Ah kıyamam ben saanaaaa :)))) sukur kafan dagıldı :)
Acı bır tadı var.. valla acı bır bıtkı, sana bır yedırsem dalga mı gecıyorsun Evrım benımle dersın?? :))) ama ıste ınsan gıdıo gelıo tadına bakıo, sonra nası oluosa muptelası oluoo :)
bugün kizimla ve esimle bir kacamak yapip yemege gidelim dedik..yemek yerken hayata da bir iki lokma yediriyordum..o arada sanirim pilav bogazina yapisti ve öyle bir kustuki görmeyin..:1no2: bebek arabasi,ceketi,üstü basi,benim üstüm,restorantin yerleri mahvoldu..dogdu dogali ilk defa böle kustu...yani ilk deneyimimiz pek ic acici olmadi..ama kusma sonrasi o sirnasikligi bütün üzüntümü aldi..simdi arabanin örtüsünü ve giysilerini yikiyorum..kaydirigubbakcemile3allahim kimbilir daha neler görecegiz..kaydirigubbakcemile3
ya sizlere bir sorum var kizlar..simdi ben türkiyeye gidince ertesi gün muglaya abimin kinasina gitmem gerekiyor..ordu-mugla arasida baya uzun ve bizim orada en az 4 gece kalmamiz gerekiyormus..bende hayati götürmek istemiyorum okadar yola ve malum dügün evi ve ne yer ne icer nerede kaliriz belli olmaz..oglum zaten babaennesiyle kalir beni aramaz..esimde diyor sen git ben bakarim diye..ben de böylesi daha iyi olur dedim..siz olsaniz ne yapardiniz..esimle kaliyor beni aramiyor..o zamanda aramaz degil mi??
SEVGİLİ GÜZEL ANNELER hemen hemen hepimizi kaplayan olumsuz düşüncelerin çoğunun sorumlusu ani hormanal değişimler..onun için kimse kendini ne suçlu hissetsin nede ben ne kötüyüm desin ..bu düşünceleri aklımdan geçirmedim diyen kişi sayısı parmakla sayılacak kadar az olsa gerek..
TUBA' nın doğumunda çok kötü günler yaşadım ..hamileliğim deseniz hastanelrde geçti..severek evlendim planlı bebek yaptım ama bazı zorluklar çok yıprattı ve doğum ben her emzirmeye aldığımda ya başkasının bebeğini emziyorsam diye ağlardım sonra DNA testi yaptırmaya kara verdim ..Yaptırdımmı hayır niye bu düşüncelerin sebebi dış baskılardı illa bizim ailede ilk erkek bebek doğardı kesin bir yanlış vardı..Çünkü ailedeki bütün herkesin ilk iki bebeği erkektir bizde..Neyse sonuç ilk bebekteki en güzel anlarımı zehir ettiler 3 aylıktı kızım kendime geldim diyebilirm..o günlerde ölmeyide çok istedim kızmıla birlikte hemde neler düşünmedimki onu bu kötü dünyada yanlız bırakıp gidemezdim onunla gitmleiydim falan filan...ama hepsi geçti gittii..
Yusuf paşayı da isteyerek yaptık..ve İYİKİ İKİ ÇOCUĞUM VAR VE ONALRSIZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM..Sosyal hayat nasılsa bir müddet sonra yerine oturuyor..Ev işi ise ne olurki bir kaç ay daha varsın kirli dağınık kalsın..
