2008 sonbahar gelinleri paylaşım alanı !!

jnaz'cim yaa ozletme bu kadar ama kendini aaa
guzel dileklerin için saol bitanem
evet balayina gidememistik iyi firsat oldu, insallah egleneriz hep
hepsini anlaticam size zaten
can arkadaslar, evliliginiz nasil gidiyor bakalim ?
herkes bisiler yazsin yaa
ozledim hepinizi
operim çok çok
canım benimm benimde aklım sizlerde cidden ama eskisi kadar vakit bulamıyorum malesef :KK43:
merakla bekliyorum zaten tatil dönüşünü. yılbaşındada annemler gelecek bizede şimdiden heyecan bastı beni de öyle mutluyumkii::dance:
slm kizlar evleneli 3 hafat olucak nerde ise suan sukur her sy yolunda saglik ve afiyetimiz daimi olsun
hüsnacım ne güzel inşallah herp böyle devam eder ömür boyu mutluluklarrrra.s.

canlarım merhabalar

jnaz cım canım ya çok hastalanıyosun dikaktli ol iyi giyin üzerini yorma kendini fazla kursta yoruyodur amas eminimki güzel şeyler çıkarıyosundur ortaya şekercim..

husna cım aynı atrihlerde evlenmişiz sanırım gidiyo dimi geçiyo günler hayırlısıyla geçer inşallah bundan sonrasıda nazarlardan korusun Rabbim çok inanmaya başladım bugünlerde nazara.. biri çok incelesin kesin bişey oluyo kafamçokkarıştı

lady marmelatcım öncelikle o patlıcanlardan bisürü bişey yapabilirsin imam bayıldı n kolayı olur heralde.. patlıcanları dilim dilim kızartıp üzerinede kıymalı sos ilave edip biraz pişirir yada fırına verirsin.. yada tavukları kuşbaşı yapıp patlıcanlarla pişirebilirsin.. kolay olanlar bunlar afiyet olsun şekercim.. aksiyona gelincede evet ya orda yanılmışız ben hep aksiyon olur sanıyodum ama oolmuyomuş yaşayanların söyledikleri doğruymuş ama yaşamadanda bilinmiyomuş.. ama varya hgerşeye rağmen çok güzel bişeymiş evlilik artık tek başıma uyuyamam heralde hiç :eek:

çeneye başladım yine ne hikmetse eşim pc ye oturunca bozuluyo anlamadım gitti ya kıskanıyomu ne beni pc den kaydirigubbakcemile
canımcım hiç sorma hiç iyileşemedimki doğru dürüst o yüzden kendini yeniliyo her defasında :KK43: nazar konusunda da çok haklısın tatlım bide benim hemen başım ağrımaya başlıyo zavallı kayınvaldemde okumaktan bıktı beni)
pamugum evet ya iyi oldu....bende sıkılıyodum....bu arada hakikaten aksamları nete girdigimde benimkide bi triplere giriyo......nedense....jnaz canım ya seni de cok özledim....karsılasamıyoruz bi türlü....neyse kızlar bugün evliligimiz 2. ayında güzel bi masa hazırlayıp sürpriz yapıcam 1. ayında eşim yapmıştı bugünde ben yapıcam....:) hepinizi kocaman öptüm....

güzelim bende o kadar çok özledimki seni bol bol sohbet etmek istiyorum ama bi türlü fırsat bulamıyoruz malesef . yarında bizim ikinci ayımız dolacak inşallah ama sanki senelerdir evliymişiz gibi hissediyorum bazen o kadar çok benimsedimki evimi ve eşimi :asigim:
 
ozicelcius cum iyi fikirde ben benimkinin izin vereceğini hiç sanmıyorum daha kendi başıma markete gitmeme hatta kapıdan dışarı adım atmama bile izin vermiyo :KK43: annem hasta diyorum gidiyim 3 gün kalıyım diye onada izin vermiyor.. iyi bişeymi kötümü bilemedim .. iki saattir dışarı çıkmak istiyorum onada çıkamadım halı yıkayım bari dedim halı yıkama makinemi açtım hortum takacak yeri kırılmış canım sıkıldı :KK43: yemek yapcam daha oy oyyyyy öyle işte..

