2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet bende öyle bılıyorum,zaten verıdgımız kasık mamalarında , devam sütlerı vs hep vitamın desteklı.pirinc unlarıu bıle.bende doktora balık yagını sormustum omega 3 ve 6 falan var dıe.onu zayıf iştahsız cocuklara öneriyoruz ve 1 yasından önce d-vit ve demır dısında hıcbır vıtamnıne gerek yok demıstı.1 yasındada kılo ,boy ve gelısım durumuna göre verılır demişti.oyuzden bende baska vıtamın felan vermıyorum
ayy Nurdan maşşalah Teo ye,neguzel uyku düzeni.totonu kası kaydirigubbakcemile3
diş cıkarıyordur belkı Dilekcim.ŞEvval cok iyi gidiyodu uyku konusunda ama 3 gundur felan yıne vahımlestı dururum.megerse üst dişi patlıcakmıstı.inş.ayagında uyumaya alısır çünkü ayaka senle heryere gelıyo,
iyi yapmıssın aglamamakla.herseyın hayırlısı olsun bı bakmıssın yanına gelıvermıs

salgın oldugunu bende duydum ama kadarda ehvam yapma bence.genelde kusma ishal mıkrobu tükrükle yakın temasla gecer sanırım.dısarda oldugunuda ellerını yüzünü sılersın bellı aralıklarla.bı sekılde mıkroplarla tanısacaklar zaten.ortama sokmaktan kacınma bence.bişe olmaz inşallah

belma evet bizim doktorda fön makinası sorun yaratmaz demişti
en güçlü radyasyon yayan cihaz ev telsiziymiş hatta çocukla arasında bir oda mesafe olsun demişti
bende bazen yahonunkini kurutuyorum ancak korkuyor bizimki bi anormal oldu zaten bir zamanlar onun sesi ile uyurdu..

sibel belma alıntı yapmıştı bu virüs bulaşma olayını ellede bulaşıyormuş bende öyle şüpheleniyorum
geçen hafta pazar evine gittiğimiz arkadaşın oğlu ishaldi yahya ile sürekli yakın temasta bulundu
eve geldik ben ishla oldum sonrada yahya
daha sonra annem bize geldi oda ishal ve mide bulantısı kusma oldu
hastanedede babamlar ziyarete gelmişti ancak sadece ablamı içeri sokabildik yasak diye cumartesi geceside ablamı apar topar hastaneye götürdüler kusma ve ishalden
az öncede babamla konuştum pelt olmuş ishalden akannehir
şaka gibi yaaaaaaaaaa eyvahedigeldismile

sibel sen benim arkadaşım değilmişsin -tatlicadiarzu-
yolladım teklif bunca zaman arkadaş olamamışız sempatiksalakcinni

dilekcim kıvanc mama degil anne sutu alsa eminim daha az kilo alırdı anne sutu asırı kilo aldırmıyor
her mama yiyen çoksismanolacak demek istemedim ben yani anne sutune oranla daha iyi kilo aldırıyor demek istiyorum

bu arada ece de yuzunde tulbent agzında emzikle uyuyor arada tulbentini cekiyor falan o ankaldırıyorum birkaç dk kucagımda oynuyorum tekrar yatırıyorum bir iki denemede pes edip uyuyor

bu gece afikimi odasında yatırcas:)
umarım sesini duyabilirim.malum çocuk odası ve yatak odası evin 2 ayrı ucunda
gerçi duymasamda afik nasılolsa hohohhhhhhh diye bagırırr horoz misali,

bu ardaa muhallebi yemedi ya hemde hiç bi çeşidini gogly almıştım yemedi sevmedi otadı.
bende iyi geceler mamasına döndüm tekrar.
ve sonuç eskisi gibi daha az uyanyor..

ben yediklerimizden veriyorum.bazen öğün olarak baxen tatlandırmak için.kan ilacı ise ferro sanol veriyorum 5 damla.

paylaşım için teşekkürler. hepsini okudum. kendi yeme denemeleri yapma zamanı gelmiş demek. bi deneyeli bakalım..

ÇOK ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ BİLGİ İÇİN SANTAFER OLACAKTI. Kafam dağınık, bir yandan iş yapıyorum, bir yandan buraya laf yetiştiriyorum. Kusur kalmayayım muhabbetten diye. :kedi: böyle oldu.
hıh tamam ben de diyorum ilk kez duydum bu damlayı diye.. biz santaferden memnunuz..
bizde dr a sorduk her yedigimizi verelimmi dye yok daha pek çok sey alerji yapabilir demisti
bizimkide mercimek nohut bulgur vs veriyor
her dr apayrı yahu birstandartı olsa bu islerinkeske
evet ya her doktor başka bişi diyor. burda sizlerin doktorlarından başka şeyler duyuyoruz. ben şimdilik her yaptığımdan tadına baktırıyorum sadece. doyumluk vermiyorum. dün nohut yapmıştık ekmek içini banarak verdim altı yedi kez suyundan. bi tane de nohutunu ezip verdim o kadar. onun dışında çorba ve kaşık maması yiyor. bir de meyve ve meyveli yoğurt..
üst dişiniz hayırlı olsun. bizim de çıktı çıkacak. çok şiş. özellikle bir tanesi.. diş gıcırdatma işi geçer inş..

kızlar size bişi sorayım..
yiğit özellikle bişeye kızdığında, ya da canı sıkıldığında, örneğin mamasını yedirmek istiyorsak o da yemek istemiyorsa çok yapıyor.. böyle gerinme hareketi gibi bişi yapıyor ama nasıl desem bi garip. başını bi yana eğiyor. böyle ellerini ayaklarını sıkarak geriniyor. yüzü kızarıyor. böyle yamuluyor resmen yaa.. baya tedirgin olmuştum. doktora sordum önemli değil geçer dedi. ama yine de sormak istiyorum sizlerde böyle bir durum var mı ya da bu durum normal mi?

