inş. cnm kızında bu dönem nasıl geçmişti?
ben annelerdeyim malum siteye resim yüklemeye çalışıyorum arada bir kk dayım sizi takipteyim buyrunnnnnnnnn
össssssssssssleeeeeeeeeeeeeeeeeeeemm
avatrındaki meleği yiriiiiiiiiiiim
kızım ateşlenmişti..biree o dönem yılbaşına yakındı evdede değildik uykusuz huzursuz geceler geçiriyorduk ama misafirliğe veriyordum önce hafif ateşlendi..sonra kaşıkla mama yedirirken tık tık bişey değdi .meğer diş çıkarmış yavrum.hihoyyyttam yılbaşı akşamıydı aldığım en güzel doğum günü hediyemdir o ....
özlem meleğin çok güsell gerçekten maşallah tosmini kuzuna .....
ne güzel sen hepsini yaşadın aynı heyecanları 2. bebişinlede yaşayacaksın opuyorumnanaktan kilo kaybı çok oluyor dediler ban var mı aslı???
opuyorumnanaktan :kedi:
yani cam rende işgörür.metale değmemesi dah iyi meyvelerin.biz moulinex kullanıyoruz uzun zamandır kendimiz için almıştık çok memnunuzyahu arkadaşlar katı meyve sıkacagı mutlaka almalımıyız bu briinci sorum
ikinci sorumda markası ne olsa iyidir..
çok elzem bişeymidir bu alet. cam rende işimizi görmesmi..
kaydirigubbakcemile3 teşekkürler çağan aga
bugun kendimi topiğin demir başı ilan ettim.kaydirigubbakcemile3
Canan naptın canım son durumunuz nedir?bibronla anne sütü veren arkadaşlara sormak istiyorum - mesela sütü ısıtıyosunuz bebek içmedi tamamını - kalanını napıyosunuz atıyomusunuz dolaba mı kaldırıyosunuz tekrar mı ısıtılıyo yoksa odada mı bekletiyosunuz - nekadar bekleyebiliyo??
hoş sizin bebişler içiyodur sütünü dibine kadar - benimki amma inat çıktı ya - bi kolayı olsa hiç zorlanmadan direk miğdeye insin yiyecekler hanımefendinin :çok üzgünüm:
Doğum günün kutlu olsun canım 2 gün geçmişte olsa. Yusufun iştahsızlığınada üzüldüm inşallah çabuk atlatır.ben kendime geçen aldım doğum günü hediyesi.....yarın doğum günüm öğlen doğmuşum akşama yeni yıla girmişiz .....
Maşallah Prense kokluyorum öpüyorumsize kurbağa prensimin resmini göstereyim didim:) bu gece saat tam 12 de öpüjem onu bakalım neye dönüşecek:)
Stokta bitmiş ya çok üzüldümherkeze merhaba gecmıs baya uzamıs bı gunde maşşallah eyklem önce msjına cvp yazıyım okuyabıldıgım gecmmısıde okurum inş.
Crespo Mama Sandalyesi - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey! ben bunu aldım canım suan memnunum cunku8 özellıkler hep aynı nerdeyse.2.sıret dayanagı kademesını kullanıyorum hafıf egımlı.ne bılım memnunum yanı
Arkadaşına çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versinherkese mrb uzun süredir yazamıorum umarım herkes iidir ben hiç ii deilim en yakın arkadaşım emes hastalığına yakalandı daha çok genç 4 yaşında kızı var eşi askerde burda bi sonuç alamayınca ankaraya gitmişler ve emes demişler ve bu hastalığın çaresi yok ord kortizon vermişler 100 kilodan daha fazla bi anda şişio insan biraz önce annesiyle konuştum yüzünün uyuşukluğu gitmemiş ve daha yeni yeni yürümeye başlamış ama birinin desteği ile çok üzgünüm yaa canım allah şifasını versin kızınıda 15 gündür görmüyormuş kayınvalidesindeymiş bu halini görmesinler die getirmiolarmış sizlerden onun için dua bekliorum arkadaşlar....mafoldumben:gitme::Saruboceq:
Mahfettin beniGeçen sene yılbaşı gecesinin ertesi.. Yani 1 ocak 2009. Tatil, iş yok evdeyim.
