2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben artık dayanamıyom bu hafta park yatak alacam gerçi daha seçemedim, ama crespo çok güzel, mağazalarda onu bulursam alacam yaaaCADIARZU

Al bitanesiyerimseniben. Dün benim kızımın park yatağı, bebek arabası, ana kucağı falan geldi, odasına koyduk oda canlandı resmen. Kapısından 100 kere geçsem her seferinde bakıyorum. Eksiğimiz çok fazla ama biryerlerden başlamak lazım. Allah ağız tadıyla kullandırsın inşallah.
Bende sabahtan beri yatıyorum, burnum akıyor ve boğazlarımda acımaya başladı, sanırım bayramda şifayı kaptım. Sıcak çorba, meyva v.s. yiyorum olmadı yarın bir dr.a gideceğim. Kendinize dikkat edinbenneyaptımki.

KAÇ HAFTALIK CANIM BEBEĞİN.BENDE CRESPO DAN ALCAM PARK YATAĞI.

26 haftalık canım bence artık zamanı geldi dimi çünkü duramıyorum çok almak istiyorum.
kızlar park yatak alınca resmini ve fiyatını da yazalım.
bu arada mağazalarda crespo park yatağını gören oldumu? çünkü internet sitelerde başka kendi gözünle görmek başka... bide fiyat kaç acaba
fisfisfis

ayyy canım çok güzel, krema rengini çok severim zaten hem kız hem erkek çocuğuna çok yakışıryerimseniben

İnşallah bebişin içinde mışıl mışıl yatar, taptatlı rüyalar görür:1hug:

bu arada geçmiş olsun canım kendine şimdi çok dikkat etmelisin. ALLAH acil şifalar versin

26. Hafta
Havadar bir yer arıyorum

Bebeğinizin akciğerlerinde hava kesecikleri oluşmaya başladı. Doğumdan hava solumayı sağlamak için akciğerler sürfaktan adı verilen bir madde üretirler. Bu madde, minik hava keseciklerinin çeperlerinin birbirine yapışmasına engel olur. Bu sayede her nefes alışda kesecikler hava ile dolar. Bu haftada bebeğinizin akciğerleri sürfaktan üretmeye başladı, ancak miktarları tabii ki yeterli değil. Erken doğum tehdidi yaşayan anne adaylarına yapılan bazı enjeksiyonlar ile bu maddenin yapımı hızlandırılmaya çalışılır. Amaç erken doğum olur ise bebeğin solunum problemi yaşamasını engellemeye çalışmakdır.
Yapılan çalışmalarda 26 haftalık bebeklerin beyin dalgaları incelendiğinde dokunmaya beyin dalgaları ile cevap verdiği saptanmıştır. Ayrıca ilginç bir bulgu da karnınıza kuvvetli bir ışık kaynağı dayadığınızda bebeğin kafasını o yöne çevirmesidir.

Bu haftalarda birden bire ve durup dururken karnızında bir sertleşme hissedebilirsiniz. Endişelenmeyin. Bu gebe rahimde, normalde görülen ve Braxton-Hicks olarak isimlendirilen kasılmalardır. Erken doğum tehtidinde ise kasılmalar sürekli ve belirli aralıklarla gelir. Düzenli kasılmaları saptamak için eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Eşiniz, elinin ayasını uterusunuzun tam tepe noktasına yerleştirerek beklemeli. Bu haftada uterusun tepe noktası göbek deliğinin yaklaşık 5 santimetre yukarısındadır. Eşiniz 20 dakika kadar bu şekilde bekleyerek kasılmaların varlığını ve sıklığını saptayabilir. Bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak objektif olarak değerlendiremeyebileceğiniz için eşinizden istemenizde yarar var. Kasılmaları siz ağrı olarak hissetmeyebilirsiniz ya da çok hafif adet sancısı şeklinde fark edebilirsiniz. Eğer bunların sıklığı konusunda endişeleriniz varsa hemen doktorunuz ile temasa geçiniz.

