2008 Kasım Anneleri

merhabalar super anneler
evet cok uzun zamandır gıremıyorum nete
cunku ben annelerın en becerıksızıyım
hala oglumla tek basıma bırseyler yapamıyorum ne onu yalnız yıkayabılıyorum ne de onunla yalnız dısarı cıkabılıyorum
herseyı annem veya esımle bırlıkte yapıyoruz bız ve buna ragmen oglusum hasta oldu
bornsıt oldugunu duyunca doktorun onunde bayılıp kalıcam zannettım dısarı cıktıgımızda tansıyonumu olctulerkı 10 / 4 e kadar dusmus
uzerıne bu kadar tıtremem ve 3 kısı bırlıkte bakmamıza ragmen oglusum bonrsıt oldu
bunun uzerıne bende agır bır grıp gecırdım kı tam evlere senlık
annecım yazık bır yandan benımle bır yandan da yavrumla ugrastı durdu gunlerce
psıkolojınız sızlerın nasıl bılmıyorum ama benımkı bence cok kotu
artık cok becerıksız oldugumu dusunmemın yanısıra cocuk dısında hıcbır konuda mutlu oldugumu dusunmuyorum
sersem gıbı dolanıyorum ortalıkta
ayrıca da oglumda gobek fıtıgı var bırde
ve ıse baslamama 15 gun kaldı ve dıken ustundeyım ne yapıcam dıye delikafadulden

sızler nasılsınız bu kadar aradan sonra yazdıklarınızı okumaya yeltenmıyorum bıle sayfalarca konusmussunuz
maasallah ya ben dunyadan soyutlanmıs gıbıyım neredeyse sıze ozendım valla
hem cocuk hem ev hemde nette konusma fırsatı
dıyorum ya ben cok becerıksızım hıcbır seye yetısemıyorum
ama oglumunda sureklı aglama modunda olması buna etken tabıı

Ooo maşallah herkese bebeleri bırakıp gezmeler falan başlamış bakıyorum :)

Benim daha kocişle başbaşa çıkmam imkansız gibi görünüyor. Allah'tan ev çok merkezi bi yerde de 2-3 saatliğine bebişi kocişe bırakıp AVM'lere kaçıyorum ... Bu arada kızı da 2 gün evde dursa 3. gün mutlaka çıkarıyoruz. İyi giydirdikten sonra bi şey olacağını sanmıyorum. Hem bebeğe de çok iyi geliyor hava almak, iyi uyumasına yardımcı oluyor... Geçen hafta ailece caddedeydik mesela :)

Bu arada bizim kız çıt desen uyanıyo, sonra uyut uyutabilirsen... Artık durum öyle bi hal aldı ki eve hırsız girse değil bağırmak, sessiz çalış bebek uyuyo diycem :)

julicim öncelikle gözün aydın artık sen dışarı çıktın ya gezmeye tüm anneler çıkabilir :))) şaka bi yana ama bende ilk çıktığımda kendimi sudan çıkmış balık gibi hissetmiştim üstelik ilk çıkışım hastane içindi ve sonrasında gezmeye gidecektik eşimle .. ama ben hastaneden nasıl çıktım hani bi yere nasıl gitmtim hatırlamıyorum ayaklarım hep geri geri gidiyordu ve aklım hep evdeydi .. yürümeyi unutmuştum sanki insanlar hep bana bakıyor bi tuhaflık varmış gibi geliyordu ama atlattım artık o evreleri sende atlatacaksın.sonuçta bi şey kalmadı işe başlayacağız.
ben artık bizim cimcime ile dışarı çıkıyorum hava yağışlı olmadığı sürece sarıp sarmalıyorum atıyorum arabasına çıkıyorum valla dışarı sonuçta onunda hava alması lazım.. böylece hem ben geziniyorum hem de kızım temiz hava alıyor.çok sakınmamak lazım sakınan göze çöp batarmış..

ya kızlar ikinci plana atılma işine alışmak lazım.ben daha hamileyken herkes daha beni öpmeden karnımı sevip naber cimcime derlerdi sonra benim yüzüme bakarlardı ki keza durum hala aynı ve bundan sonrada böyle olacak.

sigara konusuna gelince ben başladım günde iki tane ( zaten beni çok emmiyor ama ben yinede geceleri uyuttuktan sonra içiyorum ne olur ne olmaz emmese bile kucağıma aldığımda ona karşı pis kokmayayım diye ..

