2008 Kasım Anneleri

kızlar sağolun;napim çok kırıldım ..zeynacım bende anlamadım neden kimse bişey demedi..onun üstüne yemek yendi bana sadece buyur dedi annem bende yemiycem dedim yemessen yeme dedi ..ben süt veriyorum ve yemekte de kokan bişey vardı yani canım nasıl çekti ama gurur yaptım..giderken de sevgili babacığım hayırdır ya niye gidiyosun hani kalıcaktın dedi bilmiyo garibim gündüz olanları..

eylülcüm üzme canim kendini vardir herseyde bir hayir..

vallahi ben ne yersem veriyorum lokumun agzina tatsin diye.

örnegin dün aksam cok azcik yayla corbasi,birazcik yogurt ve kabak tatti benim oglum.

tabi veripte kus gözü kadar bisi ama olsun alissin damagi diye habire veriyorum ben.

alisti benim lokum ac annem geliyor diyince kocaman aciyor agzini canavar.

ama beslenme amacli 4.aydan sonra yavas yavas vericem ben cünkü 6.aydan sonra

besinleri kabul etmeleri ve tatlara alismalar daha zor oluyor.

herkse selam kızlar;
bi kaç gündür giremedim nete. anneme geldim 3-5 gün burdayım. çünkü kızımı bırakıp her gün dişçiye gidiyorum akşamları. zor oluyo ama naapalım. bugün ara verdik. haftaya tekrar gidicem bi kaç gün.
hamilelikte baya haşat olmuş dişlerim
dün kanal tedavisi yaptı birine, 4 kez iğne vurdu. enjekte ettiği sıvı bebeğe çok zararlıymış. bebğin karaciğeri bunu parçalayamaz dedi doktor. 4 saat emziremedim kuzumu. Allahtan buzluktaki sütlerden getirmiştim. onlarla idare ettik.
gecede emzirdim tekrar.
tavsiyem; ne olur ne olmaz kenara köşeye sağıp saklayın sütlerinizden.

canım üzülme.
artık senin kendi ailen var ve kendi ailenin huzuru için böyle şeylere takılmamamn lazım. düzelir inşallah yakın zamanda bütün olumsuzluklar.
ama insan bazen hakketen kendi annesi bile olsa dayanamıyor, katlanamıyor.
Allah herkesi kendi yerinde sağ etsin. ne diyeyim.
sıkma canını.a.s

ben de 4 ayı bitince başlıcam annem öle dedi azar azar tabi

canım ben de 4 ayı bitirince başlicam. doktorum meyve sularıyla başlicaz dedi zaten. cam rende aldım geçen hafta. daha 1aydan az fazla zamanımız var. sabırsızlıkla bekliyorum. cok eğlenceli olacak inşallah.
katı meyve sıkacağı da almak lazım.
alacaklar hiç bitmiyor yaw noolacak sonumuz bilmiyorum valla...:sm_confused::sm_confused:

zeynepcim
aşure bana da cok yaradı gecen hafta. 2 kez üst üste yaptım yedim. cuma günü gene yapıcam. aşureden sonra gece özellikle benim depo taşıyor hatta. üstüm başım batıyor hep. kaydirigubbakcemile3
kuzucuklara süt lazım, naapalım yicez artık ne bulursak cokacimcoook

çilekcim;
ben de dün 1 cay kaşığı elma suyu verdim. ilk defa farklı bişey tattı. cok zorlanarak yuttu. 1-2 saat sonra da kakasını öyle zorlanarak yaptıkı anlatamam. normalde hiç kaka problemimiz olmazdı. açıkcası keşke vermeseydim dedim. pişman oldum valla.
:1no2::1no2:
bence benim kızım için tatmak amaçlı bile olsa daha bayaa erken.
4 ayı dolsun da bakalım ozamanlar başlarız artık dediğin gibi tatmalara..

senin lokuma da maşallah, yesin de kocaman olsun bi an önce. tatlara alışırsa erkenden seni yormaz inşallah ilerde.

