2008 Kasım Anneleri

kızlar bime kulaktan ateş ölçer gelmişl 20 ytl aldım ben güzel tavsiye ederim daha önce bimden dijital almıştım 7senedir kullandım tık demedi
ayrıca bimden jenny&willy bez aldım 3 numara hiç olmazsa alman malı bakalım beyenmezsek molfixle evybaby deniicem

asortie cim mmmf bize söyleyecek gazını böyle alacaksınız diyecek biz de yarın yapıp afiyetle yiyeceğiz.

Çilek ben yüzüstü yatırmıyorum çünkü aynı seninki gibi sevmiyor bir de dr. oyun için yatırın ama uyumak için şimdi yatırma dedi. ben de tırtım hiç yatırmıyorum.

Ya kızlar kızım anakucağında uyuyakaldı alsam uyanacak ne yapsam acaba

darkcim tüüh kotu oldu desene.ee ama artik yavas avas yemek lazim basi seyler diger turlu hic alismiycak mideleri.

nasil alistircazki bi fikri olan varmi
Mmf bilir dicektim,açıklamış bile hemen yetişmiş walla konuya :)

Hayırlısı canım ya emmemesindede wardır belki bi hayır.
Yinede fazlalaştırmamak kendi sağlığımız için en iyisi.

Ben de belki rapor alırım diyorum ama,
zaten evdede 12 ye kadar annem bakıyor.arada emzirmem için getiriyor.
Anneme veriyorum 7-8 gibi emzirip.
Annem bi kez mama veriyor. Sonra yine acıkırsa emzirmem için getiriyor.
Ben o saattlerde doymadığım uykuma doymaya çalışıyorum.
Ama Ceren varken mümkün olmuyor.
Sende bilirsin öğretmen olunca en fazla 4 saat ayrı kalcam.Ondada tenefüste emzirmeye gelriim yada o öğün mama veririz.Bizim okul 8.30-15.00 arasında.
Öğlen 1,5 sat evde olcam yine.
O yüzden belki rapor almam.Belkide alırım.Duruma göre karar vercem :)
O kadar süt mümkün değil zaten ya mamaya başlarsın yada ek gıda vakti gelirse ek gıdaya.
6 gün sonra biz 2,5 aylık olcaz:)) Günleri sayıyorum.

Bende tam bilse bilse mmfcim bilir dicektim.Hatırlıyorum böyle bişey demiştin ama ne olduğunu bilmiyordum.Demek şeker,yağ,sarımsak iyi bakalım azar azar denemek lazım.
Tabi aşurede sarımsağı denemeyelim :))

Huli benimde gözümden kaçmadı ama Juli yazdığına çok güldüm :))))

Julicim yatsın bişi olmaz.Zaten gündüz uykusu ne ki.
Ben yatırıyorum arada yattıysa almıyorum.
Annem bişi olsa kardeşine olurdu anakucağında büyüdü dedi.
benimkide anakucağının oyuncaklarına bakıyo.Müzik dinliyo şimdilik.

Bende banyodan sonra sürüyorum.Ama her banyodan sonra sürmüyorum.
Ben son rasdaki suya biraz yağ döküp onu kızıma dökerek yağlıyorum.Sizler nasıl yapıyosunuz.
Normalde kendime sürerken baya elime döküp sürüyorum.

Çilek bende sendenim,hiç yemek yapmıyorum.Zaten canım istemiyo bide Ceren fırsat vermiyo.Versede anca ortalığı toparlıyorum aradada buraya geliyorum.

Mmfcim kulaktan ateş nasıl ölçülüyor ben bilmiyorum.Neresine koycaz ateşölçeri? Bime yolum düşer ve görürsem alabilrim.
Bi civalı bi dijital var bende.İkiside iyi ama geç sonuç veriyolar kız çıldırıyo o zamana.

