2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yapcak bişiler buluruz
kaş göz çizeriz kaydirigubbakcemile3

yandın sen elif.. artık dötünü zor kurtarırsın bunların dilinden.. kaptırdın dötü kaydirigubbakcemile3

ben sayarken ipleyen yoktu..neva uynırsa şu saatte sorarım hesabını..evrim iyiyim ben..iyiyim dıttt dıdıdı dıttt

kaydirigubbakcemile3

:)))

hayat be! evrimim! kimi ağlar, kimi güleeerr -tatlicadiarzu-

İYİ GECELER hatunlar, ben yatar...

manyakk kaydirigubbakcemile3

haydın cümleten ıyı geceler.. Allah rahatlık versın.

petrik de gidemedi daha :) peeetriiikkk :)

vallahi de billahi de son mesacım. ahan da gidiyom... yarrın görüşürük mucuk...

tazefasulye, dide+, evriş+, gypsyesra+, petrik+

kaç saat boyunca değişmedi şu tablo :)

(yemin gümbürtüye gitti affet allahım)

Herkese günaydın. Çok sıkılıyorum. 2.5 aydır nerdeyse evden hiç çıkmadım. Çok bunaldım yaaa. Arada bir markete kaçıyorum onda bile aklım evde kalıyor. Çok yoruldum benneyaptımki

tazem ecoş sıcızlamadı zart zort gazlar ama bos kokulu gaz 10 kg cişli bez cıkıo..ptesi dra gidicez bakalım ne diycek.

dun pnomokok yaptırdım gece saat bası uyanıp ınıladı mecbur yanımda yatırdım ama salaga dondum şimdide ayagımda sızdırmaya calısıyorum

:hulya:aa bunu yeni koymuslar super..:hulya:

Ben bıcırığıma hamileyken örebildiğim tek şey olan yeleği giydiriyorum çok hoşuma gidiyo çookkk

size çözünürlüksüz berat fotoları
Maşallah Berata

gider ayak yine coşturdun lan beni burcu..kombinasyon farklı ama olsun bu da güzel.kucaktaaan kucağaaa

hastayım tazem galiba..gidip yatayım
Datlum nasıl oldun bugün?

kendinizi şair sanmayın
esrayı yabana atmayın
evrimin laflarına kanmayın
kuzeye kardeş gelirse şaşmayın
delikafadulden

Kim akıllı kim delü ben annamadım
Şu topikte söylenen lafları ybana atamadım
Topiğin gadunlarının hepiside çok datlu
Sevişenler sevişmeyi sevmeyenler zengin ve dost canlısı

Allah kaydırmasın anam.kaydirigubbakcemile3

tavuk suyuna çorbamı dün içmiş bulunuyorum nesrinim.gerçi benim kameranın hdsi yok ama yine de zenginimzemuszemus

Buluşma gününü gördük videolarda hepinizin elinde fotograf makinesi vardı . Yalan söylüyorsunuz ulaeynnnnnnnn .Hepiniz fakürsünüz hepinizzz

bir de yarın geçmişi okuyanlar olacak..neyse başım çok ağırıyordu..saroştum hatırlamıyorum derim..ne oliyii bağa yaaa

Yalan söylüyorsunnnnnnnnnnn
iyi geceler evrim
iyi geceler esra
iyi geceler nesrin
iyi geceler burcu
iyi geceler la la
iyi geceler po
iyi geceler tinky winky
Delü delüüüü lülülülülülü
Güne gülerek başlamamı sağlayan dün gece muhabbetin annesini ağlatan yayında ve yapımda emeği geçen tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.
Herkese günaydın. Çok sıkılıyorum. 2.5 aydır nerdeyse evden hiç çıkmadım. Çok bunaldım yaaa. Arada bir markete kaçıyorum onda bile aklım evde kalıyor. Çok yoruldum benneyaptımki
Günaydın Belma neden çıkmıyosun dışarı ? E kızınıda alıp çıksan olmaz mı?

beratıma yorum yapan herkese tesekkür ederim
aahhh ahhh pazuları olmaz mı vücut çalışıyo benim oğlumdelikafadulden

oben gittim hemen kaynatmışsınız aşkolsun naniknanik

Pervinim fitil koymayı denedinizmi hiç

Şimdiden alışsın diyorsun yani:jeyyar:

bencede haksızlık gıcıklarrrrrr -tatlicadiarzu-
Siz ha buluştuk ha buluşuyoruz derken iyi oluyordu ama:umursamaz:EVRİİİM, BURCUUUU, 29 EKİMDE NAPIYONUZ?ŞÖYLE SEVGİLİLERİMİZİ DE ALIP BULUŞSAK YAyerimseniben

ya bi bebek homurdanip soylenerek mama yermi, mamasini gec yaptim diye bana soyleniyor babannesinin kucaginda biberonunu alirken..resmen sikayet ediyor yaa...bende saat arasi acilsin istiyorum ama izin vermiyorlar babanne torun...
Buse de memeyi öyle alıyor kızınca. Bir de meme ağzında, kafayı göğsüme vurup "ıh!" yapmaz mı sinirli sinirlikaydirigubbakcemile3görmelisin
püfff Doruk'u uyandırmadan emzireyim de yatırayım diye kastım ama sanırım kaka yapmış. altını açmak zorundayım. uyanacak
Ben de hep uyandırıyordum kaka yapınca, bu ara öğrendim sanırım. Uyanır gibi olunca sırtını pışpışlayıp eeee falan diyorum sakince, tekrar dalıyor
doruku yatırıp onurun kucağında olmayı planlıyordum. onuru yatırdım, doruk kucağımda! kaydirigubbakcemile3
Eeee, alışacağız artık bu durumlara:gitme:
ya bu saat oldu bu veletler sizin kucaktamı yatii hee burko o kadar makale alıntı yaptı size hiçmi akıllanmadınız heee zemuszemus

o makaleyi dürüm yapıp yesın ooooo

:hulya:

ayrıca buradan BURKOmma seslleneyim. "öğrenilmiş çaresizlik" ile ilgili bir makale bul ve oku burko hanııımmm ! kaydirigubbakcemile öle şey mi olar?

