haaa bi de, sütü olmayan anneler var aramızda benim gibi, ya da az olan.. sakın üzülmeyin, ben çok bunalım yaptım ama şimdi düşününce, ben 18 ay emmişim, eşim sadece 3 gün.. ikimizde hukuk fakültesi bitirdik, ikimizde avukatız, üstelik o benden daha az hasta olur(maşallah)!! tabii ki anne sütü bir mucize ama olmuyorsa da olmuyor naapalım yani.. çevremdekilerin bazı lafları ( mama alıyor ya ondan böyle , ondan şöyle, yok filanca sadece anne sütü veriyor ya tabii ondan falan filan..)beni hala çok üzüyor ama alışıcaz heralde.. insanlar çok düşüncesiz..
yaa bu arada tickerin altına kızımın adını "Rüya Ada" yazmıştım ama çıkmamış niyekinee??? Bilen var mı?
Ada'nın doğum fotoğrflarını Şengül Pallı çekti, hepsi çok güzel ama çok yüksek çözünürlüklü ekleyemiyorumm(
Benim oğlanda 1 haftadır kakasını yapmıyordu doktor normal dedi kusması varsa fışkırır tarzda çok ağlıyorsa getir dedi kusması var ama fazlasını çıkarıyor alttanda gayet iyi gaz çıkarıyordu ve kokuyordu vee bu sabah tam 7 gün sonra yaptı hemde gayet güzel oyüzden hiç ellemeyin babymom hiç bişi sokma yav sadece zeytinyağı sür karnına poposuna masaj yap anne sütü alanlarda 10 güne kadar normalmişş
bazen kucağimda giriyorum nete bazen vızıldarken şimdi olduğu gb bide biberonla ne veriyosunuz şeker koymuyosunuz demi
yani tadını sadeleştirme şansınız yokmu hç anne sütü tadı daha iyi gelsin die
canım ben memeyi almadığı için sütümü sağıp biberonla veriyom hiç bişey koymuyırum konmazda zaten anne sütü bu en faydalı şey
aaay çok güzel bişeye benziyo hoşuma gittiLamaze Dön&Keşfet Oyun Parkı | Kalede.com |
böyle bişey buldum biraz karışık görünüyo ama ne dersiniz
bu arada kızlar sanırım bi buluşma olmuş fotoları gördüm harikasınız valla hepiniz ama bebişler sizden daha harikaaaaaaaaaaaaaa.....haberim olsaydı gelirdim valla ben siteye giremiyorum pek eğer buluşma falan olursa kızlar beni arayın haber verin müsait olursam gelirim çok kıskandım sizi:dilcikar:
huysuz oğlumla uğraşıyordum, online görünmeme bakmayın...Aycaa nabersİnn
ya senİnle Çok azkonusma İmkanımız oldu hatta pek olamadıbİle gec buldum cabukkaybettİm gİbİ olduk:) İkİncİ bulusmadada tanısamamıstık Çunku
aynen..gündüz çok güzel uyuyor da akşamları fena...muhtemelen vuu vuu rüzgar ağladıııı
teruklerini kabul ederim. bende anlayamadım.galiba orada oturacak kalkıp etrafında dolanacak sonrada annem manyakmı bana niye böyle bişey aldımı diyecek , kaliteli bir markaysa renkleri hoş olabilir...
Benim oğlanda 1 haftadır kakasını yapmıyordu doktor normal dedi kusması varsa fışkırır tarzda çok ağlıyorsa getir dedi kusması var ama fazlasını çıkarıyor alttanda gayet iyi gaz çıkarıyordu ve kokuyordu vee bu sabah tam 7 gün sonra yaptı hemde gayet güzel oyüzden hiç ellemeyin babymom hiç bişi sokma yav sadece zeytinyağı sür karnına poposuna masaj yap anne sütü alanlarda 10 güne kadar normalmişş
bazen kucağimda giriyorum nete bazen vızıldarken şimdi olduğu gb bide biberonla ne veriyosunuz şeker koymuyosunuz demi
yani tadını sadeleştirme şansınız yokmu hç anne sütü tadı daha iyi gelsin die
canım ben memeyi almadığı için sütümü sağıp biberonla veriyom hiç bişey koymuyırum konmazda zaten anne sütü bu en faydalı şey
maviş kaşık biberonu denedinmi mama için?
