2008 Kasım Anneleri

dağ gibi olan ütülerimi tepe gibi yaptım geldim
ya ne çok ütü yapıyorum yaa uffff çok sıkıldım ütü yapmaktan
oysa ki çok severdim bu ütü işini
aman ütünün neresi sevilir kışın az buçukta yazın hiç çekilmiyo
ama sen don atlet kot falanda ütülüyosan çekilmez bende dün bitirdim çamaşır ütü dertlerini artık eskisi gibi rutine oturtmam lazım evdeyken kolaydı da şimdi zor istediğim zaman çalışmayı bırakmadan önce düzenim iyiyidi umarım gene oturturum bunu

selam kızlar.
iyi haftalar..
işe başlayanlar hayırlı olsun..
inş.ilk günü kolay atlatırsınız.
sonrası çorap söküğü gibi gelir.
zeynacım normalde 2 saatte bir 100-120 sağman lazım.senin sütün normalde bebeğine yetiyosa juli gibi tam göğsünü boşaltamıyo olabilirsin.

bizimde c.tesi aylık kontrolümüz vardı.
maşallah oğlum iyi..
kilosuda iyi..
sadece gözlerindeki çapak geçmedi ona canım sıkkın.tekrar damla ve melhem verdi yatarken sürmem için.
6.aya kadar geçmezse bi operasyonla göz pınarlarını açıyolarmış.
inş.geçer.
günde 30 defa masajda yapmamı istedi.
ağızdan zehirli isal aşısı yapıldı.2 ay sonra bidaha yapılacakmış.
diğer aşılarımız ücretsiz hastanemizde yapılıyomuş.
ama bu aşı 130milyonmuş.
çok pahalı ama gerekli olduğundan yaptırdık.
ha bide sütümün yetip yetmediği kilodan belli oluyomuş ama yinede dediki doktorumuz:
çocuğun kilosu nekadarsa okadar cc 1 günde içmeli..
yani 6 kilo ise 600 cc içecekmiş..
bilginize..
pirayecim nuriş bize böle kilo alımı normal giderse 6.aydan önce ek gıdaya başlamamıza gerek yok dedi.
bebeğin kilo alımına göre karar veriyomuş nezaman başlayacağını ek gıdaya..

azocum hoşgeldin kontrolünüz iyi geçmiş gözleride geçer inşalah
bişi sorcam bu rota aşısının bi zamanı var mı kızanlar ya ben şimdi yaptırsam ilk dozunu bi sorun olur mu acep

ayrıca benim kızan 7kg ee o zaman 700 cc mi içecek ayol o kadar sütü nerden üretecem ben
hayatta üretemem valla

göz bakımıda var azocum burada
Banyosu: Küvet banyosunu, göbeği düştükten iki gün sonra yaptırabilirsiniz. Suyun sıcaklığının 36.5-37 derece, oda sıcaklığının 26 derece olması uygun olur. Banyo öncesi mutlaka hazırlığınızı yapınız, çünkü bebeğiniz çıplakken kendini güvende hissetmez ve çok huzursuz olur. Bu da sizin telaşlanmanıza neden olabilir. Bebeğinizle ilgili tüm işlemleri keyif alarak anne-baba bir arada yapınız ve lütfen huzurlu olunuz, bu huzur aynen bebeğinize de yansıyacaktır.

Bebeğinizin Giydirilmesi: Kıyafetlerini seçerken; pamuklu, yumuşak, az dikişli olmasına özen gösteriniz. İlk aylarda, iç giyim için body, dış giyim için tulum tercih etmenizi öneriyoruz. Giysiler bebeğinizin hareketlerini kısıtlamayacak bollukta olmalıdır. Baş, el ve ayaklarından çok çabuk üşüyebilecekleri için şapka eldiven ve çorap mutlaka giydiriniz.

Göz Bakımı: Bebeğinizin gözünde akıntı, çapak oluşmuşsa, steril gazlı bezi kaynamış ılık suda ıslatıp, gözünü içten dışa (burundan-kulağa ) doğru tek bir hareketle silebilirsiniz. İşlemin tekrarlanması gerekirse yeni bir gazlı bez kullanmalısınız. Gözde kızarıklık, aşırı çapaklanma ve şişlik varsa doktorunuzla görüşünüz.

