2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum hareket çekerkene

$DSCF1049eee.webp

delikafadulden

antalya nasıl eylemm çok özledim orayı annemlerde orda yaşıyoo evlenmeden önce bende 3 yıl ordaydım evlenince ankaraya geldim tekrar.. mirmirmirmir

gaza gelmek ümidiyle kk'nın diyet sayfalarında dolaşırken bunu buldum,sirkenin yerine denesek mi?

Malzemeler: 3 parça taze veya kuru zencefil, 1 yemek kaşığı bal, 1 dal veya rulo tarçın, 2 litre su, iri doğranmış 1 adet limonun kabuğu

Yapılışı: Taze veya kuru zencefil parçaları ve limon kabuğu 2 litre suda kaynatılır. ıçerisine rulo tarçın atılarak yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır. Su ılımaya yakın 1 yemek kaşığı bal ilave edilir ve karıştırılır. Süzüldükten sonra içime hazırdır. Ara öğünlerin ardından 1’er su bardağı tüketilmesi önerilir.

Etki Mekanizması: Artirit ağrıları. Menstural kramplar, soğuk algınlığı, grip, boğaz ve baş ağrısında etkilidir. Yağ yakımını hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır, mide bulantısı, gaz ve hazımsızlık şikayetlerini azaltır
Uyarı: Kan sulandırıcı ilaç kullananların zencefil tüketmemesi önerilir.

demet şener bununla zayıflamışmış :uhm:

Güllüüüü, bu doktorlar çok biliyor canım! Ben ek gıdaya başladığımdan beri DOruk'un huysuzlukları son buldu. Sıpalarımızı en iyi biz tanırız. Sen de kuru fasulye vermiyorsun ya sonuçta! Bence başladığın sistemi uygulamaya devam et!

Cebimi evde unutmuşum, annemdeyim :(

NEVİN ben cumartesi diyetisyene başlıyorum. Umutluyum.

ben onu yapamıyorum çünkü elimde bir liste olduğunda kendimi prangaya vurulmuş hissediyorum.elimde çok ayrıntılı kalori listeleri var,istediğim şeylerin kalorilerini diğer öğünlerden eksilterek yiyorum.günlük aldığım kaloriyi azaltmak,harcamayı çoğaltmak gibi basit bir mantığım var,umarım işe yarar.
senin adına da sevindim,hadi kolay gelsin kaydirigubbakcemile5

Bu arada gece taşşş gibi olan sol göğsüm, Doruk emmediği halde sabaha inmişti. Aman dikkat! Sütün çekilmesi bu oluyor sanırım. KEşke soldan emzirseydim. :(

ben son iki yıldır diyet takvimi tutuyorum.2 ya da 3 ayın aynı sayfada bulunduğu takvimlerden bir tane alıp yatak odama astım.her ölçümümü o günün yanına yazıyorum.böylece 1 hafta önce ne kadardım,1 ay önce ne kadardım görebiliyorum.topiğimizin milli fotomontaj sitesi en.picjoke.com'da takvim vardı,bu yıl kullanacağım takvimi kendim yapayım dedim.orada kullanmak üzere zayıf bir resmimi aradım,aradım.............bulamadım mafoldumben üniversitedeyken çekilmiş bir resmi taratacağım bu gidişle...

selam herkese kayınvalidemlere gittik 3 gündür yoktum bizde bebek arabası aldık oğluma çok sevdi.sanırım en geç puset alanlardan biride benim. yine geçmiş almış başını gitmiş ama hepsini tek tek okudum şimdi gelelim yorumlara...

