On sene önceki konumun gelişmesi 😁

Ben yazmak istediginizk gayet iyi anladim ,size cok cirkin davranmislar .kiz doktor diye hava da atildi muhtemelen sizde yapamasin demissiniz ve bedduaniz tutmus.Aslinda kizla bir ilginiz yokken oda ustunuze gelmis Eminim vocuklari boyle olsun istemezdiniz .bedduaniz tutmus . Benimde cok ahimi alan biri var hep beddua adiyorum arada diyorum ki ne çokluğundan cocugundan ciksin ne hayatinda baska birinden , kendinden ciksin .
Mazlumun ahı indirir şahı gerçekten .
İnsanların engelli çocuğu olmasının sebebinin konu sahibiyle yaşadıkları kötü şeyler olduğundan eminseniz, o zaman konu sahibinin aldatılıp dayak yiyip terk edilmesinin sebebi nedir? O da başkalarına mı kötülük yapmış? İnsanların çocuğunun engelli olmasının sebebinden bu kadar eminseniz konu sahibinin masum ve iyi insan olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?

Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti😁
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diye 🤣 otobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Ben sizi cok acınası buldum.10 senelik bir mevzu, agır otizmli bir cocuk var konuda. Bu kadar kindar olunur mu? Ve hayır bu olanlar sizinle ilgili degil. Çok kötüsünüz.

İnsanların engelli çocuğu olmasının sebebinin konu sahibiyle yaşadıkları kötü şeyler olduğundan eminseniz, o zaman konu sahibinin aldatılıp dayak yiyip terk edilmesinin sebebi nedir? O da başkalarına mı kötülük yapmış? İnsanların çocuğunun engelli olmasının sebebinden bu kadar eminseniz konu sahibinin masum ve iyi insan olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?
Ben konu sahibinin bedduasi yuzunden cocuk hasta dogdu demiyorum .konu sahibi kadina doktorluk yapamasin diye beddua etmis .kadinda çocuğunun sorunlari olunca meslege devam etmemis ve doktorluk yapmamis .yani beddua tutmus .bunalima girdigi icin veya annesi hastalandigi icinde meslegini yapamayabikirdi veya baska bir ulkede diplomasina denklik bulamadigi icinde olabilirdi .gene bedduasi tutmus derdik .ustelik doktorluk kazanci cok yuksek bir meslek istese devam edip cocuguna daha iyi imkanlar saglayabilirdi ama o meslegi yapmamayi secmis .bedduanin tutma sebebi meslegi yapmamasi yani .cocugu bedduadan hasta olmamis .

Ben konu sahibinin bedduasi yuzunden cocuk hasta dogdu demiyorum .konu sahibi kadina doktorluk yapamasin diye beddua etmis .kadinda çocuğunun sorunlari olunca meslege devam etmemis ve doktorluk yapmamis .yani beddua tutmus .bunalima girdigi icin veya annesi hastalandigi icinde meslegini yapamayabikirdi veya baska bir ulkede diplomasina denklik bulamadigi icinde olabilirdi .gene bedduasi tutmus derdik .ustelik doktorluk kazanci cok yuksek bir meslek istese devam edip cocuguna daha iyi imkanlar saglayabilirdi ama o meslegi yapmamayi secmis .bedduanin tutma sebebi meslegi yapmamasi yani .cocugu bedduadan hasta olmamis .
Tamam ben de diyorum ki kadının başına gelenler konu sahibinin bedduaları sebebiyleyse, konu sahibinin başına gelen musibetler neden o zaman? Siz haşa Allah mısınız da kimin hangi imtihanı neden yaşadığına hükmetme cürretini gösterebiliyorsunuz? Belki de konu sahibi de çok kötü bir insandı ve bu yüzden bunları yaşadı belki de değildi bilemeyiz. Kibirli kibirli benim sayemde başına şunlar geldi demek kimsenin haddine değil.

Ayrıca başka konusunda kendisi de sevgilisi olan adamı ayartmaya çalışmış (adam reddettiği için ayartamamış), adamın sevgilisi için abuk sabuk konuşmuş, ciddi düşünülmeyecek biriymiş, ailesi o kızı istemezmiş, o yüzden adama asılmasında sakınca yokmuş. Yani kendisi beddua ettiği doktor hanımdan daha ahlaklı bir insan değil.

Son düzenleme:
Mesela ben orman yakanlara acayip beddua ediyorum, yaktiklari ormanlarla birlikte yansinlar diye, bakiyorum sonuc sifir, hic duydunuz mu ormanlardan yakanlarin cesetlerinin ciktigini? Ben duymadim, duyan bilen varsa bana yollasin haberin linkini vallahi icim sogur.

Yani mazlumun ahi, şahı falan devirmiyor, geçin bu işleri. Beddualariniza sirtinizi dayamak yerine, ben bana zulmedenden nasil intikam alirim diye düşünebilirsiniz mesela?

Intikamada ornek vereyimde isin icinden baska birsey cikarmayin, mesela konu sahibi azmedip doktor olsaydida, konudaki otizmli bebecigin annesi bunu duyup (madem doktorum ben sen kimsin diye ovunmus) kahrolsaydi, cok daha etkili bi intikam olurdu.

O ne yapmis, 10 sene boyunca bi kosede tirnaklarini yeyip beklemis jajdjdj, ya cok garip bi durum bu.

Back
X