yalnız ben doktor bilgilerini paylaşırken amacım sadece sizlerede bilgi vermekdi. beni bilen bilir asla bi kıyaslama için konuşmam yada asla bi böburlenme yada övunme yapmam.
ben resim koyarkende video eklerkende yaptıklarını yazarkende içimde hiçbir kötu niyet olmadan gayet kendim gibi anneme anlatır gibi yada akşam aydına oglum böyle böyle yaptı diye anlatır gibi yazıyorum.
zaten evladımın yapabildikleriyle ben övunememki!ben kimimki ?bunu ona yaptıran ben değilimki!inançlı bir insan olarak herşeyin Rabbim tarafından oldugunu biliyorum. tevekkül yani. tedbir alıp elinden geleni yapıp takdiri Rabbime bırakmak..
DOKTOR BİLGİLERİNİ SIRF BİLGİPAYLAŞAIMI AMaÇLI YAZDIM. SİZ KENDİ EVLADINIZLA KIYASLAMA YAPIN DİYE YAZMADIM.
Tubam pazar günü çok kötü hastalandı..ateşi 39.5 buldu ve düşüremedik..tonsilit olmuş..ve üşütmüş sıpam..cumartesi hava güzeldi aldandı dışarda çok terledi ..sonuç ortada..7 tane penisilin .,ğne yazdı doktor..başka türlü kurtaramayız dedi..4 ünü yaptırdık ama birde bana sorun içim dışım iğne muhabbeti oldu.. TUBA da bitmek tükenmek bilmeyen sorular ..3 gündürde raporlu evdeydi bugün şükür iyi vede okula gitti...
Belma inşallah düzelir küçükhanımın iştahı.
Ben de bu konuyu çok problem yapıyorum ama şu sıralar saldım çayıra ne yapayım çatlasam da patlasam da değiştiremiyorum bu huyunu sıpamın.
Bu arada bizimki dışarıda gezerken evde yemediği şeyleri hapur hupur yiyor .
Mesala sebzeci var evin yakınlarında ve gezerken tezgahına sardı benimki bir şirinlik yapıyor adama gülüyor falan. Adam da tuttu buna muz vermek istedi. Yok dedim o muz yemez. (Evde hiç yemişliği yoktur getirir elindeki bana veya babasına yedirir çünkü)
Adam demez mi yok ben ona geçen gün de verdim dedesiyle geziyordu yedi.
Babam bana söylememişti adam benden daha iyi biliyor çocuğumu
Ve büyük lokmalarla benim şaşkın bakışlarım arasında muz yendi bitti kül oldu.
Ah ah ben misafirkene burdaki hamımlar hamileykene okumaya yetişemezdim. Gecesi gündüzü yoktu topiğin. Şimdi böyle oldu.. Çocuklar ne hale getirdi bizi.
Ben buraların bostankenki halini bilirim.....
bu aralarbende çnarın yemesine takmış durumdayım.ve cuma günü için doktorundan randevu aldım.kahvaltısında 1 yumurta yiyiyor ekmeksiz .içine peynir koyuyor annem.öğlen sadece tarhana çorbası.sebze hiç yemiyor.yoğurt hiç yemiyor.akşama kadar abur cubur.çikolata kraker ve sakız.akşamda 1 biberen pirinç unu yapıyorum.tüm yediği bunlardan ibaret.babasıda sadece tarhana çorbası yediriyoruz diye kızıyor.ama napayım aç kalmasın diye hergün yapıyoruz.doktora gittiğimizde sebze yemeyen çocukler için bir şurup var onu tavsiye ediyormu diye sorucam.yoksa bu beslenme şekliyle nasıl olucak bilmiyorum
Belma inşallah düzelir küçükhanımın iştahı.
Ben de bu konuyu çok problem yapıyorum ama şu sıralar saldım çayıra ne yapayım çatlasam da patlasam da değiştiremiyorum bu huyunu sıpamın.
Bu arada bizimki dışarıda gezerken evde yemediği şeyleri hapur hupur yiyor .
Mesala sebzeci var evin yakınlarında ve gezerken tezgahına sardı benimki bir şirinlik yapıyor adama gülüyor falan. Adam da tuttu buna muz vermek istedi. Yok dedim o muz yemez. (Evde hiç yemişliği yoktur getirir elindeki bana veya babasına yedirir çünkü)
Adam demez mi yok ben ona geçen gün de verdim dedesiyle geziyordu yedi.
Babam bana söylememişti adam benden daha iyi biliyor çocuğumu
Ve büyük lokmalarla benim şaşkın bakışlarım arasında muz yendi bitti kül oldu.
Ah ah ben misafirkene burdaki hamımlar hamileykene okumaya yetişemezdim. Gecesi gündüzü yoktu topiğin. Şimdi böyle oldu.. Çocuklar ne hale getirdi bizi.
