canım ne demek üzmek paylaşmak için burdayız hiç öyle düşünme....
kıyamıyorum ya inan sanada teoyada sen dr.sun daha iyi anlarsın ama böyle hergün ateşlenmesi neden kaynaklanıyor çözümü yokmu hep böyle sık sık ateşlenecekmi???
keşke yapabilecek birşey olsa.... iyileşse teomuz bir daha hiç hasta olmasa...... arada bizimkiler hastanıyor biz nasıl panikliyoruz üzülüyroum ki sen bu durumu bizim üstümüze kaçıncıya yaşıyorsun nerdeyse hergün gibi... bi anneyi nasıl üzdüğünü yıprattğını tahmin edebiliyorum... hele bide işte olunca aklın onda kalıyor... offff offff
nurdan bronsiti astımı vs anlıyorumda atesle birlikte olanını duymamıstım kuçuk bebek diyemi ates ekleniyor
benim anneminde bronsiti falan vardı tıkanırdı toz a alerjisi vardı falan ama ates hiç olmuyorrdu arkadaımın çocukları var onlarda oyle ama 3-4yasında çocklar
bu ates bebek diyemi var ??
teoşum iyileş bir an önce bebeğim((
bu çocukların bir günü bir gününü tutmuyor akşamda kıvanç saat 4ten sonra saat başı uyandıboshayallersmile alttan zarzurt atıp durdu hep mıkırdandı gazı vardı sanırım bu yoğurt bize gaz yapıyor yoğurt verdiğim zaman hep böyle siz yoğurt gaz yapar deyince takip ettim birkaç gün gaz oluyor:sinifsinif:gunaydınlar
birkaç gun evel yazmıstım ece muzikle kendi uyuyor falan diye mazi oldu ) saltanat kısa surdu su ara hiç uyumuyor mutlaka yine sallıyoruz ki zaten zorlamıyoruz kelndi uyusun diye sallanmayı istemedigede birakıyoduk kendi uyuyordu. dun gece de saat bası uyandı abartısız. surekli aglıyor ıh ıh falan yapıyor ust disler kabarıktı ondan sanırım saat 3 den sonra neyseki uyanmayı kesti
ama 10 da yattı 11 de 12 de 1 de abartısız surekli uyandı kabus gibi bir gece idi uykum var su an gozlerim yanıyor
geçmiş olsun off o yaralar berbat oluyor hele dilin ucunda çıkan o küçük topçeler yokmu onlar adamı mahvediyoreyvahedigeldismiledün ağzımın içinde yaralar çıktı.. üç yerde. acayip acıyor yaa.. rahatsızlığımdan dolayı heralde. günlerce geçmez artık. üff..
teom iyileş biran önce üzme anneni:Saruboceq:Ben kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
Yazip sizi de uzmiyim diyorum ama off cok bunaldim, yoruldum, uzuluyorum..
vah yavruma ya dr lar ne kadar surede atar vucuttan ne zaman geçer bu ishal kusma birsey demedilermi esra ?
bu yazı iyi hos da çocugun hangi yolla terbiye edilmesi gerektigini yazmamıslar ? kuçuk bebege atesten uzak durmasını prize ellememis gerektigini nasıl anlatmalıymısız peki ?
sartlı refleks hayvanda uygulanıyor diye insanda uygulanması sakıncalımıymıs ? baska yol yontem varsa yapalım ama burda yazmıyor bos yani bu durumda bu fikirler benim için.
ayrıca her ceza alan çocuk ilerde ergenlikte asi oluyor kafa tutuyor vs demek degil abartılı bir yazı bence.
dayak yada duygusal cezalara karsıyım
sunu yapmazsan seni sevmem asla agızdan çıkmamalı
ama yapacagı yanlıs seyin bir bedeli olduguun bilemzse çocuk nasıl egitilebilir.
bizler içinde geçerli olan bu degilmidir biryanlıs yaparsak bedelini oderiz bunu biliriz
boyle biryaptırım olmasa hangi yontemle toplum asayisi saglanır
o zaman suç isleyenleri vicdnı ile abas basa bırakalım bir daha yapmasınlar o mantık oluyor bu ..
canım bi B 12 ine baktır bence bu eksikk oluncada böyle ağızda yaralar çıkıyomuş..dün ağzımın içinde yaralar çıktı.. üç yerde. acayip acıyor yaa.. rahatsızlığımdan dolayı heralde. günlerce geçmez artık. üff..