Öğlene doğru uyanıyorum,yatakta kedilerimle oynuyorum, bir tanesi var akıl sağlığı yerinde değil, kısaca deli diyebiliriz kendisine, enteresan hayvandır,evin içinde kaybolup buzdolabının içinden çıkmışlığı vardır. O sabah gelip gelip karnımın üzerine yatmaya çalışıyor, kızım gel yanıma yat üstümden kalk diyorum, yok karnıma yatacakmış !
Neyse öğlen kalkıp bir güzel kahvaltı ediyoruz annemle.. Kahvaltı sonrası hemen sigara yakıyorum her zamanki gibi.. Ama yok gitmiyor.. Zaten akşamda canım o kadar çok içki içmek istemesine rağmen 1 kadeh şarapta kalmıştım, mideyi mi üşüttüm diye geçiyor aklımdan..
Annem yemek sonrası, klasik konuşmalarından birini yapıyor, kızım bak kaç senedir evlisiniz, yaşın geçiyor artık, bir bebek düşünün, eğer tedavi falan olman gerekiyorsa gidelim bir doktora falan filan. Yok diyorum anne, biz korunuyoruz ben bu yüzden hamile kalmıyorum, ayrıca hala ben hazır değilim, yapmak istediğim şeyleri henüz yapamadım, düşünmüyoruz şimdilik, şu borçlar bir bitsin, bu yaz Viyana tatiline bir gidelim, kaç senedir niyetlendik bir türlü gidemedik falan filan..
Öğleden sonra yine karnıma girip çıkan sancılar başlıyor. Sayıyorum, hımm 12.gün bugün. 12 gün önce regl olmam gerekiyordu, ama belli ki olacağım, karnım ağrıyor. Zaten benim hep gecikir, endişelenmeme gerek yok.. Ama şu mide ilacını kullanmaya başlasam fena olmaz artık. Galiba bu mide bulantıları başka türlü geçmeyecek. Enteresandır, kaç gündür elim ilaca gidiyor, bir türlü içemiyorum hep birşey mani oluyor. Kuzenim de gıcık ediyor beni, kızım bir test al bak hamile olabilirsin. Ulen test nasıl yapılıyor onu bile bilmiyorum ben bee..
Off yapalım bakalım da içim rahat etsin, mide ilacına öyle başlayım.
Eşimi arıyorum akşama gelirken test al diyorum, heyecanlanıyor, nasıl yani diyor.. Yok bişey diyorum, hamile falan değilimdir, sadece emin olmak istiyorum, regl olacağım zaten karnım ağrıyor, diyorum.
Akşam saatleri test geliyor. Ama birşey olmadığından o kadar eminim ki unutuyorum, aklımdan çıkıyor, gece yatacağım vakit aklıma geliyor. Dur yapayım bari şu testi, sonra da ilacı içip yatayım..
Banyoya gidiyorum, ilk defa test yapıyorum, bu arada içindeki açıklamayı okuyorum. Hımm iki çizgi çıkarsa pozitif demekmiş.. Pozitif ne demek yani, bebek var mı demek yok mu demek? Yani bu kişiye ve şartlara göre değişmez mi aslında?
Evet, bir çizgi işte.Negatif demek bu.
Aaa bu çizginin yanında bir tane de silik bir çizgi belirdir. Bu ne ki? Test bozuk galiba. Duymuştum bu testlerin çok güvenilir olmadığını.. Ama bir dakika, içindeki kağıtta ikinci çizgi silik olarak çıksa bile pozitif demektir yazıyor..
Eşime sesleniyorum, testi gösteriyorum, aptal aptal suratıma bakıyor. O nerden bilsin ki!
Sen diyorum, git bir test daha al, bu galiba bozuk. Hatta dur dur bende seninle geleyim, biraz hava alsam iyi olacak..
Nöbetçi eczane bulup bir test daha alıyoruz. Eve geliyorum, bir belirgin, bir silik çizgi..
Yani ne demek bu?
Eşim, annene soralım diyor. Annem nerden bilsin, en son çocuğunu doğuralı 27 sene olmuş! Yine de çağırıp soruyorum, anne bu ne demek diyorum? O da bana senin elindeki ne ki diyor ! Medet umduğum annem, daha önce hiç gebelik testi görmemiş ki..
