2009 Aralık Anneleri

kanama derken yerleşme kanaması mı diğer türlü kanama pek iyi değildir ya hani

kanamanın rengi önemli.kırmızı mı peki?CADIARZU

yerlesme kanamasi icin gec. o oldu bitti zaten. rengi kirmizi degil pembe. cok azdi ve tuvalet kagidinda leke olarak gordum. endiselenecek bi sey oldugunu sanmiyorum. en azindan umarim oyle degildir.

a.s.

merhaba arkadaşlar benin son sat 23 şubt kendimi kasım sonu annesi biliyordum ama dün doktora gittik kalp attışlarını gördük biraz geç döllenme olmuş dedi kaç haftalık diye sordum 6 buçuk haftalık dedi bende aralık annesiyim inşallah keseyi gördük kalp atışını gördük iki hafta sonra yine çağırdı ama niye bilmiyorum sizin hamilelik nasıl gidiyor

Selam kızlar 10 gündür yoktum, Antalya'ya taşındık internet anca bağlandı. Taşınma stresi hamilelikte özellikle ilk aylarda hiç iyi değil. Sürekli koşturuyorsun, hiçbir şeyi kaldırmamak gerektiğinden aciz hissediyorsun. neyse sonunda annemin de yardımıyla yerleştim. İnanın bu süre zarfında hamile olduğumu bile unuttum. Sonunda doktora da gittim ve keseyi gördüm. Doktor herşey yolunda görünüyor dedi inşallah böyle gider. Bugün biraz kasıklarım ağrıyor ama bulantım falan hiç yok, aslında ben bulansın istiyorum yoksa bu iştahla 20 kiloyla 9 ayı tamamlarım :1shok:

Canım iki hafta sonra bebişinin kalp atışlarını duymak için çağırmıştır.

Canım mümkün olduğunca dinlen....Hiç kalkma...Meleğin, meleklerimiz Rabbimize emanet unutma sakın...

geçmiş olsun canım seni bekledik kaç zamandır kötü şeyler düşünme düşük tehlikesi olabilir sen kendine dikkat ettikten sonra inşallah hiç bişey olmaz çok çok geçmiş olsun

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, nasip kısmet, allahın takdiri banada doktorun söylediklerini yapıp beklemek düşüyor,

evet gerçekten çok korkuyorum ha bire wc ye koşuyorum bir şeymi oldu diye inşallah hiç bir şey olmaz allaha emanet yavrularımız

canım bende öyleyim bir ıslaklık gelse acaba mı diyorum rabbim bağışlasın miniklerimizi bize

doktora iki kez gittim.
her ikisindede alttan baktı.
yaa neden sana üstten bakıyorki?

peki diğer annelerimizede soralım muayenelerinizi alttan mı yoksa üstten oldunuz?
:CüvCüv:fisfisfis

canım ilk haftalarda alttan sonra üstten bakıyorlar

canımcığım moralini bozarsan olmazki biz ne diyorduk üzülmek yok meleklerimizi etkiliyor.ateşin yükselmesin ona dikkat et çok sıcak duş yapma.rabbim bu defa bize bağışlayacak bebişlerimizi

canım sırt üstü yat Allah'ında izni ile birşey olmaz

canım aramıza hoşgeldin

sağol cnm, inşallah sağlıklı bi şekilde dünyaya getiririz hepimiz

amin canım

hiç sorma minik kelebek, ben de aynı durumdayım, ne zaman bu endişe ve korkular bitecek bilmiyorum. Bu sabah saat 5.30 gibi tuvalete kalktım ve göğüslerimin acımadığını fark ettim. Nasıl korktum anlatamam, stresten ve korkudan saçımın içine kadar terledim. O saatte yapacak bir şey yok tabii, yattım ama uyumak ne mümkün, aklıma hemen eski yaşadıklarım geldi, saat 6.30'a doğru uyumuşum. Sonra saat 7.30'da alarm çalınca kalktım ve hemen göğüslerimi kontrol ettim, acıyorlardı, nasıl mutlu oldum anlatamam ama neden öyle bir şey oldu anlayamadım. Tekrar böyle birşey olacak diye çok korkuyorum, elim devamlı göğüslerimde acıyorlar mı acımıyorlar mı diye... Hayırlısı ile şu riskli dönemi bir atlatsak, offfff :çok üzgünüm:
bende de kist çıktı, doktorum bir ay sonraya kalmaz yok olur dedi canım
canım bende de kist çıktı 4.5 cm senin kaç cm cumartesi gittim doktora alttan muayene etti 6+1 günlük dedi normalde 6+5 olması gerekiyodu geç yumurtlamışım kalp atışını duyduk:)
gözün aydın canım :)