aynen elifcim dün gece benimde sağ depo taştı nasıl dolduysa buğday yapıyomuş o sütü zaten.ben bıkana kadar devam bebeğim beslensin.zaten 4. ayda eklere bende başlayacağım kısmetse.o zamana kadar kaliteli olsun sütüm.

tsk,ler elifcim..

biz cok co kerken basladik galiba tattirmaya engel olamiyorum cünkü esime:)

ne yerse illaki verdi agzina ama kaka problemi yasamadik cok sükür.

belki senin prensesin bagirsaklari biraz hassastir..

ay şu teşekkür butonları kalktı sinir oldum ..hepinize teşekkür ..
benim kuşum danette yiyooo ..yani dudağına sürdüm 1 parmak yalandu durdu :))

eylülcüm üzülme cnm bazen bizimde oluyor öyle benimde ablamın 2 tane afacan oğlu var küçük olan pirayeyi çok kıskanıyo hatta yüzünü yolmuştu biliyosun eşimin yanında da öyle piraye ye yaklaştığında ya da eşyalarını yere attığında çok kızıyor kociş onu ellemeyin bunu ellemeyin diye ablamda çok bozuluyor ben hiç bişey diyemiyorum arada kalıyorum bizde kavga etmeyiz inş.ben etmemde ablam kocişle edebilir

bende piraye ye tattırıyorum bişeyler ayvayı pek sevmedi,portakal yalattım geçen suyunu nasıl çekti höpürdete höpürdete ama midesini yakar diye bidaha vermedim.bide ananası çok sevdi sulu diye.

kızlar yemekte ne var bakim.
bende zeyna (ezo) gelin,bulgur pilavı (depo fullücem) ,etli patates.bide aşureee
eylülcüm teş. kalktı puanlara yöneldik artık şakkıdı

benim eşimde ne yese yalattırıyor oğluşa bende bişii demiyorum artık,
çilek bzim kocişlerde çok benziyor demekki ben sadece kilo olarak benzediklerini düşünmüştüm ama bu huylarıda benziyor demekki,

ben denizin şimdiye kadar tattıklarını sayamam herhalde, yoğurt, peynir , köfte, çeşitli çorbalar en son dün akşam tarhana çorbası yaladı:)) ha bugünde zeytin yaladı

ama bunlar damla kadar bile değil tabiki

tarhana çorba
tavuk kanat (fırında)
sonracıma yöresel bir lezzet olan ve damaklarda eşsiz bir tat bırakan tereyağlı pirinç pilavı :)))

yemekteyiz izleniyor sanırım:))

biz kayınvalide restorandayız bugün yine iki haftadır evde sadece birgün yemek pişirdim,

bu arada eylül danette demişsin katkı maddesi yokmu canım onlarda ben danette türevi şeyleri hatta sosis, salam, hazır çorba sokmuyorum eve, oğluşada yedirmeyi düşünmüyorum, okula falan başlayınca illaki yiyecektir nasılsa

kaç saattir kimse yazmamış herkes benim gibi temizlik mi yaptı yooosaahihoyyyt ama ben bittim çokk yoruldum yaaa
eylül e de annem baktı onu çağırdım
ben bugün sadece ıspanak yaptım bi de salata yeter bu yorgunluğaa:1closedeyes:
ağlamıyo cnm ağlama saatleri akşam 9 dan sonra
canım çok takılma bence arada oluyor böyle sorunlar annende arada kalmıştır seni kırmak istememiştir eminim

cnm çok geçmiş olsun

selam kıslar
bende bugün akşam itibari ile anne restoranındayım.mönüde ne var bilmiorum henüz ama akşama pasta var. kardişimin doğumgünü ve ona pasta üfletices kazık kadar adama :)))

eylülcüm hiç üzme kendini arada oluyor aile arasında öle şeyler ama sonrdan unutuluyor.ben koca babamı evden kovmuştum gerçi benim o lohusa depresyonu zamanındaydı ama unutuldu gitti.kaldıki kardeşler arasında daha çabuk iyileşir herşey.aramamalarının sebebi biraz ortamın soğumasını beklemelerinden olabilir.
ya biz daha bişi tattırmadık ben korkuyorum galiba :)) zamanı gelince herşeyin tadına bakıcak zaten.