jnaz cım o süre gayet iyi tatlım ıvırı zıvırı derken geçiveriyor süre bende sanki evde daha kısa sürede yapıyodum gibi geliyo ama burda sanki daha özenli yapğıyosun bide herşeyi kendin yapıyosun ondan kaynaklanıyo.. 3 saatte okadar şeyi yapabiliyosan helal yani şekerim :) mantarlı bezelyeli patatesli köfteyide dene fırında oda güzel oluyo :)

neyse biz markete gidiyomuşuz pc ye oturunca gidelim dedi işe yaradı sanırım :)
 
lady marmelatçım ben tarif yazana kadar sen çoktan yapmışsındır yemeğini ama ben yinede vereyim :)
patlıcanları ve patatesleri küp küp doğra ve kızart. en alta patlıcanı üzerinede patatesleri diz. daha sonra kıyma ve soğanı kavur üzerine ekle . başka bir yerde salça , tuz ve baharatları sulandırıp yemeğin üzerini geçecek kadar ekleyip pişir . çok lezzetli oluyo

hadi hazır tarife başlamışken profiterol tarifide vereyim kızlar çok basit buda. 1 su bardağı suda 100 gr margarini eritip içine bir su bardağı un ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin . ılındıktan sonra 3 tane yumurtayı teker teker ekleyip yoğurun . bir kaşık yardımıyla tepsiye yereştirip 180 derece fırında pişiriyosunuz her defasında kaşığı suya batırırsanız daha kolay çıkar. muhallebisi içinde 2,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya
üzerinede çikolata sosu gezdiriyosunuz :)
 
Son düzenleme:
pamukşekercim en sonunda karşılaşabildik ama senin eşinin çıkacağı tuttu desene :) çok şükür benimki karışmıyo nereye gideceğime falan çok rahatım o yüzden. bahsettiğin tarifide alayım bi ara canım ama bezelye sevmiyo benimkide misafirlerime yaparım bende :)
bide dediğin gibi o ıvır zıvırlar yoruyo yemeği geçtim bide masa düzenlemesi ve sunumlarıda var ama ne kadar yorulsamda değiyo açıkçası :) insanların memnuniyetini görünce daha da bi mutlu oluyorum:)
 
jnazcım ailenden uzağa gelin gitmiştin sen dimi.ben senin kadar uzak olmasada ilçe olarak değişecek ama ailem çok endişeli yalnız kalırsın istediğimiz zaman gelemeyiz vs diye.ilçe de bizim ilçeye çok uzak değil ama ters vesayit değiştirmek gerekiyo vs ..aklıma sen geldin nasıl zaman geçiriyosun uzakta olmanın getirdikleri vs.bu konuda beni rahatlatırmısın önemli olan evinde huzurlu olman değil mi
 
jnazcım ailenden uzağa gelin gitmiştin sen dimi.ben senin kadar uzak olmasada ilçe olarak değişecek ama ailem çok endişeli yalnız kalırsın istediğimiz zaman gelemeyiz vs diye.ilçe de bizim ilçeye çok uzak değil ama ters vesayit değiştirmek gerekiyo vs ..aklıma sen geldin nasıl zaman geçiriyosun uzakta olmanın getirdikleri vs.bu konuda beni rahatlatırmısın önemli olan evinde huzurlu olman değil mi

canım benim ya nasıl endişelisindir anlayabiliyorum 18 gün oldu bende ailemden ayrılalı :KK43: bend eailemden uzaklaştım konyadaydım ankaraya gelin geldim.. insan çok özlüyor ilk başta onu söyleyim zor geliyor nefes alamıyorsun bazen ama şu bi egrçekkki sevdiğinin yanında olmak kendi yuvan olmasıda bi ayrı güzel.. bazen yapayalnız tek başına hissediyorsun kendini naptım ben kendime otursaydım evimde bile diyorsun daha 18 gün olmuş nasıl düşündün bu kadar şeyi diye sorarsan gelin geldiğim gün ailem giderken bile düşündüm.. seslerini duymak bile rahatlatıyor zamanla alışıcam umarım.. hayatın kuralı mutlu olmak okadar değil bişeylerdne fedakarlık etmek zorundayız.. gönüller bir olsun yeterki canım.. üzme şimdiden kendini geçip gidiyor zaman güzellikleri düşündükçe..
 
