2009 Aralık Anneleri

evet meral, valla keşke iyi olsaydım da, çalışmaya devam etseydim.. birde işverenlerim iyi düzgün insanlar olsalardı, çalışmaya değerdi.. bi yandan da içim içimi yiyor sonuç ta az da olsa 2. bir maaş giriyordu eve, şimdi benim balım tek başına zorlanır demi:uhm:keyfimden diil biliyorum da, kıyamam kocişime de.. biliyorum izne ayrılıyorum onlardan uzaklaşıyorum diye çok rahatlıyor içi şuanda ama bir yandan da ezilsin büzülsün istemiyor insan..

benım dr doguma 5-6 hafta var dedı ya bayram öncesi ya bayram sonrası..dogumu kestırememek ne ilginç

Yazarlar
26 Ekim 2009
Güzin Abla guzinabla@hurriyet.com.tr

Grip için bir ‘eski zaman’ öyküsü

Sevgili okurlarım, bitkilere olan güvenimi ve bildiğim, inandığım, öğrendiğim her şeyi sizlerle de paylaştığımı çok iyi bilirsiniz.

Şu anda herkesin domuz gribinden söz ettiğini görerek, sizlere yeni öğrendiğim bir bilgiyi aktarmak istedim. Deneyip denememekte elbette serbestsiniz. Ayrıca bu verdiğim bilgiler, “Grip aşısı olmayın” anlamına da gelmiyor.
Bunlar sadece büyüklerimizden öğrendiğimiz yararlı bilgiler, ki ben hâlâ büyükannemden öğrendiğim bazı şifalı ev ilaçlarını yaparım.
Bu arada büyükannemin ağabeyinin doktor olduğunu da hatırlatayım...
Yıllar önce, dünyada 40 milyon kişinin “grip”ten öldüğü salgında, bir doktor, griple mücadeleye yardım amacıyla çiftçileri ziyaret eder. Birçok çiftçi ailesi gribe yakalanmış ve pek çoğu da ölmüştür.
Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır. Bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır. Doktor, aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar. Çiftçinin hanımı, odaya bir tabak içinde ‘soyulmamış bir soğan’ koyduklarını söyler.
Doktor buna inanamaz, bu soğanlardan birini alarak laboratuvarda mikroskopla inceler ve içinde grip virüsünü saptar.
Soğan grip bakterisini absorbe etmiş, yani emmiştir. Bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.
şimdi yapacağınız şey, bir miktar soğan almanız ve evinizin içinde bir yerlere yerleştirmeniz. Ne olduğunu görmek için bir deneyin. Ne kaybedebilirsiniz?
Açıkçası ben de deneyeceğim. Umarım sağlıklı bir kış geçiririz.
Feyza Algan

Bir türlü veremedikleri kilolardan yakınanlara

Sevgili Güzin Abla, okurlarınızın her türlü tecrübesinden yararlanmayı çok sevdiğinizi biliyorum. Ben de kilolarından yakınan okurlarınıza belki yardımı olur diye deneyimlerimi size aktarmak istedim.
Ben kilo almaya yatkın bir aileden geliyorum. Ablamda ve annemde de şişmanlık sorunu mevcut. Sanırım bu bizde kalıtımsal ve bu tür kilolardan kurtulmak da gerçekten çok zor.
Çok genç olduğum halde, sezaryen sonrası karın bölgemde aşırı bir yağlanma oluştu.
Denediğim birçok diyet ya da krem, masaj, alet türü yöntemden maalesef sonuç alamadım. Her seferinde yeniden kilo aldım. Nihayetinde ameliyatla yağ aldırmaya karar verdim. Ama bazı soru işaretlerini kafamdan silemediğim için vazgeçmek zorunda kaldım.
Akademisyen olduğum için, merakla konunun üzerine gittim. Ne yapabilirim diye uzun zaman hem internetten hem de çevremden araştırmalar yaptım. En sonunda internette “Lipotripsi” diye bilinen bir yöntem buldum.
ınceleyip güvendim ve hemen denedim. ınanır mısınız, iki uygulama sonunda karnımdaki o aşırı yağlardan kurtuldum! Vücudum eski haline döndü, inceldim...
Rumuz: ıncelme

