• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

Aslında bazen ben de düşünüyorum da bunları bilmemek, araştırmamak ve böylece hiç de strese girmemek daha mı iyi olurdu.
Ama ben araştırmadan duramıyorum. Zaten biyoloji öğretmeniyim daha önce de ilaç sektöründe çalıştım beş yıl. Alanımla da yakın olunca elime ne geçerse okuyorum. Olgu sunumları, çalışmalar, istatistikler bilmem ne o zamanda kafam kazan oluyor işte. Ama yine de çok stres yapmadan bilinçli olmak daha doğru gibime geliyor.

ben de 3lü için bu kez araştırmıycam nasılsa 2lisi iyi çıkanın 3lüsü de iyi çıkıyormuş demiştim ama bilmemek daha beter etti :bbo: en güzeli araştırayım soruşturayım ben yine böyle cahil hissetmek beş beter etti beni :umursamaz:

Üçlü testte sadece riski gösteriyor. 1/200 gibi bir risk çıkarsa bebekte sorun olabilir diye düşünüyorlar. Yani 200'de bir ihtimal. Bu durumda da zaten amniyosentez yapıyorlar. İkili testiniz iyiyse üçlüde zaten hiiiiç sorun çıkmıyor. Şimdiki ultrasonlar çok iyi çünkü. İçinizi ferah tutun. Ben ikiliye girmedim. Üçlüyü de 7 veya 8 temmuzda yaptıracağım. Merak ediyorum şimdiden.

teşekkür ederim bir kez daha 2lisi iyi olanın 3lüsü iyi oluru teyit ettiğin için a.s. içim rahatladı :1rolleyes:
işin ilginci bu sabaha kadar herhangi bir endişe falan da taşımıyordum gelir geçeeeer diyip rahat rahat oturuyordum ne olduysa bu sabah oldu :çok üzgünüm:

bozuldum yalnız bebişimi göremeyeceğime :emir_bebek: cinsiyetini yüzde 100 olarak öğrenirim diye bakıyordum ben :1shok:

[
teşekkür ederim bir kez daha 2lisi iyi olanın 3lüsü iyi oluru teyit ettiğin için a.s. içim rahatladı :1rolleyes:
işin ilginci bu sabaha kadar herhangi bir endişe falan da taşımıyordum gelir geçeeeer diyip rahat rahat oturuyordum ne olduysa bu sabah oldu :çok üzgünüm:

bozuldum yalnız bebişimi göremeyeceğime :emir_bebek: cinsiyetini yüzde 100 olarak öğrenirim diye bakıyordum ben :1shok:[/QUOTE]

İkilide bakılanlara üçlüde de bakılıyor. Tek fark kandaki üç değerden birine ikilide bakılmaması. O değer de nöral tüp defektini gösteriyormuş ki her ay ultrasona girdiğimize göre doktorun bunu fark edememesi çoooook zormuş. Daha bebeği gördüğü gibi söyleyebiliyormuş. O yüzden hiç endişelenmiyorum. Allah'tan hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etmesini diliyorum.

pringles çok şukur gelmişsin türkiyeye
çok sevındım senın adına
kafndakı herşeyı sormuş rahatlamışsındır emınım
gözunaydın

evet canım rahatladım hem aılemı cok özlemıstım hemde bebısımın saglıgını merak edıyodum cok sukur bı sorun yok ıste turkıyeden gıtmeden bıde 3lu test yaptırıp kafam dahada rahat donecem 1 aylık geldım buna sukur :Saruboceq:

[

İkilide bakılanlara üçlüde de bakılıyor. Tek fark kandaki üç değerden birine ikilide bakılmaması. O değer de nöral tüp defektini gösteriyormuş ki her ay ultrasona girdiğimize göre doktorun bunu fark edememesi çoooook zormuş. Daha bebeği gördüğü gibi söyleyebiliyormuş. O yüzden hiç endişelenmiyorum. Allah'tan hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etmesini diliyorum.