ilahi Damla, çok hoşsun kaydirigubbakcemile3
Lamaze Dön&Keşfet Oyun Parkı - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
burdada 3 tane resim var ortadaki zımbırtının üzerine koymuşlar bebeği oda balon gibi zıplıyor. kesin interesting
rosewind neden gelmeyelim canım sen nerde oturuyorsun
rosewind sen avcılarda mı oturuyordun yoksa ben yine karıştırıyor muyum..
deniz çözer bunu ben çözemem:) emeklemeye başlayınca daha kullanışlı olabilir.bubi tuzağı falan y eğil mi bir yerinde?Lamaze Dön&Keşfet Oyun Parkı | Kalede.com |
böyle bişey buldum biraz karışık görünüyo ama ne dersiniz
kaşıkla vermeye çalışaydın keşke.tühya didecim sorma biberona nsl alıştığını anlatayım kısaca.....
benim bebiş biliyosunuz 5 kg doğdu benim sütüm az olduğu için doymuyordu ve mamada vermeye başladım tabi biberonla bu yüzden alıştı ayrıca benim göğüs ucumda çok az olduğundan çocuk iyice kızıyor önce bi alıyor ağzına çekiyor biraz sonra yorulup bırakınca birdaha kavrayamıyor memeyi ucu olmadığından dolayı sonrada bi sinir ikimiz resmen boks yapıyoruz saatlerce aç tuttum yok anam hiç bişey fayda etmedi
sen de bir yooldun anlayamadık.bu arada kızlar sanırım bi buluşma olmuş fotoları gördüm harikasınız valla hepiniz ama bebişler sizden daha harikaaaaaaaaaaaaaa.....haberim olsaydı gelirdim valla ben siteye giremiyorum pek eğer buluşma falan olursa kızlar beni arayın haber verin müsait olursam gelirim çok kıskandım sizi:dilcikar:
biberon benim için son çare olacak.ya memeyi almazsaMisafirdim artık ev sahiplerinden biri olacağım inşallah..:)
Biberona alışması sorun olacak galiba.
Ben de gelecek ay işe başlayınca anne sütünü biberonla vereceğiz. Bu da ayrı bir macera olacak galiba...
Şimdilik evde iyiyiz. Göğüslerim emrine amade... Mutlu mesut küçük hanım ama çalışırken zor olacak....
bpa konusunu topikte daha hamileyken gündeme getirmiş ve kanadada yapılan bir araştırmadan bahsetmiştim.o günden beri hep araştırıyorum hatta nurdanla da konuşmuştuk.Fakat ben de doğal olarak bulamadım free olan biberon.bir çaresine bakacağım artık.Merhabalaar!!
ne zamandır okuyorum ama okumaktan bir türlü fırsat bulup da yazamıyorum..zira benim ufaklıktan ancak o kadar zaman kalıyor..
Ada 15 günlükten beri hem mama hem meme ile besleniyor, sütüm o sarılık olup hastaneye yattığında üzüntüden bi kaçtı bi daha eskisi gibi olmadı maalesef.. Az da olsa alıyor yine anne sütü o da bişey.. her iki memeyi de emdikten sonra 90 ml mamayı biberon ile veriyorum. Çok şükür memeyi filan bırakmadı. Bırakacağından hiç endişe etmedim, belki benim bu rahatlığımın etkisi olmuştur bilemiyorum, inşallah böyle devam eder.. Emziğe gelince, onu emmeyi daha öğrenemedi. meme alacakmış gibi ağzını kocaman açıyor, tam oturtamayınca da sinirleniyor. bi de mutlaka tutmak gerekiyor emziği, ağzında kendi yuymayı beceremiyor. ama bi denk getirirse canı da isterse gayet güzel corklatıyor.
