keşke anne-baba okulları açılsa
eğitim aldıktan sonra insanlar anne baba olabilse önüne gelen çocuk doğuramasa
bununla ilgili yasalar vs olsa
Yaa Doruk da sert tonda konuşunca anlıyor artık, bir tek şey dışında; beni emerken ısırınca "hayır" diye bağırsam da, o çekiştirmeye, ısırmaya devam ediyor, hiç tınlamıyor. Emziremiyorum resmen, meme ucumda 50 tane diş izi oluyor
şu toplantı işini iki çocuklu anneler için copyledim
çok güzel bir olaymış ama uygulanırsa tabeee
ben böyle uzun uzun alıntılar yapıyorum rahatsız olursanız yapmayayım hoşuma gidenleri paylaşıyorum zatii
yani sıkılırsanız okumayın
çokta tınn yazıcam işte bananeee
buket berke dogdugunda ben 22 yasındaydım. Yaklasık 15 gunluk falandı annemle kayınvaldem anladılar ben delirmek uzreyim çok mutsuzum bırakın bize çıkın bir sahile inin falan dediler iboyla indik yuruyoruz ben birsey diycem ama kızma dedim çocuk dogurdugmua pismanım diye itiraf ettim inanamıdım ibo bende dedii... Dusunmeden çabuk istemisiz keske yapmasaymısız falan dedik bir ann. O anı hiç unutamam o konusmayı yaptıgımız sokagı sozcuklerimizi
nasıl sarfetmisim nasılbu noktaya gelmisim bilmiyorum oluyor iste.
Yine berke dogdugunda geceleri uyumadıgında ölse uzulmem heralde diye aklımdan geçirdgim olurdu akabinde onu salonda bırakıp mutfaga mama yapmaya giderdim hık diye bir ses duyardım mesela kustu bogulcak diye deli gibi kosup baktıgımı kaldırdıgımı hatırlarım
demekki gercek hislerim bu degilmis dogum sonrası bunalımıymıs tum bu korkunç dusuncelerim.
Ece de neler hissettim anlatsam inanamazsınız
o kadar kotu oluyorumki aklıma geldikce. Bazen kendimi kaybedip bunu yapabilirdim alahım yardım etmis korumus diyorum
ama dr un dedigi gibibelik çogu insanın aklından bunlar geçiyor oruh haliyle ama anlatmaz kimse
bu gune kadar bende sizlere anlatmadım anlatamazdım zaten korkunç seyler dusundum. Yapmayı dusundugum hareketin sonrasınada neler yasanacagını planladım dusundum kim ne tepki vericek kimler neler yapacak falan uzun emzirme seanslarında bunları dusunuyordum
dusundugum sey ece yi alıp balkondan asagıya atmaktı. O an tum dertler sıkıntılar endiseler vs bitecekti. Boyle belki saliselerle dusundum bunu yani saniye bile diyemem sonra ben neler dusunuyorum diyip beynimden kovaladıgım olurdu bu korkunç anı. Ama sonra kendi hayalimin etkisinde kalır oyel birsey yapsam kim napar ibo nasıl paralanır berke nasıl kendine gelir falan bunları dusunup çıldırcak gibi oluyordum ben ne korkunç bir anneyim aklımdan nasıl geçiririm diyordum
sonra yasayacagım vicdan azabını omur boyu benim pesimi birakmayacak korkunçduyguları dusunuyordum falan ve daha beter hislere kapılıyordum ben ne bicim insanım diye...
Yanii hepsi geliyor geçiyor insan için hersey ama ben çabuk silkelendim yinede bunlar ilk bir ay kadar surdu
sonrasında ise baslamayı hayal ettim daha insani bir hayal sanırım :)))
simdi yi sorarsan evde kızımla oturuyor olmayı su an isterdim onu kucaklamayı oyunlar oynamayı ilk emekleme hareketlerini izlemeyi.....
ne güzel ne mutlu sana.benim eşim benden yorgun mübarek.her iş bende.işe gidiyorum.alışveriş,temizlik yemek ama kocacığım işten bir geliyor bilgisayarın başından hiç kalkmıyor.oğluma saat başı 5 dk sevgi gösterisi yapıp tekrar bilgisayarın başına gidiyor.şöyle 10 dk oyaladığını görmedimbenim eşimde tam tersi... Kendi babasından çok fazla ilgi ve sevgi görmemiş.....genellikle sinirli bi babası var...