analdım banada aynısını söylemişti doktor ama muhallebi değil canım ya meyve suyu yoğurt önce onlarla başla zaten vitamin onlarda ..pirinç unu kilo yapar sadece..gece uyumuyorsa akşam ara ara verebilirsin..bebeciğe vitamin vermedimi pek....
canım ben zaten elma ve havuç suyu veriyorum ara öğün olarak bikaç çay kaşığı. birde öğlenleri patates havuç püresi vermeye başladım az az. akşamlarıda her akşam değil haftada 3 akşam falan pirinç unundan muhallebi yapıp veriyorum vitamin falan vermedi bunları önerdi
O kadar kiloyu hayatımda sadece çocukken gördüm...Ben birgün o kiloya düşsem Zerrin Özer gibi istiklal caddesinde kombinezonla dolaşıciiiim kaydirigubbakcemile3
bende sana katılıyorum ben hatta mayoyla bilem çıkarımdelikafaduldenyok biraz attım galibakafamçokkarıştı
Sefgili anneler, ben bu mama sorunsalını yoğun araştırmalarım ve mağazalardaki mama reyonlarında çokça vakit geçirerek çözmüş durumdayım. Size de anlatayım ;
Bebek sütü-bebek maması-devam maması-biberon sütü-bebek sütü vs.
Bunların hepsi aynı şey !
Önceden ilk 6 ay içinde kullanılanlara (mesela pre ve 1 numaralara) 'bebek maması ' deniyormuş. Şimdi adı değişmiş 'bebek sütü' olmuş. Firmaların pazarlama stratejisi diyebiliriz. Mama değil süt !
Devam maması da 6.aydan itibaren kullanılan 2 ve 3 numaraları mamaların (yada yeni adlarıyla sütlerin) genel adı.

Yani bunların hepsine, 6 aydan önce bebek maması ya da sütü - 6 aydan sonra devam maması ya da devam sütü deniyor.

Kaşık maması da çok basit, 4.aydan itibaren kullanılmaya başlanılan kaşıkla yedirilen kıvamlı mamalar.
Budur yani !
ayşinciğim çok güzel açıklamışsın teşekkürlerzemuszemus
Hayvancılığı bıtırdıler ulkede.. dört bır yanı verımlı topraklarla dolu oldugu bır memlekette tarımı bitirdiler.. dısarının "boktan" mallarına bızı mecbur bıraktılar!!

Doluyum.. neyse,susayım.
bende bir açarsam ağzımı susturamayacaklar valla memleket elden gidiyor arkadaşlar..Çok üzgünüm çoook
birkaç resim ekleyeyim bücürük kızımın

çok tatlı olmuş annesi büyümüş canan bu aynı sen opuyorumnanaktan:nazar::nazar:
günaydın..topiğin milli hastalığı gribe bizde yakalanmış bulunuyoruz..minik zuzum grip burnumuz seller sular..ve yememe rekorumuz doğal olarak ikiye katlandık tıkalı burunla beslenemiyor yavru burun spreyide açıyor ama genzimiz dolu yutamıyor zuzum..
mamayı yiyemediğimiz için aç kalmasın diye sabah sabah irmikli tavuk suyu çorba içirdim ...üstünede vitaminimizi verdim.şimdilik sessiz sessiz duryor ....ablası oynatıyor..
geçmiş olsun yusufuma uff ya şu grip varya.... artık havadanmı oluyor anlamadım gitti çocuklar bazen evde otururken bile gribe yakalanıyorlar
bızımkı bıberonla ıcmıo kasıkla verıorum ıhlamur su vs bıde kasıkla deneseydın keske
kıvançta su ıhlamur gibi şeyleri kaşıkla içiyor biberonla verince ağzını bile açmıyor hele suyu hiç sevmiyor kaşıkla zar zor veriyorum