kalimerocum geçmiş olsun canım sakınan göze çöp batarmış derler ya gerçekten öyle
bende aynı şeyi yapmıştım baktım kızım hasta olmaya yüz tuttu bende bıraktım kendi haline ve
hastalığı geçti şükür yıkama konusuna gelince çoğumuz yıkayamıyor daha tek başına sana
özgü bişey değil yani beceriksiz bir anne değilsin sadece bu tempoya alışmaz zaman alacak o kadar her anne beceriklidir çünkü
kendini böyle düşünerek üzmene değmez inan moaralini de bozma hep ileride gelecek güzel günleri düşün
ben hep öyle yaparak kendimi motive ediyorum sen stres yapınca bebeğinde ister istemez etkilenip
huzursuz oluyor ben ağlarken kızım uykusunda ağlardı remen ama artık ağlamaya karalıyım gerçekten
ağlayacak birşey değilmiş diyorum ve sadece kendimi kızımın psikolojisini iyi tutmak için adadım
sende sakın bozma moralini herşey geçecek

Çok geçmiş olsun Kalimerocum... Umarım sen de bebişin de daha iyisinizdir... İnşallah bundan sonra çok daha kolay ve sağlıklı ilerler her şey...

Bu arada beceriksiz olduğunu lütfen düşünme, hepimiz aynı sorunlar ve sıkıntılarla başbaşayız.. Hayatlarımız 180 derece değişti ve bugüne kadar yabancı olduğumuz sorumluluk ve rollerle başbaşa kaldık. Kimi zaman ben de kendimi çok bunalmış, çıkmazda hissediyorum ama bebeğimin yüzüne bakınca değişiyor her şey... Zamanla her şeyin daha kolay olacağına emin olabilirsin...

Bu arada seni tekrar burada görmek çok güzel... Arayı açma daha fazla:)

Son düzenleme:
asortıecım ınsa allah senın dedıgın gıbıyımdır
evet benım stresım oglusuma cok yansıyor
ama kendım cok streslı oldugum ıcın hıckımseyle gecınemıyorum bıle bence
oglumda ben ne zaman aglasam baslıyor aglamaya
esımle bozugum kusum ona da
barısmak ıcın dun cıcek gondermıs ayakkabılıktan ıcerı bıel gecırmedım
cok kotu oldum ben yaaaa senağlama

ay kızlar yapmayın lütfen kendinizi düşünmüyorsanız tüm masumluğuyla gözlerinizin içine bakan bebişlerinizi
düşünün moraliniz onlar için düzgün olsun bu psikoloji sizi alıp götürdümü bir daha kolay kolay bırakmaz
yenilmeyin o psikolojiye lütfen gayret edin ve iyi şeyler düşünün hadi bakayım kafamın tasını attırmayın:mymeka:
kendimi güzin abla gibi hissettim

heyttttttt meme disarda yatmisiz oglusumla koltuga azda olsa uyumusum.:)

yahu icmeyin su zikkimi bea sizler günlü insanlarsiniz yenilmeyin lütfen iradenize..

oo juli hanimlar gezmelerede cikmis aman ne iyi etmisler.bizde bakicak kimse olmadigi

icin heryere bu Deniz kafada geliyor benimle,ama cok seker ya restorana götürüyorum

bilmis bilmis bakiyor etrafa ben geldim der gibi:)ha bu arada bunlarin jull olaylari vardi bitti

nihayetinde ve suanda buradaki tüm magazalarda hersey %70 indirimde.aksam cikip bisilere

bakicam ee artik hazirliklara basladik oglusumla tatil öncesi.

zeynacim benimki hic kendi kendine uyumuyor canimya,nasil alistiricam bilmiyorum

Merhaba kızlar,

Nasılsınız,bugün kalablığız galiba.Maşallah maşallah...

Bi kaç gündür yoktum gelen giden oluyo.Dün hem öğlen hem akşam misafir ağırladım.Allahtan okuldan bi arkadaşın eşi bana yardıma geldi.Hem hazırlıkta hem misafirlerle hemde kızımla ilgilendi.Yoksa tek başıma altından kalkmazdım.İnanılmaz yorgunum.Kızıda beşiğine koydum inşallah ağlayıp kucak istemez.