Ama eşim allah razı olsun babasından kendisi görmediği için seline çok düşkün.... Babalık görevini fazlasıyla yerine getiriyor... Selin geceleri uyansa benden önce o kalkar selini sallamaya ben 1 kere kalkıyorsam o 2 kere kalkıyor.... Dün işte çok yoruldum bu gece sabaha karşı selin uyanmış babası mamasını yedirip yeniden uyutmuş onu hiç duymamışım bile.... Bu çocuğu ikimiz istediğimiz için yaptık sorumluluklarının tek annede olması ortak paylaşım olmalı ben çalışıyorsam eşimde çalışıyor aynı saatte giriyoruz eve aynı saatte çıkıyoruz hatta ben yol gidip geliyorum hergün 90 km.... Yapmasaydı bende onun başına dünyayı dar ederdim..... Eşim bu kadar yardımcı olmasaydı inanın ben tek başıma seline bakamazdım... 2. Bebeğide asla düşünmezdim..... Ama sağolsun eşim ve kayınvalidem fazlasıyla yardımcı bana...... Böylede olması gerekiyor.... Sorumluluklar tek annede olamaz hang ibirine yetişeceğiz ozaman bizler....
kızlar okuyorum ama biturlu dalamıyorum sohbete nedense...
Bebek 2 hatta 3.yude istiorum 35ime geldigimde cocuk yapma konusunu kapamak istiorum suan 30 yasındayım (birkısım medya 31sin dio:) ) mukemmel bi duyguymus annelik tum zorluguna ragmen.. Benim kocam cokmu ilgili cokmu yardımcı cocuk bakma konusunda hayır asla ben tamamen yanlızım hem anne hem es hem evhanımıyım hemde ruyalarımda karıyer kadını :)) tum bunlara ragmen mutluyum allahıma nekadar sukretsem az beni evlat sahibi yaptıgı icin.
Cok zor bi hamilelik yasamadım ama hamileyken hastanede bile yatmak zorunda kaldım, sezercik sonrası herkes 1 haftada kalkarken ben 1 ayda kalktım ayaga cok sıkıntılı gecti lohusalıgım catladım kıc bas meme dagıldı yara oldu ama evladıma her bakısımda icim titrio ...
Bilmem ifade edebildimmi kendimi
http://kara73600.blogcu.com/cocugunuza-televizyon-bakmasin/6305165
kopilemedim link verdim bu sefer güzel bir yazı
yiğit sabahları uyandığında özellikle çok öksürüyor. ama gün içinde azalıyor. bende şu benical şuruptan verdim yine evden çıkmadın önce. ama iyi mi ettim bilmiyorum...
esrako sana özel mesaj atacağım şimdi bakar mısın?
esra aynı yazıyı ben de dün yazmıştım.. sorunlarımız aynı. zaten bizim bıcırıkların haftaları da aynı. üst dişler kabarmış durumda. sorunun o olduğunu düşünüyorum ben de. fakat dün annemi arayıp söylemiştim yiğit böyle böyle. bütün gece uyumadı. hep ağlayarak uyandı diye. o da okumuş işte biraz. nazar duaları filan. öyle esnedim ki diyor gözümden yaşlar geldi diyor.. bu geceyi şükür daha rahat geçirdik. inanır mısın bilmiyorum ama bi oku derim. ya diş ya nazar..