Aynen ben de senin gibiyim canım. Her an yüreğim ağzımda. Geçen hamileliğimde beni de felaket bir titreme tutmuştu bir akşam. Sanırım psikolojikti ya bir şey olursa diye düşünmekten aklımı oynatacaktım. Oldu da işte sonunda ama bazı şeyleri düşünmek yaşamaktan daha zor sanırım. Başına gelince Allah sabrını veriyor.
Ben de her an göğüslerimi yokluyorum sabahları pek sert olmuyor aklım gidiyor o zaman. Günde yüz elli defa falan wc ye gidiyorum.
Kanama olmadığı sürece genellikle her şey yolunda oluyor. Ben de geçen gebeliğimde kalbinin durduğunu öğrendikten birkaç saat sonra kanamam başlamıştı. Öncesinde de çok hafif lekelenmem olmuştu.

kızlar geldim doktordan ikiz değilmiş ewrken döllenmiş 7 haftalık görünüyo kalp atışlarını seyrettik küçücük bee ne güzel şeymiş ya Allah herkese nasip etsin bu duyguyu

peluse endiselenmemeye calis. stres yapabilecegin en buyuk kotuluk diyorlar. insallah bu hamileligin sonuna kadar saglikli bir skeilde gelisecek.

sormamda sakinca yoksa, onceki gebeligini kacinci haftada kaybettin? lekelenme nasildi? benim dun cok cok hafif bir pembe lekelenmem oldu. sadece tuvalet kagidinda azicik vardi, kanama bile diyemem. sen oyle diyince merak ettim.

a.s.

Bu arada arkadaşlar ben de Allah'ım bu sefer nasip ederse Aralık annesi olacağım.
Kısaca bahsedeyim yaşadıklarımdan. Dört seneye yakın tedavi gördükten sonra nihayet ikinci aşılamamda kavuşmuştum bebişime. Ama ne yazık ki dokuzuncu haftada kalbi durdu. Kürtaj oldum. Kürtajdan sonra epey zaman korunduk ve adet olmayı beklerken hamile kaldığımı öğrendim kendiliğinden olmuştu bu sefer kürtajdan hemen sonra. Üstelik adet tarihim yaklaşana kadar da korunmuştuk işte Allah'ımın mucizesi işte. Çok üzülüyordum tam kavuştum derken yine aynı tedavi süreçleri, beklemeler, stres, oldu olmadı tuttu tutmadı yıllardır zaten yorulmuştum. Binlerce şükürler olsun ki yine verdi bebeğimi ama yüreğim ağzımda tabii. ınşallah bütün arkadaşlarım ve bende sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucaklarımıza alabilir.
Topiğinizi hamileliğimi öğrendiğim andan beri takip ediyorum ama yazmaya cesaret edememiştim bir türlü. Sonu bunun da hüsran olacak diye çok korkuyorum çünkü.

Canım güzel dileklerin için sağol inşallah hepimizinki sonuna kadar sağlıklı bir şekilde sürecek. Benim de çok hafif lekelenmem oldu başta sadece tuvalet kağıdındaydı belli belirsiz. Birkaç saat sonra iç çamaşırımda da nokta şeklinde gördüm. Hemen doktora gittik bunu görünce ve kalbinin durduğunu gördük. Zaten hemen sonrasında da kanama ve düşük başladı.
Seninkinin korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Rahim büyürken kılcal damarlara baskı yapıyormuş bu tarz lekelenmeler ondan da olabiliyormuş. Seninkininde devamı gelmediğine göre sanırım bu tarz bir durumdu.

sagol canim. benimkinin de devami gelmeyince senin acikladigin sekilde dusundum. sen de icimi rahatlattin! :1hug:

kacinci haftandasin?

kızlar geldim doktordan ikiz değilmiş ewrken döllenmiş 7 haftalık görünüyo kalp atışlarını seyrettik küçücük bee ne güzel şeymiş ya Allah herkese nasip etsin bu duyguyu

amin canım

bendede oldu kızlarrr:1hug:
hepımız aynı tepkılerı verıyoruz sanırım:asigim:

evet canım ya galiba hamilelik belirtilerin,in hepsini yaşayacağız

canım diğer topikten biliyorsunki hepimiz korkuyoruz. canım duana katılıyorum ve amin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…