2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sibeel pmauk şekerin çok tatlı ya harbi pamuk şeker olmuş.
maşallah

Offf ben doğduğundan beri fönle kurutuyorum Didarın saçlarını. akannehir Ama bizim fön makinasının sıcak ayarı bozuk ve çok ılık hava veriyor. Umarım bir sorun olmaz. Bir dahaki doktora gidişimde sorayım. Fön makinasında radyasyon olduğunu zannetmiyorum. Fön makinası küçük bir motor ve kömürle çalışır (bildiğim kadarıyla). Elektronik öğretmenlerimizle görüşüp bu konuyu aydınlatırım.

serrafenol ilk kez duydum. o da mı demir ilacı?
bulabilirsem bir bakayım bakalım esra kan sayımlarıma. merak ettim ben de.

evet kan ilacı ama tadı tatlı. bebeğin kilosu kadar damla veriyorsun. 9 kiloysa 9 damla, 10 kiloysa 10 damla. doktoruna danışmadan değiştirme, bir sorun olacağını sanmıyorum ama ne olur ne olmaz. ilaç sonuçta.

eda doktoramı gittin hani detay???

sanada ilkeyede çok çok geçmiş olsun....

ben chicco poly magic aldım. memnunum.

...

teşekkür ederizzz..

doktor detayını yazmıştım ama gözden kaçtı galiba tekrar kopyala yapıştır yapıyorum damla abla unuttuklarımıda ekleyerek...

DOKTORA GİTTTİİKK!!

Beslenme konusunda süpperr şeyler öğrendimm..

ilkeye özel bişiy yapmıyorum artık herşeyden yiyecek.. kendimize pişirdiğimiz herşeyden üstelik tuzlu.. yani tuzzsuz ayırmıycam aşırı tuuzlu yemiyoruz zaten bizde normal.. balık et makarna herşey herşeyy serbestt çok sevindim yaa..

İNEK SÜTÜ, ÇİLEK,ÇİĞ DOMATES, PATLICAN,BAL dışında herşey serbest.. bide gaz yapan yiyecekler 10 aydan sonraymış mercimek lahana v.s.

kahvaltıdada reçel normal tuzlu peynir zeytin yumurtanın beyazı omlet, yağda yumurta falan hepsi serbest..

katı yiyecekler parçalanıp önüne konulacakmış kendi yemeğe adaptasyon sağlayacakmış.. yemeklerde hep birlikte yenecek o ayrı yemicekmiş..

Bebe bisküvisi muhallebi yok.. bisküviyi kesinlikle kullanma dedi pirinç unununda besleyiciliği yokmuş ilkenin tatlısı anne sütü dedi ..

ŞİMDİ GECE KESİNTİSİZ UYUMANIN FORMÜLÜ HASTALIĞIM Bİ GEÇSİN HEMEN BAŞLIYORUM BEN.. bide ilkeninki geçsin...

sabah 7 - 7.30 kahvaltı sonrasında anne sütü .. eğerr kahvaltı aypmazsa anne sütü yok.. aç kalacak.

12 - 12.30 öğle yemeği ,yoğurt sonrasında anne sütü .. yine yemek yemezse anne sütü yok.. yine aç kalacak.. sabah yemediyse bile verilmiycekmiş acımak yok didi vedat.

16 - 16.30 çorba, meyve arkasından anne sütü .. yemek yemezse yine süt yok.. hiç bişiy yemesede verilmeyecekmiş..

20 - 20.30 akşam yemeği ve 20.30 ve 22.30 a kadar anne sütü serbest istediği kadar istediği sıklıkta emebilir.. veee

22.30 - 07.00 ye kadar yemek yok.. ilk bi kaç gece ağlayacaktır dedi ama meme vermeyeceksin şarkı söyle yanına al yat ama besleme su dahi vermeyeceksin dedi.. ve bi kaç sıkıntılı gecenin sonunda tam uyumaya ve yemeklerini düzenli yemeye başlayacakmışş..

ben şu hastalığı bi atlatayım hiç halim yok gündüz zor ilgileniyorum gece mızıklanma çekemem hafta sonu başlarız hem serdarda uykusuz kalırsa gündüz uyur.. genel olarak böyle arkadaşlarr.. ,,

kahvaltı çok erken ama bi iki gün zorlandıktan sonra alışır heralde ilke..tabi bende alışırım inşallah...

bide ingilizce bi fotokopi verdi vedat bey gece beslenmeyle ilgili bi makale henüz bakamadım bi çeviriyim ondan da iletirim notlar..
bu kadar defne abla aklıma bişiy gelirse yazarım tekrar...

teşekkür ederim esracım bi bakiim e bebeğin internet sayfasına.. zaten önce bi araştırıp öle alırım mama sandalyesini..