ev islerine yetisme konusunad eskiden mukemmel olmaya çabalıyordum ece berke uyudukütan sonra yemek yap evi topla utuyu yap aklımda kalacagına mutlaka isiyapardım sonra pestil olarak yatardım uykusuz kalıp kendimi toplayamazdım birkaçhaftadır karar aldım zorunlu isler haric canım istemedimi yapmıyorum
birde ibo ve berkenin dagıttıklarını toplardım
artık gormezden geliyorum
sonuç noluyor ibo dagıttıgı seyi bir sure sonra toplamayınca ben kendi topluyor
eskiden hastalıktı egrilen paspası bile egilipduzeltirdim herseyi boyle ama gelip geçerken herseyi intizama sokardım belim sırtım agrır yorulurdum çok oturmaya vakit bulamazdım simdib osverr deyip geçiyorum bakıyorum toplanmıs kim yaptı muhtemelen ibo:)
berkenin giysileri katalrdım hep okul giysilerini ibo giydiriyorsabah bene rken çıkıyorum
aksamları onları istifler kirlileri kirlilge koyar digerlerin katlardım hiçç yapmıyorum artık sabah nasılsa giydirmeden evel ters yuz etmesi gerekiyor ibonun
berkede varsın kırısık pantalonla okula gitsin aksamdan duzgun koymayı ogrensin diyorum
kendimi paralamıyorum
boyle olunca ben yourldum birsuru is yaptım siz dagıtıyorsunuz yardım etmiyorsunuz diyesoylenme de yapmıyorum onlarda mutlu ben soylenmedigim için herkes mutlu:))
bu çok karışık olan konuya bende nacizane fikrimi yazmak istedimMerhabalar,
Bir süredir insan neden bebek ister konusu üzerinde düşünüyorum.
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?
aslında hiçbiri değil. istedik sadece. nedensiz istedik. bizden bir parça.. aşkımızın meyvesi. zaten oldum olası bebekleri çok severim. kendi bebeğimi nasıl seveceğimi düşünmek bile onu istememe yetti. annelik duygusunu tatmak.. yani anlatılamaz bişi. onu öğrenince yani çift çizgiyi görünce bile ona aşık oldum ben. büyüdüğünü hissettikçe karnımda. hele kıpırtılarını hissedince, kalp atışını dinletince doktor. daha da çok istedik.. çok sevdik onu. görmeden sevdik. bize yaşattığı duyguları sevdik. varlığını sevdik. şimdi daha da çok seviyoruz. iyi ki yapmışız diyoruz hep. rabbim herkesin evladına sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin. onlar bizim herşeyimiz... gerisi umrumda değil. ev dağılıyormuş, sosyal hayat bitiyormuş vs vs.. onların varlığının yanında gerisi teferruattır...Merhabalar,
Bir süredir insan neden bebek ister konusu üzerinde düşünüyorum.
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?
nurdan hangi korunma yöntemi ile hamile kaldın merak ettim???buketcim ben planlamadigim halde hamile kaldim, hazirmiydim ??bu sorunun cevabi hamileyken hayirdi, simdi ise evet, bedenim hazir oldugumu hissetti ki bana tum korunmaya ragmen oglumu verdi, ki bunu hamile kalmadan oncede istiyordum, beynim hayir desede vucudum ve kalbim hamilelige hazirlaniyordu sanki..pismanmiyim, kesinlikle, ona her baktigimda ne kadar mukemmel bi mucize oldugunu goruyoruz babasiyla..ikinci cocugu kesinlikle istiyorum keske imkanim olsa calismama gibi, ve maddi imkanlar gibi 3.yu bile isterim..korkularim endiselerim elbette var, hatta esimle paylasiyorum bazen ama sonra hayat bi sekilde devam ediyor, sen ne kadar korursan koru ne kadar engellersen engelle birseyler senin iraden disinda oluyor..ben gucum yettikce onu herseyden koruyucam ve korunmayi ogreticem, gerisi benim iradem disinda, allahin takdiri...allah onun eksikligini gostermesin, yuzunden gulucugu eksik etmesin..simdi tam bir aile olduk, esimle paylasimlarimiz bakis acilarimiz bile degisti hayata birbirimize karsi, bi kademe daha olgunlastik..
cok yoruluyorum, bazen bedenim kaldirmiycak diyorum ama bir guc geliyor..