aaa evet ya ondan olabilir canım. bizim buhar makinemiz bozuldu da bir ay kadar önce. ondan olabilir. o zaman vermeyeyim bakalım şurup. zaten bu sabah vermiştim sadece.. su koyayım kalorifer üstüne bu gece.bakalım yarın gözlemleyeyim..canım oksuruksurubunu oksurdu diye vermemelisinbence sabahları yapıyors ya gece bogazı kuruyordur yada baska birsey olabilir
kaloriferlerin uzerine su koyuyormusunuz gece yattıgı odada ozellikle ?
ve oksuruk surubu duzenli verilmeli
inanırım inanmazmıyı fatmacım bakıcımız surekli okuyor birseyler eceye bugun ozellikle rica edeceğim nazar duası falan okusun diye ama disten heralde ya
AYNEN BENDE GECEELRİ KALKIP EMZİRİYORUM VE DAHA YENİ 1 HAFTA ÖNCE ADET OLDUM.GECELERİ EMZİRME GEREKLİ Mİ ?
Prolaktin hormonu geceleri daha fazla salgılanır. Bu nedenle geceleri emzirme süt üretimini artırır.
Prolaktin hormonu anneyi gevşetir ve bazen uykusunu getirir.Anne geceleri emzirse bile genellikle iyi dinlenir.Kaynakwh:
Prolaktin ile ilgili hormonlar ovülasyonu baskılar, emzirme yeni bir gebeliği önleyebilir. Geceleri emzirme bunun için de önemlidir.
Bebekler gereksinimlerini yalnızca gündüzleri beslenmekle karşılayabilecek duruma gelinceye kadar geceleri de emmek isterler.
Gece öğünlerinin kesilme zamanı bebekten bebeğe farklılık gösterir.
Genelde ilk aylardan sonra gece emzirme aralıkları uzar.
belki de bu prolaktin yüzünden hala adet olmadım ben geceleri kalkıp emziriyorum çünkü
SEVGİLİ GÜZEL ANNELER hemen hemen hepimizi kaplayan olumsuz düşüncelerin çoğunun sorumlusu ani hormanal değişimler..onun için kimse kendini ne suçlu hissetsin nede ben ne kötüyüm desin ..bu düşünceleri aklımdan geçirmedim diyen kişi sayısı parmakla sayılacak kadar az olsa gerek..
TUBA' nın doğumunda çok kötü günler yaşadım ..hamileliğim deseniz hastanelrde geçti..severek evlendim planlı bebek yaptım ama bazı zorluklar çok yıprattı ve doğum sonrası kızımı acil sezeryanla doğurunca kabullenmem .çok zor oldu hep normal doğuma hazırlamışrım kendimi ama olmadı benim koptuğum an sezeryana alındığım andır..sonrası çok zor günlerdi bebeğimi doğraken göremedğim için kabullenemedim bu benimmi diyorudm bu yetmiyormuş gibibenlen aynı adı taşıyan ve benlen peş peşe sezeryana giren bayanın bebeğine bize bizmkinide o aileye müjdelemişler ki onlarınki erkek ve benim göbek şekime göre herkesin senin oğlunolacak ifadesi ama ne hikmetse hamile kaldığımı duyduyuğum anda kızım olacağını ve 6. ayında netleşmesine rağmen hala aile fertlerinin erkek bebek beklentisi ve bu yanlış haber ortalığı karıştırdı ..sorun çözüldü ama bende çözülmedi düşüncesizce yanımda önce oğlunuz oldu dediler bebekleri karıştırmışlar muhabbetiki akrışma filanda yok sadece doğuma girmeyen hemişre isimlere bakmış soy simlere değil hata orda olmuş ama beni mahvettiler.Kızımı bunun yüzünden emziremedim ben her emzirmeye aldığımda ya başkasının bebeğini emziyorsam diye ağlardım sonra DNA testi yaptırmaya kara verdim ..Yaptırdımmı hayır niye bu düşüncelerin sebebi dış baskılardı illa bizim ailede ilk erkek bebek doğardı kesin bir yanlış vardı..Çünkü ailedeki bütün herkesin ilk iki bebeği erkektir bizde..Neyse sonuç ilk bebekteki en güzel anlarımı zehir ettiler 3 aylıktı kızım kendime geldim diyebilirm..o günlerde ölmeyide çok istedim kızmıla birlikte hemde neler düşünmedimki onu bu kötü dünyada yanlız bırakıp gidemezdim onunla gitmleiydim falan filan...ama hepsi geçti gittii..
