2009 Ekim Anneleri ne zaman ek gıdalara başlıyoruz?

yaa acaba ben az mı veriyorum bu cocuga siz ne kadar veriyorsunuz tam olarak...

canım dr bana 45ml ver dedi... benim buzlukta sütler var onlarla hazırlıyorum kaşık mamasını... sadece öğle ve akşam veriyorum ki sütler dolsun memişlerde diye... buzluktakiler bugün bitiyor yarından sonra kaynamış suya hazırlıycam... ölçüyü biberonda ölçüyorum bir buçuk yemek kaşığı dolu dolu aptamil kaşık maması ilave adip karıştırıyorum puding kıvamında oluyor,severekte yiyor...

seam hanımlar,ben ek gıdaya geçtim kızım 27 ekimde doğdu elma suyu veriyorum havuç pek sevmiyo içine elma suyu karıştırıp veriyorum öyle içiyo :)
bana öneride bulunursanız sevinirim hangi öğünlerde ne veriyosunuz,

ya birşey daha sorsam size,ben bebelac pirinçli aldım onu ne kadar vericem kızmıa 20ml az mı olur ???

benim oğlumda 13 ekim doğumlu 2 3 gündür geceleri saat başı uyanıyor ne vereceğimi şaşırdım sizce aptamil 1 mi alıp vereyim arasıra gündüzde yoksa mama gibi bişimi alayım

cnm aptamılın 4 ay ıcın olanı var aptamıl nıte ben onu aldım gecelerı bayagı tok tutuyo

Doktorumuzda halen bize ek gıda vermedi fakat öğün olarak diil az az yiyeceklerden tatırıyorum.Fakat bizim bilmiş babymix sin elmalı yoğurdunu portakal suyunu sevdi ;elma suyu kaşık mamaları devam sütü vb sevmedi almadı.....................

kızlar ne kadar su veriyorsunuz bebişlere , benimki çok az yiyor ama maşallah su versen hep içecek karnını suyla dolduracak diye vermekte istemiyorum zaten
ek gıda kabusum oldu
sabah anne sütü veriyorum
sonra milupanın kahvaltısını yemediğinde yine emziriyorum
sonra meyve sonra anne sütü
sonrada muhallebi sebze verdim yemiyor zorlamıyorumda ama çok zorluyor beni
öğün araları 2-3 saat buluyor
sevdiği hiçbirşey yok bu kızın savaş halindeyiz birşeyler verdiğimde ve yemediğinde beni bile emmeyi reddediyor kızıyor yani bana( yardımcı olun fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Slm kızlar
Bugün doktora gittik bizde.... Meleğim bu ay çok az kilo almış. 220 gr ((( şu anki kilosu 7100 boyuda 65 cm.Meyve suyu, yoğurt ve muhallebi ye başlama zamanı geldi dedi doktorumuz. Yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz? Ölçü verirseniz sevinirim..

kıslar ben hala sadece emziriyorum doktor kilosu iyi dedi.
herkes başlamış anladığım kadarıyla ben de mi başlasam diye düşündüm şimdi
16 ekim doğumlu
7500gr

kıslar ben hala sadece emziriyorum doktor kilosu iyi dedi.
herkes başlamış anladığım kadarıyla ben de mi başlasam diye düşündüm şimdi
16 ekim doğumlu
7500gr

canım bence kilo alımı normal ise başlama.... ilk 6 ay anne sütü yeterli çünkü.....

canım bende ilk defa dün mayaladım yoğurdu ve çok güzel oldu.
100 cc sütü kaynat ve ılımaya bırak .Ilıdıktan sonra 1 çay kaşığı yogurdu ekleyip iyice karıştır. ve sıkıca havluya v.b. sar 5 saat o şekilde beklet sonra dolaba koy geceden yaparsan sabaha kadar sarılı durur sabahta dolaba koyarsın. Ben bu tarifle tutturdum. inşallah sende tutturursun...

sağol canım deniycem bu akşam..... yarın haber veririm :))))))

yoğurdumuzu anneanemiz yapıyor sağolsun.Yoğurdu harika oluyor.Yaparken sütü çok soğutmuyor, az bi sütle yoğurdu çırparak süte fazla karıştırmadan ekliyor.Kablara koyduktan sonra da mayasından ekliyor .Ayrıca güveç kablarında da güzel oluyor............

