2009 aralık Bebekleri'nin 1. Doğumgünü Hazırlıkları

Pirinç Salatası (gerçi doğumgününde çoluk çombak çok dökülüp saçılır mı bilemedim ama görüntüsü de pek güzel oluyor... aynısını kuskusla da yapabiliyorsunuz)
Pirinçleri yağlı tuzlu suda makarna gibi haşlıyorsunuz, yağını az koymayın ki yapışmasın
haşlandıktan sonra o soğurken, kırmızı kapya biber ve havucu tavla zarı büyüklüğünde doğruyorsunuz, maydanozu incecik kesip hepsini harmanlıyorsunuz, biraz limon ve zeytinyağı ekleyip işlemi tamamlıyorsunuz cokacimcoook isteyen mısır da ekleyebilir o da bir renk bir doku olur yerimseniben

Eklentiler

• $Resim 080.webp
    20 KB · Görüntüleme: 76
kaydedemiyorsun ama istediğin mail adresine atabiliyorsun o adresten kaydetcen ya cdye kaydedip dvd playerda oynatcan ya da tv usb kabul ediyorsa usbye kaydedip oradan oynatcan nazancım

yok ya link olarak atıyor ve format değiştirip kaydedilemiyor mafoldumben ancak önceden hazırlayıp sık kullanılanlara eklemek suretiyle sonra bilgisayarı televizyona bağlayıp falan fıstık :bbo:
ufffffffff hayallerim yıkıldı resmen

marsmallow şeker hamuru tarifi

Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.
Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. ben 3 gün beklettim

pandispanya tarifi

. 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

yumurtaların aklarını 1 kapta çırpıyoruz köpük köpük bembeyaz olacak
sarıları ve şekeri ayrı bir kapta çırpıyoruz şekerle sarılar birleşene kadar
yine bir kapta un ve kabartma tozunu eliyoruz sonra hepsini karıştırıyoruz
170 derecede pişiriyoruz

burda imkanlar kısıtlı o yüzden kendim yapoıcam canım bu da dün doğum günümdü kendi pastamı kendim yaptım :)

oğlumun hediye edeceği kitap ayraçları
ön yüzünde "Umut 1 yaşında" yazacak esasen ama boya kalın döküldü o yüzden okunmuyor

ayraç ve 1 şeklinde pastanın adım adım yapılış fotoları mevcut isteyen olursa eklerim... tarifleri de istenirse eklerim şimdi üşendim
Tuzlu pasta

Uğur böceği pasta

Oğluşumun 1 pastası... bu küçük boy ve az süslenmiş hali ilk kez şeker hamuru ile çalıştığım için neler yapabildiğimi görmek istedim... ve evet kısmetse kendim yapıcam pastasını daha cafcaflı şekilde :))))

Son düzenleme:
aaa süpersin hiç aklıma gelemzdi kendin yapıcaksın sanırım becerikliş arkadaşım benm bn magnet gibi bişy düşünüyorum ama sadece düş
nüyorum şimdilik icraat yoohhk

yaptım sayılır hepsi boyandı üzerlerini yazıcam o kadar
güzelim ya senin pandispanya da fırından çıkınca çöküyor mu? çıldırcam akını ayrı sarısını ayrı da yapsam bir de yapsam sönüyor... soğuyana kadar fırında tutsam diye düşündüm o zaman da nemlenir di mi?

aaa süpersin hiç aklıma gelemzdi kendin yapıcaksın sanırım becerikliş arkadaşım benm bn magnet gibi bişy düşünüyorum ama sadece düş
nüyorum şimdilik icraat yoohhk

bende magnet düşünüyorum ama daha şekil yok ortada .. düşünüyoeum sadeceee.. : ))

bigecim ellerine sağlık süper olmuş hepsii.. ayracı nasıl yaptın.. bana e-mail olarak gönderebilir misin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…