aile büyükleri sayesinde maalesef kucağa çok alıştıkimse gündüzleri benim bu çocukla yalnız olduğumu ve yapmam gereken başka şeyler olduğunu düşünmüyor, ben de bir türlü anlatamadım, anlamak istemiyorlar ya da.. kucağa almak neyse, kucakta geziyor ve hoplatılıyor.. çok fena yani.. ama tiny love un oyun halısında keyfi yerindeyse ççoook güzel vakit geçiriyor.
gündüzleri sadece kucağımda olursa uyuyor, yatırdığım zaman sıcaklık gidince uyanıyor. ama bugün farkettim ki, yüzüstü yatırırsam uyumaya aynen devam ediyor, anne karnı pozisyonu gibi, bir de ppopoyu havaya dikiyor ki çoook tatlı. ama yalnız bırakamıyorum tabi o yüzüstü uyurken.. neyse uyusunda napalım.. gece ise saat 8-12 arası kesinlikle uyumuyor, illa kucakta gezecek, oyun halısında oynayacak.11e doğru banyosunu yapıyor, emme,ve mama faslı 12 oluyor sonra 4.5-5 gibi kalkıyor, yine beslenme ve sabah 7.30-8 gibi kalkıyor.bu gece uykusunu saat 8.30-9 a filan çkmek istiyorum ama nasıl yaparım bilmem. bir de o saatlerde uyursa gece uyumaz mı acaba diye de endişeleniyorum. yoksa uyku uykunun mayası mıdır bilemedim..akşamları biraz eşimle vakit geçirmek, kendime zaman ayırmak istiyorum ama olmuyor bu yüzden.. Ama eşimin hakkını yiyemem, çooooook yardımcı. Gece bile her seferinde benimle birlikte kalkar.iyi ki o var..
annem ankarada yaşıyor. 1 hafta önce artık döndü evine tabii. ama o 1 hafta bana 1 ay geldi! "insan annesi yanında olmadan çocuk yapar mı! hay kafama s.... yım diye ağladığım çok oldu. çünkü bizim kızın damarı bi tuttu mu öyle bi yaygara koparıyor ki anlatamam! istediği anda meme ağzında olsun istiyor, beklemeye asla tahammülü yok. benim de yüksek desibele!!!
kayınvaldem burda, sağolsun geliyor yardıma ama açıkçası ben yalnız daha iyiyim. gelme de diyemiyorum, eşime de söyleyemiyorum şikayet eder gibi, ama olmuyor.. yazık o da annesini zorla getirtiyor ben nefes aliyim diye ama değil işte..anne gibi değil. anneme herşeyi söyleyebiliyorum, ama kayınvaldeme söyleyemiyorum, içime atıyorum bu daha fena.. anlatsam ohooo çok uzun..
40 ı çıkınca daha iyi olacak demişlerdi, bizimki kötüye gitti, şimdi umutla 3 ayı bekliyorum. gerçi haksızlık etmiyim, kızımın kucak alışkanlığı dışında çok da bir sorunu yok.
buluşmaya gelmeyi çok istedim aslında ama acıbademdeyim ben, sarıyer çoook uzak, cesaret edemedim.. (biliyorum batman daha uzak ama hiç diilse tek vesait !! :))) )
ama resimleri görünce keşke taksi maksi gitseydim dedim.. bi dahakine inşallah.ama anadolu yakasında oturanlar buluşursanız mutlaka gelmek isterim..
sizlerle naçizane bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum
-bebişin poposunda pişik olunca dikkatle takip edin, çok çabuk enfekte olabiliyor. kırmızı pütürler olursa enfekte olmuş veya mantar oluşmuş olabilir, doktora danışın..