Ben buraların bostankenki halini bilirim.....
herkese selam
artık sık sık giremiyorum üzülüyorum.. özlüyorum sizleri
bayıldım tansiyon 10/2 ye düştü
ikinci gün ise 15/10 a fırladı sürekli bir dengesizlik içinde bu moralimi bozuyor
doktorun söylediğine göre vucüt alışmaya çalışıyormuş
ilk 1 ay böyle dengesizlik olabilirmiş. aslında korkuyorum biraz. ama yinede azimliyim pes etmeyeceğim.
diyet yapan diğer arkadaşlarıda arada okuyorum tavsiyelerini alıyorum çaylar vs.
destek çok önemliymiş bunu anladım umarım yarı yolda bırakmam.
Çok hoşsun Hocam.. :)))
Spor ıle ılgılı dedıgın gercekten de cok dogru.. baslaması cok zor.. ama sonradan da bır gun dahi yapsaman resmen içimde huzursuzluk hıssedıyorum.
Daha sonra eve bir yuruyus bandı almayı planlıyorum.. bundan sonra yaz - kış bır bahanem kalmasın dıye.. Kuzey ın oyun saatı olayını falan da halledebılırsem bı spor salonuna duzenlı gıtmeyı cok arzuluyorum. Bu yastan sonra bogazı kısarak vucut toparlanmıyor, bunu anlamıs bulunuyorum.
----- --------
Sebze yeme konusuna gelınce, Kuzey ın gel gıt lerı arasında sebze yer alırsa yıyor ama oyle her gun bır sebze yeme olayı bızde de yok.. gunluk alması gereken vıtamın surubunu vererek yemedıgı zaman kı seylerını dengelemeye calısıyorum. Ama ıstahsız cocuk, gercekten de bır annenın saglıklı bır cocugunun basına gelebılecek en zor seylerden bırı. Rabbım beterınden saklasın yıne de.
hayırlı olsun spora başlamışsın.umaraım tansiyonun normale dönerde devam edersin.herkese selam
artık sık sık giremiyorum üzülüyorum.. özlüyorum sizleri
kıvançta huy değişiklikleri oluyor sürekli bir mızmız modunda neden olduğunu anlamıyorum.
hep onunla ilgileniyorum artık havalarda ısındı hep dışarı istiyor. elimi tutup kalk dışarı diye çekiştiriyor beni
bu arada bende spora başladım haftada 3 gün spora gidiyorum.
gün arkadaşlarım başlayacağımı biliyorlar söylemiştim onlara.
aldım başımı gittim evlenmeden önce çok fit biri değildim fakat bu kadarda obez değildim.
çarşamba cuma cumartesi günleri gidiyorum
bir gün aerobik bir gün plates bir gün step yapıyoruz.
artı olarakta düzenli bir şekilde diyete başladım inş. sonuçları güzel olur.
fakat tansiyonla ilgili sorunlarım var.
ilk gün sporda bayıldım tansiyon 10/2 ye düştü
ikinci gün ise 15/10 a fırladı sürekli bir dengesizlik içinde bu moralimi bozuyor
doktorun söylediğine göre vucüt alışmaya çalışıyormuş
ilk 1 ay böyle dengesizlik olabilirmiş. aslında korkuyorum biraz. ama yinede azimliyim pes etmeyeceğim.
diyet yapan diğer arkadaşlarıda arada okuyorum tavsiyelerini alıyorum çaylar vs.
destek çok önemliymiş bunu anladım umarım yarı yolda bırakmam.
havucu denedim istemedide .ısırdı ve püskürttü.aciiiiiiii diyor.dedim annecim acı değil ben tattım ımmmm çok güzelmiş dedim tekrar ısırdı.yine aynı şey.salatalığı denemedim deniyeyim bakalım teşekkür ederi.Çınar Sebze yemiyor diye hiç üzülme canım.
Bizimki de önceden sebze çorbasını çok severdi.
Şimdi içtiği tek çorba yayla çorbası oldu.
Sebze yemiyorsa meyveden tamamlamaya çalışmak lazım.
Bir de eline havuç ve salatalık verince ısırarak yiyor bizimki belki Çınar da sever.
Salatalığı da daha geçen gün aldım mevsimi hala değil ama....
dun oglen zeytinyaglı pirasa yiyordum ece de yanımda geldi agzını actı biraz suyundan pirinclerden verdim baktım yine geldi resmen yarim kase kadar suyundan pirincinden yemistir birazda sulu yapmıs hatun isabet oldu ara ara riske girpi yani kusm ariskine girip minik tanelerden verdim kah onları çıkardı tukurdu yani kah yed yuttu ama hala versem istiyordu
demek rondodan geçirsem yada ece için rende gibi minicik dograyıp biraz pisirsem yermis sasırdım tadını sevmesine eksi hosuna gitti sanırım limonluydu da epey hiç vermemistim ummadık seyleri seviyorlar bazen
maşşallah eceye .keşke çınarda yesede sürekli rondodan geçirsem ama malesef sebze yemiyor.. bakalım doktordu cuma günü ne diyecek.