Kulak Bakımı: Bebeğinizin kulakları çok hassas olduğu için asla diplerine kadar temizlemeye çalışmayınız. Pamuklu çubuk kesinlikle kullanmayınız. Sadece bebeğinizin kulak arkasını ve dış kulak kepçesini siliniz.

Burun Bakımı: Bebeğinizin burun deliklerine birer damla serum fizyolojik damlattıktan sonra ucu kıvrılmış peçete ile fazla ilerlemeden temizleyiniz. Bebeğiniz burun solunumu yaptığı için burnunun tıkanık olmaması önemlidir.

Ağız Bakımı: Bebeğinizin sağlığı için göğüs hijyeninize dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin dil ve ağız mukozası normal görünümde ise ağız bakımına ihtiyacı yoktur. Ağız bakımı yapacaksanız kaynamış ılımış suda gazlı bezi ıslatarak ağız içini tek seferde siliniz.

Deri Bakımı: Yenidoğan bebeğinizde deri çok ince olduğundan kolayca zedelenebilir. Bebeğinizin derisinin kirli kalması nedeni ile pişikler ve deri enfeksiyonları çabuk gelişebilir. Bebeğiniz çok sıcak ortamda kalır veya çok kalın giydirilirse isilik oluşabilir. Bebeğinizin göbek kordonu düşene kadar kaynamış ılınmış su ve pamuk kullanarak; baş, boyun, gövde, kollar, bacaklar ve kıvrım yerlerini siliniz ve iyice kurulayınız.

Bebeğinizin göbek kordonu düştükten 2 gün sonra normal banyo yaptırabilirsiniz.

Bebeğinizin vücudunu banyodan sonra özellikle kıvrım yerlerini bebe yağı ile masaj yaparak yağlayınız. Bebeğinizin iç çamaşırlarını her gün değiştiriniz.

Genital Bölge Bakımı: Bebeğinizin alt temizliğini en az 2 ay kaynamış ılınmış suya batırılmış pamuklarla yapınız. Kız çocuklarında temizlik önden arkaya doğru, kakasını yaptığında akar su altında yapılmalıdır.

BEBEĞİNİZLE İLGİLİ YAPACAĞINIZ HER İŞLEM ÖNCESİ VE SONRASI MUTLAKA ELLERİNİZİ YIKAYINIZ.

Sağlıklı Günler...

Kaynak: Acıbadem Sağlık Grubu

ay rota aşısını iki haftadır hava muhalefetinden erteliyoruz valla..azo sen nisada yaptırdın değilmi ..fiyat 130 dediler banada muayene ile 155 oluyo dimi ..dr mu yaptı yoksa başkasımı ?bu cumartesi gitmem lazım artık ..ne kadar erken olursa o kadar iyi ..

azocum benim oglanin bir aylikken capaklandi gözü doktor bir damla verdi daha olmadi o damladan memnunum cünkü kizim bebekken hep olurdu ayni damlayi kullandik cok iyi geldi antibiyotik liymis ama sen doktoruna sor valla ertesi güne bisey kalmiyo adi
kanamytrex

işi olan ve işe giden çalışan sevgili anneler ... allaha dua edin ki bir işiniz var ve çalışıyorsunuz... ben yıllardır iş aradım bulamadım ben de artık umudumu kestimmirmirmirmirkısmetim kapanmış demek ki...:1closedeyes:halinize şükredin... o bebişlerin isteklerini yerine getirebilömek için paraya ihtiyaç var onun içinde çalışmak lazım... keşke bir işim olsa da çalışsam ve bu yazıları işyerimden yazıyor olsaydım...

hoşbulduk asorticim.
valla bilmiyorumki zamanı varmı?
bi araştırıp döneyim sana cnm.
evet 700 cc vermen lazım.
öle dedi doktor.
ama gece emzirmelerin falan hepsi okadar oluyodur bence eğer eylül kızımızın kilo alımı normalse..
ki maşallah iyi.
sen emzirdiğin için farkedemiyosun.bende evdeyken nekadar sütümün çıkıtğını bilmiyodum.
ama işe başlayınca sürekli sağdığımdan biliyorum nekadar süt içtiğini.
endişelenme canım.

eylülcüm evet nisada yaptırdık.doktor kendisi şırıngayla muayene esnasında ağızdan veriyo.
bizim serseri ağzında tuttu baya zor oldu vermesi.normalde cok cok emerlermiş bebekler

Selam kızlar. Kariyerimin en kısa iş günüydü bugün. 2 saat durdum iznimi aldım eve geldim bakıcımızı bekliyorum heyecanla.