ayrica teoman bildiginiz gibi zayif bunyeli bir bebek surekli hastalaniyor simdide astim problemi cikti ama bunu panikle karsilamak yerine duzeltilebileceklere bakmayi tercih ediyorum bu benim irademin disinda gelisen bi durum cunku..insallah atlaticak bunu 3-4-5 yasina gelince, kalici olsa bile tedavisi cozumu var napalim, allah caresi olmayan bi hastalik vermesin..
ama tum bunlara ragmen iyiki var, iyiki yanimda, onun o gulusu, yuzumu oksayisi, kafasini gogsume koyusu utangac bi sekilde, dunyadaki herseye bedel...ne aile baskisi ne toplum v.s....bu tarifi imkansiz duyguyu yasamak bir omre bedel..
eğer babasıyla kalıyorsa götürme diyeceğim ama o sensiz, sen onsuz bilemiyorum ki özgül nasıl durursunuz dört gün??ya sizlere bir sorum var kizlar..simdi ben türkiyeye gidince ertesi gün muglaya abimin kinasina gitmem gerekiyor..ordu-mugla arasida baya uzun ve bizim orada en az 4 gece kalmamiz gerekiyormus..bende hayati götürmek istemiyorum okadar yola ve malum dügün evi ve ne yer ne icer nerede kaliriz belli olmaz..oglum zaten babaennesiyle kalir beni aramaz..esimde diyor sen git ben bakarim diye..ben de böylesi daha iyi olur dedim..siz olsaniz ne yapardiniz..esimle kaliyor beni aramiyor..o zamanda aramaz degil mi??
çok zor günler geçirmişsin gerçekten. hala şu erkek bebek sevdası var ya anlayamıyorum. hiç aklım almıyor. keşke bilseler cinsiyete erkeğin karar verdiğini..yani istemeden de olsa..SEVGİLİ GÜZEL ANNELER hemen hemen hepimizi kaplayan olumsuz düşüncelerin çoğunun sorumlusu ani hormanal değişimler..onun için kimse kendini ne suçlu hissetsin nede ben ne kötüyüm desin ..bu düşünceleri aklımdan geçirmedim diyen kişi sayısı parmakla sayılacak kadar az olsa gerek..
TUBA' nın doğumunda çok kötü günler yaşadım ..hamileliğim deseniz hastanelrde geçti..severek evlendim planlı bebek yaptım ama bazı zorluklar çok yıprattı ve doğum sonrası kızımı acil sezeryanla doğurunca kabullenmem .çok zor oldu hep normal doğuma hazırlamışrım kendimi ama olmadı benim koptuğum an sezeryana alındığım andır..sonrası çok zor günlerdi bebeğimi doğraken göremedğim için kabullenemedim bu benimmi diyorudm bu yetmiyormuş gibibenlen aynı adı taşıyan ve benlen peş peşe sezeryana giren bayanın bebeğine bize bizmkinide o aileye müjdelemişler ki onlarınki erkek ve benim göbek şekime göre herkesin senin oğlunolacak ifadesi ama ne hikmetse hamile kaldığımı duyduyuğum anda kızım olacağını ve 6. ayında netleşmesine rağmen hala aile fertlerinin erkek bebek beklentisi ve bu yanlış haber ortalığı karıştırdı ..sorun çözüldü ama bende çözülmedi düşüncesizce yanımda önce oğlunuz oldu dediler bebekleri karıştırmışlar muhabbetiki akrışma filanda yok sadece doğuma girmeyen hemişre isimlere bakmış soy simlere değil hata orda olmuş ama beni mahvettiler.Kızımı bunun yüzünden emziremedim ben her emzirmeye aldığımda ya başkasının bebeğini emziyorsam diye ağlardım sonra DNA testi yaptırmaya kara verdim ..Yaptırdımmı hayır niye bu düşüncelerin sebebi dış baskılardı illa bizim ailede ilk erkek bebek doğardı kesin bir yanlış vardı..Çünkü ailedeki bütün herkesin ilk iki bebeği erkektir bizde..Neyse sonuç ilk bebekteki en güzel anlarımı zehir ettiler 3 aylıktı kızım kendime geldim diyebilirm..o günlerde ölmeyide çok istedim kızmıla birlikte hemde neler düşünmedimki onu bu kötü dünyada yanlız bırakıp gidemezdim onunla gitmleiydim falan filan...ama hepsi geçti gittii..