Selam arkadaşlar nasılsınız?
Arzucum çok geçmiş olsun dikkat et kendine,yorma kendini.
Ben de rahatsızdım haftasonu bebiş kaburgama dayanmış sanırım ya ondan ya üşütmüşüm çok ağrı vardı sağ göğsümün altında nefes bile alamadım hareket edemedim.Şuanda baya bir iyileşti ama hafif yine var.
Dün itibariyle evde eşimin tişörtlerini giymeye başladım biraz komik oluyor ama napıyım benimkiler hem dar hem kısa oluyor,eşim de güldü görünce ama çok rahatkaydirigubbakcemile3 Şimdiye kadar neden aklıma gelmediyse

kıyamam ya yavrunda kısmetiyle gelir annesi
allah hepimizin yardımcısı olsun
sen düşünme bunları
sen ve senin sağlığın herşeyden daha önemli
benım dr doguma 5-6 hafta var dedı ya bayram öncesi ya bayram sonrası..dogumu kestırememek ne ilginç

hayırlısı ne ise öyle olsun bakalım

şeker geçmiş olsun
aman ha hepimiz artık attığımız adıma bile dikkat edelim
ağırlaştık artık
tüm dengeler bozuldu

eşinle orta giyinmek fikri benimde hoşuma gitti
evde olsam ok de, çalışırken olmaz dimi yaaaaaaaaaaa:kedi:

Arkadaşlar bebiş kıyafetlerini kaç derecede yıkamayı düşünüyorsunuz yada yıkadınız?Bir de kısa programda mı?Bizim kısa prog. 1saatte bitiriyor onda mı yıkasam acaba yoksa normal programda mı bugün yıkayım diyorum en azından bir kısmını

a hiç aklıma gelmedi benim, bende giyeyim..

Çok sağol canım hep sıcağım yanıyorum herkes üşüyor ben terliyorum geceleri yatmadan ayaklarımı soğuk suyla yıkıyorum üstümü örtmeden uyuyamayan ben üstümü zor örter oldum bunlardan falan da olmuş olabilir ama ayaklarım alev alev yanıyor resmenmafoldumben
NAsıl denge kuracam anlamadım kii.Dikkat ediyorum tabi ki de.,
Evde olduğun zamanlar giyersin canım hem bol hem uzun onların kıyafetleri bir eşofman altı aldım kocamaaan kaydirigubbakcemile3 onun üstüne de eşimin tişörtleri oldu bitti iştekaydirigubbakcemile3yerimseniben

Günaydın kızlarzemuszemus

Ben hepsini 30 da yıkadım canım,deterjan çok fazla köpüklü olduğu için
2 kez durulama yaptım.ama o minicik şeyleri ütülerken belim koptumafoldumben

Sağol canım.Ben de 30 yada 35 te yıkıyım ozaman kısa prog. 2durulama yaptırayım hassas ayarda bari.Bugün yıkasam yarın ancak ütülerim ben de.Hepsini birden yıkamasam belki okadar yormaz haakannehir

aynen bende cayır cayır yanıyorum kızlar, eee kolaymı bunca zamandır kocacıımla aramızda koca bir göbek var, bu ateş nasıl söncek hiç bilmiyorum kızlar:kedi:eşim spora yazılmak istiyordu bende teşvik ettimki iyice bir kaslansın güçlensin diye vallahi o derece kızlar:kedi:kaydirigubbakcemile3..

kıyafet konusu da evde çok sorun olmuyor, ne olsa giyiliyor, hatta ben yazlık ince askılı koca bir ev elbisesi aldım annemden onu giyiyorum.. iş de çok problem oluyor...

selam kızlar naber? biz iyiyiz okullar kapalı ama biz çalışıyoruz sinir olmakla meşgulüm tahmin edeceğiniz gibi

günaydın yağmur.. kısmetse bende yıkayacağım önümüzdeki haftalarda.. sabırsızlanıyorum, yavrmun cicilerini dolabına yerleştirmek için.. Allah tamamına sağlıcakla erdirsin inşallah.. Allah çocuklarımızı analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.. bizleri de tabi.. bende dün deterjan aldım, omonun baby sini aldım, yumuşatıcı olarakta dalin aldım süper bir kokusu var.. ayy evim bebek kokacak misler gibi..

selam kızlar naber? biz iyiyiz okullar kapalı ama biz çalışıyoruz sinir olmakla meşgulüm tahmin edeceğiniz gibi

hihoyyytbilgeee, senin çalışmana üzüldüm ama, ne yalan söyliyim burda gördüğüme de çok sevindim.. şimdi evde olsan göremiycektik, konuşamıycaktık.. ay yarabbim bencilliğe baak:tomato:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…