iste bende bilmiyorumki ne gibi bir zarari olabilirki, ilik kismiyla kurutsak, boyle islak daha zararli degilmi, her seferinde sormayi unutuyorum gerci daha yeni saclar uzadi ama, havli kurutmuyor tam; malum biz buluttan nem kapiyoruz artik korkuyorum usutmeye cocugu..
belmacım fon makinası kesinlikle sakıncalı keske kullanmadan once danıssaydın
en ç ok radyasyon yayan cihaz diye bir ara heryerde yazıyordu ama dr un soylemesi radyasyonla ilgili degil hos benim bek aklıma yatmadı neresinde radyasyon var ama neyse dr bıngıldagı acık oldugu iiçin onermiyor henuz kapanmadı dedi sıcaklık sanırım bıngıldaktan içeri geçer diye hep derler ya kafanı serin tut o mantık olsa gerek :) fikir yurutuyorum bu konuda
bana soyledigi bingildak kapanmadı henuz .. dedi
daha evel 4 aylıkken falan sormustum 8. aydan sonra demisti e cumartesi 8 aylıktı sonrdum yok daha yasına kadar beklemekte fayda var dedi
serrafenol ilk kez duydum. o da mı demir ilacı?
bulabilirsem bir bakayım bakalım esra kan sayımlarıma. merak ettim ben de.
eda doktoramı gittin hani detay???
sanada ilkeyede çok çok geçmiş olsun....
ben chicco poly magic aldım. memnunum.
...
AİDA canım... nettede araştırdım SERRAFENOL diye bi kan ilacı bulamadım.... benim bildiğim bunlar 3 tane...
FERRO SANOL
FERRUM VE
SANTAFER
......
ÇOK ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ BİLGİ İÇİN SANTAFER OLACAKTI. Kafam dağınık, bir yandan iş yapıyorum, bir yandan buraya laf yetiştiriyorum. Kusur kalmayayım muhabbetten diye. :kedi: böyle oldu.
Evet, elektronik hocamızla görüştüm. Sonuç şudur: Fön makinalarının içinde sarmal bir madde var bu madde de radyasyon yayar. Ancak çok çok düşük düzeyde. Bir insanı etkileyebilecek düzeyde değil. Fön makinasının bebeğe zarar verme nedeni yaydığı radyasyondan değil, verdiği sıcaklık, deriyi kurutması, ani sıcaklık vererek şoklaması, vs... olabilir. bilahare doktora da danışacağım tabi.
teoya çok geçmiş olsun nurdancım.yazın izmirda olursan güneş ve kum en iyi ilacı bronşitin.benim iki yeğenimde aynı teo gibiydi.maşşallah şimdi ikiside çok iyiler.selam millet, moralim bozuksabah doktor kontrolune gittik, dun gece yine atesimiz 39.2ye cikti. Tahlil sonuclarimizi inceledi, muayene etti tekrara hirilti var diye..sonuc:bronsıyal astım..kortizonlu sprey tedavisine basliyoruz hemen ve cooooookk uzun bir dure kullanicaz..moralimi bozan bazen 3-4 yaslarinda gecer bazende kalici olabilir dedi astimi (
yani bronsiyolitimizin ne kresle ne baska biseyle alakasi varmis..astim ve varsa refluye bagliymis( ama emin olmak icin phmetre denilen reflu testini yapicaz, midesine sokulu ince bi boru 24 saat kalicak bi alete bagli olarak (
astimi tahmin ediyordum cunku ailede var, ayrica allerjik bunyede cok, insallah gecer 3-4 yaslarinda..reflu derecesine gore de tedavi vericek..
