geçen sene de ben bişiler yapayım diyue niyetlendim annem engel olmuştuu yok ya ben kendim yapmak istiyorumm daha keyifli oluyoo:)))
nasıl memnun olurum bir bilsennnnnnnnn..senden haber bekliyoprum tamam mı canımm..bi de şu reçeli de tarif eder misin nasıl yapıyosunnn
ellerine sağlık
bak bak bebişin mevludu için bile neler yapacak neler
yaprak sarma işi benı aşar meralciğim ben yaprakları ayarlayayım annane babane halleder artık :)
valla hepimizi gaza getirdin pelin
ellerine sağlık
a versinler
iyi olur bilgi alış-verişi
çilek reçeli güzel oluyor kıslar değilmi.
benim pek aram yoktur öyle şeylerle ama yapılıncada yeniyor.
ay oğlan ansı ağır oluryaa ondandır.
doğru yarın iğne atsan yere düşmez.
seçil kız kapalı çarşıdada çok güzel ve çeşidi bol bebk mağazaları var.
geldiğimizde alışverişte yaparız yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile2
ama nedense pazar günleri dükkanların %99'u kapalı. :dilcikar:
süper mağazalar var ya hakikaten eskiden dikkatimi çekmezdi hiç şimdi elimi kaldırsam bebek mağazasına çarpıcak gibi:)))) meğer bursa bebe kıyafeti şehriymişşşş...bu aarada pazar kapalı ama
ay süper olur pelin
hele sen reçel tafiri ver bakalım.
ay birde ben acı maraş biberinin turşusununa bayılırım kıslar
al yap tabi şekerim.
aay bizim toğin kıslarının hepsi hamarat.
doğuracakları bebişlerden belli değilmi ayolkaydirigubbakcemile2
dedım ya benım annemden ben hiç görmedım böyle şeyler ama kış gelipte yaptıklarını yıyınce acayıp gururlanıyo insan bide zahmetlıde degil ya o yuzden kendının bişeyler ortaya çıkarması guzel bence
benimde buzluğumda herzaman haşlanmış ve dondurulmuş, nohut, fasulye, mercimek ve barbunya, mantı ve bezelye vardır.
süper oluyor. acil bir ihtiyaçla haşlanması beklemektende dolaptan çıkarıp pişirmek daha kolay oluyor. helede biz çalışan hatunlar için.
çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)
4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.
1 kilo çilek 1 kilo şeker yarım limon suyu
ellerine sağlık süper bir tarifçilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)
4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.
1 kilo çilek 1 kilo şeker yarım limon suyu
yaprak sarmasına bayılırım.hem sarmasını hemde yemesini çok severim.ellerine sağlık
yaprak sarma işi benı aşar meralciğim ben yaprakları ayarlayayım annane babane halleder artık :)
annem kalın sardığı için onun bayramdaki sarmalarını dahi ben yaparım.
bırakmam kimseye hihoyyyt
evet börek atan arkadaşlarımda var.slm kızlar
maşallah ne döktürmüşünüz sizi hamaratlar.sağolsun o dediklerinizi bnm kaynanam yapıyor bana börek bile atoyruz buzluğa.
bizim bu yaz kocamaaaaaaaan bir derin dondurucuya ihtiyacımız olacak sanırım.
gelin gelin kızlar kışa inşallah yaptıklarımızı yiyoruz diye konuşacagız yine hepberaber burada
inşallah canım.
sağlıklı sıhatle huzurlayiyelim inşallah
valla hepimizi gaza getirdin pelin
geçen aylarda kimse bişey yazmıyodu bi kaç ay sonra tarifler havada dolaşır demiştim:) vallahada çıktı çilek receli için teşekkürler canım yarın pazar var bakim bakim nasıl oluyo çilekle bezelye alayım şimdilik yaprak işi zor.annemiz uzakta bizim olsa bile klasik lafını söyler.amaaan superfresh var ne uğraşıyosun kız böyle şeylerle bizimki önceki yaşamında banu alkan gibi bişeydi galiba:) nohut fasulye buğdayı bende pişirip koyuyorum.ayrıca arpa soğanı da koyuyorum soyması çok uyuz oluyo bi an da soyup kurtuluyorum.he bide taze ekmeğimde olur hep nolur nolmaz hesabı mikrodalgada tazecik oluyo.
benımde ekmek hep olur aman mıkrodalgayı sen çalıştırma cnm benım eşim çalıştıryo çok sakıncalıymış hamıleyken
topiğimizin hamarat anaları sizleri seviyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum
mikrodalga çalışırken vücudunu mikrodalgaya yaklaştırmamak yetiyo diye okudum.çalıştırdıktan sonra mutfakta çıkıyodum ama daha dikkat edicem teşekkürler hatırlattığın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?