2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

adasım simdi okuyarak teorikte bu dogru bana gore bu yanlıs diyebiliyorsun. ben kendi yasadgım deneyimlere bakarak konusoyurum yapamayacagım seylere yaparım demek istemiyorum

inanırmısın her haftasonu iboyla oturup karar alıyoruz bu dogru bu yanlıs sesimizi berkeye yukseltmeyelim o bagırarak konussa bile bizimle ki bu ara asiligi uzerinde mesela biz yine sakin konusalım oglum niye bagırıyorsun bak biz bagırıyormuyuz diyelim su sekil yaklasalım bunu yapalım birsuru kararlar alıyoruz ama gelip oyle bir damarına basıyor oyle bir sinirlendiriyorki seni yine bagırıyoruz yine agzımızdan kotu sozler çıkıyor.
dogruları çok iyi bilmekle birlikte uygulamak çok kolay olmuyor onu demek istioyrum. sabırr sabır biryere kadar çocuklar buyudugunde goreceksin her an sabırlı olamiyor insan. hele birazda heyecanlı bir yapın varsa çok sakin degilsen dahada zor.

ve sana bir ornek anlatayım
yine boyle berke naparsa yapsın biz sakin olacagız ilimli olacagız diey karar aldıgımız bir gun geldi okuldan oyle bir degisken ruh hali ile geliyorki bazen melek bazen agresif. yine agresif modda geldi ben surekli canım cicim oglum yapma hadi yemek yiyoruz gel falan ben yumusak oldukca resmen neler yaptı tepeme çıktı sonunda ehhh yeter artık kendine gel çabuk masaya otur yemek yiyoruz deme moduna geliyorsun
ondan evel hadi oglum hadi bitanem gel artık bak seni bekliyoruz vs vs
çocuklar bu yumusaklıgı kullanıyorlar bazende. sozunu ugeçiremedigin noktada nasıl davranacaksın yine tabiki kızgın birses tonu ile yada tehtitkar konusma ile geldin geldin gelmezsen tv yok bu aksam misalii baska bir yolu yok bana gore .

ve çocuklu birçok arkadasım var çogu kisi benimle aynı fikirde kitaplar tamam iyi hos hersey çok mantıklı guzel uygulamada sekmeler oluyor insanın zıvanadan çıktıgı oluyor. her zaman o sabrı o istikrarı korursan ne ala .

benim verdigim cezaların en basında bilgisayarda oynamama cezası var. bu bir duygusal ceza değil. odana git pek demem demedimde etkiside yok zaten benim oglumda gider yatar umursamaz.
mesela son gunlerde surekli bilgisayar cezası aldı sonra guzel birseyler yaptıkca cezasını kısalttım odul olarak vs . ama hiç bir yaptırım olmazsa yapmıyorrrr yemege bile oturtmakta zorluk yasıyoruz. aksam 7,30 gibi geliyor guzel guzel hadi oglum hadi gel seni bekliyoruz ile saat 8 oluyor zaten 21,30 da yatması gerek hangi arada yemek hangi arada meyva yiyecek. 8 de hala gelmiyorsa dolanıyorsa evde artık kızıp bagırmaya baslıyorsun .

yani sana anlatacagım daha benzeri oyle çok ornek varkı

yada banyo yapmayalı 4 gun olmus misal hadi oglum bu aksam yıkayayım seni yok. canım istemiyor yapmıycam oglum kokarsın arkadasların senden kaçar iste yapma bak insanlar gun asırı falan yıkanmalıdır anlatıyorsun hep anlatım hep anlatım diyoruz ya. ama sonuç yoksa ne yapacaksın bu sefer ogretmeni diycek ne bicim aile yikamamıslar çocugu
yada bırak kimin ne dedigini kafasının derisi pul pul kuruyor sonra kasınıyor falan yani bir noktada hayıryapmıycam dedigi anda yapılması zorunlu olan isi kızarak tehtitle vs den baska yaptırma gucum fikrim aklım olmuyor..

dedim ya yasayın birkaç sene sonra insallah yine burda bunları yazısıyor olalım ve diyimki bravo esra super yontemlerle super çocuk yetistiriyorsun benim senden ogreneceklerim var. senden ozaman cidden deneyim ve fikirlerini alırım. ama su an sadece kitapları okuyarak konusmak bosa geliyor bana. her çock farklı her cocuk ayrı karekter kimi sert yaparsın etkilenir kimine ılımlı yumusak yaklasarak yaptırırsın yapması gereken seyleri kimine höt köt deyip korkutmadan hiç birsey yaptıramassın

hah damla da yazmıs ya
hadi buyuk çocuktan bahsediyoruz ceza odul derken
peki bebeklere madem cis demiycez nasıl anlatmayı dusunuyorsun sen esra mesela ?? yaho ellemeye yoneldiinde sıcak birseye mesela cekmeceyi ayagımla tutuyorum diyorsun her an pesinde herseyi sen tutarakmı ogreteceksin ??
buyukç ocukta ceza odul tartısılır kaldiki uzmanlar hem fikir olamamıs biz mi olacagız.
zaten somut bir sonuç olsa çocuga ceza odul zararlıdır sunu yapın en iyi adamı boyle yetistirirsiniz diye bir sonuç olsa eminim herkes uygulamaya koyulur ama bu konuda bile oyle çok secenek varki

onu bir yana birakalım

bebeklere nasıl ogreteceğiz peki kendine zarar verecek seyleri
??

biz dr a biz den mama yemiyor falan dedigimizde olmazsa aksam çorba ogununu bakıcı size birakısın gunduz vermesin aksam siz çorba yedirip yatırın dedi
bekli gaz sorunumuz yok artık ondan dedi ama aksamda çorba verilebilirmis

bende topiğe adapte olamıorum yaaa ,

cok uzunları okuyamıorum darlanıorum sohbetle ilgili fikrim olsda elim gitmio nie boyle oldu..

ecede bugun ne yese kusuyo bebeim surup verdim aferin mama verdim uyuttum bakalım.. hala daha yerlesemedim beaa.. gitmek ayrı gelmek ayrı dert

ben aksamları fix muhallebi sonra mama verip yatırıorum gece mızıkladı emzireyim dedim pekte emmedi istekli yani sanki emmese emmez gece ama hep zırıl zırıl bi kesintisiz uyumuo belki 6-7 kez uyandım bu gece. pozisyon bulamıo

BABYBıM hoşgeldin.... olamıyorum dersen olamazsın.. negatif yaklaşma.... biz sana adapteyiz sensiz olurmu hiç yazmasan....