PıNKY teşekkür ederim selin tam pamuk şeker oldu akşama eve gideyim ısırcam onu.....

AıDA canım... nettede araştırdım SERRAFENOL diye bi kan ilacı bulamadım.... benim bildiğim bunlar 3 tane...

FERRO SANOL
FERRUM VE
SANTAFER

başka varmı bilmiyorum.... ama ben içiremiyoun seline ya siz böyle yazınca korktum.... dr. umuzu arayım bakalım ne diyecek.....

OFFF bugün işlerim çok yoğun herşey üst üste geldi... bi evrağı bitirmeden başka işler geliyor.... güne kötü başladım ya......

Primadan bana gelen mail içeriği... Paylaşayım dedim. Bir ay sonra bebeklerimizin kazanımları bunlar olacakmış.

9.AY
Bebekler hareket etmeyi nasıl öğrenir?
HAREKET HALİNDE

Dokuz aylık bebekler sürekli hareket halindedir ve amaçlarına ulaşmak için ellerinin altındaki her şeyi kullanırlar. Bazen koltuğun altına yuvarlanan topa uzanmak için ellerindeki çıngırağı kullanırlar ya da kendi arabalarını itip arkasından emeklemeyi denerler; başka bir deyişle bebeğiniz bütün numaraları öğrenir. Her şeyi araştırmaya ve her şeyi denemeye hazırdır. Artık bebeğinizin nerede olduğuna daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Son iki ay içinde bebeğinizin dik konumda durma ve hareket etme güdüsü iyice kuvvetlenmiştir. Bebeğiniz bu yeni becerilerini iyice geliştirdiğinde eski düzenini biraz yitirir ve yemek yemek ya da bütün gece uyumak gibi iyice ustalaştığı becerilerde sorunlar yaşayabilir. Umutsuzluğa kapılmayın; bunlar yalnızca geçici gerilemelerdir ve bebeğinizin yeni hareket becerileri üzerinde bütün gücüyle çalışmasından kaynaklanmaktadır.

YENİ AŞAMALAR

Bebeğinizin emeklemeye başlaması gelişimdeki çok heyecan verici aşamalardan biridir; çünkü emeklemek bebeğin bağımsızlık alanını biraz daha genişletir. Ama bebeklerin hepsi bu aşamadan geçmez. Bazıları yalnızca oturup dünyayı seyrederek de mutlu olabilir ve ayağa kalkıp yürümeye başlayana kadar yerinden bile kıpırdamazlar. Bazıları hareket etmek için farklı ve garip yöntemler bulur: kimisi popolarının üzerinde ilerler, kimisi bedenini çekmek için kollarını kullanarak karnının üstünde sürüklenir. Bazıları elleri ve ayaklarının üstünde etrafta küçük yengeçler gibi dolaşır! Normal şekilde emekleyen bebekler bile ilk olarak geri geri emekler! Bebeğiniz etrafta dolaşmak için hangi yöntemi benimserse benimsesin, bebeğinizin hareket etmeye başladıktan sonra bir sonraki aşamaya ne kadar çabuk ve etkili şekilde geçtiğini görünce hayrete düşeceksiniz.

Kulak hastalıklarının belirtileri
KULAK ENFEKSİYONLARININ BAŞLANGICI

Bebeğiniz kulak ağrısı ve kulak enfeksiyonlarının başladığı yaşa geldi. Kulak enfeksiyonları daha çok bir soğuk algınlığını takip eder ve bebekte aniden ateş başlar; yutkunma sırasında çok rahatsızlık verdiğinden bebeğiniz ağlar ya da kulağını çekiştirir. Parasetamol sorunu hafifletebilir, hatta bütün kulak enfeksiyonları viral olduğundan ve kendi kendini kısıtlayıcı özellikte olduğundan bebeğinizin başka bir tedaviye ihtiyacı olmaz. Bazen doktorunuz antibiyotik verilmesini önerebilir; iltihabın tamamıyla iyileşip iyileşmediğini anlamak için kontrole gitmelisiniz; çünkü bazı çocuklarda duymayı etkileyen kronik orta kulak iltihabı gelişebilir.

Bebeğinizin gece uyku saatlerindeki değişiklikler
İYİ GECELER DEMEK ELVEDA DEMEK DEĞİLDİR!

