2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugün bebişimin cinsiyetini öğrenicezzz cok heyecanlıyım .ilk bebişimiz aslında farketmez ama yine de içim kıpır kıpır nedenseee :))))))))bir an önce saat 19 olsun :)

Hadi hayırlısı olsun canım bizi de haberdar et olur mu?

Kızlar ben bebişimin hareketlerini bayağı bayağı hissetmeye başladım pıt pıt diye birşeyler oluyor çok seviniyorum bir de bu aralar belim ağrıyor sizde de oluyor mu bel ağrısı acaba?

Şüko cum bende de bel ağrısı oluyor ama daha bunlar iyi zamanların diyorlar. Şu aralar belimin arkasında ağrı hatta bacağımıda çektiriyor. Ani birşey yapınca çok ağrıyor, dr. bebekten dolayı dedi ama bilmiyorum. Nasıl yatacağımıda şaşırmış durumdayım sırtüstü yatarsam bacaklarımı topluyorum ama sırtüstü yatmak iyi değil dedikleri için yan yatıyorum, bebeği öğrendiğimden beri hiç yüzüstü yatmadım zaten, Hep karnımı kollayrak uyuyorum o da zor oluyor, sanırım bunlarda bel ağrısının sebepleri arasında Şüko.

Kızımla bu haftasonu ilk kez denize girdik. Öyle paat diye suya atlayamadım ve kibar kibar yüzdüm :).

Kızlar birde ben isim bulamıyorum yaw, şöyle güzel sade ve Türkçe bir isim istiyorum ama hep birbirinin aynı siteler. Sürekli tv.de jenerikleri okuyorum. Biz iki isim koymayı düşünüyorduk ama daha birini bile bulamadık.

Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür.
Hamilelikte yüz üstü yatmak da bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.

Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.

Erken gebelik döneminde ilk 3 ay istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.Fakat daha sonra sol yana yatmanız gerekmektedir.En rahat yatış şekli sol yana yatıp dizlerin karına çekildiği pozisyondur.Dizlerin arasına yumuşak ince bir yastık koymak konforu arttıracaktır.Yine bu arada sırtın yumuşak bir yastık-battaniye ile desteklenmesi önerilir

Edacım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım ben de sola yatmaya çalışıyorum gecenin bir vakti bir bakıyorum sırtüstü yatar pozisyondayım hemen sola dönüyorum tekrardan kızınla ilk denize girmen de hayırlı olsun bu arada :)))

Kızlar ben bebişimin hareketlerini bayağı bayağı hissetmeye başladım pıt pıt diye birşeyler oluyor çok seviniyorum bir de bu aralar belim ağrıyor sizde de oluyor mu bel ağrısı acaba?

BENDE ÇOK RAHAT HİSSEDİYORUM ARTIK BEBİŞİMİ.SIRT ÜSTÜ YATIPTA ELİMİ KARNIMA KOYUNCA ELİMİN ALTINDA KIPIR KIPIR EDİYO HİSSEDİYORUM RESMEN BAZENDE GÜM DİYE Bİ TEKME ATIYO AYY ÇOK GÜZEL Bİ DUYGU ALLAHIM HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAHH.ALDINMI ŞÜKOCUM HAMİLE PANTOLONU..

Gamzecim evet canım geçen gün üç tane hamile pantolonu aldım iki tanesini premamandan (armadada)bir tanesini de ümitköydeki galeria merkezdeki happy babayden aldım üçü de çok tatlı ve indirime girmişler tavsiye ederim bu arada haftasonu kızılaya gittik ama pek bilemediğimizden olacak hamile kıyafeti satan yerleri bulamadık (iki senedir Ankaradayız İzmirden geldik)Bebişin tekme atıyor demek ki bak sen yaramaza benimki de bayağı bir hareket ediyor inşallah ben de en kısa zamanda güçlü tekmelerini hissederim

ayyy ben de hissetmek istiyorum biran önce oğlumu.
Bizde dün eşimle bi tane kot pantolan bi tane de keten elbise aldık çokk şık.Eşim beğendi ille de alacaksın dedi.Fiyatlar biraz tuzluydu ikisi 150 YTL ama eşim bi pazarlık yaptı ikisini 105 YTL ye aldık.

selam arkadaşalr
bir süredir yazılarınızı takip ediyorum ama bir türlü yazma imkanım olmamıştı
bende ocak annesiyim ve kızım olucak
bugün 17. haftam bitti.
merak ettiğim şey ilk bebek hareketleri nasıl birşey
kaçınca haftada başladı sizlerde....

