burkom ikinci alıntıyıda okudum ama diğeri ile pek bağdaştıramadm nedense yani biri kendine güvenden bahsediyor iyi güzel ona katılıyorum ama diğerinde mecburiyet var şartlanma var bilmiyorum bana uymadı kaldıki 15 dk bekle sabret felan hiç bana göre değil
kaldıki ben odasını değiştirmeyi düşünmüyorum uzun bi süre hatta en az 8 aylık olana kadar
koynumda yatsın istiyorum alışsın şımarsın kaç tane çocuk doğurucam onun kokusu ile uyanayım
ama işin ilginç yanı yahoo yatmıyor kollarımda illa yatağında yatıyor yayıcak kendini
rahat bi çocuk olsun istiyorum şimdiden bi kalıba sokmak istemiyorum
Anlaşıldı bu işe bir açıklık getirmem gerekecek. Zira sizin nazarınızda sadist anneye dönüşmek istemem:umursamaz:
Kızım her ağladığında mutlaka yanına giderim. Gidilmeli de kendini güvende hissetmesi açısından. Giderken de derdinin ne olduğunu anlamaya çalışırım. Açlık zamanları bellidir. 1,5-2 saatte bir meme ister ve uykudan her uyandığında. Nadiren uykudan gaz sancısıyla uyanır. Gazını çıkarıp tekrar uyumasına izin veririm. Her sabah uyandığında mutlaka onu yatağından alıp bizim yatağa yatırırım ve egzersiz yaptırırım. Altını değiştirirken, emzirirken, egzersiz yaptırırken sürekli konuşurum. Kucağıma aldığımda da sarabildiğim kadar sararım kuzumu. Kollarını bacaklarını yüzünü kendime yakın tutarım ki iyice kokumu alsın. Buraya kadar sanırım herkes benzer şeyler yapıyor. Şu dönemde zaten her ağladığında sarılıyorum ona. Daha çok küçük. Birkaç ay daha bu şekilde devam edeceğim ama sonra yavaş yavaş alışkanlıkları oturacağı için biraz daha dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Yine onun iyiliği için. Ben çalışan bir anneyim. Şu anda farketmiyor evden gittiğimi ama farkettiğinde ne olacak? Kendime aşırı bağımlı, omuz askısına dönmüş bir bebeğim olursa onu bırakıp okula gittiğimde kendini nasıl hissedecek? O ana kadar oluşmuş olan güven duygusu zarara uğramayacak mı?
Uygun zamanı geldiğinde çocuklarımız mutlaka bazı alışkanlıklar edinmeli. Bizim hayatımıza uyum sağlamaları ve rahat etmeleri için gerekli bu. İstediği her anda beni yanında bulamayacak kuzum. Keşke bulsa:gitme:Sonradan daha büyük travma yaşamaması için ufak ufak herşeye alıştırmalı. Tabii zamanı gelince. Hadi bırak saatlerce ağlasın nasıl olsa kendisi susar demiyorum kısaca
ahanda bombardıman geliii çok dakik bu velet yaaa :lepi:
işte şevvalimizzz
umarım olmuşturrrr
kıslar bişi sorcam..ne zamanduır aklımda yaw siz gündüzleri elbise veye normal kıyafetmi giydiryosunuzda gece yatcağı zamna pijama giydiriyosunuz bebelere??? eylül hep pijamalı zatn günde 3-4 kes değiştiğim oluyo kıyafetmi dayanır ona...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?