elma suyu iciorus :))
ayy şuna bak ya maşallah elma suyu içen ağzını yiriiiiim ben senin:nazar:
şemsiye mağduru 2
kızlar lahusa döneminden sonra hiç regl olmadım
dünde şemsiyemiz yırtılmış !! korkmalımıyım ?? biraz araştırdım anne sütü ilk 6 ay % 98 korurmuş
Taze nedir bu şemsiyelerden çektigimiz : (
amannnnııınn nesrin kazaya kurban gitmedin inş. bence süt olayına sakın güvenme hemen önlemini al
kızlar kusurama bakmayın pat diye düştüm ama siz yemek ve beslemek ilgili ayrı bir topik açarsanız çok iyi olur.orda beslemek le ilgili herşey yazarsınız.
çok kızdım şimdi....:mymeka:pat diye geldim diyorsun bide topiğe karışıyorsun yemek ve beslenme ile ilgili ayrı topik açın demişsin iyi güzel hoş demişsinde yeri geliyor biz bu topiği zor takip ediyoruz birde başka bir yeri takip etmek o kadar zor olurki benim için bence arkadaşlarımdanda bana katılan mutlaka olur zor olmazmı kızlar sizce

cumartesi günü dr. a gitmiştik...dr. kan tahlili yaptı şükürler olsun kan durumu iyiymiş demir ilacını kullanma zaten tadıda kötü dedi....

eskişehire gitmişken biraz çarşıda gezindik seline bebek arabası aldık biz hala almamıştık biraz geç kaldık ama olsun ne yapalım....
sonunda kayınpeder sizi doktora götürdü demek bak ne güzel maşallah seline kan durumu da iyiymiş
arabanızı güle güle kullanın bizde dün aldık arabamızı sizin gibi geç kalanlardanız bizde

3 gündür neler çektim neler :çok üzgünüm: Cuma gününden beri her 6 saatte bir acildeyim. Diş ağrım tavan yapıyor ve ağrı kesici iğne vurduruyorum. 20 lik dişim apse yapmış antibiyotik+iğne verdi doktor. Sabah 4 te gece 2 de ağrılarla hastaneye koştuk. Eşim de mahvoldu ben de.

ıkinci bir vukuat, cuma müdür saat 15:00 de toplantı var dedi. o saatte çocuğa bakacak kimse yoktu. "Tamam siz gelmeyin" demesini beklerken müdür ne dedi biliyor musunuz "çocuğunu da al gel" akannehir nasıl geleyim dedim, adam inat ediyor illa geleceksin toplantıya diyor Çok üzgünüm çoook Beni getirecek kimse yok dedim. Müdür yardımcıları arabayla gelip aldılar. Toplantıya kızımla katıldık. 2 saat kucağımda. Mızır mızır mızırdandı toplantıda. ben ayakta onu pişpişliyorum, çok durmazsa dışarı çıkıp sonra tekrar giriyoruz, falan filan. Rezalete bakın. Didar çok yoruldu, ben çok hırpalandım, dişim ağrısı bir yandan.... Bugün de müdür gelmiş bana, "e çocuk kalabalığa girmeye alışsın yavaş yavaş" diyor. Ne manyak müdürler var ya. :mymeka:
çok geçmiş olsun canım
ya bazı insanlarda neden hiç merhamet yokÇok üzgünüm çoook
Çok mutsuzum bugün..
Sabah kızımı bırakıp işe gelmek bugün ayrı bir koydu niyeyse.

Dün gece bir karar verdim, asla ikinci cocuğu doğurmayacağım. Önümüzdeki hafta gidip spiral taktıracağım.

Bir çocuğun daha tüm sorumluluğunu - maddi,manevi,psikolojik,sosyolojik,fizyolojik- kaldırmaya gücüm yok.

Dün akşam saatlerinde, evde bayıldım durup dururken. Allah'tan evdeydim ve Allah'tan Deva kucağımda değildi. Gündüz hafif hafif başım dönüyordu ve bir kaç gündür çok midem ağrıyordu zaten. Annemle bir arkadaşım vardı yanımda. Bir dakika falan öyle kalmışım sonra gözlerimi açmışım ama bu süreyi hiç hatırlamıyorum. Ayılıp bişeyler söylemeye çalışmışım ama bunları da hatırlamıyorum. Sonra biraz kustum. Kusarken azıcık kan geldi. Apar topar hastaneye gittik, tahliller, tomografi falan.

