2008 Kasım Anneleri

günaydın kızlar
bugün sizler gibi benimde güzel planlalrım vardı
ama cok kötü bi haber aldım dün
anneannem vefat etti
birden bire
hiç bir hastalığı rahatsızlığı yokken
baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede
dün dedemin kucağında hayata gözlerini yummuş
ilk torunu benim ve torundan olan ilk bebek yani kızımla hiç tanışamamıştı

cok mutsuzum
doğumdan bu yana sevdiklerimden birini kaybetme korkusu yaşadım hep
geceleri uyuyamadım bazen sırf bu yüzden
ve sonunda oldu

su anda cenaze namazı kılınıyor
cenazesine bile gidemedim

dua edin ne olur
Rabbim mekanını cennet etsin, günahlarını bağışlasın inşallah.
amin...

mmmf
saol canım benim

dün cok ağladım
annem kendi acısını kendi annesinin derdini unutup
ağlama noolur diyordu bana
sütüne bişey olur
sen ağlama diyordu
bu annelik nasıl bir sey
ne fedakarlıklar istiyor daha ne cok yolumuz var dün daha iyi anladım
cok kötü hissediyorum kendimi
yapacak sey bulamıyorum
bari size yazayım dedim

Bazen ben de düşünütorum ki sevdiklerimden birini kaybedersem diye gözlerim kararıyor onların acısıyla. Hele anneanne... Ne büyük anlam taşır eminim hepimiz içiin. Biz doğduğumuzda bile çoğu zaman tıpkı şimdi bizim olduğu gibi annelerimizin yanıbaşında yer alan... Ben hatırlıyorum da küçükken ne zaman annem kızsa hemen anneannem ben,i saklardı arkasına. Hep de bir şeyelr alırdı. kimsenin almadığı kadar o yüzden çok severdim :) Ama acını çok iyi anlıyorum Elif özellikle de torununun .çocuğunu görememesine üzülmene. Ben de babannemin yaşaya n ilk torunuyum ve bebeğim ilk torun çocucuğu. Çok hasta olduğu için göremez... korkusuna hemen götürdüm ona. Şimdi içim rahat etti. Onu da gördüm ya... dedi bana. Sevinçleri olduğu kadar acıları paylaşmak da güzel. Başın sağolsun Elif... Eminim cennetten görecektir bebeğini. Üzülme demek de zor ama anneannen de üzülmeni istemezdi canım...

Ve kızlar hayat devam ediyor ya işte... Sevgililer gününüz kutlu olsun. Benim hediyem kızımın öksürükleri ve kusması için alınan ilaçlar oldu. Bulantı için fitilini verdim. Öksürük için şurubunu göz çapağı için damlasını şimdi uyuyor kuzucum. Sonra da kocişin hazırladığı kahvaltı biraz kendime gelmemi sağladı. Baktım derin uykuya dalmış cimcimem ben de derin bir oh cektim şimdi.

elif başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneannenin , ne desek boş üzülmemek imkansız ama bebeğini düşün canım, allah sabır versin,

elifcim başınız sağolsun.. ananenin toprağı bol mekanı cennet olsun..
Allah sizlere uzun ömür versin...
julicim sizede geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inşallah...

Yok artık alıştırdım kendimi hasta olmasına böyle büyüyecek diye telkin ediyorum kendimi. Bu sabah 8 de mıkır mıkırdı. Burnu tıkanmış kuzucuğun. Damlasını damlatıp aramıza yatırdık, eşşek sanki anladı yanımızda yattığını anında uyudu. Hasta olunca böyle şeylere ihtiyaç duyuyorlar demek ki.

anlamazmı kız anlıyorlar tabi hiç olmazsa senin kokun ona iyi geliyor, bende sabahları alıyorum bazen yanıma yüzüstüde yatırıyorum paşa paşa uyuyor

bizim kerem oğluşda sabah burnu tıkanmış hemen serum fizyolojik damlattık hemen açıldı mokuları dışarı attı.. aramızda yatıyordu zaten, biraz nazlıyızda ondan..:)) epey bir ağladı gözünden yaşlar ktı yavrumun ya.. demek çok rahatsız olmuş nefes alamamış minnoşum..

Sevgi böcüğü bunlaar ne kadaar saf ve temizler, hiç kirlenmemiş kötülüksüz. Allah onların karşısına hep iyi insanlar çıkarsın. Annem bana hep böyle dua ederdi şimdi aynısını ben kızıma söylüyorum..

aynen cnm melek bunlar melek hiç bişeyden haberleri yok yavrucukların bazen öyle düşünüp ağlıyorum...allahım hep güzel şeylerle karşılaştırsın beişlerimizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…