off bende 70 te kaldım.doğumdan önceki kiloma hala 8 kilo varburcuu ben 2 haftadir 65 te takili kaldim ya, o kadar dikkat ediyorum gitmiyor hele son 1 haftadir 65.0 inmiyor inmiyor(neden ki bobeemm??yuruyuste yapiyorum teoyu kreten alip bi yarim saat turluyoruz,yidiklerime dikkat ediyorum, anlamadim (
bugün uzun teneffüste oturduk çay içiyoruz. Limonlu eti form yedim 2 tane, bi ark koca bi paket çokoprens getirmiş, yarım tane de ondan yedim. Biri dedi ki; ne oluyor, madem onu yiyecektin, diyet bisküvi neden? Dedim, kaçamak yapıyorum, akşama step var, yakarım, hem 8 saat ders de sağlam egzersiz sayılır! Doğru, dedi, gülüştük. Sonra o hatun vardı ya :) hani rujumu beğenip sonra mok atan! "sen amma kasıyorsun bence hiç gerek yok, ben valla 1 yıl boyunca deli gibi yemiştim, annem falan zorla yediriyordu süt olsun diye. Hem 1 yılda anca toparlar vücudun, fazla acele ediyorsun. Yarım tane çokoprensten nolur ki, kaçamak olarak görmemelisin. Ye bence ! "
oha dedim içimden! Bu kadar da belli etmese bari :) diğerleri destek çıkmadı ona. Hatta ilk soruyu soran, burcu seviyor kendine dikkat etmeyi, sporu da seviyor, dedi. Ben de sütüm azaldığında deli gibi yiyerek 2-3 günde 2 kg aldığımı, ama sütümün artmadığını, o mantıkla devam edemeyeceğimi, zaten doktor kontrolünde olduğumu ve tatlı konusunda kontrol sıkıntısı yaşadığımı anlatırken yanımdan uzaklaştı.
Yanlış anlamayın ama kadın milletini bu yüzden sevmiyorum. Hangi erkek kilo kaybetmemi kıskançlıkla karşılar ki? Sen de yap! Bana neden köstek oluyorsun ki? Sadece o da değil, birkaç kişi var sürekli "yakında uçacaksın, aman çok verme sonra hasta olursun -tatlicadiarzu- , e yeter artık" diyip duran.
32 yaşındayım, metabolizma sıkıntısı yaşamıyorum ve simidim var, artı yazın bikini giymek istiyorum. üstelik bu bir süreç ve henüz 3 ay bile olmadı. Bir kiloda sabit kalmadım bile. Hani takılsam, diyeceğim, e artık vücudum daha fazla gitmiyor, diye.
Bir de şey var tabii;
- kaç kilo oldu?
Ben : 9 - 10 kg
- e artık daha yavaş gider, bu kadar kolay veremezsin şimdiden sonra.
Ben : Mirmirmirmir
- spora devam edecek misin?
Ben: Evet hocam, ben zaten hep giderdim, her kış step yaparım diyet yapmasam da.
- bundan sonra çocukla zor olur
ben : Evet, neyse ki eşim çok yardımcı, annem de sağ olsun! Hatta eşim çok sevdiği abur cuburları bile almıyor, öyle çok yardımı ...... Vs vs
- iyi hadi ben gideyim, iyi dersler
komik yaneeeeee zemuszemus
:)))))))))))))))))))onur geçen gün her zamankinden 45 dk kadar daha geç geldi. Sordum, ne bileyim anlamadım, benim beklediğim yöne hiç otobüs gelmedi, diğer yöne akın akın gidiyorlardı, uzun süre otobüs bekledim, dedi. Akşamın o saatinde buna hiç anlam veremedik. Sonra yeni aldığımız takımın fermuarı sıkışmış, açamıyor. Dedim ki; gel ben açayım. Ne dese? Biz denedik, olmadı! Dedim "kiminle denediniz? Kötükedihüso" yok öyle değil, "biz denedik herhalde" demek istedim, yani ben yerine biz kullanılır ya, onu yaptım, dedi.
Dedim eve geç geliyorsun açıklayamıyorsun, fermuarını açayım diyorum, "biz denedik" diyorsun. Sen ne haltlar karıştırıyorsun? Ciddi değilim tabi ki, birlikte güldük eğlendik. Sonra ertesi akşam elinde cımbızla geldi, burcu yanağımın ortasında bir kıl var, alamadım, çeker misin? Diye. Onur!!!! Traşa üşenen adam, yüzündeki kıldan rahatsız olmuş!! Hem de 2 mm bile çıkmamış bir kıldan! Bunlar işaret mi acaba, yoksa çok mu rahatım :d:d:d
allah kavuştursun.hayırlı teskereler.allah sana sabır versinalıntılarımın hepsi gitti...
zaten yazacaklarımıda unuttum gökhan gitti rabbim kimseyi eşinden ayırmasın gerçekten elim kolum herşeymiş ev bomboş geldi sanki k.validemle annem var musti uyuyor evdeki herşey boş geldi biran dün gökhan söz verdirmişti ağlama dedi kendimi sıtım taki o bana sarılıp ağlıyana kadar sonrası hüsran şimdi onsuz uyumak gökhan olmadan tv seyretmek mustinin yeni yaptığı herşeye tek başıma sevinmek var bence ayrı bir mücadele başladı şuan için evimi ben yönetmek zorundayım vee ayakta durmam lazım ilk 1 saat çok kötüydüm ama şimdi iim şimdi gökhandan hayırlı haberler beklicem tabi sizlerlede paylaşacağım.................
