2009 Ekim Anneleri ne zaman ek gıdalara başlıyoruz?

ben 2 gün hevesten ek gıda verdm anam ben yaptım o yuemedi meyve püğresi verdim çorba yaptım ev battıı bde bi dünya kıyafet çıktıı bende en iis 1 aydaha böle gidimm tembellik yaptım hiç işime gelmedi valla:)))

he hee hooy biz yarın başlıyoruz dr bugünkü kontrolde başlayacaz dedi. inşallah sever:Saruboceq:
mama ve aane sütünü biberonla veriyoruz... o kadar zor yiyorki anlatamam her yemek saati bi sıkıntı... değişiklik umarım iyi gelecek iştahı açılacak yavrumun...

cnm verme havuc suyu bakalım gecıcekmı senın yedıgın bısıyde olabılır yuzunde kızarık cıkartan eger gecerse kızarıklar demekkı havuc yapıyo

Evet bugün geçti gibi. Sanırım havuçtan. Dru da öyle dedi. Ama arada tekrar dene dedi. Bakalım, yarın sebze çorbası da vermeyi planlıyorum. Ama korkuyorum da...

Evet bugün geçti gibi. Sanırım havuçtan. Dru da öyle dedi. Ama arada tekrar dene dedi. Bakalım, yarın sebze çorbası da vermeyi planlıyorum. Ama korkuyorum da...

cnm bence once sebzelerı tek tek ver corbasını yapmadan havuca alerjısı varsa belkı baska bısıydede cıkar sonra acaba hangısı dokundu dıye dusunmessın

daha baslamadım bnde dr um bişey demedı henuz.2 sınde asımız var bakalım...

cnm bence once sebzelerı tek tek ver corbasını yapmadan havuca alerjısı varsa belkı baska bısıydede cıkar sonra acaba hangısı dokundu dıye dusunmessın

Ben de kararsız kaldım. Ne zormuş bu ek gıda işi. Kolay sanıyordum( Dün gece adam akıllı uyumadı, iki saatte bir acıktı. Bugün de kaşık maması verdim ben de.:umursamaz::

canım ya yoğurdu nasıl yapıyorsun? Ben her yerde bir şey okuyorum. Kafam karışıyor ya!!:1no2:

canım ya yoğurdu nasıl yapıyorsun? Ben her yerde bir şey okuyorum. Kafam karışıyor ya!!:1no2:

valla sureklı anne sutu fılan dıyolar ama ben ole yapmıyorum yapabılcek sutumde yok zaten o kadar doktora sordum ınek sutude kullanabılırsın dedı ama ben kecı sutu alıyorum pastorıze marketlerde satıyo onu ılık hale getırıyorum ıcıne ıkı tatlı kasıgı yogurt koyuyorum aksamdan yapıyorum sabaha kadar sarıp petek ustune bırakıyorum mayalansın dıye sabahta alıp dolaba koyup sogutuyorum ve oluyo... kucuk kavanozlara yapıyorum kı fazlası ıyı deılmıs demırı olduruyomus yogurt doktror ole dedı bende ıcıne pekmez koyuyordum daha yararlı olsun dıye doktor yogurda koyma dedı meyce fılan koy dedı... pekmezı suyuna kat cok faydalı dedı bole yanı

bable, canım çok sağ ol. Ben hazır mamayla da yapılabilir diye okudum. Acaba öye mi yapsam iyi olur? Keçi sütü de olur aslında. Ben de de öyle süt falan yok ki. ilk mayalama yoğurdu inek sütü olacak ama

cnm ben mamadan yapmıyorum zaten bı degerıde kalmıyomus ole ha mama ha yogurt yanı kecı sutu onerırım cok faydalıymıs anne sutunede en yakın sutmus

kizlar vermememiz gereken yada agir gelen gaz yapan gidalar varmi bildiginiz. yoksa bizim yedigimiz gibi her sebze ve meyveden verebilirmiyiz püre halinde. bildiginiz tarifler varsa paylasin lütfen bizimlede........