tarif ederken hep ılık diyorlar ama aslında daha çok sıcak demek bence daha uygun olur sitede bir arkadaş parmağını sok yediye kadar say dayanabiliyorsan ısı tamamdır demiş ben ona göre yaptım bikaç denemeden sonra o tarifle tutturdum bide evin kaloriferliyse direk peteğin üstüne koyabilirsin

Evet haklısın. İlk denemem sanırım bu yüzden başarısız oldu. İkincisini biraz daha sıcak mayaladım. O daha güzel oldu. Deneye deneye öğrenicez artık kaydirigubbakcemile3

Biz de buğün doktorumuzdaydık .Nezle olmuşuz.Doktorumuz ek gıdalara başlatmadı.6 aylık olunca başlatacakmış.Doktorumuzdan gizli tadları tadmaya devamsempatiksalakcinni.................

üfff ben dah bişeye baslamadım 2 hafta sonra cocuk tam 6 aylık olacak ne kahvaltı ne corba ne yoğurt ne kolaydı sadece emzirmek:)))))

ayyy ben bu topiği kaçırmışım. bizim 5. ayımız doldu 6 dan alamaya başladık. ek gıdalara 4 ayda başladık biz. ama az az denemeliklerle başlamıştık benim sıpacığım hiç ememediği için doktorumuz yvaş yavaş başlayın demişti.ilk ay 4. aya uygun kaşık mamalarını eriyorduk. bu ay artık yoğurt meyve ve sebzelere geçelim dedi doktorumuz. ama anne sütüne eşdeğer süt mamayıda 1 yaşına kadar vericez bir öğünde olsa içecek dedi.bir kaç gündür yoğurt yapıp veriyorum fakat yoğurdu süzme yapıyorum ilk gün normal mayalanmış verdim yememek için öğürdü durdu.ertesi gün hazırladığım yoğurdu bir kaç saat önceden temiz bir tülbente koyup süzdüm bayla bayıla yedi.şimdide ikindi öğünlerinde yoğurda bir meyva püre haline getirip bir tatlı kaşığıda pekmez ekleyip onu veriyorum koca kaseyi yiyip dahada yüzüme bakıyo daha yokmu diye.
ayrıca akşamlarıda tek tek sebzeleri püre haline getirp veriyorum. ama her hafta ayrı bi tat deniycekmişiz. çünkü hem eşim hem bende kalıtsal egzaman var yani alerjen bünyelere sabihiz bu yüzden beklemediğiniz şeylerden bile alerji olabilir her hafta ayrı bir sebze ve meyve verin dedi doktorumuz.
son olarakta bu ay pekmeze başladık oda kansızlık oluşumunu engellemek içinmiş normalde sadece anne sütü alan bebeklere ek ilaç olarak veriyoruz ama ek gıda alanlara direk pekemzi öneriyorum boşa ilaca alışmasın çocuk diyor. ama şu ek gıda işi gerçekten zor

ben geçen cuma gittm doktora.daha başlamıyoruz dedi.emzirmek yetiyomuş.gelecek ay tekrar gel görüşelim dedi ek gıda için.ama eğer olursa ben hazır hiç bişey vermicem.bazı sitelerde bi sürü tarif var hemde aylara göre.gdo denen şey çok korkutuo beni.annelerimz bizi patates sebze çorbası pekmez vs.lerle büyütmüş.bende bebeğime öle yapıcam.inş..

bizde 5 aylıkken doktor kontrolünde başladık ek gıdaya..ilk hafta yoğurt verdim şimdi sebze çorbası veriyorum tabi yoğurda devam akşam yatmadanda muhallebi yediriyorum..baya tok tutuyor..ama kafamda çok karıştı her yerde birşey yazıyor birşey deniyor..yeme planı yapayım dedim günlük daha başarılı olamadım..(şimdilik yukarıda yazdığım gibi idare ediyorum..kaşık mamasına ve pürelere başlamadım daha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…