Bebeğiniz birdenbire geceleri yeniden uyanmaya başladıysa bunun nedeni bebeğinizin ayrılık kaygısı hissetmeye başlaması olabilir. Çocuğunuz bir yaşına yaklaştığında başkalarına karşı utangaçlık göstermeye başlar ve size eskisinden daha çok bağlıdır. Bu dönemi atlatmak biraz güç olabilir; ama bu, bebeğinizin gelişiminin normal ve sağlıklı bir aşamasıdır. Bebeğiniz dünyası genişledikçe ve yalnız başına hareket etmeyi öğrendikçe yavaş yavaş ona sevgi ve güven veren en önemli kişiden ayrılabileceği kaygısı taşımaya başlar. Öyle ki siz ne zaman onun görüş alanından çıksanız bebeğiniz adeta sizi bir daha göremeyecekmiş gibi korkar! Bebeğinizin duyduğu kaygı bazen onun uykusunu da etkileyebilir. Gecenin bir yarısında her uyanışında ve kendini yalnız hissedişinde sizi yanına çağırarak orada olduğunuzdan emin olmaya çalışır. Umutsuzluğa kapılmayın, bu geçici bir dönem; bebeğiniz bu güvensizlik döneminden geçerken yalnızca biraz daha sabra ve teşvike ihtiyaç duyacaktır. Bebeğinizin yeniden güvenli hissetmeye başlaması uzun sürmeyecektir.

Bebeğinizin kendi başına yemek yemeyi öğrenmesi
EĞLENCELİ YİYECEKLER

Bir süredir daha güçlü tatlardan uzak kalıp basit tariflerle yetindiyseniz, artık yeni deneylerin zamanı gelmiş demektir. Bebeğinizin tat alma duygusu geliştikçe ve farklı yapıdaki yiyecekleri yiyebilecek becerileri kazandıkça onun için daha eğlenceli ve ilginç yemekler hazırlayabilirsiniz. Kahvaltıda yediği gevreğin içine küçücük kesilmiş ya da ezilmiş meyve parçaları ekleyebilirsiniz. Bebeğinize artık şeker oranı düşük, tam tahıl ürünleri ya da tam yağlı inek sütü içeren yulaf verebilirsiniz; tam yağlı inek sütünü bebeğinize yemek pişirirken de kullanabilirsiniz. Ancak, bebeğiniz bir yaşına kadar günlük süt ihtiyacını anne sütü ya da mamasından karşılayacaktır. Ayrıca dokuzuncu ay bebeğinizin parmaklarını kullanarak yiyebileceği yemeklerde yaratıcılığınızı kullanma zamanıdır. Bebeğinizin mama koltuğunun altına koymak için plastik bir örtü alın ve bebeğinizin sevgiyle hazırladığınız güzel yiyecekleri elleyip tadına bakarak, tükürerek ve yere düşürerek eğlenmesine izin verin! İşte bazı örnekler:
* Brokoli gibi hafifçe pişirilmiş sebzeler
* Yumuşak meyve dilimleri: muz, kivi, portakal, nektarin, mango, kuru kayısı
* Soyulmuş uzun salatalık dilimleri
* Küçük peynir dilimleri
* Sade pirinç patlağı
* Üzerine fıstık ezmesi, krem peynir sürülmüş minik ekmek dilimleri
* İyi pişmiş balık, tavuk ya da hindi parçaları
* Küçük hamur işleri
Dağınıklığa aldırmayın. Çünkü bu, bebeğiniz için aslında yemek yemek anlamına gelmiyor; bebeğinizin amacı denemek ve bunun da eğlenceli olması gerekiyor!

Bebeğinizin motor hareketlerini geliştirmesine yardım etmek

PRATİK YAPMAK USTALAŞTIRIR

Bebeğinize atması için bir top vererek ya da bebeğinizi odada kovalayarak onun yeni hareket becerilerini teşvik edin. İtilip çekilen oyuncaklar alın. Bebeğiniz oyuncakları çekmekten, iterek dar yerlerden ve köşelerden geçirmekten ve bu oyuncakların farklı hareket biçimlerini incelemekten hoşlanacaktır. Bebeğiniz bir yaşına yaklaşırken onun salonunuzu bir engelli koşu alanına dönüştürmesini seyredin. Şu anda bebeğiniz erişebildiği mobilyalardan aldığı destekle odada dolaşarak gelecek için gerekli yürüme donanımını sağlıyor.

AİDA canım... nettede araştırdım SERRAFENOL diye bi kan ilacı bulamadım.... benim bildiğim bunlar 3 tane...

FERRO SANOL
FERRUM VE
SANTAFER

......