Bebeğinizin hareketlerini hissetmek, gebeliğinizde yaşayacağınız en hoşunuza gidecek şeydir. Sizi en çok üzecek şey de doğal olarak, hareketlerin kaybolmasıdır. İçinizde yeni bir yaşamın filizlenip boy attığını, pozitif bir gebelik testi veya karnınızın büyümesinden, bebek kalp atımlarından bile daha fazla gösteren en önemli şey bebeğinizin hareketleridir.

Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafından fark edilmez. Hareketlerini veya "canlandığını" 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genellikle de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz. Daha önce bebek sahibi olmuş bir kadın, sıklıkla bebeğin hareketlerini daha önce fark eder; çünkü nasıl bir hareket bekleyeceğini biliyordur. Doğal ki, zayıf bir kadın da şişman bir kadına göre bebeğin hareketlerini daha erken fark eder.

Bazen son tahmini doğum tarihi yanlış hesaplandığından, bebek hareketleri geç hissedilmiş olabilir.

Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar "karında bir kanat çırpınma hareketi" ve "kanımda bir kelebek gibi" şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de "çarpma veya dirsek atma", "seğirme", "guruldama", "birisinin karna vurması", "kabarcık patlaması", "kıvranma" , "çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi" diye de tanımlanır. İlk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, "Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim" diye anlamıştır.

Yirminci haftaya kadar bebek hareketlerinin hissedilmemesi beklenen bir durum olmadığından, hekiminizin ultrasonla değerlendirmesi gerekir. Eğer bebeğinizin kalp atımı güçlü ve her şey yolunda gidiyor gibi görünüyorsa, hekiminiz test yaptırmaya gerek duymayacaktır.

İlk bebek hareketleriyle ilgili kaygılar, daha sonra yerini hareketlerin yeterince sık olmaması ya da bir süre fark edilmemesinden kaynaklanan kaygılara bırakır. Bununla birlikte gebeliğin bu döneminde bu kaygılar gereksizdir. Fark edilebilir hareketlerin sıklığı büyük değişkenlik gösterir. Hareketlerin özelliği değişken olmasıdır. Bebek sürekli hareketli olduğu halde bunların yalnızca bir bölümü duyulabilir ölçüde kuvvetlidir. Öteki hareketler bebeğin rahim içindeki duruşundan (örneğin dışa değil iç tarafa dönük tekmelemesinden) dolayı, ya da sizin faaliyetinize bağlı olarak duyulmayabilir (siz yürürken çocuğunuz uyuyabilir ya da uyanık olabilir, veya çok meşgulseniz küçük hareketleri fark etmeyebilirsiniz). Ayrıca siz tam da bebeğinizin en hareketli olduğu dönemde uyuyor olabilirisiniz. (Birçok bebeğin en hareketli olduğu zaman gece yarısıdır)

Gün boyu hiç bebek hareketi duymamışsanız, durumu aydınlatmanın en iyi yolu akşamleyin tercihen bir bardak süt ya da iki saat uzanmanızdır. Sizin hareketsizliğiniz ve içtiğiniz şeyin vereceği enerji bebeğinizi harekete geçirecektir. Yine olmazsa bu kez birkaç saat uzanın, ama bu kez de olmamışsa kaygılanmayın. Birçok anne, 20. haftadan önce bir dönem bir yada iki gün, hatta bazen üç-dört gün boyunca hiçbir hareket hissetmeyebilirler. 20. haftadan sonra telaşa kapılacak bir durum olmasa da (kuşkusuz tahmin edersiniz ki bebeğinizin hareketleri başlamışsa), 24 saat boyunca bebek hareketi duymazsınız hekiminizi aramanız iyi bir düşüncedir.