"Bkz. profil bilgilerim" Ne yazıyor "meslek" hanesinde? EĞİTİMCİÇok üzgünüm çoookDemek ki neymiş? "öğrenilmiş çaresizlik" kavramını öğrenmişimlmaz:Nerenizle okudunuz uleyn o yazıyı? Aklınızda sadece ağlatma kısmı kalmış. Ben kimseye bırak ağlayacağı kadar ağlasın demedim. Sadist miyim benÇok üzgünüm çoookKarnını doyur, gazını çıkar, altını değiştir, yatır yatağına. Yanında dur, pışpışla, ninni söyle, okşa..Sadece kucağına alma. Bir dakika uzaklaştığında ağlayabilir, sen geri geldiğinde ne olacak? "annem beni duydu, geldi, bırakmadı beni" duygusu oluşacak. Ne var ki bunda yanlış olanCADIARZU

Bir de şu makaleyi okuyun da öyle gelin karşımalmaz:

Çok genel anlamda, bebeğin temel güven duygusunun yaşamının ilk yılında oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu duygunun temelinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi ihtiyaçların giderilmesi, bunun nasıl bir duygusal ortam içinde yapıldığı ve çocuğun da buna bağlı olarak dünyanın ne kadar tahmin edilebilir ve kontrol edilebilir olduğuyla ilgili olarak geliştirdiği duygu yatar. Bebek, her seslenişine bir cevap alacağını anladığı zaman kendini güvende hissetmeye başlar; bebek seslenişiyle annesini harekete geçirebileceğini öğrendiği zaman da kendini güvende hisseder. Yaşamın ilk bir yılında oluşan bu temel güven duygusu, çocuğun yaşam boyunca içinde taşıyacağı güven duygusunun altyapısını oluşturur.

Burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta daha vardır. O da güven duygusunun ölçüsüdür. Bebek, yaşamının ilk aylarında, beklemeyi bilmez, zaman kavramı hiç gelişmemiştir. Bu nedenle, giderilmesi gereken bir gereksinimi ortaya çıktığında, bunu mümkün olduğunca çabuk olarak gidermek gerekir. Ancak, zamanla, annenin annelik becerilerini geliştirmesi, bebekle annenin arasında daha samimi bir ilişkinin gelişmesi ve bebeğin beklemeye tahammülünün artmasıyla, anne bebeğin her gerekisinimini anında karşılamayabilir. Bu minik bekleme süreleri, bebeğin tümüyle çevresine bağımlı olma tehlikesini ortadan kaldırır ve onu bir olgunlaşma sürecinin içine iter. Bu da, bebeğin dayanma sınırlarını çok hafif derecede zorladıkça, beklemeye tahammül, bekleme süresini geçirmek için kendini oyalamayı öğrenme, her konu için tamamen başkalarına bağımlı olmama gibi özelliklerin gelişmesine yardımcı olacağından önemli bir süreçtir.
Güven duygusunun ölçüsünü belirlerken, bebeğin büyüdüğünü gözönüne almayıp her istediğini anında yerine getirmek, ne kadar bebeğin yararına değilse, bebeğin talebiyle bu talebin karşılanması arasına konan süreyi de çok fazla uzatmak, bebeğin ısrar etmekten vazgeçer hale gelmesine neden olmak, ya da onu çok fazla ısrarcı yapmak da bebeğin yararına değildir. Bir durumda, bebek çevresine aşırı derecede bağımlı kılınrken, öbür durumda da bebeğin çevresine tamamen güvenilmez olarak algılamasına neden olunabilir.

Yapılan çalışmalar, yaşamının ilk yıllarında, temel güven duygusunu oluşturmuş ve bunun sonucunda hem çevresine hem de kendine güvenmeyi öğrenmiş çocukların yaşamın bir çok alanında başarılı olduklarını ve fazla uyum sorunu yaşamadıklarını ortaya koymaktadır.

Kısaca özetlersek, çocuğun ihtiyaçlarının giderilmesi ve bunların giderilme şekli, çocukların hem kendilerini hem de çevrelerini nasıl algıladıklarını belirlemektedir. Kendini özel ve önemli hisseden, çevrenin kendisini düşündüğünü bilen, çevresinden alacağı tepkileri tahmin edebilen, çevresi üzerinde etkili olabilen çocuk temel güven duygusunu oluşturmuş olan çocuktur. Bu şekilde yetişmiş olan bir çocuk, yaşı ilerledikçe merak duygusu geliştirecek, kendisine bakan kişiden yavaş yavaş koparak daha geniş dünyayı keşfetmeye ve yeni sosyal ilişkiler kurmaya çalışacakdtır. Bir sorun durumuyla karşılaştığı zaman, çözüm üretmek konusunda daha rahat davranabilecek, her durumu kişiselleştirmeyecektir.

Temel güven duygusu oluşmuş, kendine güvenen bireyler yetiştirmek, çok da zor değildir. Annelerin çocuğun gereksinimlerine karşı duyarlı olmaları, çocuğu bir noktadan sonra daha bağımsız bırakabilmeleri, ancak har zaman sığınılacak bir liman olarak hazır olmaları, bu zemini hazırlama konusunda gerekli bir kaç noktadır.

ALINTIDIR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…