aa evet enginara bende baylırım özellikle baklalı zeytinyağlı enginar süper.karnımda acıktı. çokta canım çekti.bu pazar alayım deniyeyim inşallah çınarda beğenir..bugun ece ye enginardan çorba yaptık ve yed nasıl mutlu oldum anlatamam
çok faydalı bir besin almıs oldu
iki enginar bir patates bir havuc biraz pirinc birde hindi eti içinde
içine yinede ilk kez yiyor yadırgamasın diye yogurt koydum pistikten sonra tabagına yani çorbayla karıstırdım iki gun bunu bitircek iki enginer yemis olacak yani
yeni çikti aklınızda olsun deneyin çok faydalı
ben doktor bilgilerini gördüğüm zaman mutlu oluyorum gerçekten. her yazılandan bişiler öğreniyorum.yazdıklarımla yanlış anlaşılmak istemem. evrim ne kastettiğini neye kıl oldugunu anladım.bunda sıkıntı yok.birbirbirimizi biliyoruz:)ve evrim çok haklı afikin etrafındaki insan sayısı burdaki bir çok kişiye göre oldukça fazla.esrakoya yazdıgım mj da da belirttim..
yalnız ben doktor bilgilerini paylaşırken amacım sadece sizlerede bilgi vermekdi. beni bilen bilir asla bi kıyaslama için konuşmam yada asla bi böburlenme yada övunme yapmam.
ben resim koyarkende video eklerkende yaptıklarını yazarkende içimde hiçbir kötu niyet olmadan gayet kendim gibi anneme anlatır gibi yada akşam aydına oglum böyle böyle yaptı diye anlatır gibi yazıyorum.
zaten evladımın yapabildikleriyle ben övunememki!ben kimimki ?bunu ona yaptıran ben değilimki!inançlı bir insan olarak herşeyin Rabbim tarafından oldugunu biliyorum. tevekkül yani. tedbir alıp elinden geleni yapıp takdiri Rabbime bırakmak..
DOKTOR BİLGİLERİNİ SIRF BİLGİPAYLAŞAIMI AMaÇLI YAZDIM. SİZ KENDİ EVLADINIZLA KIYASLAMA YAPIN DİYE YAZMADIM.
inşallah kolay geçer canım.bugun ve yarın izinliyim dis dolgu randevum var aaralarda yine girerim herkese iyi haftalar
sorma aynı dertten muzdaribiz. sorduğunda yazar mısın lütfen ben de merak ediyorum yani vitaminin faydası olur mu? hangi vitaminin tadı en güzel?bu aralarbende çnarın yemesine takmış durumdayım.ve cuma günü için doktorundan randevu aldım.kahvaltısında 1 yumurta yiyiyor ekmeksiz .içine peynir koyuyor annem.öğlen sadece tarhana çorbası.sebze hiç yemiyor.yoğurt hiç yemiyor.akşama kadar abur cubur.çikolata kraker ve sakız.akşamda 1 biberen pirinç unu yapıyorum.tüm yediği bunlardan ibaret.babasıda sadece tarhana çorbası yediriyoruz diye kızıyor.ama napayım aç kalmasın diye hergün yapıyoruz.doktora gittiğimizde sebze yemeyen çocukler için bir şurup var onu tavsiye ediyormu diye sorucam.yoksa bu beslenme şekliyle nasıl olucak bilmiyorum
farklı lezzetler güzel geliyor demek ki. onlar da haklı esra aynı şeyleri yemekten bıktılar artık..dun oglen zeytinyaglı pirasa yiyordum ece de yanımda geldi agzını actı biraz suyundan pirinclerden verdim baktım yine geldi resmen yarim kase kadar suyundan pirincinden yemistir birazda sulu yapmıs hatun isabet oldu ara ara riske girpi yani kusm ariskine girip minik tanelerden verdim kah onları çıkardı tukurdu yani kah yed yuttu ama hala versem istiyordu
demek rondodan geçirsem yada ece için rende gibi minicik dograyıp biraz pisirsem yermis sasırdım tadını sevmesine eksi hosuna gitti sanırım limonluydu da epey hiç vermemistim ummadık seyleri seviyorlar bazen
buket senin muza çok guldum ya elin esnafı biliyor he senin çocugunun huyunu.) ilahi ya
banada eski bakıcı demisti muz verdim çeyrek elinde yedi diye çok sasırmıstım.)
enginar kültürüm hiç yoktur ama mutlaka deneyeceğim..bugun ece ye enginardan çorba yaptık ve yed nasıl mutlu oldum anlatamam
çok faydalı bir besin almıs oldu
iki enginar bir patates bir havuc biraz pirinc birde hindi eti içinde
içine yinede ilk kez yiyor yadırgamasın diye yogurt koydum pistikten sonra tabagına yani çorbayla karıstırdım iki gun bunu bitircek iki enginer yemis olacak yani
yeni çikti aklınızda olsun deneyin çok faydalı
Bu aralar böyle Esrako, herkes kaçtı...kendim calıp kendim oynuyorum sanırım :)
kimsenin birsey yazdıgı yok bende gidiyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?