28. haftadan sonra bebek hareketleri daha düzenli ve kararlı olmaya başlar. Artık yeri iyice daraldığı için hareketleri de sınırlanır. Daralmış yuvasında ancak dönebilir ve kıpırdanabilir. Başı leğene yerleştiğinde artık daha da az hareket edebilir. Araştırmalar, annelerin her gün bebeklerinin hareketlerini kontrol etme alışkanlığını edinmelerinin iyi bir uygulamaya olduğunu göstermiştir. Bu evrede, her gün hareket hissetmeniz koşuluyla, hareketin ne olduğu önemsizdir. Eğer hiç hareket hissetmiyorsanız veya ani panik benzeri bir hareket olursa hekiminize danışın.

Kızlar ben bu aralar kızımın hareketlerini çok net duyuyorum çok güzel bir duygu eşim bile karşıdan göbeğimin hareketlerini izliyor dün doktora gittik Eyüp Ekici bir de onun görmesini istedim Türkiye çapında çok iyi bir ultrasoncu bebeğin çok iyi olduğunu söyledi benim bebiş 300gr olmuş boyu da 21 cm imiş

ŞÜKOCUM BENİM KIZN HAREKETLERİ DIŞARDAN ANLAŞILMIYO DAHA :bbo:..HATTA BABASI ELİNİ KOYUNCA KARNIMA HİÇ HAREKET ETMİYO EL Mİ YABANCI GELİYO NE.sırnaşık şeyBEN ELİMİ KOYUNCA KIPIR KIPIR AMA.CANIM EYÜP EKİCİNİN YERİ NERDE.BİDE FİYATI NEKADAR..:1rolleyes:

Gamzecim yeri kızılayda ben sana açık adresini vereyim Bayındır 1.sok.Selçuk 2 iş merkezi Kat 4 No:20/12 Tel:433 55 52 Kızlıay-ANKARA fiyatıda 210 ytl canım bu doktor yıllardır sadece ultrasonda bebek bakıyormuş riskli gebeler genelde Eyüp beye gidiyormuş amniyosentez gerekli olup olmadığını da net bir şekilde söylüyormuş

Kizlar Ben Hala Bebişimin Hareketlerini Hissedemedim Sizce Normal Mi? Aslinda Dün Karnimda Bişeyler Oldu Gibi Ama Ben Gaz Olacağini Düşündüm Yoksa Bebeğim Miydi?

merhaba arkadaşlar bende ocak sonu doğum yapacağım cok heyacanlıyım.4 gün önce cinsiyetini öğrendim kızım olucak :) zeynep nazım geliyor....

tebrik ederim zeynep naz ,kızın olucak he benim de oğluşum olucak gel beşik kertelim senle dermişim :)))))))
sevgiler

Selam Ayfer&Melis hoşgeldin aramıza , bende ya aralık sonu ya da ocak başı doğum yapacağım. Hatta babamız yılbaşı gecesi süprizi yapabilir diyor.

Bu arada ilk bebişine hamile ve benim gibi acemi anne adayları, bebeğinizin hareketleriyle ilgili endişelenmeyin, yukarıda bununla ilgili bir yazı ekledim okuyun. Bende daha iki gündür birşeyler hissediyor gibiyim, karnımda kabarcıklar oluyor ama diğerlerinden farkı sürekli alt kısımda olması, heyecan verici çok güzel.

merhaba kızlar bende bebeğimin hareketlerini henüz hissedemedim. doğum yapmış arkadaşlarıma soruyorum herkez farklı şeyler söylüyor. kimisi 3 aylıkken hissetmiş kimisi 4 aylıkken bende anlamadım bu işi sanırım kişiye göre değişiyor

Kızlar sizin de çok sık tuvaletiniz geliyor mu?Ben daha şimdiden sık sık tuvalete gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…