etkili konuşmalar yapmaya çalışıyo ama işin içine ediyo Ben onu can damarından vuracam.Biriktiririm kendim.Artık ortak bütçe yok bizde.Çok konuştu çünkü..

kızlar sizlere bişey soracaktım..
çocuklara sağlık ocaklarının yaptığı aşıların haricinde aşı yaptırdınızmı??
özel aşı diye geçiyormuş..

yasmınım sen ısını bılırsın yavrımo

merak ettım sız nasıl tanıstınız?
nasıl evlenmeye karar verdınız

Arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık.İlk gördüğümde ben bununla evlenmem dedim.Bi süre çıkmadık falan, arkadaşlarla oturduk kalktık. Daha sonra efendilini beğendim, ağırdı, yalnız takılmaya başladık.Sonra da olan oldu işte:)

Hilalim bu hafta hepatitA aşısı yaptıracaz.Özel aşı bu.Doktorlar yapıyo.Sanırım satın alırsan, sağlık ocağında da vuruyolar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…