Benim kafama takılan noktalar şunlar, tamam ilk olarak meyve suyu verilecek bebişlere ama günde 1 sefer 1 kasıkmı??? yani miktar ne olacak??? sonra mesela corbaya gecince günde 1 sefermi vericez corbayı ve ne kadar vericez, bütün gün başka birsey vermiyecekmiyiz??? offff aranızda bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun bana bebek ek gıdaya başladığında nasıl ve nereye kadar arttırıcaz??? benim bir bebek menüsüne ihtiyacım var. Her yerde yemek tarifi var ama baslangıc için mitar belirtilmiyoki

kizlar vermememiz gereken yada agir gelen gaz yapan gidalar varmi bildiginiz. yoksa bizim yedigimiz gibi her sebze ve meyveden verebilirmiyiz püre halinde. bildiginiz tarifler varsa paylasin lütfen bizimlede........

cnm ben suan portakal vermıyorum kıvı muz fılan vermıyorum onları 6 aylıkken verıcem sebze olarakta mevsımı olmayan seylerı vermıyorum patlıcan gıbı ıcınde nıkotı olan sebzelerı vermıyorum emılımı kolay olan sebzelerı verıyorum bal ve yumurta tatdırmak amaclı bıle vermıyorum bu kadar

ben karnıbaharda koyuyorum bruksel lahanası brokolı yada karnıbahar havc pırınc patates rutın var bole yanı ıcıne tuz baharat yok bılıyosun ozellıkle duduklu tencerede yapıyorum besın degerı gıtmıyo... bu sekılde

cnm tadımlık verıceksın ılk bı kac kasık elma suyuyla basla corbada aynen ole gerısı normal sut yada mama

dr bana 1-2 cay kasigiyla basla hergun miktari artirarak devam et dedi.1 hafta sonunda ne kadar yerse o kadar ver dedi. ilk hafta elma suyu(ilk 1-2 gun suyu) sonrasinda elma puresiyle devam.elmaya basladiktan 3-4 gun sonra havuc suyu vermeye basla dedi.2.hafta yogurt veya sebze puresi. sebze puresi: ilk gun patates+havuc buna kabakta ekle dedi ama kabak mevsimi deil diye koyamadim.gerci sebze puresi kabiz yapio ama.sonrasinda her gun yeni bisey ekleyebilirsin dedi.irmik, pirinc, bulgur.simdilik boyle...2.hafta sebze puresi verildiyse 3.hafta yogurtla devam...
yani 3.haftanin sonunda oglene dogru meyce puresini verirsin, oglen sebze corbasi, ikindide de yogurt.tabii bebek istedikce anne sutu.aksamlari da kasik mamasi ver demisti.

merhaba hanımlar benim kızımda 27sinde 4.ayı bitircek geceleri ben 20ml pirinç unu veriyorum yoksa uyumuyo,öneriniz varmı vermek istemiyorum ama

merhaba hanımlar benim kızımda 27sinde 4.ayı bitircek geceleri ben 20ml pirinç unu veriyorum yoksa uyumuyo,öneriniz varmı vermek istemiyorum ama

canım pirinç unu yerine formül mama kullanmak gerekiyor. Pirinç unu kof şişlik yapıyormuş. Uyumuyorsa mecbur mama vereceksin. Benimki de öyleydi. Mama verince rahatlıyorlar.

bebek corbasi nasil yapiliyor. ben bugü elma suyu verdim sevip sevmedigini pek anliyamadim daha henüz agzini acip icmeyi bilmiyorlar suan emmeyi biliyorlarya anlayamiyor insan. sizin dediginiz gibi 1-2 cay kasigi verdim. yarinda vericem bakalim. hergün ayni seyimi veriyoruz. yoksa hergün degisik seylermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…