ÇOK ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ BİLGİ İÇİN SANTAFER OLACAKTI. Kafam dağınık, bir yandan iş yapıyorum, bir yandan buraya laf yetiştiriyorum. Kusur kalmayayım muhabbetten diye. :kedi: böyle oldu.

ÇOK ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ BİLGİ İÇİN SANTAFER OLACAKTI. Kafam dağınık, bir yandan iş yapıyorum, bir yandan buraya laf yetiştiriyorum. Kusur kalmayayım muhabbetten diye. :kedi: böyle oldu.

olsun canım çalışınca hep öyle bir yandan iş yapıyoruz bi yandan mola niyetine birda bi 5-10 dk. kafa dağıtıyoruz.... oluyor arada elimiz işte gözümüz oynaşta olunca yanlış kelimeler çıkıyor arada.....bilgi için teşekkür ederim canım hemen dr. umuzu arayıp soracağım... hoş benim dr. um çok rahat bi adam ama bakalım ne diyecek.... bu ay kontrolede götürmeyeceğim salgin nedeniyle gözüm korktu valla....

Evet, elektronik hocamızla görüştüm. Sonuç şudur: Fön makinalarının içinde sarmal bir madde var bu madde de radyasyon yayar. Ancak çok çok düşük düzeyde. Bir insanı etkileyebilecek düzeyde değil. Fön makinasının bebeğe zarar verme nedeni yaydığı radyasyondan değil, verdiği sıcaklık, deriyi kurutması, ani sıcaklık vererek şoklaması, vs... olabilir. bilahare doktora da danışacağım tabi.

ev darma dağınık.. mutfak olduğu gibi duruyo.. bi ton ütü var... ilke uyuyo... ben de oturuyorum.. kim yapacaksa...

kalkiimde bi ucundan tutayım.. başlayınca bitiyoda başlayana kadar ızdırap.. haydi iyi muhabbetler..

bilgi için saol.. biz keliz hala kullanmıyoruz makine ama uzuyor yavaş yavaş.. aklımda olur.. teşekkür ederiss..

teoya çok geçmiş olsun nurdancım.yazın izmirda olursan güneş ve kum en iyi ilacı bronşitin.benim iki yeğenimde aynı teo gibiydi.maşşallah şimdi ikiside çok iyiler.
burcuu ben 2 haftadir 65 te takili kaldim ya, o kadar dikkat ediyorum gitmiyor hele son 1 haftadir 65.0 inmiyor inmiyor(neden ki bobeemm??yuruyuste yapiyorum teoyu kreten alip bi yarim saat turluyoruz,yidiklerime dikkat ediyorum, anlamadim(
off bende 70 te kaldım.doğumdan önceki kiloma hala 8 kilo var

burcu anlatımın süper.sanki oradaymışım gibi hissediyorum.

:)))))))))))))))))))
allah kavuştursun.hayırlı teskereler.allah sana sabır versin

bizde dr a sorduk her yedigimizi verelimmi dye yok daha pek çok sey alerji yapabilir demisti
bizimkide mercimek nohut bulgur vs veriyor
her dr apayrı yahu birstandartı olsa bu islerinkeske

kızıma videosuna güzel yorumlar için tesekkur ederizzz opuyorumnanaktan evet gerı gerıde olsa emeklıyoruz :)) hedef ileriiiii

bizde dr a sorduk her yedigimizi verelimmi dye yok daha pek çok sey alerji yapabilir demisti
bizimkide mercimek nohut bulgur vs veriyor
her dr apayrı yahu birstandartı olsa bu islerinkeske

evet her doktor kendi doğrusunu uyguluyor.. bize mesela gaz yapan yiyecekler bu mercimek nohut lahana falan 10 aydan sonra dedi.. değişiyo ama çok büyük değişiklikler sayılmaz büyüyorlar nasılsa sağlıklı olsunlarda boşver..

kızıma videosuna güzel yorumlar için tesekkur ederizzz opuyorumnanaktan evet gerı gerıde olsa emeklıyoruz :)) hedef ileriiiii

haydi yolunuz açık ola ... darısı başımıza ileri geri fark etmez.. bizimki sadece yuvarlanıyo emeklemek için bi çabasıda yok gibi.. memnunuz koca totomuzlaa..