Sonuç erken teşhis edilen mide kanaması ve ona eşlik eden ileri seviyede kansızlık.Kan tahlili sonuçlarını görünce inanamadım, bütün değerler alt üst olmuş. 1,5 sene önce kardeşim vefat ettiğinde de yine böyle bir mide kanaması geçirmiştim. O zamanda çabucak müdahale edilmişti ve daha kötü şeyler olmadan atlatmıştım. Bu seferdede doktor iyi ki bayılmışsın dedi.Yoksa geç kalabilirmişiz. Hastaneye yatmam gerekiyordu ama bebeğim olduğunu söyledim. Bir sürü nasihat ve ilaç reçetesi ile çıktım hastaneden. Yoğun bir tedavi dönemi bekliyor beni..

Bugün işe gelecek halde değildim ama biraz düşünmeye- kendimi dinlemeye ihtiyacım var, evdeyken böyle bir şansım olmuyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
çooook geçmiş olsun ayşin dikkat et kuzum kendine
herkese merhaba güzel anneler
bir hafta oldu sanırım buralara uğramayalı ikince kez bu kadar ayrı kaldım topikten birincisi doğumdu ikinciside üzerime yapışıp kalan ağır bir girip ve ardından nişan telaşı vs oldu

ne kadar şanslıyım ne kadar muhteşem bağlarımız var ne arayanlarım ne msj atanlarım bitmedi Allahım okadar mutlu oldumki götüm kalktı kendimi bi bok sandım resmen delikafadulden
hepiniz çok ama çok sağolun sizleri çok ama çok seviyorum inann tüm samimiyetimle arayanlara ve msj atanlaratek tek döneceğim çünkü birkaç gündür insan sesine kavuştum daha doğrusu bir sese kavuştum kaydirigubbakcemile3
bu geçmiş okunurmu okunursa nasıl okunur atlanarakmıı zplanarakmı bakalım artık
geçmiş olsun esraaaa seni çok merak ettik
sensiz buralar çok sessiz kafiyeli oldu yakaydirigubbakcemile3
bizde seni aramak istedik fakat çok hasta olduğunu konuşacak durumda olmadığını söyledi arkadaşlar iyileşip aramıza tekrardan katılmana çok sevindim :lepi:
kresimizi aradim, oglumun dualari kabul olmus, allah akil fikir vermis:))mamasini yemis, 1 saat uyumus, simdi parkta oyun oynuyormus:)) allahim nasil mutlu oldum..insallah devam eder boyle:))annem almaya gidicek 1 saate kadar, ondanda ogrenirim
teo alıştı artık annesi adam oldu adammmm.
yazacağım o kadar şey varki
diyetisyene gittim bir liste verdi tam bize göre eyvahedigeldismile
bissürü ikonlar gelmiş ne güzel
yahoyu götürdüm doktora onuda anlatacağım
nişanı anlatacağım
geçmişi okudum kısmen onlar hakkında yorumlar yapacağım
artık 3-5 gün beni dinlersiniz pardon okursunuz bilmiyorumkismile
ah ah bende şu boğaza bi sahip çıkabilsemboshayallersmile
ne demek esracığım sen yaz biz okuruz sabahlara kadar zemuszemus
furkan hastalandı 2 gün önce ya
ağlaya ağlaya havale geçirdi ateşide 39 buçuktu
çok kötüydü ilk gittiğim doktor bişeyi yok dedi.2ci doktorada gece 3te götürdük idrarında iltihap varmış
bir sürü ilaç aldık.bide sünnet olması gerekiyomuş
geçmiş olsun şu sünnet olayına bende takılmaya başladım bi araştırma yapacağım bakalım
aşıdan geldik ayy çok şükr çabuk sakinleşen bi bebeğim var. çok fazla aglamadı..