Bi de ben geçen Arzum biberon ısıtıcı almıştım adanadan.onun yanında hediye dijital verildi ama evde var diye onu açmadım şimdilik.

mmfcim avatarından bende yapmak istiyorum nasıl yapabilrim.

ya ne kadar güzel dark okurken inan imrenmedim değil maşallah diyorum annene. ben de yorulmayan kırılmayan küsmeyen anne istiyorum. benimki ben evde olduğum halde 4 gün dayanabildi. pazartesi geldi bugün neredeyse kadın kaçarak gitti. benm bişey desem alınıyor. canı sıkılıyor. geceleri o uyuyor ben bebek bakıyorum sabah 8 de kalkıyor. tamam hasta kalp hastası ama hastalığını öğrendikten sonra huy değiştirdi ve böyle oldu hayata karşı umutsuz duruyor.diyorum kanserli hastalar ne yapsın ama yok bana mısın demiyor. hayır dünden beri ona üzülmekten iki gıdım sütüm geldi. hem böyle hem de bakıcı deyince de bozuluyor. ama ister bozulsun ister kırılsın bakıcı olacak aksi takdirde evde huzur kalmayacakç anne dedikodusu yapmış g,ib,i oldum ama ne yapayım çok bunalmıştım (

annem rahat canımcereni alıp ayağında sallıyo bi yandanda örgüsünü felan örüyo.
walla bizde zaman zaman sorun yaşıyoruz hatta bahsetmiştim.çok özenmiyo diye.
eö,mzik yere düşüyo soğuk suya batırıp çıkarrak temizliyo..
bi de eşimde o da çok dağıtıyolar ortalığı.Peşlerini topluyorum akşama kadar.Canım çıkıyo benimde.ben de bazen bakıcı düşünmedim değil yani sen gibi.
Üzme kendini olmazsa bakıcı tutarsın mecbur napalım.

Ceren durmuyo bi bakim ben.görüşürüz.

ayyyy gülmekten öldüm huli ne yav:) ama düzelttim bea hemen kisma bana:)

bilirkisi baska canim su mmf hatununun karisinda sapkami bikez daha cikarttim saygiyla.

dark valla canim istemiyor yapmak napiim yapmiycam biraz daha.

juliannecim:)uyutmuyorumda gaz cikaramadiginda yatiriyorum cok faydasi oluyor bize.

gülmeyin yeter daaaa

kızlar yiyin ya nohutta yiyin kurufasulyede.hatta ben yarın için kurufasulye ısladım bile. pişirirken içine hem sarmısak atın hemde kimyon koyun.yemeğin gazını alıyo ayrıca yedikten sonra üstüne bir kupada rezene içildimi tamam oldu bitti.
bu arada sap simplex kullan arkidişlere bir önerim var bilmiyorum ilacı nasıl kullanıyorsunuz ama ilacın en etkili yöntemi 6 saatte bir 8 damla kullanmak.bizde gerçekten çok işe yaradı ..tavsiye edilir :))

benim bebğimin gece uykuları yine bozuldu yaa.çok güzel uyuyordu..4-5 saat uyanmazdı bazen.emer yatardı.8-9 gibi kalkardık güne.ama 4-5 gündür geceler kabus.cin gibi.gazdan ağladığı oluyor.geçen gece sesi kısıldı.dün gece ağlamadı ama uyumadı.erken uyudu.gece 1 de kalktı.sonra uyumadı..kalkınca aşıya gittik.gelince uyudu.kalktı falan.şimdi yine uyuyor.uyandırmak istemiyorum.

bu arada ben günde 1 mama veriyordum.artık son zamanlarda gerek kalmıyor.sanırım yetiyor sütüm.ama bu gece vermeyi düşünüyorum..uyusun da gündüz uyanık kalsın diye..

benim annem de sadece yıkamada yardımcı oluyor.biraz rahatsız.uykusuz gecelerim çok zor geçiyor.eşimde yanımda değil.daha 2 ayı var gelmesine15 gün durup yine gidcek.aman eşlerininzin kıymetini bilin arkadaşlar.yardımcı olamasalar bile en azından yanınızdalar.acil durumda falan.güç verir insana yaa..sadece dğumumda görüştük 15 gün kaldı gitti.off.off.annemde 3 güne kadar gidecek.ablamla eşi gelecek yanımda kalmaya.çalışıyorlar ama ablamında doğumuna 1,5 ayı kaldı:))))))

aşağısı sakal yukarısı bıyık..bazı sabahlar oğlumu birine verip 2 saatte olsa uymayı öyle çok istiyorum ki((ama yılmıyorummm.dayanacağım:)))hayat güseell..vallahi geceler kabus ama geçiyor yaa.kendimi böyle avutuyorumm

bu arada ben her banyo sonrası sebamed in losyonunu kullanıyordum.geçen hafta bed time yağ aldım şimdi dönüşümlü ikisini kullanıyoruz.yağın kokusu çok güsel benim bile yağlanasım gelio onunla :)))