ESRA biz çorbalarını akşam veriyoruz... bi sıkıntı yaşamadık.. çorbadan sonra ne mama yiyor bir daha nede muhallebi....

dün ağzımın içinde yaralar çıktı.. üç yerde. acayip acıyor yaa.. rahatsızlığımdan dolayı heralde. günlerce geçmez artık. üff..

fatmacim direncin dusmustur cinko ve c vitamini iceren komple vitamin takviyesine basla hemen..

allahim hic calisasim yok ya saatlerin gecmesini bekliyorum resmen..(

ben aksam muhallebi yada biberon veriyorum..corbasi sebzesi meyvesini kreste yiyor..bi tek kres donsu yogurt veriyorum bebe yogurtlatindan meyveli bayilarak yiyor, aksam yatmadanda mama ..

aynen bende birde simdi aksam yuruyus faslı var mesai yi bitirmekle olmuyor yuruyeyim içim rahat evime gideyim modundayım yurudukten arabaya bindikten sonra benim için keyifli saatler baslıyor asıl

bu cocuk egitiminde bende esrakoya katiliyorum..evet esranin eklemis oldugu yazida pek cok dogrular var..hatta televizyonda da psikolaklar iste söyle davranin böyle davranin deyip duruyorlar..ama ben bazen diyorumki agzi olan konusuyor..basina gelmeyen anlayamaz..bende anne olmadan evvel aman ne anneler babalar var..sürekli bagirma cagirma ceza,kavga...vs...ama basina gelince ayni bu durumun icinde buluyorsun ister istemez kendini...her yasta ayri bir psikolojiye giriyorlar ve resmen sizin iyin niyetinisi kullanmaya basliyorlar..e o zamanda devreye disiplin giriyor..tamam konusuyoruz konusuyoruz ama doktorlarinda dedigine göre mantik yoktur cocuklarda..ee nasil anlasin cocuk bunu...anlamiyor ve bagirmaya aglamaya basliyor..haliyle bende ya birakiyorum agladigi kadar aglasin yada ceza veriyorum..cünkü nasil okulda kurallar varsa aile icinde de hepimizin uymasi gereken kurallar var..bunu oda bilmeli ve uymali..uymadiginda da bazi kisitlamalar ya da televizyon izlememe cezasi veriyorum...örn; siz telefonla konusurken sürekli size soru soran ve bagiran bir cocuga o an nasil konusarak egitirsiniz..?? tabi daha sonra ona izah edebilirsiniz..ama anlamiyorsa bende aynisini ona yapiyorum ve onun görmesini sagöiyorum..bir de cocuklara ciss deme isss deme hayir deme...nedir yani..anne benmiyim o mu?? yani buda insan psikolojiosi..bu kadar tahammül edebilen insanda peygamber sabri olmali..benim tavsiyem hic birseyi abartmadan kendi fikirlerinizide katarak kendi egitim ve disiplininizi uygulayabilirsiniz..

birde en sinir oldugum adam insan icine girince yaptiklari..siz saniyormusunuz biz konusmuyoruz...evet anlatiyoruz ama yine imam bildigini okuyor..yapma oglum etme oglum yok..birisini gördüklerinde basliyorlar simarmaya...gecen bizim oglan arkadaslarin yaninda ne desin annemin memeleri var cicikleri var...vs..kaydirigubbakcemile3 bunu en az 10 kez tekrarladi..adamlarin yaninda kipkirmizi oldum..sus oglum diyorum poposunu sallaya sallaya devam ediyor..insanlar gitti cit yok..yaramazlik bitti..bende dedim eger böyle yapmaya devam edersen sende arkadaslarina gidemez ve onlarda sana gelemez..o gün bugün artik yapmiyor ve cok uslu oluyor..bazen ceza ve ödül cocuklar icin gerekli bence...

ben teoyu alinca koca bi tur atiyorum mahallede yarim saat yuruyorum eger ruzgar yoksa gunes varsa..

biz de ek gıdalar genelde gündüz veriliyor akşam 6 dan sonra sabah 6 ya kadar emzirme dönemi başlıyor
bazen gündüzden kalan yoğurdu varsa onu veriyorum akşam

evet bende senin gibi düşünüyorum.. yani onun yapmak istediği bişeyi yaptırmayarak cezalandırmak mantıklı arkadaşlarına gidemezsin gibi.. hani odasında yalnız bırakmak falan pek doğru değil bence..
böyle ekstra verdiklerimizi kaldırarak ceza vermek mantıklı..

aa bu saatte kimseler yok hayret

ya zaten bu çocuk egitimi konusunda ozgul ve derya dan benimle aynı dusuncelerkesinlikle bekliyorum gercekten bu yazılanları uygulamak için peygamber sabrı gerekli. yada asırı sakin yapılı olmak
yoksa hayat zaten çok zor is stresi kayınvalde aile sorunları maddiyat sıkıntısı vs içinde insan surekli hosgorulu sakin olamıyor çocuklarına karsı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…