2009 Aralık Anneleri

aynen canim. ogrendikce asil korkulmasi gerekenin sezaryan olduguna daha cok emin oldum. normal dogum gercekten hem anne hem de bebek icin en faydalisi.

bebek bakiminda ogrendigim bir baska sey de goz temasi. bebeklerimizle surekli konusmak, gozlerinin icine bakmak lazimmis. sureklil mimikler yapmak, sorular sormak lazimmis. mesela bir video izledik, bebek daha 3 gunluk, annesi almis kucagina gozunun icine bakiyor ve surekli dil cikariyor. bebek once agzini oynatmaya basladi, sonra dudaklarini yuvarlamaya basladi, en sonunda o da dilini cikardi annesine:) taklit yetenekleri daha 3 gunlukken var yani. gozlerim doldu bebek dilini cikarinca:)

hemsire bebeginize surekli okuyun diyor. alin bir kitap ne olursa olsun okuyun, sesinizi duysun diyor. kitap okunan bebekler digerlerinden daha cabuk konusmaya ve kelimeleri hatmetmeye basliyorlarmis, zekalari daha ileri oluyormus. yukardaki postta bahsetmeyi unuttum; ten temasini sik yasayan bebeklerin de zekasi ortalamadan daha yuksek oluyormus.

bir de tabii anne sutu var, cok onemli. ilk 6 ay baska hicbir sey vermeden sadece emzirin diyorlar. ilk 2-3 gun zor olur ama sonra duzene girer, pes etmemek lazim. 6 aydan sonra baska gidalar da verilebilir diyorlar. tavsiye edilen en kisa emzirme suresi 1 sene ama 2 seneye giderseniz iyi olur diyorlar.

ne güzel annleri babaları bilinçlendiren bir programmış.. faydasını göreceğinden eminim.. keşke bizimde olsa bu imkanımız

ay süper bilgiler, paylaştığın için sağol canım

hatta anne karnında başlayın diyorlar kitap okumaya, ben hep konuşuyorum ama kitap okuyamadım henüz. ama bu 2 sene emzirmeye karşıyım. benim kardeşim 2,5 yaşına kadar emdi, çok zor bıraktı memeyi, beslenme alışkanlığı da kötü oldu. anneme olan bağlılığı çok arttı, şimdi 7 yaşında daha yeni ayrı yatmaya başladı, bunun gibi bisürü şey. tabii annemin de hataları var seneler sonra 2 kızdan sonra gelen bi erkek çocuğu dünyasını değiştirdi ama yine de emzirme süresiyle de çok alakalı olduğunu düşünüyorum.

evet 2 sene bana da biraz fazla geldi. emin degilim ama herhalde 1 sene sonunda birakirim ben de.

ben simdi muzik dinletmeyi tercih ediyorum kitap okumaya. sanki dogduktan sonra okudugum kitap daha faydali olacakmis gibi geliyor. bir de dogduktan sonra simdi dinledikleri muzikleri hatirliyorlarmis, huysuzlandiklarinda muzik acarsan rahatliyorlarmis. bu ise yaramazsa "beyaz gurultu" denen sesleri cikarmamizi tavsiye ediyorlar. elektrik supurgesi, bulasik makinasi sesi gibi. bu sesler anne karninda maruz kaldiklari vucut gurultulerini hatirlatiyormus. arada temizlik de yapar 1 tasla 2 kus vururuz iste:)

midemden atesler cıkıyoo

al bendende o kadar boğazıma asit döküyolar sanki gerçi öylede:)
bilgiler harika mamba teşekkürler bende ilk 3 ay bebeğin alışkanlıklarının olmadığını o yüzden düzene oturtucam diye kucağımızdan mahrum bırakılmamsı gerektiğini okumuştum bende uzman tv yi izliyorum bebek bakımı falan epey güzel bilgiler var

size doyum olmaz kızlar, ben çıkıyorum, herkese iyi hafta sonları, mambaa bizi bilgilendirdiğin için çooook sağol. nefes egzersizlerini de unutma bu arada :)) normal doğumda çok işe yarayacak.