Ay dün akşam geldiler ailecek. Oğlu falan da çok tatlı kendi de öyle ben bayıldım. Kızım da o kadar ujykusuz huysuz olmasına rağmen hiç ağlamadı kucağında. Dolaştılar evin içinde, oynattı onu 2dakikada. Bu hafta ben yanlarındayım inşallah iyi olacak her şey. Ya çok bıcır bıcır bir kadın, aile olarak da çok iyiler. Para konuusunu hiç açmadı bile. Çok umutluyum umarım umudum boşa çıkmaz. işten de atarlar artık beni diyordum ama ne olacak bir haftada evden çalış dediler çok sevindim :)

Kızlar işteyken sütünüz daha iyi gelir bak ben o kadar panik yapıyordum ben bile alıştım. Yeter ki aklım evde olmasın kaldı ki sizin kayınvalide ve anneniz bakıyor bebeklere. Merak etmeyin ilk hafta geçince alışlacaksınız.

İlk bakıcıya da ücretsiz izne çıktım dedim Allah affetsin beni ama o uşağa dayanamazdım heralde :)) Gidim bakıcım gelicek ya cay demliyim :))) İçeriz karşılıklı kız da uyuyo :)

elifcim sağol.bize verdiği yeni damlanın adını hatırlamıyorum babamız alacak bugün..
bakalım.iyi gelmazse denerim seninkinide..

kızlar bu arada geçmişe biraz göz atabildim.bebişlerinizin fotoları süper.hepsine kocaman maşallah.

julicim senin bakıcı işi oldu demek..hayırlı olsun cnm.
bu arada 1 hafta evde olduğunu sölememiştin.hıııııı seni gidi seni...
demek 1 hafta kaytardın ha?(
inş.hayırlı olur senin adına sevindim.bak herşey yoluna giriyo çok şükür..

azocum kilo alımımız iyi çok şükür canım sanırım yani geçen ay aşısından sonra gitmedik doktora fln
ben tarttım 7 kg çıktı

Azo inşallah gecer canım çapağınız. Bizimki de bu hafta daha şiddetlendi sana söylediğim damla da bir işe yaramadı. İnşallah çarşamba doktora gideceğiz. Ama bu kez göz doktoruna. Bakalım ne diyecek. Muhtemelen seninkiyle aynı şeyleri söyleyecek.

Senin benim bakıcıdan da haberin yok o gün söyleyemedim telaştan :) Annem çok zorlanınca biz de bakıcı bulmaya karar verdik. Eşimin velisi bu bayan da 3 yıldır tanıyoruz.

Asortie olur sanırım ama çok geçirme 3 buçuk olunca bazı yerle yapmıyor çünkü. Biz üçüncü ayın başında yaptırmıştık genelde o zaman yapılıyor. Bir doktoruna sor sen

Zeyna gerçekten belki tam boşalmıyordur ama üç aşağı beş yukarı benim de o kadar çıkıyor. Bak cc ler nasıl takılıyormuş kafaya gördün mü :) Aman neyse ben bir hafta sağmayacağım. Ama bazen bakıcı alışsın diye bir ya da iki öğünü buzluktan çözer ben de sağarım.

sağol elifcim.inş.geçer..

julicim bize dr.başka bi damla yazdı busefer.bakalım akşam kullanmaya başlıcaz.
sendende haberleri alırım çarşamba..

asorticim bak bu yazıyı buldum:

ROTA VİRÜSÜ AŞISI
Özelliği: Ağızdan uygulanan bu canlı aşının 1 protein ve 5 protein içeren iki tipi var. Bu iki tip aşı da benzer düzeyde koruma sağlıyor. Aşı takvimi: Bir protein içeren aşı, doğumdan sonraki 2. ve 4. aylarda; 5 protein içeren ise 2, 4 ve 6. aylarda yapılmalı. Hangi sıklıkta tekrarlanmalı? Önerilen aşı takvimi boyunca yapılmalı. Bu aşının da koruyucu etkisi ömür boyu sürüyor. Kimler yaptırmalı? Tüm çocuklara yapılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…