2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de 1 gün gittim ayrobiğe.yeni olduğum için hareketleri öğrenmem zaman aldı.bir de dilkişlerim ağrıdı biraz.gitmadim daha.benim spordaki programım şu şekilde:
birgün üst grup ve karın bölgesi
ertesi gün alt grup ve karın bölgesi

keşke anne-baba okulları açılsa
eğitim aldıktan sonra insanlar anne baba olabilse önüne gelen çocuk doğuramasa
bununla ilgili yasalar vs olsa

dimi ya keske ama hayalden ote bir dusunce tabi

bizimki isiriyor ama farıknda olarak yapmıyor uyuklarken bir anda çenesini kitliyor oa n oluyor uyukladımı odum kopuyor :) ece napıyorsun acıyor ama diyorum pis pis siritiyor yuzume bakıp:)

şu toplantı işini iki çocuklu anneler için copyledim
çok güzel bir olaymış ama uygulanırsa tabeee

evet biz boyle saatli gunlu falan yapmıyoruz ama arada yapıyoruz bu tarz aktiviteler tv yi kapatıp karsılıklı sohbet ediyoruz berkenin en bayıldıgı anlar televizyon kapalı karsılıklı oturuyoruz
bir ara kitap okuma seansları yapıyoduk berke ilkokula basladgında alıskanlık edinsin diye her aksam 19,30-20,00 arası kitap okuyorduk ibo pek okumayı sevmez ben gazete okuyayım diyordu onun hasırtısından dikkatimiz dagılıyordu:)))
ama çocuklara aynı anda birsey yapıyor olmak ailesi ile çok hos geliyor

ben böyle uzun uzun alıntılar yapıyorum rahatsız olursanız yapmayayım hoşuma gidenleri paylaşıyorum zatii
yani sıkılırsanız okumayın
çokta tınn yazıcam işte bananeee

hehe deli yaa:)))
niye r ahatsız olalım sen ortaya koy alan alır almayan almaz.
konumuzla alakasız seyler yollamıyorsunki çocuk gelisimi sonuçta ben severek okuyorum

ama bakıyorum yorumlarım sizlerinkinden farklı . bilmiyorum belki bir tane buyuttum bazı seylerin oyel kitaplarda yazıldıgı gibi uygulanamadıgının farkındayım ondanmıdır yada ben mi farklı dusunuyorum emin olamadım
ama sanırım birtane buyutup yasadıklarımdan yola çıkarak boyle dusunuyorum
iki çocuklu annelerde benden farklı dusunuyorsa o zaman diycem ben farklı bakıyorum .

ha bir de neva bu ay sadece 80 gr almış.üzülmedim ama.yapacak birşey yok.boyu uzamış.demek ki gelişyor

off çatlıcaktım okurken..allah insana sabrını veriyor işte.çok şükürki erkenden kendine gelmişsin.

ne güzel ne mutlu sana.benim eşim benden yorgun mübarek.her iş bende.işe gidiyorum.alışveriş,temizlik yemek ama kocacığım işten bir geliyor bilgisayarın başından hiç kalkmıyor.oğluma saat başı 5 dk sevgi gösterisi yapıp tekrar bilgisayarın başına gidiyor.şöyle 10 dk oyaladığını görmedim

çok çok güzel ifade etmişsin.bende senin gibi eşimden dolayı tamamen yanlızım.allahtan oğluma annem bakıyor ve hafta içi bende kalıyor yoksa kafayı sıyırırdım heralde .

aa iste bu olmadı bende linke tiklayıp okumaya usenirim :)
neyse neyse çogunlgugn okumaya vakti yok sanırım artık biz linkten devamederiz

yiğit sabahları uyandığında özellikle çok öksürüyor. ama gün içinde azalıyor. bende şu benical şuruptan verdim yine evden çıkmadın önce. ama iyi mi ettim bilmiyorum...