GECELERİ EMZİRME GEREKLİ Mİ ?
Prolaktin hormonu geceleri daha fazla salgılanır. Bu nedenle geceleri emzirme süt üretimini artırır.
Prolaktin hormonu anneyi gevşetir ve bazen uykusunu getirir.Anne geceleri emzirse bile genellikle iyi dinlenir.Kaynakwh:
Prolaktin ile ilgili hormonlar ovülasyonu baskılar, emzirme yeni bir gebeliği önleyebilir. Geceleri emzirme bunun için de önemlidir.
Bebekler gereksinimlerini yalnızca gündüzleri beslenmekle karşılayabilecek duruma gelinceye kadar geceleri de emmek isterler.
Gece öğünlerinin kesilme zamanı bebekten bebeğe farklılık gösterir.
Genelde ilk aylardan sonra gece emzirme aralıkları uzar.
belki de bu prolaktin yüzünden hala adet olmadım ben geceleri kalkıp emziriyorum çünkü
Ben kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
yok nurdancım ne demek. birbirimizin derdini, üzüntüsünü, mutluluğunu paylaşmak için burdayız canım. keşke elimizden bişi gelebilse dua etmekten başka. ama ne yazık ki gelmiyor. sen bir annenin yapabileceklerini eminim en iyi şekilde yapıyorsundur zaten. şu anda çok minik. bünyesi tabi daha az dirençli. ama eminim büyüdükçe herşey yoluna girecektir. mesela ben de doğar doğmaz bronşit olmuşum. beş yaşıma kadar filan tedavi görmüşüm. vurulduğum iğneyi bildiğim için doktorun yoluna döndük mü ağlamaya başlarmışım. sonra ağlarken bayılırmışım. ama ilkokula başlayana kadar hepsi geçmiş. inş sizinki o kadar da sürmez.Ben kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
tamam canım. merak etme sen :) söyledim ya zaten sadece bu sabah verdim şurup diye. onu da tereddüt ederek yani. vermesem mi acaba diye. sen hatırlatınca mantıklı geldi yani buhar olayı. denemeye değer..fatmacım biz yazıyoruz o zaman vermeyeyim surup diyorsun sorumlu hissederim sonra kendimi:) fikrimi soyluyorum ama direk etki etmek istemem belki vermelisin bilmiyorumki ..
ne güzel bir kıssadan hisse.. keşke bizde peygamber efendimiz gibi olayları böyle güzelce çözümleyebilsek..adaş konuşarak anlatmayı deneyeceğiz ikna yolu ile
ceza vermek çözüm değil bu konu hakkında çok yazılar okudum birçok pedagog ceza verme yönünde ancak sonuç olarak bakıldığında ceza vererek kaç kişi adam oldu tartışılır bir konu
ceza vermek anne babalar için en kolay yöntem maalesef
bizlerde bu bu şekilde büyümedikmi??sonuç olumlu olmadı hiçbirzaman
dayak yada duygusal cezalara karşıyım diyorsun geriye ne kaldı peki arkadaşım??
bir çocuğa odana git sana ceza veriyorum dediğinde duygusal ceza olmuyormu bu senin ceza anlayış nasıl tam olarak bilemiyorum ama ben ceza olayına karşıyım kesinlikle
bu konu ile ilgili bir kıssadan hisse okumuştum onu kopyalayacağım
bizlerin uygulaması ne kadar ters gelen peygamber efendimizin yaptığı bir davranış
suç işleyen çocuğa mükafat vermek..kulağa ne kadar abes geliyr değilmi??