jnazcım evet canım ya tam karşılaşmışken gitmek zorunda kaldım.. şimdide beyimiz yemek yiyor ondan oturabildim :) ben erken kalktım sofradan çünkü oturdukça yiyorum onada rızası olmuyor şiştikçe şişicem sanki 3 aylık hamile gibi oldu göbüşüm :kızgın:

masa düzenlemesi bendede takıntı oldu garnitürlerle nasıl zenginleştirsem diye düşünüyom adeta.. masada bazen bi cm yer kalmıyo gamyoncuiremsu bid emisafirler yemeğin tadına baktıkça suratlarına bakıyorum beğendikçede mutlu oluyorum :) vede kimsenin bilmediği yemekler yapma peşindeyim kaydirigubbakcemile3 seninde çok başarılı olduğuna eminim tatlımcım..

ya varya dışarı çıkarken bi ağrım tuttu anlatamam sanırım üşüttüm diyolardı ya üşütme sıkı giyin diye ne haklılarmış.. o incecik tüllü gecelikler mahfetti bide gecenin bi ayrısı üzerimden yorganı çekiyo kalıveriyom öyle uyanıyom üşümüşüm ayrı bi yorganmı alsam ne :dilcikar: yarından itibaren hatta bugünden itibaren en kalın eşofmanlarımı giyip yatıcam felaket ağrıyor böbreklerim markette zor dolaştım .. geldim biraz uzandım sonrada imam bayıldı yaptım creme ole yaptım tatlı olarakta .. yarında misafirlerim gelecek pizza yapıcam karışık mantarlı karnıbahar kızartıcam yanınadadüşünücem bişeyler..
bide ağlayan kekli pastam var hem pasta hem tatlı niyetine ondan yapıcam tarifi veriveriyim süper oluyor cidden
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
yarım fincan su
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu

iyice çırpılır önce yumurta ve şeker köpürtülür sonra dikdörtgen borcama dökülüp 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir pembeleşince çıkarılır sonra kürdanla 25 tane delinir.. biraz ılıyınca 2 su bardağı soğuk süt dökülür üzerine.. bi taraftan bi paket krem şanti yapılır soğuyan keke sürülür.. diğer taraftan bi paket çilekli ahududulu meyveli sos pişirilir suyla soğutulur krem şantinin üzerine dökülür kırmızı kırmızı güzel bi görüntü hoş bir koku yayılır trafa :) dinlendirince kesilip servis yapılır..

neyse işte böyle.. cumartesi günü istanbula gidiyoruz el öpmeye inşallah iyileşirim o güne kadar a.s
 
Pamuk şeker bence öyle yapın 2 yorganla yatın bende başlangıçta umursamadım ama gece hala alışamadığımızdan yorganı çekiyoruz o yüzden iki battaniyeyle üstümüze yorgan alıyoruz yorgan açılırsa battaniye kalıyo en azından kaydirigubbakcemile3 felaket üşüttüm ve hastalandım daha yeni yeni toparlanıyorum erkekler bi griple kurtarıyoda bizim daha dikkatli olmamız gerekio bekarken tek yatmaya öyle alışıyo ki insan ben geçenlerde eşimi yatakdan düşürmüşüm mesela :jeyyar: Bu çakırgözlü hala gelemedi çok merak ediyorum naptı acaba fisfisfis jnazcım sende hakikaten ii dayanıyosun hasrete benim 1 saatlik mesafem var ama genede özlüorum ailemi hele bide hep beraber gelip oturduktan sonra gitmeleri yokmu o zaman çok kötü oluyorum nerdeyse bende gidicem onlarla ama sonra tabi eşin ve evin aklına gelio evini sahipleniosun ama zamanla alışıcaz kanımca :kahve:
 
rainofapril cım evet ya resmen hastalık bize koşup geliyor.. gece saat 3 ee kadar kıvrandım ağladım bile hatta.. öyle çok ağprım vardıki eşim araştırdı yumurtalık ağrısıymış yumurtalar kırılıyomuş regl sonrası normalmiş kaslar gerilmiş bilmem ne.. çok şükür bugün geçti ağrım temizlik yaptım bende misafirleri bekliyorum pizza yapıcam :)

hasretlik zor zor olamsınada mecbur katlanılıyo siz böyle dedikçe daha çok özlüyorum ailemi ruhsuzmuydumki kalkıp evlenip geldim buralara diyorum delikafadulden
 
Arkadaslar
hepinizi okumak çok guzel vallahi
Katre'cim...ben evleneli 2 ay oldu hatta geçti inan ayni ozlem ayni aci içimde.
bilmiyorum alisan alisti ama ben hala ilk gun ki gibi ozluyorum ailemi, zor evlilik...
iyikide uzaga gitmemisim dayanamazdim. kendimi biliyorum.
ama mecbursun iste...sevdik bi kere. istedik evelenmeyi. Allah pisman ettirmesin.