buarada Şevvalın üst dişi cıktı bı kac gecedır rahat uykuya gecemıyor sık ve aglayark uyanıyor kımı zaman.dişine baglıyorum çünkü 10 gundur falan şişti dun ucu baya cıkmıs.ve işin kötüsü onu farkettı dişlerini gıcırdatıryorr.içim kamaşıyo fena oluyom benn "kızım yapma" dedıkce daha cok hosuna gıdıyo ve alttakılerle üsttekını sürtüyo birine

bızım doktorda yedıklerınızden verebılırsın ama ögünlük degıl tadımlık olsa daha iyi olur,.kendı için hazırlanan baharatsız, salcasız ,az yaglı corba veya sebze püresı onun için daha uygun,yasından önce mıdesını yormaya gerek yok demişti.mantıklıda geldı uyguluyorum.ama yedıgımız hemen hemen cogu seyın tadına mutlaka bakıyor cogunuda sevıyor.doktorun dedıgı gıbı ögünlük degıl ama tadımlık verıyorum.pılav, makarna, kuskusta favorısı :))

zaten doktor bıse dedıgınde aklıma yatmıyorsa uygulamıyorum acıkcası,içgüdülerımle baya yol katettık dahada edıcez gıbı zemuszemus deee su demır ılaclarını içeremıyorum o fasıl berbat gecıyor.ben içirmeye calısırkende üstümüz başımız batıyor.buseferde baska denıyoruz.hamıleyken kullanmıstım küçük tüplerde,onu 2 ye böl vişnesuyuna kat en ıyı busekılde ıcır dedi.şimdide onu denıycez

Son düzenleme:
canım ayakta sallanmak istemiyor kıvanç kendini atıyor sadece yatağında yatıp sallanıyor fakat bu aralar onuda pek istemiyor yatağa koyuyorum kıpır kıpır oluyor yüzüstü dönüyor dikiyor kafayı havaya uyumamak için direniyor

bir tek şunu yapınca ayakta sallattırıyor gözlerini bir tülbentle kapatıp ağzına mamasını verip hafif hafif sallıyoruz ve mama bitince hemen emziği takıyoruz ağzına ancak o şekilde uyuyor ama artık bu da hayal olacak gibi görünüyor önceden tülbenti alamazdı şimdi eliyle uzanıp tülbenti açmaya çalışıyor ben elini indiriyorum o tekrar tülbente saldırıyor gülistanlarda da o şekilde uyuttuk yoksa hayatta uyumazdı
günaydın.....

yine yeni bi haftaya başlıyoruz.. inşallah bol güneşli güzel bi hafta olur....

FISTIĞIMLA benim yeni resimlerimizi albüme ekledik:))))

bi geçmişe göz atıp geliyorum.....
fıstık hemde ne fıstık yiyebilürmüyüm ben bu fıstığı maşallah
aynı durumdayız fatmacığım bende bir misafirliğe gidince zor durumda kalıyorum ordakilerde hemen battaniyede sallayalım diyorlar alıyorlar elimden sallıyorlar bende istemiyorum battaniyede sallanmaya alışmasını ayağımda zorluyorum bu seferde çocuk çıldırıyor çok ağlıyor mecbur kalıyorum battaniyeye ama evde iken asla battaniyeye koymuyorum direk yatağında sallıyorum

seninle yataklarımız aynı biliyorsun benimde bambam yatak evet kıvançada artık küçük gelmeye başladı bu haftasonu karyola biçiminde yatağı gelicek abimin çocuklarından kaldı ben kullanıcam şimdi sallanıyor fakat bu beşik gibi değil azcık sallanıyor nsl yapıcam nsl edicem o yatağa alıştırıcam bilmiyorum
aynen katılıyorum dünürüm
ben size katılmıyorum mama konusunda biliyorsunuz kıvanç 5 kg doğdu ben sadece 3.5 ay anne sütü verebildim ondan sonra hep mama yedi ama şimdi 7 ayı doldurdu ve 9.5 kg sadece 4-5 kg civarı almış bugüne kadar ama tabi doktor böyle gitsin diyor bu şekilde alması çok iyi diyor ama ben onun kilo almamasını çok hareketli olmasına bağlıyorum aşırı hareket halinde hele ayaklar hiç durmuyor yani mama herkes için aynı şekilde işe yaramıyor bence bünyeden bünyeye değişiyor halk dilinde yaygınlaşan birşey bu mama şişirir deniyor ama ben katılmıyorum mamayla beslenip hiç doğru düzgün kilo almayan bebekte gördüm çevremde

bu kilo olayı biraz genetik baba anne iri ise çocukta iri oluyor minyon ise daha zayıf oluyor ecede maşallah sırrım gibi bir kız olacak anne uzun baba uzun maşallah gelinime kıvançta genlerden dolayı iri bir çocuk olacak sanırım önemli olan tabi sağlıklı olmaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…