2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın
Esracım telden girdim alıntı yapamadım eğer kilodan gönderirlerse 3aylık hava değşim raporu veriorlar bu 3 ay askerlikten düşüo 3 ay sonunda zayıflamazsa 6 ay gönderiolar ama 6 ay askerlikten düşmüo yine zayıflamzsa 6ayda tüm gönderiyorlar

günayydıııııın

öncelikle esram ve yahom evlerine dönmüşler ne mutlu.
allah tekrarını yaşatmasın. çok geçmiş olsun canım bugun ararım seni inş.

nurnurnuuuuuuuuuuurrr

canım ya Allah kavuştursun.eşini gönderdiniz
şimdiden hayırlı teskereler.kendini duygusal olarak yıpratma şimdi gökhan olsaydı şöyleydi böyleydi yapma.
çok şükür sevdiklerin yanında üstelik 1 değil 2 tanede yavrun var:)

demir haplarını hamile iken bizler nasıl içtik surekli hiçbir besinden karsılayamassınız diyordu dr bizim ki nettede çokyerde okudum mutlaka takiviye ilac alınmalı imis ya gebelikte sanırım bu yaslarda bebeklerdede bu sekilde
ece de bir iki aydır demir içeren karısık bir vitamin içiyor iyiye yakın ç ıktı ama yinede biraz daha devam dedi dr.
ama demir vermek onemli sanırım yada en azından kesin bir kan sayımı sonrası duruma bakılmalı.
kafadan vermemek yanlıs bence

hayat hastaymış grçmiş olsun Özgül. bugun nasıl umarım daha iyidir..
sen nezleydin sanırım en son senden bişiler geçmiş olabilerrr..umarım kısa zmaanda atlattırsınız..

evrim kırgınlıgım var erken yatıcam demiş
umarım hasta değildir.
bahar salgını sanırım herkes hasta yada vucut kırgınlıgı var.

inşallah bebeişler hasta olmasında:)

jakuzideki mustiyee
geri geri giden keltoş şevvalime
dombalak nanak ve kocaman tokasıylan didara maşallah. hepsi çok tatlılar..

esrakom esram ecoşa maşallah çok güzel kilo almış. ama kesinlikle sana katılıyorum mama yani devam sütü alan bebkler daha hızlı kilo alıyor.
ama senin kız zaten minyon olacak değil ya.
anneye babaya baksana:))

yok canım ne zayıflaması kiloo almaya devam:)
Gülim çok saol canım benim

esrakoo
şu kan ilacı varya ferrosanol
afik kesinlikle içmiyor onu hemen öğürüyor
yemeklerine meyve suyuna koydum agzını açmadı

oglum en sevdiği yemekleri bile yemez oldu bende vazgeçtim napiim yemiyor hiç bişey hatta bi kaç gun agzını hep kitledi ben zorla bak bunda yok diye diye tıkaldım agzınada öyle geri düzenimiz oturdu..

ben hamileyken kullanmamıştım. doktor kan durumuma bakarak vermemişti. vitaminin içinde var demişti. hatta vitamine de çok geç başlatmıştı. şimdi yazını okuyunca niye vermemiş diye sinir oldum..

yok canım ne zayıflaması kiloo almaya devam:)
Gülim çok saol canım benim
kilo almaya devam :) o kolay iş heralde yani vermeye göre daha kolaydır di mi nur? gerçi benim aile toptan kilo alamıyo ya neyse.. erkek kardeşim subaylık filan istiyor ama yazık çok kilo eksiği var..
aynı sorunu ben dört ay dolunca yaşadık gülistan. üç kez verdim o çirkin tadı olan ilacı bebeğim iki ay ağzını kilitledi.. ağlarken bile ağzını açmadı onu vericem sanıp. doktora gidip sordum. o da santafer verdi. o da demir damlası. onu içiyor. ama ağzını açtırasıya akla karayı seçtik. ne devit, ne yemek hiçbişi veremedim. su bile veremedim o dönem.

Esracım demir eksikliği bebeklerde havaleye neden olabiliyormuş. Doktorumuz söyledi. Özellikle aile geçmişinde havale olab bebekler risk grubunda. Benim de ablam bebekken havale geçirdiği için 2 kat dikkat etmem gerek. Doktor, "alından ölçtüğün ateş 37,5 olduğu zaman calpol ver düşmezse getir, demir eksikliği de havale yapar" demişti.

guli cim bizim dr minadex in demir içeren bir vitaminini veriyor dur netten bakayım da onu sana soleyeyim
birde multivitamin veriyor donusumlu olarak bir gun onu bir gun demirli olanı veriyoruz birer tatlı kasıgı tatları çok guzel demir in yine biraz buruk ama oyle kotu degil ece guzelce içiyor

fatma gebelikte mutlaka kan sayımı yaptırmıssındır yada sonrasında kaç tı hatırlarmısın yada bak bakalım eve gidince

Bizimki de zor içiyordu. Doktor serrafenol yazdı. Bayılıyor tadına, kaşık kaşık versem içecek. İlacı değiştirmeyi dene canım. (Tabi doktoruna sor)

minadex var bizim de ama birkaç kez verdim. yiğit hiç sevmedi. doktora sordum. multivitaminleri bir yaşından sonra tavsiye ediyoruz dedi. şimdilik vermiyorum bende.

serrafenol ilk kez duydum. o da mı demir ilacı?
bulabilirsem bir bakayım bakalım esra kan sayımlarıma. merak ettim ben de.

fatmacım bizim biri multivitamın minadex digeri baska bir minadex demir içeriyor
adını bilmiyorum ama netten bakıcam simdi soylerim
multivitamin degil yani bu ikinci demir içeren dedigim

sizden mi duymuştum yoksa başka bir yerden mi okumuştum kızlar hatırlamıyorum ama bebeğe fazladan vitamin yüklemesi yapılması erken ergenliğe girmesine neden oluyormuş. yani düşünün örneğin kız çocuğu için daha ilkokul 3 gibi memişleri çıkıyormuş ve boyu da kısa kalıyormuş. bunu bi araştırmak lazım..

hmm biliyorum esracım onu da. eczacı midadexi alırken söylemişti. bu da onun demir ilaveli olanı diye. biz vitamini almıştık. demiri santafer veriyoruz diye.

fazladan vitamin yuklenirse dedigin dogru olabilir

vitaminler masum ilaclar degildir
dr kontrolunde gerekli tahliller yapılarak itina ile kullanılmalıdırlar
kimi insanlar ozellikle yaslılar kemiklerim agrıyor diye kalsiyum magnezyum vs içerler bunn gibi durumlar sakıncalıdır
kan tahlili yapılıp dr tarafından verildiginde ise eli mahkum inanıyoruz
fazlamı eksikmi bizler tabi ayırt edemiyoruz durumu . ama bu noktada yine dra guvenmek kalıyo tabi birazda kulagı delik olmak lazım etrafımızdaki diger benzer dr lar ne sekil vitamin veriyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…