27. Hafta

Gözlerin bir içim su

Eğer rahim içine bir kamera yerleştirmek ya da direk olarak gözlemek mümkün olabilseydi, bebeğinizin gözlerini görebilirdiniz. Çünkü o'nun göz rengi artık belli ve sıkı durun: size göz kırpabilir. Bu haftaya gelindiğinde bebeğiniz gözünü açıp kapamaya başlıyor. Beyin olgunlaşması hızla devam ediyor ve sese verdiği tepkiler iyice arttı. Boyu 25 santimetreye yaklaştı ve kilosu 1000 gram civarında.
İkinci trimesterın sonu olan 27. haftada solunum ve uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Özellikle yattığınız zamanlarda nefes darlığı ortaya çıkabilir. Bu durum bebeğinize herhangi bir zarar vermez ancak siz daha rahat edebilmek için, geceleri yatarken kullandığınız yastık sayısını arttırmalısınız. Çoğu anne adayı bu dönemlerde uykunun dinlenmeden çok sıkıntı yarattığını söylemekteler. Bilinç altında yaşanan endişeler uykuda kabus olarak kendini gösterebilir. Hatta uykuya dalmada büyük zorluklar yaşayabilirsiniz. Tecrübeli anne adayları yatmadan önce yarım saatlik bir yürüyüşün oldukça faydalı olduğunu iddia ediyorlar.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da kan basıncınız. Gerçi doktorunuz her kontrolünüzde tansiyonunuzu ölçüyor ancak siz de 3-4 günde bir bunu tekrarlasanız yararlı olur. Zira halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak da bilinen preeklempsi için riskli döneme girdiniz.

Rutin kontrollerinizde yapılan ultrason incelemelerinde artık bebeğinizi bir bütün olarak göremediğinizi fark etmişsinizdir. Artık bebek bütün olarak değil kısım kısım incelenmekte. Yapılan ölçümler ile kilosu gerçeğe yakın ölçülerde tahmin edilebilmekte.

Bu hafta ile birlikte gebeliğinizin ikinci trimester'ı sona erdi. Yolun büyük kısmı aşıldı.

28. Hafta

Üçüncü Trimester

Bu hafta ile birlikte gebeliğin en zor dönemlerinden biri olan üçüncü trimester yani son üç aya girmiş oluyorsunuz. Bu haftada bebeğiniz hızla büyümeye devam edecek ve rahim içini mümkün olduğunca dolduracak. Rahim büyüklüğünüz neredeyse kaburgalarınzın seviyesine ulaştı. Bu haftada bacaklarınızdaki varislerde artış ve şişme fark edebilirsiniz. Yine hemoroid probleminiz varsa bu kötüleşebilir, ya da bacaklarınızda sık sık kramplar yaşayabilirsiniz. 28. haftada doktorunuz sizden glukoz yükleme testi isteyecektir. Bu testin amacı gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığını yani gestasyonel diabeti araştırmaktır. Yine bu haftada kan uyuşmazlığınız varsa doktorunuza bunu hatırlatın.
28. haftada dünyaya gelen bebeklerin yaklaşık %90'ı yaşatılmaktadır. Ancak bu bebeklerde yoğunbakım şartlarında solunum desteği gerekmektedir. Bebeğiniz sürekli uyuma ve uyanma dönemleri geçirmektedir. Zaman zaman gözlerini açıp kapayabilir. Kaşları gelişimini tamamlamıştır. Vücudu yağ depolamaya devam etmektedir. Bu yağlar doğduktan sonra kendi vücut ısısını ayarlamada oldukça önemlidir.

Bu haftada bebeğinizle rahatça konuşabilirsiniz, çünkü artık sizin sesinizi tanıyor!

29. Hafta
Hıck !

Bebeğiniz doğum gününe hazırlanmaya devam ediyor. Artık kafası ve gövdesi arasındaki oran normale yakın. Artık kendi vücut ısısını ayarlayabilme yeteneğine sahip. Kemik iliğide sürekli kırmızı kan hücreleri yani alyuvar üretiyor. Gözleri ise hareket etmeye başladılar bile. Bu arada unutmadan zaman zaman içinizde aniden bir hareket hissederseniz sakın şaşırmayın ve korkmayın çünkü bebeğiniz hıçkırıyor!
29. haftaya gelindiğinde hamileliğinizi artık iyice hissetmeye başladığınız fark edeceksiniz. Bu haftalarda karın cildinizde kaşınmalar hissetmeniz normaldir. Bunun yanısıra karın içi basıncındaki ve dolaşım sistemindeki değişikliklerin sonucunda hemoroid (basur) problemi görülebilir. Ayrıca nefes darlığı, midede yanma, bacaklarda kramplar gibi yakınmalar ortaya çıkabilir. Bu yakınmaların sizi hamileliğinizden soğutmasına izin vermeyin. Bunların hepsi geçici ve tedavi ile üstesinden gelinebilecek şikayetleridir. Yakınmak yerine hamileliğinizin pozitif yönlerini görmeye ve keyfini çıkarmaya çalışın

kaynak:

Teşekkür ederim, daha iyileri sizin ve bebişlerinizin olsun inşallah.