Ben hala hastalaniyorum. geceleri usuyorum. esimde yaniyor, hayret bisi vallah hiç tenimiz uyusmuyor :-))
aksam yine misafirim var...
guzel bir patates salatasi, çikolatali kek yeterli bence.
dimi kizlar ?

hadi optum hepinizi
 
kızlarrr ben geldimm
ay önce dayanamayıp haberi veriyorum öyle mutluyumki az önce kardeşim aradı hamileymişşşş:sm_cool: bi ben bi kendisi bide sizler biliyosunuz artıkyerimseniben eşinede akşam söyleyecek ama bi süre başka kimseye söylememeyi düşünüyoruz daha çok yeni çünkü. ne güzel bişey bu kızlarya öyle sevindimki anlatamam sanki kendi bebeğimmiş gibi ve inanırmısınız ilk defa uzakta olduğum için bu kadar üzüldüm keşke yanında olsaydım diye ama kısmet işte ...rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahhh :Saruboceq:
katrecim hani sormuşsunya uzağa gitmek nasıl bişey diye aslında bu tamamen sana bağlı güzelim bende nişanlıyken o kadar çok tedirgindimki tek başıma ne yapacağım diye ve aileme de o kadar bağlıyımki ama rabbim bi şekilde yardımcı oluyo bence . geldiğimden beri çok üzüldüğüm ve çok özlediğim tlf açtıkça gözlerimin dolduğu çok oldu bide kalabalık bi aileden çıkıp küçük bi aileye gelmekte cabası ama zamanla eşiminde sayesinde alışıyorum tatlım ve bunun içinde özel bi çaba harcamıyorum . çünkü çok şükür evimde eşimle birlikte çok huzurluyum ve mutluyum geç kaldığı zamanlar gözlerim kapıda bekliyorum . bunun dışında burda da kendime göre bi çevre edinmeye başladımda sayılır eşimin arkadaşları var ailecek görüştüğümüz birde kursa başladım biliyosunuz hafta içi nasıl geçiyo anlamıyorum bile.
bide neredeyse hergün annemle babamla bütün ailemle tlf da görüşüyorum çok sık aralıklarla olmasa bile istanbula gidip geliyorum mesela bayramda ben gitmiştim yılbaşında da annemler gelecek ve böyle de sürüp gidecek inşallah ...
belki biraz pollyannacılık yapıyorum ama bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum kızlarya sonuçta bu evliliği ben istedim ve 4 sene aşkımla bekledik bugünleri görmeyi şimdide keyfini çıkarmaya çalışıyorum :asigim:
 
pamukşekercimm aman çok dikkat et tatlım bende çok çektim o ağrıyo ilk zamanlar bi heves giyiniyosun öyle ama zamanla zararınıda görmemen işten bile değil . kalın pijamalarımı giymeye başladım bile ben . bide sizinki gibi benim eşimde bütün yorganı üzerine çekiyo geri kalanıda yerde geceleri sürekli üşüyerek uyanıyorum ve sonrasında da her sabah söyleniyorum garibim gece ne yaptığının farkında değilki :)
ya bide kızlar sizde çift yastık mı uzun tek yastık mı kullanıyosunuz ? bizim yastıklarımız ayrı ama nedense ikimiz bir yastıkta sıkış sıkış yatıyoruz ve aşkımda kızıyo neden uzun bi yastığımız yok diye . sizce hangisi daha rahat ?
 
bide pamukşekercim tarifin çok güzele benziyo canımcım hemen not alıyorum ellerine sağlık
kilona da aman dikkat et tatlım bugün itibariyle tam 2 aylık evliyim ve 4.8 kilo almışım nasıl oldu ne yaptım bilmiyorum ama canım felaket sıkkın . hani senle diyodukya düğünden sonra diyet gruplarından çıkmayacağız galiba diye aynen öyle oldu :KK43:
rainofapril tatlım bu iki battaniye yi tuttum bende onu deneyeyim artık :) başka türlü olmayacak çünkü . uzaklık konusuna gelince de tatlım az öncede yazdığım gibi alışıyorum zamanla ...
yaralım ikimizinde misafireri eksik olmuyo ne güzel bitanem . öyle seviniyorumki birileri gelince evimize başka bi neşe geliyo sanki . evlilik hakkında söylediklerine gelince çok haklısın tatlım rabbim utandırmasın hiçbirimizi ...
 