Yusuf paşayı da isteyerek yaptık..ve İYİKİ İKİ ÇOCUĞUM VAR VE ONALRSIZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM..Sosyal hayat nasılsa bir müddet sonra yerine oturuyor..Ev işi ise ne olurki bir kaç ay daha varsın kirli dağınık kalsın..
çok bunaldığın belli.. umarım gidersin ailenin yanına. eminim cok iyi gelir.yoruldum çok fazla hemde bu çocuk kucağımda sürekli gezmek istiyor sesinden başım ağrıyor artık.eşimse zaten geç geliyor o kadar destekçi ki dün yağızı aldım uyutmaya (sallamadan uyutma eğitimi vermeye çalışıyorum)uykusu bastırmış uyudu uyuyacak aldı uykusunu kaçırdı geri getirdi bana.o kadar yardımcı yani hakkını ödeyemem sağolsun.hem işyeri sıkıntıları hem bebek hem hamılelik hem YALNIZLIK!! yeter diyorum 2 saattir ağlıyorum.eşim bir zahmet raporumu çıkartırsa bol sayıda iğnelerimi alıp Samsuna ailemin yanına kaçacağım.1 ay kalacağım.ama eşim destek olmadı gibi bu rapor çıkartma işinide erteliyor bende çıkamıyorum Yağız yuzunden bırakacak kımsede yok.çıldıracağım.hazır doktorum da izin verdi.mayıs ayında gittim gittim yoksa kaldım evde.
bende anlamıyorum canımeşimle bırakırdım
bende anlamıyorum şu erkek bebek sevdasını
burnundan gelmiş o en güzel günlerin
en önemlisi hayırlı evlat bence
eşim erkek bebek istiyordu ikili testte doktor %70 kız demişti ama ayrıntılı ultrasona kadar içinde o erkek olabilecek %30 un umudunu taşıyordu
içten içe üzülmüştüm aslında
ama ikincisi belki erkek olur diye 2. bebek yapmam
benim için cinsiyet hiç önemli olmadı hangi cinsiyetten olursa olsun benden bir parçaydı çünkü
çok zor günlerdi nurdanım anne olamama duygusu beni çok yıpratmıştı eşime bir çocuk veremezsem ölürüm diye düşünüyordum o derece bunalmıştım kimseyede söylemiyorduk bir sorun olduğunu çünkü üzüleceklerdi sadece eşim ve ben biliyoruz birde sizler hala da söylemedik tedaviyle olduğunu söylemeyide düşünmüyorum üzülmelerini istemem çok şükür rabbime artık bir evladım var allah bizi ayırmasın:Saruboceq:dilek super anlatmissin cnm..gozlerim doldu..
canim eger anlatmak istersen dinleriz...belki bir yardimimiz olur ve rahatlarsin..ama ne olursa olsun üzme kendini..herseyin bir caresi vardir..belkide cok büyütmemen gereken birseydir..:teselli:teşekkür ederim arkadaşlar bugün sabahtan beri ağlayıp geziyorum nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama anlatmalımıyım onuda bilemiyorum..şu an için anlatmasam daha iyi..öyle çok derin bir konuda değil ama beni hırlapalayan birşeyler var işte içimde ..
kayınvalideyi atkmıyorum ikincinin erkek olacağını duyunca büyüyüp evlenip elin kızıyla sana arkasını dönünce görürsün demişti daha hamileydim eşimle birbirimize baka kalmıştık..Onun için sorun çıkartmak normal sohbet kadar rahat ve kolaydırrrrrrr..Eim anneine arkasıınımı döndü hayır ama o öyle olduğunu idda ediyor... halbuki kendisi evladını kendinden uzaklaştırdı ..neyse saçma ve basit konular bunlar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?