amin amin cümlemize arkadaşım :Saruboceq:
böylesi mi zor ananelerimizin zamanında hiçbir şey bilmeden ne gelirse bahtına misali olan gebelikler mi daha zor bilemedim valla :bbo:

evet canım rahatladım hem aılemı cok özlemıstım hemde bebısımın saglıgını merak edıyodum cok sukur bı sorun yok ıste turkıyeden gıtmeden bıde 3lu test yaptırıp kafam dahada rahat donecem 1 aylık geldım buna sukur :Saruboceq:

seninki çok zor be arkadaşım dilini anladığın doktorla bile bazen kafandaki soruları cevaplayamazken :1no2:
ama merak etme drla dil sorunu varken bebişin ayrıca sorun çıkarmayacaktır sana yerimseniben

günaydın kıslar bende 15+6 günlük hamileyim.düşük riskim vardı kanamam olmuştu 12. haftaya kadar yattım progestan ve pruloton iğne vuruluyom.aranızda bu iğneden kullanan varmı benim doğuma kadar devam etcek iğne yerlerim çok kötü oldu bezeler oluştu dağılmıyo yağlı bir iğne..bebişim sağlıklı olsun herşeye katlanırım diyorum ama yinede dr gidince sorcam iğneden başka bişey verebilirmi die..hepiniz sağlıkla bebeklerinize kavuşun inşallah...bu arada hazırlık yapmaya başladınızmı ben dayanamıom artık 5 gün sonra dr kontrolüm var cinsiyeti belli olunca mağazalara koşacam:))

Bende o ignelerden kullaniyorum uzun sure de kullancam ayni senin gibiyim artik otururken gozlerimden yas geliyor.

kızlaaaar biz geldiik.
Hoşgeldin neriman gör bakalım bebişini ne yapıyo :emir_bebek:
Bizde c.tesi gidicez doktora pek bişey söylemiyo bizim doktorumuz 3 lü test yapılıp yapılmayacağı bile belli değil :umursamaz:

Kızlar ben geldİm nasılsınızz ben yarın dr gİdİyorum bebİŞİmİ gÖreceĞİmmm

selam söyle teyzelerinden opuyorumnanaktan kız mıydı seninki?

kızlaaaar biz geldiik.
Hoşgeldin neriman gör bakalım bebişini ne yapıyo :emir_bebek:
Bizde c.tesi gidicez doktora pek bişey söylemiyo bizim doktorumuz 3 lü test yapılıp yapılmayacağı bile belli değil :umursamaz:

o dra selam söyle merakta bırakmasın seni :olmaz: ben olsam yakasına yapışırdım Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

kızlaaaaaaaaaaar
benim burası o kadar yoğun ki uyuklamaya dahi fırsat bulamıyorm:sinifsinif:
misafir çok, iş çok, uykum daha da çok:1no2:
akşamları o kadar uyuyorum o uyuduyum uykular nereye gidiyor anlamıyorum:roflol:
sizde durum nedir:uhm:

kızlaaaaaaaaaaar
akşamları o kadar uyuyorum o uyuduyum uykular nereye gidiyor anlamıyorum:roflol:

valla meralcim bende çok uyukluyorum hele 3 ten sonra iyice pilim bitiyo konuşulanları bile anlamıyorum nerdeyse ama ben bunu gece uyuyamamaya bağlıyorum hiç rahat uykum yok çünkü gece nerdeyse 10 defa kalkıyorum.
Senin uykular nereye gidiyo hiç bilemicem valla bebiş biraz uykucu olsa gerek kaydirigubbakcemile2

kızlaaaaaaaaaaar

4. aydan sonra yorgunluk azalacakmış. Şimdilik uykulara devam

Selam kızlar eşim 3lü test sonucumu almış birkaç saat sonra dr.a göstericek
kötü bişey duymaktan çok korkuyorum.
diğerlerini bilmiyorum ama Trisomy 21. risk1:47 olduğunu söyledi,
47 yüksek geldi bana,sizce nasıl?
inş.sonuç güzel çıkar zaman geçmek bilmiyor:gitme: mafoldumben

Back
X