yaralım yeterli bence tatlım abarttıkça yazık oluyo kilo alıyo herkes önemli olan güleryüz :) haklısın kendimiz istedik evlenmeyi şükür bunada dimi..

jnazcım evet ya bizimkide 2 yastık aynı olayı bizde yaşıyoruz aynı aystıkta uyanıyoruz eskiler demekki biliyomuş işini tek yastıkla hallediyomuş ama şimdilerde tek yastık yokki şahsen benim yok olsa iyi olurmuş.. kardeşinin bebeğine çoks evindim Allahım analı babalı büyütsün mutluluklarını daim etsin hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucaklarına almayı nasip etsin (darısıda başımıza inşallah :asigim:) bide bide diyeti hiç açma yine götürdüm pizzaları kendimi şişko patates gibi hissediyorum ..

şimdi bi yandan valiz hazırlıyorum bi yandan çay servisi yapıyorum bi yandanda bakınıyorum nete ama nedense canım sıkıldı göbüşüm ordan burdan fırlıycak diye fisfisfis
 
günaydın kızlarr
bugün eşimi gönderdikten sonra biraz daha uyuyayım dedim keşke uyumasaydım sersem gibiyim şimdi. sizler nasılsınız bakalım
bu arada kızlarya eşime söyledim kardeşimin hamile olduğunu o da çok sevindi ama gece yatarkende çok trip yaptı bana yok sen istemiyosun sen istesen bizimde bebişimiz olur falan baya duygu sömürüsü yaptı anlayacağınız daha 2 ayımızı dün doldurduk ama beyimiz bebek istiyomuş:asigim: neyse bir kaç ay daha geçsin bi bakalım :)
pamukşekercim benimde tek yastığım yok tatlım ama anneme yaptırmayı düşünüyorum başka türlü olmayacak :)
ozicelcius ta uğrayamamış malesef kendini özletme canımcımŞeniz
yaralımda bugün çalışmıyordu değilmi yoksa girerdi çoktan
çakırgözlümü de merak ediyorum kızlarya evleneli 2 hafta oldu onunda inşallah çok mutludur o da :Saruboceq:
 
Kızlar merhaba
Tarifler için teşekkür ederim, tek tek not aldım hepsini tatlıları muhakkak deneyeceğim. Ben çalıştığım için çok fazla misafir ağırlayamıyorum sadece hafta sonları o da şimdilik davetlere icabet etmekle geçiyor ama bende gittiklerimi çağırmam lazım bir ara. Sizler bu konuda baya yol aldınız özellikle Pamuk şeker ve Jnaz kaydirigubbakcemile5 kutluyoruma.s.
Uzaklık hasretlik konusunda sizleri anlamaya çalışıyorum ama emin olun yakında bile olsanız o hüznü hissedecektiniz yine çünkü bende annemlere 10 dklık mesafedeyim ama yinede hasretim(her hafta gittiğim/onlar geldiği halde)
Hepinize iyi haftasonları diliyorum, keyifli bir haftasonu geçirmeniz temennisiyle..
 
Jnaz'cım bu arada bebiş için ablanı tebrik ederim:nazar:, sende teyze oluyorsun kutlarım hihoyyyt Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip eder inş. Bebiş baskısı anladığım kadarıyla sizde de var ama daha çok erken yaw şööle 8-10 ay olsun bi bakalım dimi ama sengözlerimebaksanab
 
iyi akşamlar kızlar
lady marmelatçım ablamın değil kızkardeşimin bebişi olacak kısmetse . benden 6 ay önce evlendi oda:) ama bebek konusunda bende senin gibi düşünüyorum tatlım ama kısmet tabi bakalım biraz daha dayanıcam baskılara:)
yemek konusuna gelincede e 2 ay oldu artık canım bide ben önceden de meraklıydım o yüzden keyifle yapıyorumyerimseniben
 
kızlar bugün evimizi tuttuk.artık diğer işler bekliyo bizi ilk önce su elektrik vs üzerimize alıp açılması daha sonra temizlik vs var.kolları sıvamanın zamanı geldi açıkcası.siz nasıl yapmıştınız ev kiralama süreciniz ev seçiminiz vs nasıl olmuştu çok merak ediyorum kızlar biz epey yorulduk bu konuda
 
Katre Allah kolaylık versin valla zor işler hele çalışıyosan ikisi aynı anda daha zor oluyo :)
 
X