çok şükür ben dilimi ısırayım kıçımı kaşıyayım ama anne konusunda çok şanslıyım.valla kadın allah razı olsun benimle ve kızla inanılmaz ilgileniyor.çok kırdım onu çok üzdüm her şeferinde özür diledim ..bana en son dediği ben seni duymuyorum ki olur şimdi böyle şeyler ben kendimi bunlara hazırladım o yüzden rahatsız olmuyorum.ay içime daha çok dert oldu sarıldım ağladım resmen.canım annem benim ya..

selam kıslar, hergün okuyom sizi sakın okumuyom sanmayın ama benim şapşalım hiç durmuyo yaa. şimdi uyudu allahtan, yazdıklarınızı okuyom, tam yazacakken mık mık kalkıyo benimki.
sizler çalışan olduğunuz halde nasıl dönecem işe diye düşünürken. ben tekrar çalışmaya başlıcam kızlar. daha önce thyde hosteslik yapıyodum. sonra evlenip bodruma yerkleşince ayrılmak zorunda kalmıştım. şimdi kocişin işler bozuldu, durumlar kötü. benim de çalışmam lazım. tekrar istanbula dönüyoruz ve ben de tekrar başvuru yaptım şirkete, haber bekliyorum, gelir gelmez başlıcam. nasıl olacak bilmiyorum ama herşey onun daha rahat yaşaması için. eşim istanbulda ne iş yapacak o bile belli değil. belki benim babamla ya da abilerimden biriyle çalışır ya da inşaat mühendisliği yapar bulabilşrse. ama benim de çalışmam şart.

bu arada ben her banyodan sonra yağlıyodum yaw oğluşu. bari sürmiim. öfff her gün yeni bişey çıkıyo yaw.

şimdi bir komşu aşüre getirdi, tam niyetlenmiştim yemeğe okuyunca yazılanları vazgeçtim ben de. :))))

sigaraya ben de başladım malesef kızlar. günde 2 tane içiyorum. hamileyken hiç içmemiştim ama noldu anlamadım, duramıyorum. bir de çok stresliyim bu aralar, onun da etkisi var herhalde. ama 2den fazla içmemeye çalışıyorum. bazı günler hiç içmiyorum.

Ben de tek benim annem böyle sanıyodum... Hoş seninki hasta yine.. Benim annem maşallah sağlığı da yerinde. Doğumumda sadece 10 gün yanımda kaldı, dediğin gibi kaçarak gitti resmen. Kaldığında da akşam 11de yatıp sabah 8de kalktı. Eve çıktığımız ilk gece bile horul horul uyudu, ben ve eşim bebek baktık!!! Yine sağolsun ev işlerinde yardımcı oldu ama insan annesinden daha çok destek bekliyor... Ben de anne dedikodusu yapmak istemezdim ama bu konuda çok dertliyim...

ebukacım allah yardımcınız olsun iş konusunda.zor bir durum.umarım ,iş hayatınız en kısa süerede düzene girer.

sigara konusuna gelince.hamilelğimin başından beri içmiyorum.bazen canım istiyor.bakalım siftah ne zaman.dayanabildiğim noktaya kadar diyorum.ama çok sorun olmadı şuana kadar.bakalım artık:))

Gerçekten mi elmalı turta ben de sadece benimki böyle sanırdım. Eşimle üzerine titriyoruz aman bişeyden alınmasın canı sıkılmasın diye ama yok. Hatta nefret ettiğimiz dizileri bile sırf o setrediyor diye açıyoruz, birlikte muhabbet etmiyoruz alınır diye ama yine bugün kaçtı :) Neyse darılmıyorum annem sonuçta ama evet haklısım insan çok destek bekliyor. Dün gece kız ağladıkça ver salııyım diye gözünden uyku akarak kalktı yok dedim zaten sallamak istemiyorum dedim. Bir de sütün yetmiyorsa mama verelim ded. benim en hassas olduğum konu da bu. Varken niye mama vereyim dedim bu kez de ona alındı. Ay neyse düşünmiyim bunları.

Ebuka hayılısı olsun. Hepimiz bir şekilde idare etmek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Eminim oğluuşum büyüyünce sneinle gurur duyacaktır.

Ben kaçtım kızlar. Bir çorba yapayım da süt olsun bir de nohut ıslatayım yarına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…