genel kontrolleri güzel çok şükr.
4.5 aylık takibiz;
700 gr alarak toplamda 7200 olmuş boyumuz 2 cm uzamış 64 vebaşçevremizde 42geçen ayki ölçüm yanlışmış gecen ay 43 demişlerdi zaten anlamıştım bi yanlışlık oldugunu. tamam koca kafafda o kadarda değil dimiiiii

kan ilacını 6ci ay sonrası yapılacak kan tahlil sonucuna göre başlıcas.
ek besin verme dedi.kilosu gayet iyi dedi.halbuki ben başladım 5 gundur elma püresi veriyorum geceleride yatmadan önce yarım ölçek mama veriyorum ve gece uykusu resmen gelişti yavrum çok sık uyanıyordu.ama şimdi yatmadan önce emzirip mama besliyorum ve gayet uzun süre uyuyor
m.akife maşallah annesi :nazar:güllüm bunlar ne çabuk büyüdüler bi bakmışız askere gidiyolar ayy aklıma geldide bian nsl ayrı kalıcaz:gitme:
geçmiş olsunn ya biz çok şişkoyuz o zman biz 9 kiloyuzz eyvahedigeldismile
üztsınırdaydık 4. ay kontrolümüzde aştık galiba üst sınırı sadece de anne sütü oysa... sadece doktor damak tadı gelişsin die elma suyu havuç suyu falan veriyorum cam rendede rendeleyip.. arada birde kendi yaptığım yoğurttan başka bişiy yok..
benim oğlanda 4,5 aylık 9 kg 68cm doktor iyi diyor 1 kg falan fazlalığınız var oda çok önemli değil emeklemeye başlayınca herşey normale girer diyor bu boy kilo olayı birazda genetik çok takılmamak lazım tabi ilerde obez olmaması için kontrolü elden de bırakmamalıyız yoksa benim gibi bütün hayatı diyetle geçerkafamçokkarıştı

babaannemizden dönerken...
ayy ne güzel çıkmışsınız yeşillerin arasında ohh içim ferahladı oğlunda temiz hava almıştır annesi ciğerleri oksijen dolmuştur gerçi siz izmir gibi güzel bir yerde oturuyorsunuz oksijeniniz devamlı vardır bizim istanbul gibi pis havası yoktur
maşallah:nazar:
gaza gelmek ümidiyle kk'nın diyet sayfalarında dolaşırken bunu buldum,sirkenin yerine denesek mi?

Malzemeler: 3 parça taze veya kuru zencefil, 1 yemek kaşığı bal, 1 dal veya rulo tarçın, 2 litre su, iri doğranmış 1 adet limonun kabuğu

Yapılışı: Taze veya kuru zencefil parçaları ve limon kabuğu 2 litre suda kaynatılır. ıçerisine rulo tarçın atılarak yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır. Su ılımaya yakın 1 yemek kaşığı bal ilave edilir ve karıştırılır. Süzüldükten sonra içime hazırdır. Ara öğünlerin ardından 1’er su bardağı tüketilmesi önerilir.

Etki Mekanizması: Artirit ağrıları. Menstural kramplar, soğuk algınlığı, grip, boğaz ve baş ağrısında etkilidir. Yağ yakımını hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır, mide bulantısı, gaz ve hazımsızlık şikayetlerini azaltır
Uyarı: Kan sulandırıcı ilaç kullananların zencefil tüketmemesi önerilir.

demet şener bununla zayıflamışmış :uhm:

nevin artık ne deneyeceğimi şaşırdım bende her duyduğumu uygulamaya kalkıyorum midem çöp tenekesine döndükafamçokkarıştı

Son düzenleme:
Nevin ama sadece kalori hesabı işe yaramaz kiii? Kan şekeri olayı var. Onu nasıl ayarlıyorsun? Örneğin yemek yerine tatlı yiyince belki kaloride aynı hesap oluyor ama yemekle 2 saat sonra açılacak iştahın tatlı ile yarım saatte açılmıyor mu?

Back
X