Allah'ım ! Bu şüpheyle nasıl uyurum ben ! Eşim, kesin olup olmadığını nasıl anlarız diye soruyor. Ben çok biliyorum ya ! Kuzenimi arıyorum gecenin 12 sinde. Kendisinin 3 çocuğu var, deneyimli yani bu konuda. Kan testinde anlaşılır diyor.
Kalk diyorum eşime, kan testi yaptıralım. Şimdi yatalım yarın yaptırırız diyor. Olmaz ! diyorum hemen gidelim, hamile olmadığımdan emin olmalıyım..
Hemen yan sokakta hastane, gidip kan testi yaptırıyoruz, kan alan hemşire kaç gün gecikti reglin diyor, 12 diyorum.Tamam eğer bebek varsa, kan testinde büyük ihtimalle çıkar zaten diyor.. Sonuçlar 45 dakika sonra..
Bu arada annem evde ağlıyor var işte hamilesin diyerek psikolojik baskı yapıyor bana, babam olanlara mana vermeye çalışıyor,bunlar nereye gidip geliyor sürekli diye düşünüyor eminim..Ona bişey söylemedik henüz..
Eve dönüyoruz eşimle, ben yatıyorum, hayır diyorum kendi kendime.. Hamile değilim. Gerçi son aylarda rüyalarımda sürekli doğum yaptığımı, bebek emzirdiğimi görüyorum ama bunun etrafımdaki bebek baskısından kaynaklandığını düşünüyorum. Hamile olsam hissetmezmiyim yahu ! Hem karnım ağrıyor benim, regl olacağım ! Yoksa niye karnım ağrısın ki ! Bu düşüncelerde uyuyakalıyorum, biraz zaman sonra, kapının çalışına uyanıyorum. Eşim gidip sonuçları almış, apartmanın merdivenlerinden 'aşkım hamilesin, hamilesin! ' nidalarıyla çıkıyor..
Kim, ben mi? Yok canım daha neler diyorum..
Eminmisin, kim dedi hamile olduğumu diyorum, çünkü elindeki sonuç kağıdında sadece rakamlar var, hani pozitif diye birşey yazmıyor ki burada !
Hastanedeki doktora sordum, 'eşiniz hamile büyük ihtimalle, ama kesin demek için erken, ancak ultrasonla bakılıp gebelik kesesinin görünmesi halinde gebelik var diyebiliriz' dedi diyor. Bunu duyan babam, hadi hemen ultrasona girelim diyor.
Babaa, saat gecenin 2 si! Olsun diyor.. Hemen gidelim emin olalım..
Gece nöbetçi kadın doğum doktoru olan bir hastane arıyoruz. Bulduğumuz hastanedeki doktor, gayet mekanik hareketlerle, ultrasona alıyor, evet gebelik kesesi görünüyor, buyrun bu da resmi diyor, elime bir resim tutuşturuyor. Annem,babam, eşim ve ben, ultrason ekranındaki minicik noktaya bakakalıyoruz..
Annemle babam ağlıyor..
Eşimin suratı bir tuhaf, korktu galiba..
Benim elim karnımda.. Sonraki 8 ay olduğu gibi, elim hep karnımda.. Yüzümde anlam veremediğim, şaşkınlıkla gülümsemek arası bir ifade..
O gece evden çıkarken, evime bir daha hiç eski halimle dönmeyeceğimi hiç düşünmemiştim.. Aslında ben kızıma ne kadar muhtaçmışım, bir bebeğim olacağı fikri aslında ne kadar kıymetliymiş benim için..
Onu istemediğim için, hayır değildir diye reddettiğim için ve isteyerek sahip olmadığım için vicdan azabı çekiyorum ve çok korkuyorum..Tüm hamileliğim boyunca elim karnımda.. Onu kimse almasın, ona zarar gelmesin, beni bırakmasın diye..
Bırakmadı yavrum beni.. Şimdi neredeyse 4,5 aylık.. Gözümün nuru, canımın canı, dermanım, yeni yıl hediyem, en kıymetli hediyem benim..