bizde dr a sorduk her yedigimizi verelimmi dye yok daha pek çok sey alerji yapabilir demisti
bizimkide mercimek nohut bulgur vs veriyor
her dr apayrı yahu birstandartı olsa bu islerinkeske
kızıma videosuna güzel yorumlar için tesekkur ederizzz opuyorumnanaktan evet gerı gerıde olsa emeklıyoruz :)) hedef ileriiiii
canım ayakta sallanmak istemiyor kıvanç kendini atıyor sadece yatağında yatıp sallanıyor fakat bu aralar onuda pek istemiyor yatağa koyuyorum kıpır kıpır oluyor yüzüstü dönüyor dikiyor kafayı havaya uyumamak için direniyorah dilekcim battaniye sallama isi çokkk zor
hepinizin beli agrır biz birkez çok naçar kalıp denedik yeni dogdugu donemlerde ece yi sonra nolusa olsun bunu yapmayacgagım dedim sonu olmayan birsey
ayaga hala mı alıssmadı ya og un kayınvalden sallıyodu ayagında uyuyodu?
?
fıstık hemde ne fıstık yiyebilürmüyüm ben bu fıstığı maşallahgünaydın.....
yine yeni bi haftaya başlıyoruz.. inşallah bol güneşli güzel bi hafta olur....
FISTIĞIMLA benim yeni resimlerimizi albüme ekledik:))))
bi geçmişe göz atıp geliyorum.....
aynı durumdayız fatmacığım bende bir misafirliğe gidince zor durumda kalıyorum ordakilerde hemen battaniyede sallayalım diyorlar alıyorlar elimden sallıyorlar bende istemiyorum battaniyede sallanmaya alışmasını ayağımda zorluyorum bu seferde çocuk çıldırıyor çok ağlıyor mecbur kalıyorum battaniyeye ama evde iken asla battaniyeye koymuyorum direk yatağında sallıyorumsorma yiğitte öyle. ayakta sallanmayı asla istemiyor. alışsa çok rahat ediecez. sırf bu yüzden hiçbir yere gitmiyorum misafirliğe. o hatayı yaptım bi kere de apar topar eve geri dönmek zorunda kaldık. uykusu gelince yıktı ortalığı. ama sallanan beşiği de küçük gelmeye başladı artık. napıcaz biz böyle bu yumurcaklarla?
.
aynen katılıyorum dünürümdemir haplarını hamile iken bizler nasıl içtik surekli hiçbir besinden karsılayamassınız diyordu dr bizim ki nettede çokyerde okudum mutlaka takiviye ilac alınmalı imis ya gebelikte sanırım bu yaslarda bebeklerdede bu sekilde
ece de bir iki aydır demir içeren karısık bir vitamin içiyor iyiye yakın ç ıktı ama yinede biraz daha devam dedi dr.
ama demir vermek onemli sanırım yada en azından kesin bir kan sayımı sonrası duruma bakılmalı.
kafadan vermemek yanlıs bence
ben size katılmıyorum mama konusunda biliyorsunuz kıvanç 5 kg doğdu ben sadece 3.5 ay anne sütü verebildim ondan sonra hep mama yedi ama şimdi 7 ayı doldurdu ve 9.5 kg sadece 4-5 kg civarı almış bugüne kadar ama tabi doktor böyle gitsin diyor bu şekilde alması çok iyi diyor ama ben onun kilo almamasını çok hareketli olmasına bağlıyorum aşırı hareket halinde hele ayaklar hiç durmuyor yani mama herkes için aynı şekilde işe yaramıyor bence bünyeden bünyeye değişiyor halk dilinde yaygınlaşan birşey bu mama şişirir deniyor ama ben katılmıyorum mamayla beslenip hiç doğru düzgün kilo almayan bebekte gördüm çevremdeesrakom esram ecoşa maşallah çok güzel kilo almış. ama kesinlikle sana katılıyorum mama yani devam sütü alan bebkler daha hızlı kilo alıyor.
ama senin kız zaten minyon olacak değil ya.
anneye babaya baksana:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?