Kalimerocum geçmiş olsun.3 değil 10 kişi baksa bile hasta olacağı varsa oluyolar.
Çoğumuz hasta ettik bebişleri merak etme yanlız sen etmedin.Ya burunlar tıkalı ya bronşitin eşiğinden dönülmüş yada bronşit bebişlerimiz oldu.İnşalllah kısa sürede hepsi turp gibi olacak.
Bizim şanssızlığımız kış bebekleri olmaları.Hava soğuk ve mikroplu malesef.Evlerdeki havada kuru olunca hastalığa davetiye çıkıyor.

Ben soğuk buhar makinası sayesinde hafiflettim kızımın burun tıkanıklığını.1 haftadır iyiydi bugün az bi tıkanıklık olmuş yine.O da dün misafir vardı nemlendiriciyi çalıştıramadım,çocukları oynuyo diye ondan oldu sanırım.

Elmalıcım senin kocişe büyük bi bravo 2-3 saat bakıyomuş.Benimki maksimum 45 dk baktı.O da bi kere.Yarım saati geçemiyo.Bi şekilde kızı bağırttırıyo :)) Çok özendiğinden heralde.

LELAL ve Asortie sigaraya hayır :) Ben hiçmedim çok şükr,benimde bazen canım istiyo ama elime bile almıyorum.
Asortie sen başladın mı?

Hoşgeldin Çilekcim bende tam seni geçirdim aklımda yokmu bu kız die.

Ya bide Azoyu hiç göremiyorum,geliyoda ben mi karşılaşmıyorum, özledik walla.

Julicim nereyi gezdiniz bakalım sizi yaramazlar :) Ahh ahh bende çok sıkıldım walla evde inanılmaz hemde.Biyerlere gitmek istiyorum.Avm olmak zorunda değil ev gezmeside olabilir :)
Kışında herkesin evi uygun olmuyor işte.Napcam bakalım.
Çok sıkıldım çok.Eşim götürürse yarıyıla yakın yada yarıyılda Adanaya gitmek istiyorum ya bakalım.Pek yanaşmıyo eşim.

kalimerocum cook gecmis olsun canimya.insl.kisa surede atlatirsiniz.

darkcim ayni benimkisi seninki gibi,oyle bir tutuyorki cocugu hic rahat diil.

kendimi kastigi icin cocukta rahat edemiyor.tabi birde her defasinda 10dk.el

yikama olayi var,cocuk yirtiniyor onu beklerken

yaw biz de yine yarın gezmeye davetliyiz..çok kokoş bir hatun bizi oturmaya çağırdı ona gitcez kızımla süslenip..biraz uzak ama olsun gece ablamda kalmayı düşünüyorum..
bu arada bende dışarı ilk çıktığımda günler sonra :) başım dönmüştü :)) temiz havadan düşecektim nerdeyse..:))))

mrb arkadaslar nasılsınız bebıslerınız nasıl benım oglusum sureklı kusuyor kıslar her emdıkten sonra nerdeyse tum emdıgını kusuyor dun doktora goturdum artık reflu olabılır dedı ılac verdı sızlerde bebısı kusan varmı kıslar nasıl bır yontem uyguluyorsunuz bu gece benım oglusum yıne uyutmadı benı sabaha kadar ayaktaydık
kıslar aranızda spora ve dıyete baslayan varmı ben cok kılo aldıgım ıcın artık baslamayı dusunuyorum ne dersınız..

Çilek ya o kadar el mi yıkanır DDD
Rahat olsalar biraz çocuklarda sessizce duracak kucaklarında ama rahat değiller ki.
Bizim kız kucağa gidince kafasını bi sağa bi sol çeviriyo.herşeye bamak istiyo.Çevirirkende bazen kafayı,burnu çarpıyo.Eşimde çarpmasın die kafayı sıkı sıkı tutuyo.Eee çocuk görmek istiyo diğer tarafıda,göremeyince deli oluyo :)
Aman Asortie başlama sakın.Bebişlere yazık walla.Ben hep onu düşünüyorum.
Geçen tuzla ilgili bi yazı vardı 1 yaşa kadar böbrekleri fazla tuzu süzemiyormuş.Tuz bile böle zarar veriyosa varın siz düşünün sigarayı.

yikiyor wallahi darkcim benide deli ediyor bu hali.

ya evet esimde tutuyor basini hatta bazen uyutma pozisyonunda tutuyor

ee uyanikken dururmu artik cocuk öyle.cok alem bunlar ya.uyandi benimki

bi bakim böcügüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…