Senin yazın aracılığylada herkesin yeni yılı çok güzel olsun inşallah. Evlatlarımızla tüm sevdiklerimizle uzun hayırlı senelere inşallah.:Saruboceq:2009 da bitiyor..Nasıl geçti diye sorgulama..Bak bitti bile..Gelen yeni yılı yepyeni umutlarla hayallerle ve taptaze planlarla karşıla..Geçen günleri sorgularsan bunu başaramazsın..Bırak herşey geride kalsın ve sen şimdi herşeye yeniden başla..Hayat yine zorlayacaktır seni önüne yine engeller koyacaktır ama adı üstünde o hayat ve sen onu en iyi şekilde sürdürmek zorundasın..Ben senin için bu yıl başında dilekler dileyeceğim..Mutluluk, huzur, sağlık, para, sevgi, dostluk, beraberlik ve yararına olacak daha niceleri...Sende inan benim inandığım gibi ve başar..Mutlu nice nice yıllara..Her dileğin gerçek olsun..Rüyalarındaki ve gerçekteki...Sevdiklerinle, seni sevenlerle..Her zaman, her yeni anda..Tüm sevgimle ve inancımla..
2010 yılının ilk tatlısıda benden gelsinn
pişmeden önce şerbetsiz halii
şerbetli haliii
Tatlı için eline sağlık yaho içinde :)))Çok tatlı olmuş maşallah.burcumunnn aldığı süper kostümm ve içinde benim şebeleğimmm
Cigerim Elif , oyuncaklar bunlar annem.. fıyatları da uygun.. Kuzey cok sevıyor bunları,altları vantuslu, sabıtlenıyor..
bu arada yakaladım gusel bı gulucuk..
Özde bana benziyor mu sizce?? Birbirine benzer çektireceğim az daha büyüsün... zemuszemus
bukonuda bı bılgım yok dıe bıse yazmadımdı ama aklıma şey geldı.doktora gıttıgımızde orda broşürde balık yagı görmüştüm iştahsız bebekler için yazıyodu.doktorunuza sorsanesra kaçtın kız tilifonuna niye bakmiyin bacım bi diyerseydin şu iştah açıcınızı ..çok zor durumdayım bir kaç gün daha değişim olmazsa dohtura gideceğiz sorun ne bakalım..büyük ihtimal diş ama işte ana yüreği çare arıyorum..
cam rende işimizi görür ama bızım zaten var katı meyve sıkacagı.havuc falan için ii olur dıe düşünüyorumyahu arkadaşlar katı meyve sıkacagı mutlaka almalımıyız bu briinci sorum
ikinci sorumda markası ne olsa iyidir..
çok elzem bişeymidir bu alet. cam rende işimizi görmesmi..
ohh ohh agzından baska heryanı yemıs kuzunun :))
tüh bıtmısmı üzaüldüm,2 arkadasım daha sipariş vercektıStokta bitmiş ya çok üzüldüm( Bi kaç sitedede fiyatı yüksek.
Kuzeye, Çağana, Denize maşallah. Evet özlem özde sana çok benziyo.
Atlayarak okuduğum sayfalarda da varsa kuzular hepsine maşallah.
Uykusuzluktan sinirlerim laçka oğlum uyumuyor geceleri beraber uyumuyoruz yani ve ben sabah kalkıp işe geliyorum 2 haftayı geçti bu durum kendi dr u burnundandır dedi ama uzayınca benim içim rahat etmedi devlet hastanesine gittik idrar ve kaka tahlili istedi dr salı günü çıkacak sonuçlar ama sıpam kakasını yapmadı pazartesiye kaldı onun sonucu ne zaman sarkar bilmem . Uykum var uykum var bide unutmadan yazıyım uykum var.
aynenn şevvlalı anlattın.helekı uykusundan ses yüzünden erken uyanırsa vay halımıze.bugun kalabalık yüzünden 2 kez uyandı ve suan cok keyıfsız ve bırazda sinirli:1ninca:geçmişe bakamıyorum 1 saat sonra misafirim gelecek öğlende misafir vardı bugün duble yani
ne çok kaynatmışsınız
eve yabancı biri gelince Çağan ın uyku düzeni alt üst oluyor öğle uykusuna 5,5 da yattı bu gece nöbet var
Babami yolcu ettik, moralim cok bozuk(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?