tüm aileyi sardı demek geçmiş olsun esra
dilekcim kıvanc mama degil anne sutu alsa eminim daha az kilo alırdı anne sutu asırı kilo aldırmıyor
her mama yiyen çoksismanolacak demek istemedim ben yani anne sutune oranla daha iyi kilo aldırıyor demek istiyorum
anladım canım
duyarsın canım merak etme

bende almak istiyorum o mamadan kıvanç gerçi bir kere uyanıyor sabaha karşı saat 4-5 gibi falan ama o iyi geceler mamasını versem uykusu 7 yi bulurmu diye düşünüyorum bende ne çok şey istiyorum yahuu
ben kıvança hero babynin iyi geceler bisküvisini veriyorum mamasına katıp o da işe yarıyor

kıvançta aynısını yapıyor fatma sinirlenince geriyor sıkıyor kendini böyle hırslanıyormuş gibi davranıyor hele elinden bişeyi alınca çok kızıyor kendini sıkıyor geri geri atıyor yürüteçten bence normal genelde bu dönemde çoğu çocuk bunu yapıyor diye duymuştum ama tabi yinede doktora danışmak gerekir

minişim dişiniz hayırlı olsun
bütün herkesin dişi çıktı bizde dişin dsinden eser yok acaba bir problemmi var
damaklarını elliyorum çok sert parmağımı bir ısırıyor sanki diş varmış gibi ama ortada diş falan yook ne zaman çıkacak bizim dişimiz yaaa

dilekcim bizim karşı komsunun kızı var. 11 aylık. dişi daha yeni çıkıyor. onlarda çok sordu doktora. normal demiş. dert etme. çıkar inş. yine de için rahat etsin kendin de bir sor..

gerinme konusunda normal gerinme değil işte o tedirgin ediyor ya beni de.. böyle kafasını yamultuyor omzuna doğru. garip bi hareket yani..

kısmen Şevvalde yapıyor.bıze kızınca kucagımıza almayınca eller yumruk oluyor ve gerınır gıbı yapıyor,ıııııııııı dıede ses cıkarıyo aynı zamanda.bızımkını normal kabul edıyorum bıze kızdıgı apacık bellı olyuo cunku.sizinkide öle bişedir
normal dıe bılıyorum.yanı normal aralık 4-10 ay arası die okumustum sankı bıyerde.eger 10.aydan sonra cıkmazsa bıse takvıyesı yapıyo doktorlar acaba flor muydu?yanı endişe etme henuz normal.11. ayda hala cıkmamıssa getırırsın doktora.

ne dıosunnn akannehir baya ciddi bı virüsmüş demmkı.hepinizi sıradan gecmıs.bizim burdada duydum hatta gecen arkadasa oturmaya gıttık dıger arkadasın kızı kac posta kustu,dedım salgın varmıs bulasmıs olmasın.ama ates falan yoktu onda,arkadasım balgamı var ondan kusuyo galıba dedı.yınede fazla Şevvalle temas ettırmedım yaklastırmadım yanına.pöff nası buyuycek bu cocuklar,onlar buyurken bız ne şekıllere gırıcez ,her dakka nası koruycaz mikroptan ev kazasından vs.işimiz cok zor önümüzde zorlu bı sürec var ,hepimizin Allah yardımcısı olsun ve hastalık vs hersey ufak tefek olsun hiç ciddi anlamda olmasın inşallah

pamuğumun ve benim resimlerine yaptığınız güzel yorumlar için teşekkür ederiz öpüyrouz hepinizi tek tek...

ESRAM valla bende bilmiyorum birçok kişi bende ekli değilmiş arkadaş olmamışık bunca senedir yazışıyoruz ama arkadaş olarak eklememişik.... hatta hamilelik boyunca hiç resim ekleyemedim eşim istemedi bu sayfaya ama bilmiyordumki kendi sayfama resim ekleyip sadece arkadaş olarak ekli olabilenler görsün anca yeni öğrendim..... neyse geçse olsa öğrendim artık:))))

DıŞı çıkan bebekler ve anneleri gözünüz aydın... bizde bekliyoruz bakalım ne zaman çıkacak 3. dişimiz....

DıŞ ÇIKARMAYAN bebekler nette okudum 14. aya kadar normal kabul ediliyor dişin çıkmaması... o yüzden çıkar allahın izniyle... dişi çıkmamış hiç bebek görmediğimize göre er geç çıkacaklar.... anne ve babaya bağlıymış genetikmiş yani anne yada baba erken çıkardıysa ondan erken çıkarmş geç çıkardıysa bebeklerinde geç çıkarmış o yüzden herşeyin zamanı var.....

GYSPRAESRA canım okudukça şaşırdım maaa aile hasta olmuşsunuz geçmiş olsun canım ya.... çok dikkat etmek gerekiyor ama her daim nasıl koruyacağız ki offf offf... hele çocuklar hiç anlamıyorlar küçük çocuk gördümü hemen ona yanaşıyorlar... canı acıyacak falan kavramlarıda yok onu geçtim öksürürken falan ağızlarını kapatmıyorlar böyle salgın hastalıklarda öyle dikkat edilmiyor.... bide ben çevremde bizzat gördüm... mesele selin yada ben hasta olsak kesinlikle geçene kadar dışarı çıkartmam özellikle bi bebekli yada çocuklu insanın evine asla gitmem bulaşır vs. diye ama bazı anneler kasıtlı yapıyor iştebenimki hasta oldu onunkide olsun zihniyetiyle hareket ediyorlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…