canım oksuruksurubunu oksurdu diye vermemelisinbence sabahları yapıyors ya gece bogazı kuruyordur yada baska birsey olabilir
kaloriferlerin uzerine su koyuyormusunuz gece yattıgı odada ozellikle ?
ve oksuruk surubu duzenli verilmeli

esrako sana özel mesaj atacağım şimdi bakar mısın?

tamam bakıyorum simdi ben alıntı yapa yanıtlaya yanıtlaya gidioyurmda yeni gordum

inanırım inanmazmıyı fatmacım bakıcımız surekli okuyor birseyler eceye bugun ozellikle rica edeceğim nazar duası falan okusun diye ama disten heralde ya

aaa evet ya ondan olabilir canım. bizim buhar makinemiz bozuldu da bir ay kadar önce. ondan olabilir. o zaman vermeyeyim bakalım şurup. zaten bu sabah vermiştim sadece.. su koyayım kalorifer üstüne bu gece.bakalım yarın gözlemleyeyim..
tabii okusun özellikle yasini okusun esracım.. hafifliyor çocuklar. büyük ihtimal dişten ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım..

dün ağzımın içinde yaralar çıktı.. üç yerde. acayip acıyor yaa.. rahatsızlığımdan dolayı heralde. günlerce geçmez artık. üff..

meltem fitik varsa ciddi olarak dr onayı almadan sakın yapma plates falan
kilo vericem dersen saglıktan olmamak gerek aman yani dikkat

fatmacım biz yazıyoruz o zaman vermeyeyim surup diyorsun sorumlu hissederim sonra kendimi:) fikrimi soyluyorum ama direk etki etmek istemem belki vermelisin bilmiyorumki ..

AYNEN BENDE GECEELRİ KALKIP EMZİRİYORUM VE DAHA YENİ 1 HAFTA ÖNCE ADET OLDUM.

:lepi:

ALLAH SABIR VERSİN.ALLAH YARDIMCIN OLSUN
OH NE GÜZEL:)))))))))))))))))

AMİNNNNNN

meltem fitik varsa ciddi olarak dr onayı almadan sakın yapma plates falan
kilo vericem dersen saglıktan olmamak gerek aman yani dikkat

aslında tam fıtık var da demiyorlar yok da demiyorlar
haftaya genel cerrah a gidiceğim tekrar eğer gerçekten fıtıksa bir an önce ameliyat olmayı düşünüyorum estetik olarak ta beni rahatsız ediyor zaten

Ben kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
Yazip sizi de uzmiyim diyorum ama off cok bunaldim, yoruldum, uzuluyorum..

canım ne demek üzmek paylaşmak için burdayız hiç öyle düşünme....

kıyamıyorum ya inan sanada teoyada sen dr.sun daha iyi anlarsın ama böyle hergün ateşlenmesi neden kaynaklanıyor çözümü yokmu hep böyle sık sık ateşlenecekmi???
keşke yapabilecek birşey olsa.... iyileşse teomuz bir daha hiç hasta olmasa...... arada bizimkiler hastanıyor biz nasıl panikliyoruz üzülüyroum ki sen bu durumu bizim üstümüze kaçıncıya yaşıyorsun nerdeyse hergün gibi... bi anneyi nasıl üzdüğünü yıprattğını tahmin edebiliyorum... hele bide işte olunca aklın onda kalıyor... offff offff

nurdan bronsiti astımı vs anlıyorumda atesle birlikte olanını duymamıstım kuçuk bebek diyemi ates ekleniyor
benim anneminde bronsiti falan vardı tıkanırdı toz a alerjisi vardı falan ama ates hiç olmuyorrdu arkadaımın çocukları var onlarda oyle ama 3-4yasında çocklar
bu ates bebek diyemi var ??

guli naber nerelerdesin yazmıyorsun pek bu ara bosladın bizii??

bu arada bizim onluklerden baktınmı aldınmı akife ??

benimde öyle canım... astım başlangıcım var artı alerjim var ama bendede hiç ateş falan olmuyor.... ama küçük bebeklerde bünye bağışıklık olmadığı için ateşle tepki verebiliyor olabilir tam olarak bende bilmiyorum ama....

