2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

buna bende cok kuzu yaa,herkez dıokı kucaga alıstırma,ayagında sallama koynunjda uyutma bırak kendısı uyusun.nası yaa,zaten yürümeye basladıktan sonra kucagıma ne kadar gelcekkı,ben cocugu yatagında buyusun dıye dogurmadım şahsen.ah onu alıp koklamak agladıgında kollarıma sarınca susutugunu görmek bana yetıyo.hanı belıkı yanımda yatırmam ama odamdan ayırmam.bıtek gece uyanırsa yanımda uyutmuyorum alısırs zor olur alısıtrsa dıoe ama onun dısında bol bol kucaklaıyorum kızımı.

vallahi burcu yaa
bak sende görüceksin düzene oturuyo resmen saati belli mesela akşam 9 dan sonra yapmıyor taa ertesi gün 1 e kadar
busede öyle olucak

Anlaşıldı bu işe bir açıklık getirmem gerekecek. Zira sizin nazarınızda sadist anneye dönüşmek istemem:umursamaz:

Kızım her ağladığında mutlaka yanına giderim. Gidilmeli de kendini güvende hissetmesi açısından. Giderken de derdinin ne olduğunu anlamaya çalışırım. Açlık zamanları bellidir. 1,5-2 saatte bir meme ister ve uykudan her uyandığında. Nadiren uykudan gaz sancısıyla uyanır. Gazını çıkarıp tekrar uyumasına izin veririm. Her sabah uyandığında mutlaka onu yatağından alıp bizim yatağa yatırırım ve egzersiz yaptırırım. Altını değiştirirken, emzirirken, egzersiz yaptırırken sürekli konuşurum. Kucağıma aldığımda da sarabildiğim kadar sararım kuzumu. Kollarını bacaklarını yüzünü kendime yakın tutarım ki iyice kokumu alsın. Buraya kadar sanırım herkes benzer şeyler yapıyor. Şu dönemde zaten her ağladığında sarılıyorum ona. Daha çok küçük. Birkaç ay daha bu şekilde devam edeceğim ama sonra yavaş yavaş alışkanlıkları oturacağı için biraz daha dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Yine onun iyiliği için. Ben çalışan bir anneyim. Şu anda farketmiyor evden gittiğimi ama farkettiğinde ne olacak? Kendime aşırı bağımlı, omuz askısına dönmüş bir bebeğim olursa onu bırakıp okula gittiğimde kendini nasıl hissedecek? O ana kadar oluşmuş olan güven duygusu zarara uğramayacak mı?

Uygun zamanı geldiğinde çocuklarımız mutlaka bazı alışkanlıklar edinmeli. Bizim hayatımıza uyum sağlamaları ve rahat etmeleri için gerekli bu. İstediği her anda beni yanında bulamayacak kuzum. Keşke bulsa:gitme:Sonradan daha büyük travma yaşamaması için ufak ufak herşeye alıştırmalı. Tabii zamanı gelince. Hadi bırak saatlerce ağlasın nasıl olsa kendisi susar demiyorum kısaca

burcucum valla yanlıs anlasılmasın sana istinaden yazmadım.resım yuklemekle ugrasırken esranın msjını gördüm ona cvp yazdım.sız bukonuyu uz<un süredır tartısıyodunuz sanırım,ben sadece süreklı cevremden aldıgım tepkıler için dedım.yoksa senın yöntemınde sna göre dogru olanıdır.bence bı düzen oturmak hem sart hemde becerebılınce cok güzel.ama ben sadece bı düzen oturtmanın şu dönemde erken oldugunu ve bebek 6 aylık olmadan benım itelememle düzenı olabılecegını düşünmüyom kendımce.

ahanda bombardıman geliii çok dakik bu velet yaaa :lepi:

aaa süper benım kızımda bı hafta boyunca aynı saatı saatıne yaptı.halada zaman zaman saat degısıyo ama ertesı gune nezaman yapacagını biliuyom genel olarak.gunde bı sefer tamm mıcıyoo dolduranaq kadar,3 sefer falanda osurukla pırtlatıyo :)))9

maşallah şevvale çok tatlı ya...yalnız ben şapka hiç giydiremiyorum eylüle..örtttüğüm an huysuzlaşıyo..sıkıntılı hn nolcak

kıslar bişi sorcam..ne zamanduır aklımda yaw siz gündüzleri elbise veye normal kıyafetmi giydiryosunuzda gece yatcağı zamna pijama giydiriyosunuz bebelere??? eylül hep pijamalı zatn günde 3-4 kes değiştiğim oluyo kıyafetmi dayanır ona...

Ben de öyle süslü şeyler giydirmiyorum evde. Rahat olsun, sıcak tutsun yeter

bne hiç bir zaman takım pijaması yada kıyafetin iydiremiyorum.birazda b en huyluyum galiba.ama dışarı cıkarken muhakkak değiştiriyorum yada biri geleceğinde farklı giydiriyorum.

oğlum uyanmak üzere.zaten genelde ağlıyor hep kendinden yukarı olmamı istiyor.önceleri hasta mı ki diye düşünüyordum ama yok anacıım bizim oğlan fena baktırıyor kendine başka birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…