Nehir geçmiş olsun benim kızımda da balgam var ama son durum nedir bilmiyorum haftaya pzt dr aa gidicez. Antibiyotiği depğil ama peditus diye şurubu kullanıyorum burun tıkanıklığı daha iyi ama tam anlayamamakla birlikte hırıltılı nefes aldığını düşünüyorum ama uyurken inliyor da olabilir. Uyanınca bakacağım.

Uzuuun bir aradan sonra merhaba kızlar. Annemdeydim ben de birçoğunuz gibi. Kızım bu hafta pekçok ilki yaşadı. İlk kez avm ye gitti, market dolaştı, raflara bayıldı. İlk kez arabada altı değişti :)) Söylemiycem diyorum gene söylüyorum ilk kez gece 5 saat uyudu :) bu kez MAŞALLAH. ve ilk kez beni görünce kollarını uzattı. Ben ağlayacaktım neredeyse, görenler inanamadı. Çok seviyoooruz birbirimizi napalım :)

Önümüzdeki birkaç ay için bakıcı işimiz rafa kalktı. Annem hasta da olsa dayanamadı ben kimseye bırakmam dedi.

Bugün de doğum parasının peşine düştüm. Ben beklerken kızım acıktı, yanlış işlem yaptılar derken onu da hallettim çok şükür. Umarım iyisinizdir gecmişe bakayım uzaktan bir.

Haaa bu arada tam aşure keyfim bitti derken :)))) annemin komşusu pişmemiş aşure gönderdi, şimdi pişirmekle meşgulum :)

julicim ilkleriniz hayırlı olsun canım daha yeni mi gittiniz gezmelere aa sizin baba çıkarmıyordu dimi
benim kızımda bugün bana atıldı emelim mi dedim annemin kucağındaydı atladı çok sevindim yaa

nehirson cnm geçmiş olsun.
balgam derken,sen farketmişmiydin.yani öksürük falan var mı vardı bebeğinde?

kızlar hepıne çok tesekkur ederım.. a.s.
diloks canım hafif öksurugu vardı ben de burnuna fızyo serum sıkıyordum balgam bellıydı hırıltısı vardı dun ilaç vermıyordum bıtkı çaylarında verıyordum azaz dun aksam aglamaya basladı hıç susmadı sabaha kadar sonra dr gıttık rötg istedı ve balgam dolu dedı hatta yanında sıgaramı içiliyor dedı ama bızde hıç kımse içmiyor :1no2:bu balgam nerden geldı anlamadım :uhm:aglamaktan sesı kısıldı suan sesı çıkmıyor yavrumun agladıgında duyamıyorum bugun yanımda yatıracam cunku duyamam sesını canım çoook acıyor kızlarsenağlama

[
Lavinyacım inşallah kontrolünüz iyi geçer.Sanırım Trabzonu gezeceksin benimde araba almam lazım geçen Toyikiden baktım ama inceleyemedim acele ettim.Sende nereden hangi modeli aldığını paylaşırsın bizimle

aman seyra ne araba bakması burnumuzdan geldi-tatlicadiarzu-önce hastahanede sıra bekledik maşallah kuzumun gelişimi çok iyi
foruma gittik biraz gezelim diye alışveriş falanda yaptık migrosta kaldık poşetlerle arabayı çektiğimiz yeri dolaşa dolaşa zor bulduk valla kızımda uyudu durdu yani araba alamadım toyikiye bende bakacaktım ama orda park sorunu oluyo gazipaşada chicconun outleti var orada fiyatlar bayağı uygun oluyo orda ben ancak 1 ay sonra gelirim trabzona ancak o zaman alırım yada internetten bakarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…