''Peygamber Efendimiz’de (sallallahü aleyhi ve sellem) görüyoruz. Bir gün kendisi mescide doğru ilerlerken, okunan ezan ile dalga geçen çocukları görür. Çocuklar yol kenarındadır ve Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) onlara selam vererek yaklaşır. Sonra ezan ile dalga geçen çocuğa “Ne kadar da güzel sesin var” der. Çocuk bir peygamberi karşısında görünce şaşırır. Şaşkınlığını henüz üzerinden atamadan, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) çocuğun saçlarını okşar ve “Mescitte de bu güzel sesinle ezan okur musun?” diye sorarak onun elinden tutup mescide götürür. O çocuk o günden sonra mescitte müezzinlik yapmaya başlar. Bu sahabe efendimiz, mescitte uzun bir süre müezzinlik yapar ve saçlarını ömür boyu kesmez. Çokça uzayan saçlarını kesmesi konusunda tavsiyede bulunanlara da öfkelenerek “O saçları kim okşadı bilmiyor musunuz?” diyerek, Peygamber Efendimiz’e (sallallahü aleyhi ve sellem) olan muhabbetini dile getirir.
Yukarıdaki olayı analiz edelim: Suç işleyen bir çocuk var ve ezanı hafife alıyor. Tıpkı kendi evimizde bizim okuduğumuz ezan ile dalga geçen çocuk gibi. Bu suç karşılığında Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) nasıl davranıyor? Çocuğu yanına çağırmıyor aksine, çocuğun yanına kadar gidiyor. Bu çocuğa değer vermektir ki “duygusal bir mükafat”tır. Arkadaşlarının yanında, çocuğun sesinin ne kadar güzel olduğunu söylüyor. Bu ise ikinci mükafattır ki buna da “sosyal mükafat” diyoruz. Daha sonra çocuğun saçını okşayarak, üçüncü kez mükafat vermektedir. Son olarak da elinden tutarak onu mescide müezzin olarak tayin etmektedir ki bu da dördüncü mükafattır.
Halbuki, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) suç işlemiş bir çocuğun davranışını değiştirmek için cezaya baş vurmadı. Aksine artarda dört defa mükafat verildi.
geçmiş olsun off o yaralar berbat oluyor hele dilin ucunda çıkan o küçük topçeler yokmu onlar adamı mahvediyoreyvahedigeldismile
teşekkür ederim kızlar. cidden kötü. öğlen eve gittim karnım aç. ama zar zor yemek yedim yani.. b12 hiç aklıma gelmemişti bak. evde elevit var hamilelikten kalma. onu içmeye devam edeyim bari.. belki iyi gelir.canım bi B 12 ine baktır bence bu eksikk oluncada böyle ağızda yaralar çıkıyomuş..
sibelim sabah yine ishal çıktı ama genel durumu iyi şu anda şükürler olsun bu antibiyotik işinede aklım ermedi zatii
az önce diyet sayfalarında gezerken bir üyenin rütbesini okudum bayıldımmm şöyle yazıyorrr
şimdilik OBEZ yaza LOPEZ)
az önce diyet sayfalarında gezerken bir üyenin rütbesini okudum bayıldımmm şöyle yazıyorrr
şimdilik OBEZ yaza LOPEZ)
esracım sen rotavirüs aşısı yaptırmışmıydın.
evet canım yaptırdım
zaten rotavirüsünede bakıldı değil
rica ederim.. bazen gözden kaçıyo burda olur öyle..edacım teşekkür ederim doktor detayları için tekrar. kör gözümle göremedim burda:)))
gece emzirmeme aklıma yattı hatta dün gece denemeye kalktım sonuç uykusuz gece ama bir kere emzirdim gazıda vardı ondanda rahatsızdı ama sabah kahvaltısını 7 de yaptık güzel yedi
ama öğlen ve akşamı anlamadım yani öğle yhemeği ve yoğurt birliktemi akşamda meyve ve çorba aynı andamı verilecek.
ayrıca aralar fazla değilmi o kadar saat nasıl dayanacak birde yemezse anne sütüde yok ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?