ESRAAA yaho nasıl iyimi düzeldimi ishali biraz daha....

bak aklıma ne geldi... dün sen antibiyotik kullanıyorum dedin ya genelde bebeklerde antibiyotik kullanırken yan etki olarak ishal yapmıyormu zaten yahoda ishal oda etki ediyor olmasın.....

adaş konuşarak anlatmayı deneyeceğiz ikna yolu ile
ceza vermek çözüm değil bu konu hakkında çok yazılar okudum birçok pedagog ceza verme yönünde ancak sonuç olarak bakıldığında ceza vererek kaç kişi adam oldu tartışılır bir konu
ceza vermek anne babalar için en kolay yöntem maalesef
bizlerde bu bu şekilde büyümedikmi??sonuç olumlu olmadı hiçbirzaman
dayak yada duygusal cezalara karşıyım diyorsun geriye ne kaldı peki arkadaşım??
bir çocuğa odana git sana ceza veriyorum dediğinde duygusal ceza olmuyormu bu senin ceza anlayış nasıl tam olarak bilemiyorum ama ben ceza olayına karşıyım kesinlikle

bu konu ile ilgili bir kıssadan hisse okumuştum onu kopyalayacağım
bizlerin uygulaması ne kadar ters gelen peygamber efendimizin yaptığı bir davranış
suç işleyen çocuğa mükafat vermek..kulağa ne kadar abes geliyr değilmi??

''Peygamber Efendimiz’de (sallallahü aleyhi ve sellem) görüyoruz. Bir gün kendisi mescide doğru ilerlerken, okunan ezan ile dalga geçen çocukları görür. Çocuklar yol kenarındadır ve Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) onlara selam vererek yaklaşır. Sonra ezan ile dalga geçen çocuğa “Ne kadar da güzel sesin var” der. Çocuk bir peygamberi karşısında görünce şaşırır. Şaşkınlığını henüz üzerinden atamadan, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) çocuğun saçlarını okşar ve “Mescitte de bu güzel sesinle ezan okur musun?” diye sorarak onun elinden tutup mescide götürür. O çocuk o günden sonra mescitte müezzinlik yapmaya başlar. Bu sahabe efendimiz, mescitte uzun bir süre müezzinlik yapar ve saçlarını ömür boyu kesmez. Çokça uzayan saçlarını kesmesi konusunda tavsiyede bulunanlara da öfkelenerek “O saçları kim okşadı bilmiyor musunuz?” diyerek, Peygamber Efendimiz’e (sallallahü aleyhi ve sellem) olan muhabbetini dile getirir.

Yukarıdaki olayı analiz edelim: Suç işleyen bir çocuk var ve ezanı hafife alıyor. Tıpkı kendi evimizde bizim okuduğumuz ezan ile dalga geçen çocuk gibi. Bu suç karşılığında Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) nasıl davranıyor? Çocuğu yanına çağırmıyor aksine, çocuğun yanına kadar gidiyor. Bu çocuğa değer vermektir ki “duygusal bir mükafat”tır. Arkadaşlarının yanında, çocuğun sesinin ne kadar güzel olduğunu söylüyor. Bu ise ikinci mükafattır ki buna da “sosyal mükafat” diyoruz. Daha sonra çocuğun saçını okşayarak, üçüncü kez mükafat vermektedir. Son olarak da elinden tutarak onu mescide müezzin olarak tayin etmektedir ki bu da dördüncü mükafattır.

Halbuki, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) suç işlemiş bir çocuğun davranışını değiştirmek için cezaya baş vurmadı. Aksine artarda dört defa mükafat verildi.

sibelim sabah yine ishal çıktı ama genel durumu iyi şu anda şükürler olsun bu antibiyotik işinede aklım ermedi zatii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…