Yusuf paşayı da isteyerek yaptık..ve İYİKİ İKİ ÇOCUĞUM VAR VE ONALRSIZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM..Sosyal hayat nasılsa bir müddet sonra yerine oturuyor..Ev işi ise ne olurki bir kaç ay daha varsın kirli dağınık kalsın..
ALLAH SABIR VERSİN.ALLAH YARDIMCIN OLSUNyoruldum çok fazla hemde bu çocuk kucağımda sürekli gezmek istiyor sesinden başım ağrıyor artık.eşimse zaten geç geliyor o kadar destekçi ki dün yağızı aldım uyutmaya (sallamadan uyutma eğitimi vermeye çalışıyorum)uykusu bastırmış uyudu uyuyacak aldı uykusunu kaçırdı geri getirdi bana.o kadar yardımcı yani hakkını ödeyemem sağolsun.hem işyeri sıkıntıları hem bebek hem hamılelik hem YALNIZLIK!! yeter diyorum 2 saattir ağlıyorum.eşim bir zahmet raporumu çıkartırsa bol sayıda iğnelerimi alıp Samsuna ailemin yanına kaçacağım.1 ay kalacağım.ama eşim destek olmadı gibi bu rapor çıkartma işinide erteliyor bende çıkamıyorum Yağız yuzunden bırakacak kımsede yok.çıldıracağım.hazır doktorum da izin verdi.mayıs ayında gittim gittim yoksa kaldım evde.
OH NE GÜZEL:)))))))))))))))))ev islerine yetisme konusunad eskiden mukemmel olmaya çabalıyordum ece berke uyudukütan sonra yemek yap evi topla utuyu yap aklımda kalacagına mutlaka isiyapardım sonra pestil olarak yatardım uykusuz kalıp kendimi toplayamazdım birkaçhaftadır karar aldım zorunlu isler haric canım istemedimi yapmıyorum
birde ibo ve berkenin dagıttıklarını toplardım
artık gormezden geliyorum
sonuç noluyor ibo dagıttıgı seyi bir sure sonra toplamayınca ben kendi topluyor
eskiden hastalıktı egrilen paspası bile egilipduzeltirdim herseyi boyle ama gelip geçerken herseyi intizama sokardım belim sırtım agrır yorulurdum çok oturmaya vakit bulamazdım simdib osverr deyip geçiyorum bakıyorum toplanmıs kim yaptı muhtemelen ibo:)
berkenin giysileri katalrdım hep okul giysilerini ibo giydiriyorsabah bene rken çıkıyorum
aksamları onları istifler kirlileri kirlilge koyar digerlerin katlardım hiçç yapmıyorum artık sabah nasılsa giydirmeden evel ters yuz etmesi gerekiyor ibonun
berkede varsın kırısık pantalonla okula gitsin aksamdan duzgun koymayı ogrensin diyorum
kendimi paralamıyorum
boyle olunca ben yourldum birsuru is yaptım siz dagıtıyorsunuz yardım etmiyorsunuz diyesoylenme de yapmıyorum onlarda mutlu ben soylenmedigim için herkes mutlu:))
bu çok karışık olan konuya bende nacizane fikrimi yazmak istedim
evliliğimin 2.yılında çocuk istemeye başladım eşim daha istemiyordu 1-2 sene daha hayatın tadını çıkaralım diyordu ama ben sanki çocuğum hiç olmayacakmış düşüncesine kapılıyor biran önce çocuk istiyordum yapmaya karar verdik aradan aylar geçti ben hala hamile kalamıyordum sanki içime doğmuştu bir aksilik olacağı o yüzden çok istemiştim doktora gittim yumurtlama olmadığını tedavinin uzun bir süreç oalacağını sabırlı olmamı söyledi ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi dünyam yıkılmıştı çok önemli bir problem yok ilaçla olucak demesine karşı ben yinede bir sorun olduğunu duyunca yıkılmıştım anne olamayacağım hiçbir zaman diye düşünüyordum uyguladığım tedaviye rağmen olmuyordu her ay adet zamanım yaklaştığında test yapıyordum negatif olduğunu gördükçe ben bitiyordum bunalımlara girmiştim her gece sessiz sessiz ağlıyordum yüce rabbime yalvarıyordum anne olmak istiyorum diye farkındaydım eşimde kaygılanmaya başlamıştı bana belli etmemeye çalışıyordu ama ben anlıyordum o da çok istemeye başlamıştı