bu arada benim kardeşimde iki yaşına kadar emdi bi bağımlılık durumu olmadı hatta emzirmeyi kesme diyaloglarını çok net hatırlıyorum annem sen artık büyüdün çocuk oldun bebeklikten çıktın emmemen gerekiyo demişti kardeşimde hiç ısrar etmemişti. bi kaç gün sonra anne biliyomusun benim canım emmeyi çok istiyo ama büyüdüğüm için emmiyorum demişti.bence çocuktan çok annenin bağımlılıklarıyla alakalı en azından benim gördüğüm örnek öyleydi yıllarca beraber yattılar ama annem bırakamadığı için

size doyum olmaz kızlar, ben çıkıyorum, herkese iyi hafta sonları, mambaa bizi bilgilendirdiğin için çooook sağol. nefes egzersizlerini de unutma bu arada :)) normal doğumda çok işe yarayacak.

evet bir de kegel egzersizleri var. aklima geldikce onlari da yapiyorum, siz de yapin.

evet emmekten kesmek de problemli olabilir. herhalde bir noktada biraz cesur olup cocugun birkac gun aglamasi pahasina bir takim degisiklikleri yapmak lazim. birlikte uyuma konusunda cok zorluk cekenler var. ilkokula baslayip hala annesiyle yatan cocuklar biliyorum, cok cok kotu bir sey bu. nihayetinde cocuktur, 1 mizmizlanir 2 mizmizlanir sonunda alisir diye dusunuyorum. sonucta 1 yasinda annesinden ayrilan cocugun yasadigi bazir bir huysuzlukken daha ileri yaslarda yasadigi ayrilik travmaya neden olabilir, ya da baska bozukluklar yaratabilir. bakalim, bunlari da ogrenicez elbette.

ayrı yatma konusu gerçekten çok hassas bi konu bi arkadaşımda doğduğu andan itibaren beşinde kendi odasında yatırdı ama sonrasında çok geceler beraber yattılar 3 lü şeklinde harika bi duygudur eminim:) aslında ilginç bişey değil çocuk bu annesine ihtiyacı var okuduğum bi yazıda 2 yaşına kadar esnek davranmak gerektiği aski yapılırsa bebek a.ısından olumsuz olurmuş.ben çocuk olsam kötü bi rüya gördüğümde annemin yanına gitmek isterim başka nereye gideyim ki.önemli olan herkesin yerini yurdunu iyi bellemesi

evet o siniri cizebilmek lazim. kkorktugunda, kotu ruya gordugunde cocuk annenin yanina gidebilmeli ama bunun gecici oldugunu, biraz sarilip oynastiktan sonra yerine donmesi gerektigini ogrenmeli cocuk.

benim turk kaynanalarinin bu kadar problemli olmasinin ardinda bu "yakinlik" sinirini cizememelerinin yattigini dusunuyorum. sonucta asiri koruyucu ve sahiplenici analar ve analarinin sozunden cikamayan, onlara bagimli ogullar yetisiyor. bu da kaynana derdi konusunda benim nacizane savim:)

karnımda aşırı bir gerginlik var.. ne uzanınca rahatım ne oturunca ne dolanınca:sinifsinif:bazen böyle aşırı geriliyor yaaaaa

karnımda aşırı bir gerginlik var.. ne uzanınca rahatım ne oturunca ne dolanınca:sinifsinif:bazen böyle aşırı geriliyor yaaaaa

onlara braxton hicks kasilmalari deniyor meyboncum. cok normal bu siralar. o hissettigin sertligin yaninda agri sanci olmadigi surece endise edecek bir sey yok. vucudun doguma hazirlaniyor.

Kimse yok mu?
Karnım biranda kaşınmaya başladı, çatlamadım diye seviniyordum. Ama kaşıntı çatlak habercisi akannehir
herkes ben de dahil hanımın çiftliğine kitlendi sanırım canım.. kaşıntı bende de çok oluyor ama görünürde ne kırmızı ne beyaz br yırtık yada yarık yok.. umarım olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…