HAYIRLI OLSUN EDACIM İYİ GÜNLERDE KULLNIN İNŞALLAH .ÇOK GÜZELMİŞ PARK YATAĞINIZ.:dance:

günaydın kızlar eda bebeşinin yatağı hayırlı olsun canım
ben şimdiye kadar iki takım hastane çıkışı aldım battaniyesi falanda var içinde ikisini 70 milyona aldım park yatağınada sipariş verdim internetten
eda sen internetten mi sipariş verdin kaç günde teslim ediyorlar bilgisi olan varmı

Teşekkür ederim kızlar

Ben mağazadan aldım park yatağı ama netten 3 gün ile 7 gün arası değişiyor teslimat süresi. Birde nette siteler arasında epey fiyat farkı var iyice araştırın derim.

merhaba kızlar bebişler nasılnaniknanik

ben yine sabahtan koşuşturuyorum her tarafı pırıl pırıl yaptım. bebişimde bi uslu durmuyor ki, hep tepiniyo bende varım diye

yarın benim doğum günüm.. ondan..

aile arkadaşlarımız gelecek güzel yemekler hazırlamam lazım, uf hepsinide tek başımakafamçokkarıştı

sağol edacım araştırdım dediğin gibi fiyat çok fark ediyor kiraz bebe den aldık minderi hediyeli fiyatıda 175 kraftın uygun geldi aynı ürüne çarşıda 225 dediler

simdiden dogum gunun kutlu olsun canim :1hug: kendini fazla yorma dikkat et :1rolleyes: bebisinde dogum gununde eslik ediyor sana ne guzel en yakin simdi o sana

kizlar aklinizi karistirmak istemem ama bilginiz olsun diye yazmak istiyorum dikkat etmek lazim "Bebeklerin yatakta boğulmalarına yol açan nedenlerden birinin de yatağın yumuşak olması olduğunu ifade eden Özmert, yan bile yatırılsa yatak yumuşaksa, bebeğin ağzı veya yüzünün yatağın içine gömülebileceğini, bebeğin havasız kalıp ölme ihtimalinin artabileceğini anlattı. "Bebek yatakları kesinlikle sert olmalı" diyen Özmert, oyun parkı gibi, başka amaçlar için üretilen eşyaların yatak olarak kullanılmasını kesinlikle önermediklerini vurguladı." yeni dogum yapanlar bolumunden okuya bilirsiniz bir arkadasimiz genis bilgiler yazmis bu konuda

evet ben okudum o yazıyı ama sakıncasını açıkça yazmamış anlayamadım. Zira bu yatakların içi çok sert, başka ne gibi sakıncası olabilir anlayamadım

yatagin sert olmasi gerektigini yazmis doktor onuda soyleyen sanirim bebegin yuz ustu yatip yuzunun yataga gomulmesi olabilir diye belkide allah korusun tedbir almak lazim park yatagini secerkende dikkat edelim

kızlar merhabalar.günlerdir bizim internet bağlantısında sorun var yaaa.giremiyorum siteye.sayfalar 10 dk da falan açılıyo.şimdi zorla girdim.yazdığım msjıda göndericem ama allah bilir ne kadar sürcek.neyse edacım yatak hayırlı olsun inşllah.bende dün dr daydım.bizim prenses 899 gr olmuş.boyuda 34 cm falan(FL ye göre hesapladımda.)bu günde şeker testi için kan verdim kollarım mosmor oldu.dr um istersen tetanoz aşısı olabilirsin sağlık ocağında dedi sizden olan varmı?neyse siteye bir girdim ama uzunca yazdım.dua edin düzelsin bu bağlantımız yaaa.bağımlılık yapmış bu site bende çok sıkılıyorum giremeyince.hepinizi öpüyorum şekerler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…