neyseki dualarım kabul oldu tedavimin 4.ayında hamile kaldım dünyalar benim olmuştu anne olacaktım gözlerine bakınca bir gülüşüyle bir dokunuşuyla beni mutlu edecek bir yavrum olacaktı zor bir hamilelik geçirdim 9 ay boyunca mide bulantısı yaşadım daha birçok sorun oldu ama herşeye rağmen değer hele onun bana anne diyeceği günleri düşündükçe daha da bir mutlu oluyorum o günleri iple çekiyorum ve diliyorum tüm herkes bu duyguyu yaşasın allahım kimseyi evlatsız bırakmasın
2. çocuk düşüncesine gelince ben istiyorum fakat eşim kararsız kıvançı en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum diyor 2.ye gücüm yetermi maddi olarak bilemem diyor birde bazen konuşuyoruz yatağa yatınca eşim diyorki hani sen diyorsun ya annelik bambaşka diye babalıkta bambaşka eğer kıvança birşey olursa ben yaşayamam bunu bil diyor bende diyorum siz yoksanız ben ndn olayım bu çocuğun bizi birbirimize daha çok bağladığına inanıyorum ev işi gezmek tozmak hepsi birşekilde zamanı gelince oluyor ama evladınızın olmadığını düşünsenize ne kadar kötü bir durum yüce rabbim herkese annelik ve babalık duygusunu yaşatsın:Saruboceq:
meltem fitik varsa ciddi olarak dr onayı almadan sakın yapma plates falan
kilo vericem dersen saglıktan olmamak gerek aman yani dikkat
Ben kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
Yazip sizi de uzmiyim diyorum ama off cok bunaldim, yoruldum, uzuluyorum..
nurdan bronsiti astımı vs anlıyorumda atesle birlikte olanını duymamıstım kuçuk bebek diyemi ates ekleniyor
benim anneminde bronsiti falan vardı tıkanırdı toz a alerjisi vardı falan ama ates hiç olmuyorrdu arkadaımın çocukları var onlarda oyle ama 3-4yasında çocklar
bu ates bebek diyemi var ??
bu yazı iyi hos da çocugun hangi yolla terbiye edilmesi gerektigini yazmamıslar ? kuçuk bebege atesten uzak durmasını prize ellememis gerektigini nasıl anlatmalıymısız peki ?
sartlı refleks hayvanda uygulanıyor diye insanda uygulanması sakıncalımıymıs ? baska yol yontem varsa yapalım ama burda yazmıyor bos yani bu durumda bu fikirler benim için.
ayrıca her ceza alan çocuk ilerde ergenlikte asi oluyor kafa tutuyor vs demek degil abartılı bir yazı bence.
dayak yada duygusal cezalara karsıyım
sunu yapmazsan seni sevmem asla agızdan çıkmamalı
ama yapacagı yanlıs seyin bir bedeli olduguun bilemzse çocuk nasıl egitilebilir.
bizler içinde geçerli olan bu degilmidir biryanlıs yaparsak bedelini oderiz bunu biliriz
boyle biryaptırım olmasa hangi yontemle toplum asayisi saglanır
o zaman suç isleyenleri vicdnı ile abas basa bırakalım bir daha yapmasınlar o mantık oluyor bu ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?