2009 Aralık Anneleri

Ya arkadaşlar çanta hazırlamakta baya geciktim sanırım hepiniz hazırlamışsınızdır.Hasta bezi okadar çok yer kaplıyor ki başka şeylere çok az yer kalıyor onu siyah bir poşete falan mı koysam acaba aya

hasta bezi miakannehir
anaaam ben almadım ki ondan... hasta bezi de mi kullancaz kızlar ya:sinifsinif:
vay başıma gelenleeeerrrrmafoldumben

hasta bezi miakannehir

Arzu onu ben sormuştum hemşireye biz veriyoruz, sizin getirmenize gerek yok demişti. Bence doğumu yapacağın hastanede doğum katındaki hemşireler sen de bir sor istersen.

hasta bezi miakannehir

Canım,ablamdan biliyorum ablam ameliyattan çıkmak üzereyken eniştemi yollamışlardı almaya.ben de o yüzden aldım önceden.Ben devlette ypacağım için gerekli.Belki senin özel hastane olduu için kendileri verirler.

selam kızlar bebekleriniz doğum kanalına indimi benim hala midemde kaburgamda baskı yapıyo kaçıncı haftada incek merak ediyorrum ama okuduğum kadarıyla bu aralar inmesi lazımmış...

selam kızlar bebekleriniz doğum kanalına indimi benim hala midemde kaburgamda baskı yapıyo kaçıncı haftada incek merak ediyorrum ama okuduğum kadarıyla bu aralar inmesi lazımmış...

benim de hala midemde yanmalar oluyo, okuduklarıma göre doğum kanalına inerken bunu hissedersiniz diyor. ama ben de bişey hissetmiyorum. ilk hamilelik acemiliği de olabilir belki :))

benimde hem midem yanıyo hemde kaburgalarım rahat anlamadım zaten hep aşağıdaydı karnım hiç yukarıda olmadı

Arzu onu ben sormuştum hemşireye biz veriyoruz, sizin getirmenize gerek yok demişti. Bence doğumu yapacağın hastanede doğum katındaki hemşireler sen de bir sor istersen.
sormuştumda ped dediler sadece diye hatırlıyorum ama, bir kere daha sorarım..

ben bı cıktım pir cıktım sıteden
uyumusum
sımdı kalktım yemek yedım yedımd ersek sankı dunyayı yemıs gıbıydı
wc ye zor yetıstım ıshal olmusum
ama rahatladı mıgdem ya
sımdı annemle accık yuruycez

kızlar ne yemek yaptınız ya
bütün gün evdeydim ve hiç birşey yapmak istemedi canım sadece yayla çorbası yaptım

benim bugun vajinal muayenem vardi. artik dogurana kadar boyle. servikste hic acilma yok. simsiki kapali gorunuyor. bakalim ilerleyen haftalar ne getirir. su an 36'nin icindeyim.

bu arada esimle dogum derslerine basladik. gecen hafta da emzirme ve yenidogan bakimi dersimiz vardi. gercekten cok faydali dersler. firsatiniz varsa mutlaka bu tip derslere katilin arkadaslar. ben herseyi bildigimi zannediyordum ama bilmedigim birsuru sey varmis gercekten.

kızlar ne yemek yaptınız ya
bütün gün evdeydim ve hiç birşey yapmak istemedi canım sadece yayla çorbası yaptım

süper, ben çok severim, ben de ıspanak yaptım ama anam ağladı yıkamaktan :)

normal doğum düşündüğün için mi vajinal muayene yapılıyo acaba? dersler Ayşe Öner mi? Ben de katılmıştım eşimle çok memnun kaldık. Hem de ücretsiz.

normal doğum düşündüğün için mi vajinal muayene yapılıyo acaba? dersler Ayşe Öner mi? Ben de katılmıştım eşimle çok memnun kaldık. Hem de ücretsiz.

evet canim normal doguracagim insallah. dersleri dogum yapacagim hastane duzenliyor. mesela yenidogan bakiminda "kangoroo care" denen bir sey ogrendik. anneyle bebegin ten temasinin ne kadar onemli oldugunu biliyordum ama bu kadar kritik oldugunu bilmiyordum. bebegin dogar dogmaz annenin gogsunde ilk dakikalarini gecirmesi hem fiziksel hem de duygusal gelisimi acisindan cok onemliymis. o yuzden benim hastanemde anneleri buna tesvik ediyorlar. 1 saat boyunca annenin ciplak gogsuunde yuzu kalp atislarini hissedecegi sekilde donuk olarak yatiyormus bebek. bu arada anneyle bebegi yalniz birakiyorlar aralarindaki bagin olusabilmesi icin. bu 1 saat icinde bebegi emzirebiliyor anne. ben oyle yapmayi dusunuyorum. hemen emzirmeye baslamak istiyorum.

bir de ilerleyen gunlerde bebek karni tok, sirti pek oldugu halde agliyorsa mutlaka ilgilenmek, hemen gogsunde tasimak lazimmis. aglamaya birakmayacagiz yani. ilk haftalar bebegin kucak aliskanligi gelistirmesi soz konusu degilmis. 1 aydan sonra olurmus o. eger aglamaya birakilirsa cocukta guven eksikligi olusabiliyormus. ayni sekilde, bebegin ustunu cikarin kazaginizin icine sokun diyor hemsire. cok hosuma gitti :) bagrimiza basacagiz yani bebeklerimizi.

sayfa sürekli hata veriyor 2 saattir uğraşıyorum. çok güzel bi hizmetmiş gerçekten. ben de normal doğum yapmayı düşünüyorum ve eğitimlere gittikçe teorik bilginin beni doğum korkularndan uzaklaştırdığını, doğuma hazırladığını hissediyorum. inşallah bi aksilik olmaz da son dakika sezeryan demezler. senin verdiğin bilgiler de çok güzeldi teşekkür ederim.

kızlar kan surubu mıde yanması yapıyo mu sizde de

ben kapsül kullanıyorum ama mide yanmasının nedeni olduğunu sanmıyorum. günde 2 sefer (sabah-akşam) gyno ferro sanol içiyorum, mide yanmam şimdiye kadar 8-10 sefer olmuştur. ilaçtan olsaydı hergün olurdu. rennie duo vermişti dr. mide yanması için hiçbi yan etkisi yok. dr.una sorup kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…