-bu saklama kapları konusunda doktorlar cam önermiş ya hani şundan olabilir: arkadaşlar kulandığımız plastik ve polikarbon ürünlerin tamamında bpa denilen petrol türevi bir madde var. bu madde yüksek ısıda ortaya çıkıyor ve kabın içindeki besine geçiyor. bu madde çocuklarda erken ergenlik gibi birçok soruna yol açıyor. Amerika da artık bebek ürünlerinin tamamı nerdeyse bpa-free. ama Türkiye 'de bu ürünler yok. yalnızca nuby marka biberon bpa-free. ama onun da ucu çok akıyor. süt poşetinde ise lansinohun poşetlerinde bpa-free olan var. kutular aynı ama birinin üzerinde bpa-free diye yazıyor. onu öneririm. ben sırf bu yüzden amerikaya giden bir rkadaşıma bpa-free biberon sipariş etmiştim. dr.browns, şimdi onu kullanıyorum.ama 1 tane yetmedi tabii mecburen burdan da aldım..cam önerilemisnin nedeni bu olabilir belki..
ayyyy biriktirip biriktirip yazarsan bu kadar uzun olur işte..
yiyicem seni manyak gadınopuyorumnanaktanteruklerini kabul ederim. bende anlayamadım.galiba orada oturacak kalkıp etrafında dolanacak sonrada annem manyakmı bana niye böyle bişey aldımı diyecek , kaliteli bir markaysa renkleri hoş olabilir...
haaa bi de, sütü olmayan anneler var aramızda benim gibi, ya da az olan.. sakın üzülmeyin, ben çok bunalım yaptım ama şimdi düşününce, ben 18 ay emmişim, eşim sadece 3 gün.. ikimizde hukuk fakültesi bitirdik, ikimizde avukatız, üstelik o benden daha az hasta olur(maşallah)!! tabii ki anne sütü bir mucize ama olmuyorsa da olmuyor naapalım yani.. çevremdekilerin bazı lafları ( mama alıyor ya ondan böyle , ondan şöyle, yok filanca sadece anne sütü veriyor ya tabii ondan falan filan..)beni hala çok üzüyor ama alışıcaz heralde.. insanlar çok düşüncesiz..
yaa bu arada tickerin altına kızımın adını "Rüya Ada" yazmıştım ama çıkmamış niyekinee??? Bilen var mı?
Ada'nın doğum fotoğrflarını Şengül Pallı çekti, hepsi çok güzel ama çok yüksek çözünürlüklü ekleyemiyorumm(
rek-lam-lar delikafaduldenAda'nın doğum fotoğrflarını Şengül Pallı çekti, hepsi çok güzel ama çok yüksek çözünürlüklü ekleyemiyorumm(
delikafadulden deli gadın öperimŞengül Pallı'yı topikçene çok takdir ederiz, kendisinin hastasıyız...
.
defnem damlam süpersin sen seviyorum seniteruklerini kabul ederim. bende anlayamadım.galiba orada oturacak kalkıp etrafında dolanacak sonrada annem manyakmı bana niye böyle bişey aldımı diyecek , kaliteli bir markaysa renkleri hoş olabilir...
aha yakaladım dido kız nerdesin sen özledim:içelim:
burda tek kaldım bi anda
Başından beri medela kullanıyorum. çooook memnunum:lepi:Bu arada, nerdesin güzelim yaa, özlettin kendiniŞenizKeşke en başlarda bahsetseydin bize göğüs ucu probleminden. Benim de uçları çok küçük olduğundan haftalarca savaş verdim adamakıllı emzirebilmek için. Hala meme ucuyla emziriyorum. Bu sayede biberona da emziğe de çabucak alıştı kızım. Şimdi hafta içi maksimum günde iki kez biberon kullanıyoruz. Haftasonu biberonu kesinlikle vermiyorum ve bol bol, sık sık emziriyorum. Böyle böyle memeyi de bırakmayacak azimliyimhihoyyytkızlar birşey daha sorucam size bu kullandığınız slikon göğüs ucu nsl bişey ben aldım ama çok dandik memede durmuyorki ıslanıp hemen düşüyor
Google'a "oyun halısı" yazıyorsun, çıkıyorlaelaelaelaelaeçok teruk ederım Damla.. nereden buldum bu kadar ınterestıng bişiyi.. :) lamaze ın oyuncakları gusel ama.. o kadar gordum, hıc uyduruguna rastlamadım, bu da ılgısını cekmezse bı cocugun yuh dıorum baska da bısı demıyorum.. ama bebişi o ugurbocegının uzerıne mı oturtulcak anlayamadım CADIARZU
Ooo bir kaçak dahaMerhabalaar!!
..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?